Hirdetés
- Yézi: Blekk Frájdéj
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Aktív témák
-
Lidi
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Csak hogy a témához is szóljon vki:
Nálam 2.0 cerka megy 2.8 -on, acorp alaplapban. És nekem teccik. Ha csere lesz, akkor egy 2.4 cerka lesz a következő, i865 chipes lappal. Szeretem benne hogy nem kell 8k -ért zalman-t vennem rá hogy ne süljön meg tuning alatt, simán viszi egy 3k -ért vett ( újonnan ) titan bordával + 2db 5cm -es, 7V -on járó ventivel.
És nem kell fosnom lanpartira való cipekedés után, hogy vajon a helyén van e a borda, vagy letört e már a socket kapcsa.... Ez egyszerűen boríthatatlan, betonstabil cucc. -
[Caleb]
csendes tag
Hi! még nem rágtam magam át a topicon teljesen, meg új vok itt, de egyet nem értek: AMD-s emberkék minek kötnek bele itt mindenbe?
1.) Sztem ez itt baromira nem intel vs amd topic
2.) Ez a topic azért jött létre, gondolom én , hogy a Celeronosok megosszák
egy más közt a tapasztalatokat....
A másik meg az hogy nem kéne itt versengeni hogy kinek milyen átkozott videókártyája van meg hogy celeronhoz fx5600 az gebasz, stb-stb...
Ehh, Igaz p4 procim van, de az otthoni gépem egy 2000-es Celeron MSI alaplapban, nekem tökéletesen megfelel, arra amire használom (néha gamez, meg movie) Bár az az igazság hogy a Celeront az Intel valójában irodai alkalmazásokra szánta, esetleg lazább otthoni felhasználásra, de ettől függetlenül az azért durva kijelenés volt h. egy duron jobb proci mint egy 2.8as Cerka....
De ha valakinek nincs pénze arra hogy pentiumot vegyen, vagy amd-t, akkor mit vegyen?? Motorolát? :( Az tuti hogy a Cerka nem a legizmosabb proci, de kellő tuninggal és hozzáértéssel igen stabil konfigot lehet kihozni vékonyabb pénztárcájúaknak Celeronból is..... -
zka
tag
válasz
littlemole
üzenetére
nemtudom, de ne itt magyarázzátok már meg, hogy egy DX9-es játékhoz miért jobb egy DX8-as kártya, mert ezt aztán már tényleg nem fogom elhinni
-
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
kipróbáltam, ha minden very high-on van, akkor is játszható
ok, se antialiasing, se anisotropic filtering, de a ti4200-nél sem volt -
littlemole
őstag
Az lehet hogy autodetecten mindent minimumra állít, de korántsem kell azon játszani. Próbaképp mindent very high.ra állítottam, a vizet meg ultra highra, és az fps 20-30 volt a kinti területeken. Bent Pedig 40-50. De a pontos értékekre nem emlékszem. Semmi szűrő.
Konfig egy 2600+ Ti4200 128MB. 512MB ram
A pálya betöltése elején szaggat be mikor betölti a memóriába,de utána semmi gondja nincs. Medium beállításokon pedig meg se nyikkan, megy mint a víz. -
nofene
aktív tag
Nem akrnék én igazából beleszólni DE: azért az AthlonXP 1700+ tuningolhatóságát is nézzük már meg... Mellesleg kispénztárcájú vagy: nem szégyen én is, gyártó felé elkötelezett vagy: legyen nem baj. De a kettő együtt baromi rossz kombináció :(
-
zka
tag
nem kötekedésképpen, de egy olyan helyröl hoztam a kártyát, ahol már nagyon régen vásárolok, és tényleg nagyon jó barátok vagyunk! az elözö kártyámat egy uj bruttó árában visszavették, pedig használt volt!
az fx5600-ra 15E-t kellett ráfizetnem, 9600-ra 17E-t kellett volna,
fx5600 Ultrára 25E-t kellett volna, 9600Pro-ra pedig 27E-t.
a 9600pro esetleg az 5600ultrá-val van egy árban, szvsz
de mondom, ez nem elfogultság kérdése, tudom, hogy a 9600 jobb, egyszerüen az nvidia nekem a szimpatikusabb
a ti4200-ról pedig annyit, hogy próbáltam, far cry auto detect mindent minimumra állit vele 1024-en, az fx5600-al pedig majdnem mindent high-ra... -
fLeSs
nagyúr
Te figyi, én nem egy processzor vagy VGA-gyártó cég pártját fogom, hanem egyedül a pénztárcámmal szimpatizálok.
Az FX 5600-tal (bár baromira nem ide tartozik, csak példaként hoztam fel) az a baj, hogy ugyan annyiba kerül, mint egy 9600 Pro, és fele olyan lassú. Vagy mondhatjuk azt is, hogy drágább, mint egy Ti4200, és mégsem gyorsabb nála.
Tehát, ez a hozzászólásod csak igazolt engem. Aki vmelyik cég pártján áll, már rég rossz, ebből kéne téged kigyógyítani. -
zka
tag
hát, nem estem én bele semmibe, ezt hidd el...
három okból vettem celeront:
1) Intel párti vagyok, 2) szeretek tuningolni, 3) Nincs pénzem Pentiumra
az fx5600-al meg mi a baj? már lassan mindenbe bele kell kötni?
mielött ujabb veszekedés robbanna ki, én elismerem, hogy az ati jobb az nvidiánál, különösen a felsö kategóriában az nvidia csak próbálkozik, mérsékelt sikerrel... viszont inkább az nvidiához húz a szivem, azért vettem fx-et... -
fLeSs
nagyúr
Hmmm...
Sztem zka-t nem kéne bántani. Mert miért ne? Mert sztem ő testesíti meg azt a usert, aki a világ 90%-át alkotja, a nagy gyártók marketing-gépezetének csapdájába estek.
Nézzétek meg a konfigját, Celeron FX5600-tal. Ennél rosszabb kombinációt még METRÓ-s gépekbe is csak ritkán látni. :U
Tehát, lehurrogás helyett inkább tanítsátok szegény embert, hogy legközelebb ne járjon rosszul, ne vásároljon olyan cuccokat, aminél (sokkal) jobbat is találhat olcsóbban vagy egy árban.
A vitába majd egy cikkel (az anandéhoz hasonlóval) szállok be. -
zka
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
figyelj, jó lenne már, ha befejeznénk ezt a témát! :(
mindenkinek az jó, amije van, akár intel, akár amd! én megváltozni akkor sem fogok, de csak cerkára van pénzem! akkor legyetek szivesek, és hagyjátok, hogy arról beszéljünk, amink van! nemtudom, miért olyan nehéz megállni, hogy ne szóljatok bele... :F -
maszat
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Miért nem tudod megállni, hogy minden kérdésre válaszoljál?:(( Hogy mersz csúnyát mondani a Celeronról?:O Mert te is tudod, ez a topic nem erről szól:(((
:)):DD:)):DD:))
Köszi. Már értem miért nincsen 1900 MHz-s cerka. Ezek tükrében kíváncsi vagyok a Prescott cerkára, majd meglátjuk.
Bocsi a telhetetlenségemért, de tudnál vmi linket beszúrni vagy csak ennyi lényeges különbség van? -
zka
tag
ez nem rossz! :D találtam egy bugot... :DD
-
hobizoli
nagyúr
''Mert hogy egy 2200+ jobb lenne mint egy 2800-as cerka??? Ekkora ökörséget már régen hallottam!
Oké, csak 128 L2, de azért az 1 ghz az mégis csak 1 ghz!''
Nyugodj bele, hogy 2200+(1800MHz) a 2.8GHz-s Celeront igencsak otthagyja...sot, meg az 1600MHz-s Duron is 64kb L2-vel
Egyedul streaming alkalmazasnal van eselye a Celeronnak, aholis nem szamit a cache hereltsege
hobizoli
[Szerkesztve] -
zka
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
mielött akasztás lenne, sosem mondtam, hogy a celeron jobb, mint egy AMD
akármilyen intel-fan vok, ilyet azért nem állitanék...
szvsz. egy 3,2 (northwood) jobb mint egy athlon xp3200+
a cerkáról azt mondtam, hogy egy 2200+ sosem jobb, mint egy 2,8 ez azért kicsit télleg tulzás lenne.
de valahogy ez a topic nem erröl szól... nemtudom, az amd-sek nem tudják megállni, hogy mindenbe beleszóljanak??? :( -
hobizoli
nagyúr
A L2 cache nem csak mereteben ter el, hanem abban is, hogy az L2 cache fele a P4 8-way a WM Celeron 4-way, a NW Celeron viszont csak 2-way eleresu.
K7-nel a Barton, Thotron, Thoroughbred, Applebred, Palomino, Morgan, Thunderbird es a Spitfire mag mind-mind 16-way -s:U
hobizoli -
Vesper
tag
Tényleg:DD:DD
-
Vesper
tag
De szépen növekszik a hozzászólásaim száma...ha így megy tovább tag leszek:)
nemmintha számítana:):):) -
Vesper
tag
De talán ha valaki vízhűtést szerel be jobban megéri...persze ha már van vízhűtése. Ha nincs akkor újra az előbbi üzi lép érvénybe!
-
Vesper
tag
Csasztok!
Cerka azért jó, mert jól lehet tuningolni!
De ennyi pénzért már veszel egy sookal királyabb AMD Athlon xpt ami ugye nincs butítva és alapban gyorsabb mint a cerka felhúzva:)
Ez tény...gondoljátok meg:)
:C -
hobizoli
nagyúr
-
maszat
senior tag
Na akkor, hogy maradjunk a témánál:
Milyen architekturális különség van a NW P4 és NW cerka között (az FSB-n és cache-n kívül)? -
XDrakeX
csendes tag
Csak annyit szolnék hozzá ami miatt indult is a téma nekem volt 633 as celeronom bh6 os lapba 978 on ment alapfeszen, ezt cseréltem 800 as celeronra és az fesz emeléssel stabil volt 1254 en . Most 2500+ os amd-m van 3200+ on.
-
intelfan
aktív tag
Az anandtech budget cpu shootout tesztjéből:

A teljes teszt: [L]http://www.anandtech.com/cpu/showdoc.html?i=1927&p=1[/L]
[Szerkesztve] -
Valdy
csendes tag
Celeron?:D Hál' Istennek nem volt hozzá szerencsém:)
És ha rajtam múlik nem is lesz hozzá soha:)
Kicsit furcsálva olvastam végig ezt a topicot, sok ember direkt, elöre kifontolt szándékkal celeront vesz, és még örül is neki?:D -
Te zka, te nagyon vagod a temat. Nem akarsz procikrol cikket irni?
-
Elrood
őstag
Rég röhögtem ilyen jót. (Bár inkább sírnom kéne)
-
Mekkora lámaság megy ebben a topicban, most nézem..:C:C
Még hogy a cerka jobb az AMD-nél hahahaha:DDD -
hobizoli
nagyúr
Na egy UP :C
hobizoli -
Lortech
addikt
Álljatok neki összeklaszterezni (assetudommia') az AMD-s cuccaitokat mert visszajön zka az ultrabrutál celeroncsával, azt legyaláz mindenkit...
Jó az a Celeron, hí de még mennyire: az M64-emmel tökéletes párost alkot. :D -
dzsoni
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
:DD :DD :DD
-
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
érdekes, én még csak lelkes újoncnak látom magam... kár... :(
-
Viktor77
titán
Na jó gyerekek, tényleg ne OFF-oljuk szét a topicot, örüljenek a procijuknak.
-
zka
tag
najó, amd-sek!
ha nem akarjátok mégjobban tönkre tenni ezt a topic-ot, akkor legyetek szivesek álljatok le... -
Viktor77
titán
Tudod hol?
Ott (mint már leírtam) hogy a sok kis-(bocs, de hülye (ne vedd személyeskedésnek))-gyerek megveszi az 1000gigás cerkát, mer' az jó!
Az még hagyján, hogy a sokkal olcsóbb AMD is lenyomja ezeket, de pl. az 1.6A-s P4-ek is gyalázzák a te (ti) procidat, és olcsóbbak is.
És ez józan paraszti ésszel is butaság, és felfoghatatlan.
Egy kérdésem maradt: Miért???
[Szerkesztve] -
-
hobizoli
nagyúr
zka válasza hobizoli (#256) üzenetére Válasz | Email | 2004-03-25 22:48:04:
''Mert hogy egy 2200+ jobb lenne mint egy 2800-as cerka??? Ekkora ökörséget már régen hallottam!''
zka Válasz | Email | 2004-03-25 23:06:59
''Mindenki tudja, hogy a cerka nem ellenfele az AMD-nek, ugyhogy szerintem semmi közötök hozzá''
Ezt csak kiragadtam...de olvasd vissza magadat, van meg
Aze' 20perc alatt sokat tanultal, a diplomadat majd postazzuk:C
hobizoli
Aktív témák
- Akciókamerák
- Windows 11
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is a világ legdrágább csúcs-VGA-ja?
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi