Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz vicze #108910 üzenetére

&(#108914) vicze1: "Az intelligens hűtés az alap, ... és nem is megy megfelelően ha nincs bekapcsolva", "de mind Linux-os úgyhogy nem tudom sajnos megerősíteni a viselkedést"

Kipróbáltam, mi történik Linux alatt, az alany egy frissen letöltött 20.04-es Ubuntu, "Live" módban indítva. Abszolút minden vacak telepítése nélkül is gyönyörűen, hibátlanul üzemel a rendszer, ugyan a TDP-t és limiteket nem tudtam közvetlenül monitorozni, de azt igen, hogy Fourier transzformációkkal minden szálon megterhelve a viselkedés ugyanaz, mint win10 és Cinebench terhelés alatt normális 15/44W limitekkel, azaz néhány másodpercig 3Ghz feletti órajelen és 80 fok fölé megy, majd az órajel olyan 2,3Ghz magasságában, a hőfok 70, a ventilátor 4000rpm-en stabilizálódik, altatás előtt és után is.
    Szóval nálam ez lett a dolog konklúziója, hogy valamelyik windowsos "intelligens" feature számomra többet árt, mint használ. :DDD

(#108923) QuarK: Köszi a hasznos információt, hogy a Throttlestop is alkalmas ilyesmire. Én azért preferáltam eddig az XTU-t, mert a TS nekem elsőre kicsit átláthatatlannak tűnt, de jó tudni, hogy érdemes lehet megbarátkoznom vele. :R
    Sajnos nálam az undervoltot nem szereti, és amíg garanciás, addig inkább hagyom a gyári pasztát, annyira nem tűnik rossznak amúgy.

Új hozzászólás Aktív témák