Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
zka
tag
de miért kell az embereknek azt elfogadni, amit ti mondtok? saját véleményünk már nem is lehet anélkül, hogy ne ugatnátok rögtön le?
-
zka
tag
az intellel azért szimpatizálok, mert ez már a negyedik intel platformos gépem, és a maga idejében mindegyik megállta a helyét, ellentétben az amd-vel, ami a k5,k6 idöszakban a béka s*gge alatt sem volt, az intelhez képest. azonkivül saját -intel- chipsetes alaplapokkal kellöen stabil és tuningbarát.
-
zka
tag
azért, már-már a megkövezéstöl tartva kicsit pontositanék az állitásodon:
intel szimpatizánsoknak: kis pénz: celeron, több pénz: pentium
amd szimpatizánsoknak: kis pénz: athlon xp, több pénz a64
ha valaki világ életében intel platformon volt, kevés a pénze és semmi kedve áttérni a másikra, akármennyire jó, akkor már ne is legyen gépe, mert az egyesek szerint egyszerüen szar? holott éppen azzal kellene foglalkozni, hogy mi mire jó, nem pedig hogy mi mire nem jó... -
zka
tag
figy. a celeronokról nem ragadhatnak meg hasznos dolgok az emberek fejében?
akár az, hogy kinek tetszik és miért, vagy hogy kinek nem, és miért... ennek semmi köze az érzelmekhez, azért nyitottam celeronos topicot, mert celeronom van. de szerintem az lenne a legjobb, ha törölnétek az egész topicot, nyoma se maradjon -
zka
tag
Nem sértödtem meg, csak rosszul esik, hogy egy olyan ember, aki szakértelemben, és gondolom korban is felettem áll, rögötn leugat, mert egyszerüen hatalmában áll!
Én örülök a celeronomnak, akinek nem tetszik, tartsa meg magának a véleményét...
Kérdésedre válaszul, albérletben vagyok egy barátomnál, a Debreceni Egyetem-re járok müszaki informatikus szakra, és 19 vok.
Ja, és nem apuci pénzeli a gépemet, se a netkapcsolatomat...
[Szerkesztve] -
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
idézet (#1) zka üzenetéböl:
Naaa, ideje már felráznunk a Cerka témát is, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy P4-et vegyen, bár akadnak, akik kifejezetten Cerkákra vadásznak! Lássuk kinek mije van, és mit tud kihozni belöle...
fontos: bárki aki idetéved, nem árt ha tudja, sok ember szerint egy celeron proci, akármilyen gyors is, nem jobb még egy 1ghz valós órajel körüli amd-nél sem, és a celeron áráért sokkal jobb athlon xp+ procit lehet kapni!
ez természetesen nem az én véleményem!
aki ennek ellenére hajlandó a cerkákról beszélni, szivesen fogadom az irományokat... -
zka
tag
scene-t nem renderelek... :D
quake-ben meg a 100 fps sztem. böven elég... :D
de a lényegre térve:
mondtam, hogy intel fan vagyok, viszont ha van egy inteles alaplapom, amit már megtanultam gyorsan és stabilan járatni, akkor elöször abba keresek procit, minthogy azt is kicseréljem. Ha találok bele olyan procit, amivel meg vagyok elégedve, akkor nem érdekel, hogy a másik oldalon ugyanezért jobbat kapok...
de te, mint házigazda, mondj már arra valami okosat, hogy hogyan kerültek az amd fanok intel-amd vitát szítva egy celeronos topicba, és miért nem tudnak békénhagyni, hiába kérem öket? :F
[Szerkesztve] -
zka
tag
válasz
littlemole
üzenetére
ezzel egyetértek, én sem fogok szerintem soha megvenni semmit, az aktuális csúcskategóriából, legföképpen az elértéktelenedése miatt...
-
zka
tag
válasz
littlemole
üzenetére
nemtudom, de ne itt magyarázzátok már meg, hogy egy DX9-es játékhoz miért jobb egy DX8-as kártya, mert ezt aztán már tényleg nem fogom elhinni
-
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
kipróbáltam, ha minden very high-on van, akkor is játszható
ok, se antialiasing, se anisotropic filtering, de a ti4200-nél sem volt -
zka
tag
nem kötekedésképpen, de egy olyan helyröl hoztam a kártyát, ahol már nagyon régen vásárolok, és tényleg nagyon jó barátok vagyunk! az elözö kártyámat egy uj bruttó árában visszavették, pedig használt volt!
az fx5600-ra 15E-t kellett ráfizetnem, 9600-ra 17E-t kellett volna,
fx5600 Ultrára 25E-t kellett volna, 9600Pro-ra pedig 27E-t.
a 9600pro esetleg az 5600ultrá-val van egy árban, szvsz
de mondom, ez nem elfogultság kérdése, tudom, hogy a 9600 jobb, egyszerüen az nvidia nekem a szimpatikusabb
a ti4200-ról pedig annyit, hogy próbáltam, far cry auto detect mindent minimumra állit vele 1024-en, az fx5600-al pedig majdnem mindent high-ra... -
zka
tag
hát, nem estem én bele semmibe, ezt hidd el...
három okból vettem celeront:
1) Intel párti vagyok, 2) szeretek tuningolni, 3) Nincs pénzem Pentiumra
az fx5600-al meg mi a baj? már lassan mindenbe bele kell kötni?
mielött ujabb veszekedés robbanna ki, én elismerem, hogy az ati jobb az nvidiánál, különösen a felsö kategóriában az nvidia csak próbálkozik, mérsékelt sikerrel... viszont inkább az nvidiához húz a szivem, azért vettem fx-et... -
zka
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
figyelj, jó lenne már, ha befejeznénk ezt a témát! :(
mindenkinek az jó, amije van, akár intel, akár amd! én megváltozni akkor sem fogok, de csak cerkára van pénzem! akkor legyetek szivesek, és hagyjátok, hogy arról beszéljünk, amink van! nemtudom, miért olyan nehéz megállni, hogy ne szóljatok bele... :F -
zka
tag
ez nem rossz! :D találtam egy bugot... :DD
-
zka
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
mielött akasztás lenne, sosem mondtam, hogy a celeron jobb, mint egy AMD
akármilyen intel-fan vok, ilyet azért nem állitanék...
szvsz. egy 3,2 (northwood) jobb mint egy athlon xp3200+
a cerkáról azt mondtam, hogy egy 2200+ sosem jobb, mint egy 2,8 ez azért kicsit télleg tulzás lenne.
de valahogy ez a topic nem erröl szól... nemtudom, az amd-sek nem tudják megállni, hogy mindenbe beleszóljanak??? :( -
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
érdekes, én még csak lelkes újoncnak látom magam... kár... :(
-
zka
tag
najó, amd-sek!
ha nem akarjátok mégjobban tönkre tenni ezt a topic-ot, akkor legyetek szivesek álljatok le... -
-
zka
tag
Tudjátok, olyan szépen indult ez a topic, AMD fanok nélkül! :(
Egyáltalán minek jötettek ide? :((
Mindenki tudja, hogy a cerka nem ellenfele az AMD-nek, ugyhogy szerintem semmi közötök hozzá! :(((
Menjetek a 3400asok klubbjába, ott majd az intelesek kiosztanak, én részemröl végeztem veletek! -
zka
tag
kis pénz, kis teljesitmény = Intel Celeron
nagy pénz, nagy teljesimény = Intel Pentium
korrekt ár, közepes teljesitmény = AMD
én a kis pénzüek közé tartozok, sajnos :( -
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
látod, éppen ezért nem tudom, miért akarjátok a cerkát az athlon XP vel szembeállitani :F
-
zka
tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Mert hogy egy 2200+ jobb lenne mint egy 2800-as cerka??? Ekkora ökörséget már régen hallottam! :DD
Oké, csak 128 L2, de azért az 1 ghz az mégis csak 1 ghz! :U
A duron-ról meg ne is beszéljünk, meddig ment az, 1300mhz-ig? Egy 1,3 Tualatin odaveri! :)
Jó, aláirom, hogy vannak területek, ahol az AMD jobb, mint az Intel, de ugy látom az AMD fanok hajlamosabbak tulzásba esni... :( -
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
de ez se kutya... :D
-
zka
tag
válasz
AdamComp
üzenetére
Extreme Overclocking
ASUS P4S-X offers robust overclocking options to maximize your system performance.
- Flexible CPU Core Voltage Adjustments in 0.025V increments over defaults
- SFS (Stepless Frequency Selection) from 100Mhz up to 133MHz at 1MHz increanerts
- AGP/PCI Asynchronous Mode with FSB (fixed AGP/PCI frequencies)
- ASUS propritary C.P.R.(CPU Parameter Recall)
? -
zka
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Egy northwood-128 magos celeron biztos hogy megy 2,8-on, még a 2,0 is, nemhogy a nagyobbak, és az ugye tényleg 2800Mhz, nem 2800+ !
De ez nem az ótvar amd-intel topic! Ha intelt akartok szidni, menjetek a 3400-asok klubbjába, ha pedig cerkát, akkor mutassatok egy amd procit, ami cerka ellenfelének készült, nem pedig a pentiuménak! :((
[Szerkesztve] -
zka
tag
Azért, a fikázáson, és a tuningon kivül, szerintem igen sok embernek megfelel, mert felölem akár P4 3,2 akár XP 3200+, de ne mond, hogy egy 2,8 as Celeron ma nem elég mindenre!
A willamette télleg nem volt nagy alakitás, ahogyan P4 böl sem, de a northwood cerka igenis sokra képes, ha olyan ember kezébe kerül, aki nem ugy esik neki rögtön, hogy: ''P4, az szar, nemhogy egy Celeron''!
[Szerkesztve] -
zka
tag
válasz
AdamComp
üzenetére
lehet, de figyelj csak, ha neked télleg vizhütésed van, akkor szerintem megy az még feljebb! :)
nekem 160-on is simán ment, csak akkor kölcsön 400-as memóriával, sajna nekem csak 333-as van... :(
szerintem próbáld ki, meddig megy, én is kiv. lennék rá... :DD
[Szerkesztve] -
zka
tag
Kezd kicsit leállni a dolog... :(
Ez, nem jó! rázzuk fel a témát! :U -
zka
tag
Pedig van Socket7-es cerka, én láttam is gépben! :o
233as, és 266os változatban volt, de nem élt sokáig! Viszont tényleg nem volt bennük L2 cache, lehet hogy ez okozta a vesztüket... :) -
zka
tag
Jah, és ez egy Celeronos topic... :DD
-
zka
tag
Azért, az a bizonyos F00F hiba a P1-eknél, csak akkor jelentkezett, ha Linux alatt hajtottál végre egy bizonyos müveleltet!
Akkortájt pedig még messze nem volt ennyi linuxos felhasználó, mint manapság! :o
Az elsö cerkákból pedig azért maradt ki az L2 cache, hogy lenyomják az árát, :F de volt belölük A változat is, ami megkapta az L2-t! :)
Jó is volt az, iCeleron 333A ment 500 felett, még anno... :)) -
zka
tag
:))
-
zka
tag
válasz
Bandit21
üzenetére
Hali!
Elöször is az Intel kiskereskedelembe szánt processzorai általában kivétel nélkül szorzózárasak, tehát egy 1,7-es proci csakis 17-es szorzóval üzemel! Ha olyan az alaplap, ezt átállithatod, de akkor is 17-et fog használni, mert a prociban ez van beállitva! Ha az alaplap nem ismeri fel magától, az valószinüleg azért van, mert régebbi a biosa, ezen bios update-tel lehet segiteni! A memóriákkal való vacakolást én is tapasztaltam egy Abit BD7-II alaplapon, még régebben! Nekem minden inditáskor be kellett állitani a memória asszinkrom hajtását! Az ilyen alaplapok sajnos gyárilag mem. vezérlö jibásak, ki kell cserélni! :(
A PC2100 as DDR-RAMod, ami effektiv 133MHz-en üzemel, (gyk. 266-as) csak akkor tudod kihajtani, ha beállitod neki az asszinkron memórivezérlést 4/3-ra.
A hibaüzenettel kapcs. nincs ötletem, rakj fel egy uj Windows-t! -
zka
tag
Jah, témára visszatérve!
Intel Celeron 2.0A Ghz (Northwood-128) (D1 stepping)
alap vcore: 1,5V
nekem 3,2-n (20x160) +20% feszkóval (1,8V) stabil volt Abit BH7-E alaplapban, igy 5/4 asszinkron hajtással pont kijön a 200 Mhz, ami a 400as ddr-nek kell :DD
sajna a memória kölcsön stuff volt, nekem csak 333as van :(
igy 2,8Ghz en járatom (20x140) +10% feszkóval (1,65V) szintén az Abit BH7-E lapban, igy 4/3 asszinkron hajtásal 175 Mhz, ennyit bir a 333as elixir ramom, de azért igy is elég ütös stuff :)
viszont fogok fejleszteni, de szintén cerkát veszek... :)) -
zka
tag
Király, kezd a téma beindulni... :)) Naon helyes...
Nekem is Cerka van természetesen, intelCeleron 2,0A Ghz Northwood-128 mag, D1 stepping (ami érdekes, hiszen a 800as fsb-jü p4 ekben van d1 steppinges mag)
Jól is jártam vele, 400 as ddr-rel széen pötyög 3200Mhz en! (20*160), igaz, 1,8V-tal, de Spire Easystream III (3000ft) coolerrel! szép teljesitmény, mem. olvasásban is korrekt, azonkivül nagyon gyorsan kódol mp3-at...
Persze, tuninghoz jó alaplap is dukál! Abit BH7, igaz kicsit öregecske már, de a legendás BH6 öcsikéje! :DD -
zka
tag
Naaa, ideje már felráznunk a Cerka témát is, hiszen nem mindenki teheti meg, hogy P4-et vegyen, bár akadnak, akik kifejezetten Cerkákra vadásznak! Lássuk kinek mije van, és mit tud kihozni belöle... :))
Aktív témák
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest