Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Ha rákérdezel, hogy de kijöhet-e ott negatívra a többi rész alapján, valószínűleg rájön, hogy nem. Alapvetően lustának tűnnek ezek, azaz, ha azt gondolja látott már kész megoldást, akkor nem fog hosszú gondolatláncokra energiát pazarolni. Ez amúgy valamennyire promptolás kérdése is. Lásd "memory bank" szerű módszereket, ami drága, de jobban "érti" és átlátja a kódot.
-
ddekany
veterán
ChatGPT-t furcsa mondjuk kódolásra használni. Miért nem CoPilot (agentic mode), vagy a Cline és leszármazottjai (pl. Kilo Code), vagy persze Claude Code, csak az talán hobbi szintre drágábbra jön ki. Nem tudom a ChatGPT canvas mennyire fejlett most mondjuk, de azért esélyes, hogy ezek a dedikált eszközök jobb promptot kapnak, jobb toolokat, és nem mellékesen a tényleges projektedet szerkesztik.
Persze az alapvető AI korlátok megmaradnak (pl. hogy nem érti annyira, hogy a valós világban mit szolgál ki a program).
-
ViZion
félisten
ehh, mostani feladaton is elvérzett a ChatGPT... fűtésvezérlésemet szeretném kicsit átírni, robosztussá tenni. Jók is amit írt, csak a nagy egyszerűsítésben pont a finomságok maradtak ki: kiszedte a módosító blokkjaimat, amik a külső hőmérsékletet és az előremenő hőt is figyelembe veszik a pontosabb keringetéshez. Valamint minden védelmet kivett a szabályokból.
OK, Valóban egyszerűbb így...Lényeg: ad egy használható vázat, de ha tényleg jól kell megoldani, akkor át kell nézni, kiegészíteni. Nem mondom, h annyi idő, mint 0-ról megírni. Mondjuk itt kész programot kellett volna csak kicsit formába hozni.
Jah, percekig dobálta a böngésző, h nem válaszol, várakozok? Igen... Majd kiírta, h a válasz 22 sec volt... nabaCCameg, ha több perc neki a 22 sec, akkor nagy a baj.
-
FLATRONW
őstag
A torrent kliensben van olyan beállítás, hogy ne lépjen alvó módba, ha van letöltés vagy seed. Ez win alatt működik rendesen, nem lép alvó üzemmódba, csak a monitort kapcsolja ki a rendszerben beállított idő után.
A fórumban a jelszó kérésnél kb. addig jutottunk el, hogy a terminálban ne kérjen jelszót, ha telepítek valamit. A grafikus felületen már kért jelszót. A ChatGpt már adott lehetőséget, hogy ott sem kérjen jelszót, de az nem működött. A következő tanácsa valami polkit localauthority dolog volt, ami szintén nem volt jó. A 4. tanácsa már jó volt, polkit javascript alapokon van az újabb rendszereken.
Én azt szeretem, ha csak belépésnél kér jelszót, nem volt ezzel a biztonsági szinttel semmi gond win alatt. A fórumban még olyan válasz is jött, hogy használjak egyszerű jelszót, hogy gyorsan tudjam azt beírni. Nekem az a megoldás kevésbé biztonságosnak érződik.A böngésző meg akkor is kikapcsolt, ha teljes képernyős módban ment a videó. Itt valami video playback inhibits suspendel kapcsolatos dolog volt a megoldás.
A lényeg az, hogy most minden oké, meg vagyok elégedve a Minttel. Természetesen kellően erős gépen továbbra is Windowst használok, az nekem jobban bejön.
-
FLATRONW
őstag
Linux mintről van szó.
Olyan problémák voltak, hogy:
-torrent mellett nem kapcsolt ki a monitor (ezt ki os írja a tálcán lévő ikonon, hogy a Qbittorent megakadályozza az energiakezelést), erre kellett valami kivételt csinálni, hogy mégis kikapcsoljon.
- vagy, hogy ne kérjen jelszót a frissítések és alkalmazások telepítésénél. Itt kb. a 4. javaslat volt a helyes.
- vagy, hogyha a böngészőben nézek valamit, akkor ne menjen alvó módba a monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi haladó szinten
- Közelebb van a Galaxy TriFold startja, mint gondoltuk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest