Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• iamdoki

tag

Halihó!

Aksiról pár szót írnék gyorsan.
    Az android rendszerben(legjobb tudásom szerint) egy külön fájlban van az aksi konfigja. Ez időnként változik, nagyrészt töltési ciklusok alatt. 3-4 teljes töltés kell ennek, hogy frankón beálljon a ketyere. Szóval érdemes végigjátszani néha azt, hogy a telefont full lemerítjük, 1-5% közé, majd bekapcsolt állapotban hagyjuk tölteni legalább 10 órát. Aztán amikor ez letelt, töltő lehúz, telefon kikapcsol, és megint töltjük 2-3 órát. Ilyenkor elméletben az akkumulátor telítődik. Ezzel órákat lehet nyerni, és az akkumulátor élettartama is maximalizálható. A tabletem az elején nehezen állt be, pedig egy jóval ismertebb gyártó terméke :)

Használatról!
    Ha egész nap nyomkodva van, ahogy annak szerintem lennie kell, akkor is ki lehet néha lőni az épp nem használt dolgokat. Gondolok épp arra, hogy mondjuk egy szókeresőhöz nem kell wifi :)
    Aki meg csak telefonál, és sms-eket, maileket küld és fogad, vannak aksikímélő szoftverek a playen, amikkel kitolhatják az üzemidőt. Csak utána kell olvasni. Én az Advanced Mobile Care nevű gyöngyszemre esküszöm, de ezt embere válogatja.

Navigáció!
    A playen megtalálható a Sygic nevű navigációs program, nekem tökéletesen működik a jelenlegi kölcsön kapott Sonymon. Tudja azt, amiket a tört navigációs szoftverek, de olyat ugye nem használunk, mert nem szabad :P

Sim kártyákról, és azok hibáiról!
    Ha egy Sim kártya idősebb 5 évnél, akkor érdemes cseréltetni! Elméletben a szolgáltató ezt díjmentesen meg is kell tegye, erre jogszabály kötelezi őket. Ezt onnan tudom, hogy nekem eldobálta a telefonom a hálózatot, random kikapcsolt a telefon, és hasonlók. A harmadik sikertelen szervizeltetés után egy szemfüles kolléga a Telenornál közölte velem, hogy meg kéne próbáljuk a Sim kártya cseréjét. Mivel 9 éves kártya volt, ingyen cserélték, és minden problémám megoldódott. Szóval akinek 3G, hálózateldobálós gondja van, próbálja meg a kártyacserét!

Több okosságot nem tartogatok mára, de ha olvasok még valamit, amihez hozzá tudok szólni, akkor megteszem!

További szép napot minden kedves fórumlakónak!

Üdv!
    Doki

Új hozzászólás Aktív témák