Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FLATRONW

őstag

válasz fekete.puma #43 üzenetére

Van, de azon semmi szükségem nincs a Mint fürgeségére.
    Én tökéletesen elégedett vagyok a Winnel. Nem azt mondom, hogy hibátlan, de nekem sokkal kényelmesebb.

• FLATRONW

őstag

válasz ViZion #38 üzenetére

A torrent kliensben van olyan beállítás, hogy ne lépjen alvó módba, ha van letöltés vagy seed. Ez win alatt működik rendesen, nem lép alvó üzemmódba, csak a monitort kapcsolja ki a rendszerben beállított idő után.

A fórumban a jelszó kérésnél kb. addig jutottunk el, hogy a terminálban ne kérjen jelszót, ha telepítek valamit. A grafikus felületen már kért jelszót. A ChatGpt már adott lehetőséget, hogy ott sem kérjen jelszót, de az nem működött. A következő tanácsa valami polkit localauthority dolog volt, ami szintén nem volt jó. A 4. tanácsa már jó volt, polkit javascript alapokon van az újabb rendszereken.
    Én azt szeretem, ha csak belépésnél kér jelszót, nem volt ezzel a biztonsági szinttel semmi gond win alatt. A fórumban még olyan válasz is jött, hogy használjak egyszerű jelszót, hogy gyorsan tudjam azt beírni. Nekem az a megoldás kevésbé biztonságosnak érződik.

A böngésző meg akkor is kikapcsolt, ha teljes képernyős módban ment a videó. Itt valami video playback inhibits suspendel kapcsolatos dolog volt a megoldás.

A lényeg az, hogy most minden oké, meg vagyok elégedve a Minttel. Természetesen kellően erős gépen továbbra is Windowst használok, az nekem jobban bejön.

• FLATRONW

őstag

válasz ViZion #33 üzenetére

Linux mintről van szó.
    Olyan problémák voltak, hogy:
    -torrent mellett nem kapcsolt ki a monitor (ezt ki os írja a tálcán lévő ikonon, hogy a Qbittorent megakadályozza az energiakezelést), erre kellett valami kivételt csinálni, hogy mégis kikapcsoljon.
    - vagy, hogy ne kérjen jelszót a frissítések és alkalmazások telepítésénél. Itt kb. a 4. javaslat volt a helyes.
    - vagy, hogyha a böngészőben nézek valamit, akkor ne menjen alvó módba a monitor.

• FLATRONW

őstag

Nekem sokat segített a friss Linux telepítés problémáinak megoldásában. Kb. kétévente teszek egy próbát a Linuxal, de mindig ott is hagyom. A Linux felhasználók sosem tudtak segíteni. Igaz a ChatGPT esetén is a harmadik-negyedik megoldás volt a helyes, na de legalább voltak ötletei. A felhasználói segítség megakadt az első ötletnél. Most úgy tűnik, hogy maradok a régi laptopom esetén Linuxon.
    És más dolgokban is elég hasznos és gyors segítséget tud adni.
    Természetesen mindig egy kicsit kételkedve kell hozzáállni a válaszaihoz.
    Tény, hogy alapvetően ez csak egy gyors Google, de már ez is valami.
    Szerintem butítani sem butít. A Google esetén is a felhasználók azon része volt problémás, aki még kérdezni, kulcsszavakat megadni sem tudtak.
    Gondolom sokaknak van olyan ismerőse, aki minden hülyeségével rajtuk csüng.
    És amikor megkérdezitek, hogy miért nem néz utána a Google-ön, akkor azt mondják, hogy fogalmuk sincs mit kéne kérdezni, a gondjaikat sem tudják megfogalmazni.

Új hozzászólás Aktív témák