Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Jah én is néztem, hogy 15-ösben lenne ips. Na mind1, minden nem lehet tökéletes. Nagyrészt úgyis dokkolóban fog állni a pva monitor rákötve, de ha vinni kell és mutogatni valamit rajta akkor se jövök zavarba
Nekem ez a méret ideális, nagyobb nem jó. Kicsit bánom, hogy múltkor kihagytam a t61 tabletet, 12" 1400x1050 ips panellal..durva lehet. Már a D430 is elég éles képet ad 1280x800-ban 12"-on, 1400 tűéles lehet.szerk: Mindjárt helyére rakom a bill melletti kis burkolatot, aztán megnézem milyen rev is a lap pontosan.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Majd megnézem. 2008-as az biztos, le akartam menteni cpuz-vel, de elmaradt. 1800-on nem megy a venti, ha beindul 2800, de halkabb mint a másiknál
Valaki írta itt melyik biost kell felrakni, hogy 2000 alatt is tudjon menni a venti. De nem minden lapnál adott a lehetőség, asszem csak ati verziónál.
Tudom hogy lehet állítani ccc-t, de fenn volt a win a mostani gépen ccc-vel együtt
Valszeg nem láttál még rossz betekintési szögekkel noti kijelzőt, én már igen. Az ott kezdődök, amikor be kell pozicionálnod a fejed és nem mozdulhatsz, mert fordulnak a színek inverzbe
Ahhoz képest ez a panel teljesen korrekt. Oké, TN, de minél nagyobb a felbontás, annál jobbak a betekintési szögek - nekem speciel ez az egyik ok, hogy nagy felbontású panel kellett- , sokkal később fordul inverzbe az egész horizontálisan. Persze mérföldekkel elmarad a pva paneles monitoromtól, de ha előtte ülök nem hányinger kap el mint sok kijelzőtől. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Fenn volt alapból a ccc. Na mind1, majd rájövök. Arra rájöttem a másik mért akarja állandóan a ventit tekerni, a vga miatt. Ha félremér a szenzor, ha valós attól kergül be. Kb fél órát használtam az előbb a gépet, 1x indult be a venti 1-2 percre amikor 52 fok lett a gpu, 1ébként 44-45 fok körül van olvasgatás közben, venti meg se moccan. Az előzőnél 65-68 fokról indult a gpu.
szerk: Egy kis felbontású kijelzőhöz képest nagyon jó ez a panel
Holnap megnézem kinn mit produkál, a dellt simán lehet látni. -
Chaser
legenda
Ennél a gépnél is előjött hogy eldobja a vga drivert powerplay módban, ezen most W7 prof van. Csak aida-t telepítettem, úgy emlékszem mást nem. Anno desktopon audio drivernél bekavart valamit, lehet itt is az a gond?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ránézel, amit látsz, ugyanolyan szép, jó betekintési szögek, jó színek, nem "pixeles" kép. Nem vártam hogy ennyire jó lesz. Az elöl lógó aku tényleg elég érdekes, azt hittem csuklótámasz
Trackpoint nem olyan jó, mint a T60-é, de közelíti a kis dög, a touchpad viszont tényleg ótvar, valami tapadós felülete van, semmire nem jó. Bill az rendben van, nem T60 de nem is süllyed mm-eket benyomkodva. Csak mondtam alternatívaként, de látom dellt nem akar venni úgyse. Amolyan csajos gép inkább, ezért is ajánlottam a másik kiszemelt ellen. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Indulj ki a T60 kijelzőjéből, ez van olyan szép
Szinte új állapotú amit én kaptam + az a frankó dokk mellé meg a nagy aku, sztem jó árban van. Persze nem erőmű, de a kinézett x301 se az ssd nélkül, max gyorsít rajta. Ha még ebbe vesz 1.8-as pata-zif ssd-t akkor is jóval olcsóbban jön ki. Nagyon halk is. Megnézni éppen meg lehet, sokat nem veszt vele. Nem kapok jutalékot, de tényleg elég korrekt kis gép. -
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn
üzenetére
Ennyiért sokkkk sztem. D430-at árul alfa156, 12" 1280x800, valami 1.2Ghz-es c2d ulv proci, 80GB hdd,1.5GB ram, 9 cellás nagy aku - az enyém 90%-os volt -, dvdrw-s dokkoló és újszerű állapot, 55k. Kb 3 éves gépek, német bill. A touchpadja ótvar rossz, de a trackpoint jó és ad egy miniegeret is hozzá. Nem azért, hogy dellt ajánljak TP topikban, de inkább azt ilyen pénzért mint amit kinéztél. 1ébként teljesen korrekt a zsanér is, elvileg van benne 3g hsdpa modem is, nekem még magyar matricát is pakolt a gép mellé. Nagyon szép a kijelző is.
szerk: Bnőmnek vettem én is, magnézium ötvözet váz, jó bill, ha csak 3 v 6 cellás akuja lenne akkor nagyon vékony lenne, de a 9 cellás dob a tömegen is, meg tesz az elejére egy csuklótámasz szerű képződményt. Viszont nagy üzemideje van, 4+ óra.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Megtaláltam amit kerestem
Ebbe már veszek ssd-t is ha összejön, akuidő is 4+ óra lehet net alatt, és most már tényleg adhatom el az összes desktop cuccomat, de nem is bánom. -
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Ezek szerint jah, mert amit most vettem az is T60, de ennek zsanérjával és hűtésével sincs gond, ez nem is céges volt. Ha mindennap ment a venti 8-10 órát meg hozták-vitték állandóan nem is csoda ha hangosodott a venti meg elfáradt a zsanér. De ez a mostani is hw-esen ugyanaz, 65nm-es c2d T2500, ati x1300 v 1400...szóval nem mind hangos ami T60. Ahogy elnézegettem net alatt akár full passzívan is ellesz, mert semmi nem ment 50 fok fölé pedig még alulfeszt se kapott. Terhelve van hangja, de halkabb mint az előző, ezt vártam. T400 talán majd akkor ha ilyen felszereltséggel azt is hozzám vágják ennyiért
Remélem pár évig kiszolgál engem ez a gépezet. -
Chaser
legenda
Ami még érdekes, itt a kijelző kereten a T60 felirat előtt ott figyel a lenovo név is, a másikon nincs ilyen. Aida-val is megnéztem a hőfokot, szintén 50 fokot lát a vga-ra. Tehát ez valszeg másik rev. lapot kapott már. Ami szintén érdekes, mondtam rendkívül masszív a váz a másiknál, kivéve az express card nyílásánál, na ez ott is az
pedig szintén üres. Egyedüli recsegés a bill bal oldalánál van a szélen, nem jól van visszapattintva a keret, de hamarosan helyére kerül az is. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Nem annyi volt
És házhoz jött. Zsanérok betonstabilak, akárhogy emelgetem nem mozdul semennyit, a pegazus féle az simán hátrahajlik egészen. Hangja is korrekt, nyilván a másikban ki van a venti pofája nem kicsit. Még csak tpfannal néztem rá hőmérsékletekre, gpu itt nem 65 fok környékéről indul, már be van kapcsolva egy ideje és 50 fok. Aku pana 9 cellás, 74 ciklus, 2.5 éves. A gép maga 4 éves múlt. Bill-en semmi kifényesedés, igaz nem magyar de az nekem nem fontos. Te most ha zsanért meg ventit cserélsz ráköltöttél kb 10k-t, akut is külön vetted tán 8k-ért, ebben ram is alap 2GB...semmivel nem drágább mint a tied lesz 
Az a T61 meg ha nem tévedek a gebaszos quadro szériából van, maradok a T60-nál..nagyon is jó ez
buvartacsko: Hát ez nem jött be kollega úr, "sajnos" korrekt a hűtés, nem supersilent de nem is zavaró.
-
Chaser
legenda
Du. ha minden jól megy jön egy másik T60, mondtam a srácnak csak akkor veszem meg ha stabilabb a képernyő és halkabb a gép ventije mint az enyémben. Kíváncsi vagyok hogy a mostani csak azért nyűgösebb-e mert nagyon sokat használták, ami volt céges lévén nem kizárt. Mondjuk ha tpfancontrollal szabályzom a gépet fix 2800-ra az még jó, de power manager az kapcsolgat össze-vissza, mind1 mit állítok neki. De ha a másik halkabb azonos fordulaton simán megveszem és lesz végre nagy gyári panasonic akum is

-
Chaser
legenda
Kipróbáltam a dokkolót, aki külső komolyabb monitort vagy tv-t is használna gépen annak kötelező
dsubon gyengébb a kép, a dokkoló dvi-n viszont gyönyörű.szerk: nem is bánom hogy nem intel vga-s gépet vettem, azoknak nincs ilyen szép képe, saját tapasztalat
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem kell ahhoz erős cpu hogy pörögjön ssd-vel egy gyengébb procis gép. Havernál 3Ghz-es x4 volt. Persze nála biztos gyorsabb lehetett volna a boot, nálam 15 sec, nála talán 10-12? %-ban nagy különbség, de használati élményben már nem számottevő. Olyan is van mikor a chipset nem komálja az adott ssd-t. Na de nem offolok többet ez ügyben. Valamit vennem kell az biztos, mert a gyári hdd-t eladtam. Ha minden jól megy holnap jön a dokkoló is, alig várom

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
A notiban ssd, az x4 gépben vinyó. Boot nála 4x ideig tartott, mire megnyitott 2-3 progit én addig 10-et
Pedig nem lassú hdd volt benne, F3-as samsung. Akkor drágábban vettem mint most a 96 gigásat kapnám. Nem is tudom ki mondta hogy 25k br körül van, 30 alatt nem látok sehol, 22.5-ért hozzám vágná ismerős boltos, szóval gondolkozok rajta. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Ha jól rémlik nekem ehhez hasonló proci volt a gépben mint a T2400, lehet pont ugyanez, 2GHz alatti c2d alapú cucc az biztos. Haver x4-esét alázta boot időben és program betöltődéseknél csúnyán
Ahogy elnéztem igazából T7xxx-re se sok értelme lenne váltani, max a 64 bit kezelés miatt, de a chipset meg 3GB-nál úgyse kezel több ramot, szóval kb mind1. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Az sokkal gyorsabb, ma jött ki róla ph teszt. Szekvenciális sebességben visszafoghat sata1, de a többiben nem, rendszernek meg nem szekvenciális érték a fontos. Lehet a végén nekem is a 96-os kingston lesz, arra legalább kapok 3 év gart és biztos gyors lesz. Nem mellesleg xp alatt is tudja a trimet saját sw-ével.
-
Chaser
legenda
Sztem leteszek róla, egy tag most írt rám hogy 1 hét próbagar után bad sectoros lett, neweggen szoktam nézni review-t, ott 2 egész user van. Egyik azt mondja jó, másik meg 10 nap után meghalt. Nem jó arány

audi100td: Volt egy emachine gépem, pm965 chip, semmi extra, W7 boot 15 sec, kingston 64GB v100 ssd-vel.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Oké

Sztem ez a chipset nem tudja a trimet, ICH7.
szerk:
The ICH7 started to ship in mid-2005 together with Intel's newest high-end MCH, the i955X. Two additional PCI express ×1-Ports, an accelerated SATA Controller for up to 300 MB/s data transmission rate, as well as support for Intel's "Active Management Technology" were added. Only the ICH7DH, ICH7R, ICH7-M, ICH7-M DH chip have AHCI support. The ICH7 (Base) and ICH7-U (Ultra-mobile) chip do not support AHCI.
The ICH7R additionally supported RAID 5.
This has the following variations:
82801GB (ICH7) Base
82801GR (ICH7R) RAID
82801GDH (ICH7DH) Digital Home
82801GBM (ICH7M) Mobile
82801GHM (ICH7M DH) Mobile Digital Home
PC82801GU (ICH7-U) Ultra-mobileMégis van belőle amelyik tudja. Gugli nekem ic7m/u verziót dobott ki T60-ra, az U viszont nem tudja, gépben nem néztem tényleg ez van-e.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Jah lemerítést, a nagyok ezt tanácsolták li-ion akura is. Mondjuk havi 1 ciklus ezzel még 5 év alatt is 60, ha valaki tényleg csak elvétve használja az akut nem nagy érvágás. Normál esetben meg havonta párszor úgyis használja annyit az ember hogy lemerüljön alsó szintre.
psyho85: Ha a T42 bill jó hozzá azt oda tudom majd adni, feltéve ha még nem adta el haver a gépet.
-
Chaser
legenda
válasz
Magnat
üzenetére
Mondom ha normális akud van nem merül le magától, tehát nem is lehet tölteni ha nincs miért. Múltkor volt egy acerem, 3 hétig szekrényben volt, mikor kivettem ugyanúgy állt az aku, leszámítva azt ami boot miatt jött ki belőle. A T42-esem akuja 2 hétig állt, 5 éves, ugyanúgy volt ahogy elraktam.
szerk: havonta 1x süsd ki aztán kész
-
Chaser
legenda
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Ha jó benne az aku az magától úgyse merül 2-3 hétig semmit, szóval nem is töltené.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
T60 kitakarítva, újrapasztázni csak a cpu-t kellett. Sokat nem változtak a hőfokok, kipróbáltam a tp fancontrolt-t is. Örömmel látom hogy akár 0-ra is le lehet venni a venti sebességet, kár hogy 1000/2000 rpm nem állítható be, a legkisebb 2700-2800 körül van.
-
Chaser
legenda
De tüskesor volt, de fene gondolta hogy egy fémlap alá rejtik amin még van egy gumi réteg is. A 2. pcie porton is van tüskesor, tehát elvileg kivezetett. Most még a por eltakarja

-
Chaser
legenda
T60 billnek a csatlakozóját hogy lehet kioperálni? Manualban se találok ráutalást. Nem egy tüskesorba csatlakozik mint a T42-nél, hanem valami fém rögzítő fogja a lapon, de csavart nem is látok rajta. Magán a billen is van egy fémrögzítő csavarral, ami odafogja a kábelt, azt kellene leszedni?
-
Chaser
legenda
válasz
azbest
üzenetére
Magaa bill érdekelne, a csatlakozó most nem lényeg.
Thinkwikin néztem ezt T60-ról:
MiniPCI Express slot 1 with one of the following:
None (empty, WLAN upgradable)
Intel PRO/Wireless 3945ABG Mini-PCI Express Adapter
ThinkPad 11a/b/g Wireless LAN Mini Express Adapter
ThinkPad 11a/b/g/n Wireless LAN Mini Express Adapter
MiniPCI Express slot 2 with one of the following:
None (empty, not upgradable)
Verizon 1xEV-DO WWAN Adapter
Sierra Wireless HSDPA WWAN
Eszerint 2 minipcie csati van a gépben, annyira nem ismerem ezeket, de a hűtő mellett van egy üres hely, gondolom az lesz az üres. Ebbe raknék crystal hd-t, mást kell nézni v biztos menni fog? -
Chaser
legenda
Ha veszek egy dvi-s dokkolót a T60-hoz, ahhoz ugye jó a gép töltője is, megegyezik a csati? Mert látom egy másik kalap modellhez is jó, pl T61, T400, T500, stb.
szerk: Látom jó, thx

-
Chaser
legenda
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Én desktopban kb pendriveként használom a sata vinyókat, de a p-atakat is. Először táp rá, aztán adat, új eszköz kezelés és ott van. Levételkor adat le, aztán táp, egyiknek se volt még ettől baja.
-
Chaser
legenda
dbius
audi100td
-
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Utángyártott akunak van hátránya? most kaptam ajánlatot egy 6 cellásra, majd' 400 ciklus, olyan 70%-os lehet..8k.
szerk: Ezért vennék inkább utángyártottat.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld
üzenetére
Nekem 20-22W idle konnektorból a T60. Gpu órajelek maxon, fényerő kb 3/4-eden.
Valszeg mégis lesz ssd-m, én nem tudom mit kavarnak, a 64-es sv100 kingston ára emelkedett majd 3k-t nettoban, a 96-os sv+100 ára meg több mint 5k-t csökkent..ott ahol nézem tuti nem elírás

-
Chaser
legenda
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Én titan nanograse-t használok, jó kis paszta. Ami komolyabb az mx2, de sztem közelében sincs annyival jobb mint amennyivel drágább.
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay
üzenetére
Nem a véleményével van gond, csak a hangnemmel.
Persze van ott igazság amit mond, csakhát egy 2-3 annyiba kerülő gépnél úgy látom kevesebb az előrelépés mint ami pénzt ráfordítanék. Pl T400, ok, halk, modernebb chipset. De pl változott a képarány, a kijelző ki van tolva balra..mért
Nem hiszem, hogy 1ébként masszivitásban nagyon felülmúlná a T60-at, ha egyáltalán felülmúlja. Bill terén se hiszem hogy jobb lehet. Ennél már hova legyen jobb?
Zsanérok meg ahogy itt mondták szintén gebaszosak lehetnek....szóval 100k-ért köszönöm de nem. Kb olyan ez mint az autók, vannak tök jó fejlesztések, alapvető dolgokban meg visszafejlődés..de kb minden gyártónál így van ez.
Beleszerettem a T42-be..a T60-ba is
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Akkor azzal is tele lehet, hogy 4-5 éves, köszöni szépen él, audi100td is vett, úgy látom túlélte valahogy az ő gépe is. És imént linkelte hogy valszeg a gpu hőfok nem jó mert félremér az érzékelő ami könnyen lehet. Egy szóval nem mondtam hogy forró a gép, itt megint csak értelmezéssel lehet gond..a gpu igen, érzékelő szerint 6x fokról indul, felmegy 80-ra is. De ha hibás és -20 fok, mindjárt más a történet. A cpu prime alatt volt ma 1 órát, 70 fok fölé nem ment. Hangja van a gépnek tény, nem elviselhetetlen, ha tudok rajta halkítani jó, ha nem akkor meg marad így. Szerencsére nem azt csinálja hogy szakaszosan leállítja, felpörgeti magát..azt rühellem.
Királyi többest meg nem kéne használni, nem mindenki azt mondta csak és kizárólag T201, T400, stb létezik. Talán Mobileman esett ide be és megmondta a frankót, nem ér 40-50k felárat egy T400 T60/T61-hez képest, és ezt osztom én is. Hűtésben hangban rosszabb, chipset elavultabb, kb ennyi. Majd jövőre amikor már azt is 60-70-ért dobálják vagy olcsóbban, veszek olyat is
A T60 ára onnan ahonnan vettem nem sokat fog esni
Ha meg elhalálozna alkatrészenként is fedezi a vételár nagy részét, szóval nem gond.
És lehetőleg ne menjünk át személyeskedésbe
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Hümm, nem tudom...de majd lemérem azt is

mitulabattyi: Ne ütköztesd a véleményeket mert baj lesz

buvartacsko: Kedves buvartacsko nevű fórumtárs, úgy kezdetnek vegyen már vissza 2-vel. Ha megtörtént szépen elemezze kicsiny agyában mikor írogatok én úgy mint maga nekem.
Tudom miről beszéltél, tudok a T400-ról is, direkt a te kedvedért mondtam hogy nem kívánok kiadni érte 100k körüli összeget köszönöm. Még akkor se kívánnék ha 4:3-as kijelzője lenne. Amennyiben tudsz nekem adni 60-70k-ért akkor veszek egyet. A T60 35k volt, rászánom a dupláját
4-5 éves gépet vettem, ahogy elnézem még nem olvadt szét sehol... -
Chaser
legenda
Árulnak apróban is ilyesmit, nem is drága. Közeljövőben kipróbálom. Ha nem is segít, legalább megpróbáltam. Már az is jó lenne ha a vga hőmérsékletét levinné pár fokkal ha a hang nem is változik.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0
üzenetére
De jó lett volna, ha előzőleg ati-s T60-ad lett volna..így nem tudom az intelesnek milyen hangja van

Gép recsegés enyémnél egyáltalán nincs, csak a palmrest baloldalának legszélén, ahol az üres pcmcia slot van, de az érthető is. Gondolom a kijelződ 1024-es volt T60-nál? Enyémnél rendben van a fényerő, kültérben még nem néztem aku híján.
Köszönet a felhomályosításért
[O]--[B]: Nyilván van haszna, különben nem használnák. De mihelyst sikerül beszereznem saját tapasztalatok alapján beszámolok róla mire jó vagy nem jó. A T42-t anélkül nem használtam, szóval nem tudok viszonyítani nélküle mi változott volna.
szerk: A nicked direkt ilyenre csináltad? Próbálnám "félkövér" módba rakni de mindig meghülyül tőle a kód:) -
Chaser
legenda
Látom megint ütköznek a vélemények, már megszoktam nem baj
Ennyi pénzért nem várom el hogy mindenben tökéletes legyen a gép. Kitakarítom, pasztázom, gányolok bele egy gap-padet talán aztán részemről letudva a dolog. A kijelző kárpótol a hangért
T400-ra nem kívánok kiadni 100k körüli összeget, egy T61-et megnézek intel vga-val ha összejön. Aztán ha az számottevően halkabb levadászok valahogy egy 4:3-as verziót és kész
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko
üzenetére
Arra voltam kíváncsi, ennek a gap pad-nek gyárilag benne kellene lennie vagy sem. Ott a kép, T42, benne van. Mint fentebb más írta, neki a T61-ében is volt.
Elhiszem hogy nem a legjobb hűtése, de most nem erről volt szó. Ilyen kategóriájú vga mellett 1ébként csodálnám ha halk lenne. Maga a hűtés ránézésre jó. A ventivel lehet talán gond, nem tudom. A vga fűt az biztos, 60 fok fölött indul, csodák meg nincsenek. Ezért is akartam intelest, de hát ezt dobta a gép
Valaki linkelt T61 cpu hőfokokat intel vga-val, jó 20 fokkal alacsonyabb mint nálam. Mindenféleképp kitakarítom, újrapasztázom, majd szerzek valahonnan gap pad-et is, kiderül mennyit változik.szerk: Bekapcsoláskor fel se pörög a venti. Utána 2500 környékére felmászik ahogy feléled a vga. Prime alatt 3200-3300-nál állt meg.
audi100td: Sok viszonyítási alapom nincs, majd jól megkérdek egy T61 tulajt nézze meg. De T42-ből ítélve nem hülyeség az elgondolás, mindenesetre rontani nem ronthat a helyzeten
Apróban mintha láttam volna is ilyen csodát, majd ránézek.szerk2: Nem kell kipróbálnom x200-at vagy T500-at, van itthon gépem ami néma
sajnos az x200 nem 14"-os, sajnos a T500-as se. Képarányuk se 4:3. Ez van
1ébként legalább folyamatosan megy a venti a T60-ban, én attól őrülök meg ha valami leáll-felpörög-leáll... -
Chaser
legenda
Meg is van.
"Ha már Everest, izzasztottam egy kicsit a CPU-t is, olyan, 5 perc után beállt 62 Celsius-fokra, és nem volt hajlandó feljebb menni. A hűtő ventilátora ekkor 3700 fordulatot tesz meg percenként.
A billentyűzet melegedése, hacsak nem teli tenyérrel tapogatjuk, nem érzékelhető ekkor még. Ez azért fontos, mert a jobb hőelvezetés érdekében a CPU/GPU hűtő hőcsöve egy gap pad segítségével érintkezik a billentyűzet fém hátuljával."
Forrás, ott van róla kép is. Tőle vettem a gépet nemrég ami később kiderült kicsit zizis, de megfogott a thinkpad feeling
-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay
üzenetére
Van benne por azt láttam, de amíg nem jár le a próbagar nem akarom bántani. Nem is tudom ez hány éves, tán 4 v 5. Bill néhány helyen kicsit meg van fényesedve, fedlapon kisebb karcok, de kb ennyi. Az 1400-es kijelzője nagyon szép, mostani "HD" gépeknél nem nagyon láttam hasonlót. Hangzás is elég korrekt, meglepődtem.
szerk: akkor elvileg kéne bele az a hővezető anyag

-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay
üzenetére
Hát a T60-nak van hangja, de nem is mai gyerek. A 90 nanos vga meg fűt szépen ha kell ha nem
lehet egy venticsere segítene sokat, de annyira még nem ismerem ezeket a gépeket hogy mit lehet bele tenni. Meg persze előtte pasztázás majd vmikor 7végén.
Biztos jó a 201, de nem az én világom az a méret.szerk: Jut eszembe, a T42-nél volt valami hővezető anyag a bill és a hűtés közt, gondolom hogy szétterítse a meleget. Talán gappad-nek hívják, de passz. A T60-nál nincs, megnéztem. Ez gyárilag így van?
-
Chaser
legenda
válasz
[O]-[C]-[B]
üzenetére
Épp akartam írni milyen úri ajánlat
végösszeg-hirdetett=0

Ha lenne T60-hoz gyári v utángyártott 6 v 9 cellás akud dobj egy pm-et

-
Chaser
legenda
válasz
cassius.clay
üzenetére
Látom ide találtál

1 órája nyúzom prime-mal a T60-at az "új" memóriák miatt. Cpu magok 68 foknál megálltak alulfeszeléssel, gpu 80..de ő alapból is 68-cal indít, hdd 37. Igaz nem a leghalkabb a hűtés, de legalább korrekt
Ha intel vga lenne gyanítom cpu magok is megállnának 50 foknál. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Jaja, kevertem. Itt egy diskmark is róla. A gépben levő hitachi, a terás külsőm szintén toshiba

szerk: Itt az aprója akit esetleg érdekel, elég jó vétel ennyiért újan, pláne aki pesti és még ppk-t se kell fizetnie
A tag meg tuti megbízható 
kerlas: Ezt kérdeztem én is tegnap, és valaki írta hogy intelessel is működik.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Észrevettem, megpróbálok vkitől kérni aki már vett belőle egy hdtune vagy diskmarkot, WD mellett szól még hogy az eladó 1 év gart vállal rá és 2014-ig gyári garis, hitachi-ra csak 1 hét gar van és az eladó azt mondja nincs gyári gar mint WD-nél. Lehet feldobok egy érmét..fej vagy írás

-
Chaser
legenda
válasz
sniphoe
üzenetére
Melegedés nem mérvadó, a gyári hitachi 35-40 fok, jó az elrendezés, nem kap a cpu+gpu fűtéséből. Most 38 fok úgy, hogy 1 órája 720p-s HD film megy a gépen. Hang meg a hűtés mellett szintén nem mérvadó, bár lehet pasztázás után barátságosabb lesz és akkor már zavaró lenne a hdd hangja.
audi100td: Jaja, ezt tudom. Desktopban 5400-es van, sok 7200-est aláz.. Konkréten ez a hitachi és ez a WD.
SSD-t bebuktam, 20k-ért kinéztem egy 64-es samsungot ismerősnél, felment 25-re, kingston is 2-3k-val drágább lett, 32-es 15-ért lenne, de akkor inkább 64-es kicsivel többért. Apróknál meg nem nagyon láttam 10-ért 32-est
13 alatt nem is + posta + nincs gar...Szóval egyelőre egy hdd, majd később multibaybe megy ha lesz ssd-m. Lehet emiatt érdemesebb lenne most 5400-est venni.
Procicserén gondolkodok még én is, de sztem kimarad, jó ez így is, csak a gyári vinyó húzza még le. -
Chaser
legenda
Nálam ennyi volt, radeon 9600 volt benne ha minden igaz. De mivel az aku lemerült benne álló helyzetében így el tudom képzelni hogy valami még pluszban fogyasztott. Újra megnézni már megtudom, nehéz szívvel bár de megváltam tőle

Minstrel: Azt néztem, de nem jöttem rá a logikára

audi100td: Ramot tettél már bele? 2GB-tal egész korrekt. HDD fül még se volt leszakadva, csak be volt gyűrve...most még azt kell vennem bele.
sniphoe: Ki kéne próbálni, de először bejáratom
Egyik topikban valaki azt mondta mosogatógépben mossa a billt és nincs baja
Valaki nem tudja 5400rpm/8MB vs 7200rpm/16MB között van-e észrevehető difi utóbbi javára? A gyári vinyó nagyon lassú, kb usb rackbe való, 8k-ért árulnak apróban 7200-es új hitachikat, vagy 7-ért új 320-as WD-ket. Csak 1k difi van, megéri? SSD-vel én még várok úgy döntöttem.
-
Chaser
legenda
Amúgy komoly, hogy a bill full vízálló? YT-n néztem videokat, de nem visz rá a lélek hogy kipróbáljam
Nézegettem a bill-t, de nem jöttem rá hogy vezetné el a vizet. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Annyira láma nem vagyok
Bár a t42 után kicsit meglepődtem, hogy itt nem a bill-t kell kipattintani. Csavarból is hiányzik pár darab, de minden gyári a gépben. Bill csatlakozás is meglepett, hirtelen azt se tudom hogy kell eltávolítani, de majd nekiesek a manualnak.franc0: Nem volt egyértelmű, de megpróbálom köszi

alfa-tól vetted a t61-et? Hangjával mi a helyzet?
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r
üzenetére
Passzolom.
audi100td:A 4k értékek elég durvák
Én csak egy 64-es samut terveztem max, de hirtelen elszállt az ára, a 64-es kingston is felment pár ezerrel, de majd 1csak összejön. Használtan találnék egy 32-est az lenne a legjobb. Hdd-nek meg van 1 terás 2.5-es külsőm, de lehet kerítek én is majd keretet egy kisebbnek.
Most 75 fok a gpu max órajelekkel, ahogy pár fokkal hűvösebb lett bent. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Mindent látok, de gpu hőfokot sehol
Már kezdtem parázni hogy valami gond van a géppel, de max órajeleken stabil, sw-es gond lesz. Nálad is van a kijelzőnek egy kis holtjátéka?szerk: 1ébként biztos leselejtezett gépek, venni akartam tőle egy d830-at is, hasonló jó árban volt. De csak tegnap reggel láttam meg, mikor rátelefonáltam azt mondta az benn van a cégnél, 7végén meg nem tud érte elmenni

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Több ram engem se izgat, a 45nm-es proci az inkább. azokat nagyon durván le lehet feszelni, viszont ez se rossz
Noteszban ez teljesen jó hőmérséklet. Alulfeszelve akuidő is szépen megnő. Ezt nem szeretem az i3 gépekben, ott már nincs ez a lehetőség 
Amúgy az említett t61-ek billje német, szóval már nem ugrálok annyira érte, de ha nem lenne dögmeleg megint átmennék egyért...rábízom a véletlenre, ha még legközelebb is lesz mikor erre járok akkor hozok egyet.
A diskmark tesztet azért megcsinálnád?
Azt ismerem, ahhoz tudok viszonyítani.
Selejtezhetnének többet is ebből a gépből
szerk: Azért filóztam a T61-en, mert lett volna dokkoló is. De csak valami alapverzió, szóval ez már nem ok. Meg kíváncsi vagyok mennyire melegedik az, van otthon egy 45nm-es c2d is. Viszont az elöl levő audio csatik meg a 16:10-es képarány nekem se tetszenek. Meg úgy látom ezeket a gépeket el tudom adni gyorsan, bukta úgyse lenne rajta, de külön ezért nem megyek vissza, majd pár hét múlva ha megint lesz dolgom

-
Chaser
legenda
válasz
bijesz
üzenetére
Viszont kiderült a dokkolóról, hogy ezen nincs dvi, csak pár usb meg tán vga meg soros port, ez a verziója meg nem sokat ér.
Rákerestem a notebookchecken gépre, inteles verziót teszteltek, ott nem húzták le hogy melegedne vagy hangos lenne, szőval az ati fűt be a t60-nak. 1ébként nem bánnám, csak menne még a gép pár évet így
sutszi: Nálam a te drivered is összeomlik pp-vel, ha csak a ram órajelét csökkentem akkor is. Max órajeleken viszont semmi gond. Lehet bekavart neki az az "ati identify" akármi amit osd-hez írtak. Majd megpróbálom manual belőni gputool-lal.
Nálam jgy néz ki a cpu rmclock-kal, T2400. gyári fesz 1.2625V.Amúgy ezért is nézegettem a T61-eket, mert oda már rakhatok 45nm-es cpu-t, biztos nem lenne gond melegedéssel, persze abból is intel verziót. De lehet veszek ha találok olcsón T60-at 1024-es panellal és intel vga-val, aztán átcserélem a 2 gép kijelzőjét.
szerk: audi100td: A crystal diskmark tesztet csináld már meg pls
Egyik tag azt mondja állítólag limitálva van a chipset sebessége 80MB/s-re, mostmár tényleg kíváncsi vagyok. -
Chaser
legenda
válasz
mobileman
üzenetére

soldi3r: Pár k-s tétel a ram, de az is pénz, meg a vinyó is, dokkoló is, aku is, összességében a többlet megéri azt a 22k-s felárat. Kaptam serialt a gépekről, majd mindjárt ránézek tényleg gyári garis-e. Notebookchecken kerestem rá, de itt a képeken nem elöl van az audio csati, hanem oldalt. 14" verzió. Ha nem tetszik ennyiért úgyis eladom, de a dokkolót azt persze lenyúlom belőle

szerk: Lesz a t60-ra veő 45-ért is ha eladósorba kerülne

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Lehet. t61 drágább, de ha azt nézem erősebb cpu, 2x annyi ram, 3x akkora vinyó, aku, dokkoló, 6 hó gyári gar elvileg, akkor kb ez is szinte ingyen van
Beszélek a taggal, aztán meglátjuk, nem terveztem hogy ma is megyek Pestre.soldi3r: Az is lehet, csak hát megnézném

-
Chaser
legenda
Na ha tegnap reggel látom elhozok egy ilyet is. dokkolóval korrekt az ár. Csak megnéznék egy T61-et is

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Van a T43-ból is satas verzió, olyat is vettem volna. Akitől vettem a T42-t neki is satas T43-asa van, ő mondta hogy mind2 vinyóval előfordul. Ma mikor bekapcsoltam direkt figyeltem a ventit, semmi hangja. Gondolom elér egy hőfokot onnantól meg tolja gőzerővel. Egy másik tag akitől t60-at vettem volna azt mondja halk a gép, csak újra kellet 1x pasztáznia.
szerk: cpu-t alulfeszelted?
sutszi: Én még akkor se szoktam legyalulni a drivert ha desktopban ati-nv-t cserélgetek, nem volt még gondom, de hallottam olyat hogy be tud kavarni.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Volt aprónál egy tag, azt mondta 50k alatt nem ad el t43-ast 1024-es kijelzővel
De amúgy elhiszem neki. Emporiumnál is 45k. DDr2 ram ott is adott, sata hdd is a legtöbbnél, akár 1400-as kijelző is. A mobil pentium meg elég kis mocsok dög, nem c2d de hasít
Persze én se adnék 40-50k-t egy alap T42-ért, de ezek szerint még vannak sokan...ph-n kívül
Lehet felrakom vakerára az akumat
Személy szerint szívesebben használtam a T42-t, mint bármelyik új konzumer gépemet, de ez a T60 is baba, hangot leszámítva. De hátha majd a pasztázás segít valamennyit.
Jelen esetben ssd-nél csak a sebesség számítana, hang tényezőt elintézi a gép hűtése
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
A 75%-os gyári t42 akumat bezzeg senki nem akarja vinni 5k-ért
Nekem jó lenne a dokkoló tv-hez, de majd meglátom. Kb ez a gép, csak több menne a ram, meg nyilván 2ghz-es T7 proci van benne. Nem is tudtam hogy 3GB limit van, én 2x1-et akarok, elég olcsón összejött az is. SSD is lenne jó árban, ha tudnám hogy mennyire érdemes bele venni, vagy csak vegyek egy újabb pörgősebb vinyót.
Megszűnt a driver eldobálás kiegyensúlyozott módban, ha csak a ram órajelét csökkenti. Érdekes
1ébként nem baj, fogyasztása úgyis a ramnak sok, gpu több száz mhz-nél is 1-2W-ot jelent. Csak tényleg stabil lenne így. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Max órajeleken jó volt minden körülményben, csak csökkentettel vacakol. Leszedtem az xp drivereket, holnap lehet megnézem azzal is.
Azokat az akukat néztem, azt hittem olcsóbban is beszerezhetők. Nem létszükséglet, de jó lenne, helyben van egy gép nagy akuval meg dokkolóval, lehet megveszem azt
okkolót is 9-10k-ért láttam csak. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Majd holnap, most a vga-t nyüstölöm. felraktam a moddolt drivert, eddig ok. Nagyon lassú a gép 1GB rammal, már vettem 2x1-et, csak az pár várossal odébb van. Amúgy sztem xp-t használok majd rajta. T43-on is az van, 512 megával jobban pörög mint a T60

szerk: Elszállt ez a driver is
a különbség annyi, hogy az előzővel defekt után full fényerőre vágta a képernyőt, a moddolt meg nem. Lehet a chrome tesz be neki, mert csak ott száll el a driver.szerk: Jah én is, ma
Nem mondta hogy több is van neki, hoztam volna 2-t. Azt mondta lehet még lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR5 512GB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS NZXT 850W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022, 100% Akksi
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Meg ilyen nagy értéket úgyse vennék. 2GB rammal 95k-ért lett volna szinte új állapotú erős akuval, nem sürgős, lesz itt még ilyen biztos. Momentán pénzem se lenne rá.

dsubon gyengébb a kép, a dokkoló dvi-n viszont gyönyörű.

Nem hiszem, hogy 1ébként masszivitásban nagyon felülmúlná a T60-at, ha egyáltalán felülmúlja. Bill terén se hiszem hogy jobb lehet. Ennél már hova legyen jobb?
13 alatt nem is + posta + nincs gar...Szóval egyelőre egy hdd, majd később multibaybe megy ha lesz ssd-m. Lehet emiatt érdemesebb lenne most 5400-est venni.
- ki van szakítva a kis kihúzó fül. Ha jól sejtem így nem is tudom kivenni csak ha lekapom a billt és palmrest-et.
Azt ismerem, ahhoz tudok viszonyítani.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
okkolót is 9-10k-ért láttam csak.
a különbség annyi, hogy az előzővel defekt után full fényerőre vágta a képernyőt, a moddolt meg nem. Lehet a chrome tesz be neki, mert csak ott száll el a driver.