Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
-There is only one problematic device in the Device Manager, and it is "SM Bus Controller" (Can't figure out what it is and windows update nor Lenovo update do not solve this problem).
-To fix the error with the SM Bus Controller, you should install the Intel Chipset software:
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-70315Eddig csak T400s alapján állítottam, hogy a chipset driver kell, mert nálam ugyanez volt a probléma. Most már x200 alapján állítom.
-
bwoay
nagyúr
én Weldtite TF2-vel szoktam kenni az asztali gépem procihűtő ventilátorát, ez egy teflonos kenőanyag, amivel egyébként a bringámon fújom a láncot (merthogy ez az aerosol kivitel). van portaszító, sűrűbb változata is, szóval ha már kentek, adjátok meg a módját

-
bwoay
nagyúr
válasz
Dr. Akula
üzenetére
miért, mást állítottam?
szerk:
ahha, megvan a turpisság. Amit eric.cartman árul, az egy MMCRE64G8MPP, ez MLC. Amit én vettem Promtól, az pedig egy MCCOE64G8MPP, annyi a különbség, hogy utóbbi SLC. Mindkettőn látható a Lenovo FRU... -
bwoay
nagyúr
pont erre gondoltam én is. Az Intel történetesen MLC, csak ennyire gyors. A Samsung pedig SLC, csak ilyen lassú. Legalábbis van egy típus, ami anno az X301-ekbe is került, az kb ezeket az értékeket tudja, és SLC, csak egész egyszerűen régi (ilyet használok az x200s-ben).
avman:
ok, de típusokat nem írtál, szóval az sem derült ki, hogy ezek az értékek pontosan milyen SSD-kre vonatkoznak (mert tegyük fel, hogy a gyártó több fajtát kínál - mondjuk a PQI pont nem). Meg amit Tim is említett: olyan nincs, hogy a különböző kapacitásúak ugyanolyan sebességgel bírnak. -
bwoay
nagyúr
szerintem az inkább csak legenda, mint legendásan jó
egyébként én nagyon rákészültem, hogy azt fogok venni, merthogy kiváló átmenet T és X között, egy igazi kompromisszum-mentes ultramobil gép. Csak aztán szép lassan leesett, hogy: nem dokkolható, az optikai meghajtója méretkülönbség miatt nem kompatibilis a többivel, a proci nagyon gyenge, cserébe viszont nem nyújt kiemelkedő üzemidőt... Mivel a T400s pont ezeket a hibákat küszöböli ki (az üzemidő kb egyezik, de a teljesítmény korántsem), árban meg ugyanott volt, utóbbi sokkal jobb vételnek bizonyult. Még mindig tetszik az x301, de már nem bánom, hogy annak idején nem jött össze. Sőt. Az x301 egy nagyon szűk réteg igényeit fedte le, a többség szerintem jobban jár vagy egy X vagy egy T szériás géppel. Valahogy a Lenovonál is ezt gondolhatják, ha nemigen erőltetik az utódját. -
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
nesze neked, te Delles noob

-
bwoay
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
hát látod a konzumer kategóriát nem ismerem semelyik gyártónál

de szerintem abban sem rossz a Dell, pláne, hogy a Vostro pl már a majdnem üzleti szintről szivárgott le (szégyenszemre), de szvsz pont ettől jobban megállja a helyét az alsóbb kategóriában. mindegy igazából, nálam amelyik glossy kijelzővel jön, az totál érdektelen
-
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
az lenne logikus
de persze erre nem lehet építenievone:
akkor úgy mondom, hogy a túlélés esélyeit csökkented. meg mondjuk nyilván senki nem készül arra, hogy majd véletlenül lelocsolja, a demonstrációkat leszámítva ez ugye véletlenül történik, sosem tudhatod, mikor, és ki által következik be
Delleken amúgy egy sima zárt tálca a billentyűzet alja, azt is folyadékállónak hívják, de ugye van egy határ, amennyit tolerál, és mondjuk (mittomén) 3 decinél már túlcsordul, akkor meg azonnal jó helyre megy, és a gépnek valszeg annyi. Itt meg elvezeti legalább egy részét, ez nyilván nem 100% garancia, de nyilván jobb, mint a zárt megoldás. -
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
tudtommal ezek egyeznek: T400s, T410s, T410, T510
evone:
"Prokon lattam olyat hogy egy ilyen gumi nyavajat ratesznek, ami pont raillik a billzetre, ilyen lenne jo a T61re is. ( ne kopjon, ne menjen koze baratno hajszala ( ismeros? ), ne menjen koze por, morzsa, akarmi.)"
ja, meg adott esetben a folyadékot vezesse be jól az alaplaphoz
Kicsit olyan ez, mint befolpackozni a távirányítót, rengeteg híve volt anno ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
nekem semmi problémám a VGA-val, HD videokkal boldogul, másra nemigen van szükségem. ami a fizikai méreteket illeti: a billentyűzet teljes méretű, azzal nincs gond, szóval ha a WXGA vagy a WXGA+ felbontás megfelel (mármint ennyi számodra elég, és a szemed is jó hozzá - ez inkább csak utóbbihoz kell), akkor ez is kipipálva. Amennyiben a teljes zenei gyűjteményed állandóan magaddal akarod hordani, akkor tényleg kell egy 320-as HDD, vagy akár 500-as, nade ez nem is probléma.
-
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
én a melegedés miatt a Core iX procis gépeket eleve ki is zártam. A céljaimnak bőven megfelelt a D630-ban levő C2D is, szóval eleve nincs szükségem nagyobb teljesítményre, pláne, ha az nagyobb hőtermeléssel, az meg zajosabb géppel jár. A tárhely sem probléma nálam, vagy USB-s HDD-vel orvosolható, ha valakinek kevés mondjuk egy 250 GB-os merevlemez a gépben.
Egyébként nálam úgy indult a gépcsere, hogy x301 lesz belőle, mert ODD nélküli gépet nem mertem volna bevállalni, pláne nem olyat, amin nincs touchpad. Most meg úgy vagyok vele, hogy touchpadet egyáltalán nem használok, ODD-t meg talán három havonta egyszer, de arra meg bőven elég lenne valami külső USB-s, és akkor az ember egy jóval kisebb/könnyebb gépet cipel az év fennmaradó...ööö ... 361 napján. -
bwoay
nagyúr
válasz
üzenetére
én ugye D630-ról T400s-re váltottam. Nekem a Dell hűtésével sem volt semmi problémám (integrált intel VGA), leszámítva azt, hogy alulról szívja a levegőt. A T400s viszont sokkal hűvösebb még a Dellnél is, nagyon ritkán indul be a hűtés, és akkor is nagyon halk. Ha megnézed a T410 és a T400s teszteket notebookreview.com-on, akkor látod, hogy terhelés alatt utóbbi legmelegebb pontja (valahol a proci környékén, alul) olyan hőmérsékletű, mint T410-en a touchpad. A beépített mikrofon a thinklight mellett van, illetve vannak, kettő, hogy az egyik a külső zajt véve kioltsa azt. Amúgy a 12.1"-es gépeket sem szabad kizárni,
nem tudom, milyen felbontású a D630-ad, az enyém 1280x800-as volt, ezt bármelyik x200-as tudja, ráadásul az üzemidejük is kiváló, meg nem nehéz megszokni az 1.3 kg körüli súlyt sem. -
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz
Giovanny
üzenetére
persze, hogy van súlyban különbség, pont az a T400s lényege, hogy jóval könnyebb, laposabb gép, végülis egy T400 light, ami a teljesítményre is igaz, hiszen gyengébb, alacsonyabb fogyasztású processzor van benne. mondjuk a taperolós kijelzőnek egy ilyen (non-tablet) gépnél semmi értelmét nem látom, de legalább ront a képminőségen az érintésérzékeny réteg. SSD nélkül meg szerintem kellően visszafogott a teljesítményt a lassú 1.8"-as HDD miatt, bár ilyen téren nincsenek tapasztalataim, az enyémben előbbi van.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
nem, te egyes szám első személyben írtad

-
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
még egy hónapot?
x100e 220e. (egyelőre csak boltokban)
x200(s) 170-180e. (itt a környéken)
nemhogy spórolni nem kell, de egy hónappal korábban megveheted
Khaal:
asszem az x200s-em a 4 cellás akksival (meg SSD-vel) megy olyan 3 órát... muhháháháhá.
A gépből kiáramló levegő meg simán lehűt egy kólát. Persze ez kamu, de nagyon kellemes hőmérsékleteket produkál, ölben kényelmesen használható hosszútávon is. -
bwoay
nagyúr
ahhoz képest (meg úgy összességében a pavilionokhoz képest) szerintem áldás szinte bármilyen gép. 24"-es monitort mondjuk útközben elég nehéz rácsapni, meg ugye jellemzően nem is azért vesz az ember egy ilyen masinát, hogy monitorra kösse. böngészgetni szvsz az 1024x768 is teljesen jó
ilyen téren én nem érzek drámai különbséget az 1440x900 és az 1280x800 között, utóbbi meg már csak 32 sorral rövidebb az XGA-nál 
-
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
hasonlóak az észrevételeim, bár nálam CCFL-es x200s van, viszont nem is marad el a T400s-től, csak fényerőben. WXGA 12.1"-en kb olyan "sűrűségű", mint a WXGA+ 14.1"-en, számomra sem zavaró a kisebb munkaterület (Win7 van mindkettőn). A 6 cellás alul kilógó akksi még mindig jobb, mint a hátul is kilógó 9 cellás, de Prom hozzásegített egy 4 celláshoz, ami semelyik irányban nem lóg ki (2.5h üzemidő).
Én a HDD-t utálom, 7200-es valami van benne, ami lehet, hogy gyors, de hangos, melegszik, és vibrál is. Mondjuk ez a probléma reményeim szerint jövő héten megoldódik. -
bwoay
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
addig meg gyönyörködhetsz az x200s ugyanolyan szar kijelzőjében
egyébként hálát adok az Úrnak, hogy rendkívül kekec természetem, és számtalan rigolyám ellenére abszolút elégedett vagyok a TP-k kijelzőjének minőségével. Filmet nézni mondjuk nem ilyet vennék, de sosem gondoltam, hogy ilyen célra egy matt kijelzős üzleti gép a legalkalmasabb, csakúgy, mint kép- , videoszerkesztésre.komolyra fordítva: x200s milyen a T400s-hez képest?
-
bwoay
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
3 nap? annyi gyilkosságért sem jár

-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
ájm nát géj ídör, wat méx ju szink det ájm a gáj in dö förszt plész?
ju nevör nó.adnoctum:
vansz egen itsz on -
bwoay
nagyúr
vagy akár mondhatjuk azt is, hogy ami Lenovo, az már nem Thinkpad!
a helyzet az, hogy akár tetszik, akár nem, a Lenovo dönti el, hogy melyik típus thinkpad, nem mi. más kérdés, hogy az Edge tényleg annyira kilóg, mint az X100, de ezek vadúj típusok, AMD-vel, meg minden "jóval", érdekesen pozícionálva. szóval lehet a kettő kakukktojás, de az SL miért? mert olcsóbb a T-knél és nem megy rajta a tpfancontrol?
-
bwoay
nagyúr
válasz
rankesz
üzenetére
mint írja a kollega (meg a linkelt oldalon is láthatod) le kell "hántani" róla azt a réteget, de még ha rajta is maradna, azért ez nem így működik, mert gondolom a gép nemigen tudna mit kezdeni vele

sghc_toma:
ezeket a magától értetődő különbségeket nem is akartam taglalni, hiszen tisztában vagy vele, mit buknál el. nekem mondjuk a touchpad eszembe sem jutott, mivel nem nagyon használom. -
bwoay
nagyúr
-
-
bwoay
nagyúr
nekem is hasonló okokból esett a választásom a T400s-re. Főnököm x301-et használ, és én is úgy voltam vele, hogy az pont jó lenne, de szerencsére lecsúsztam egyről, következő körben meg ugyanannyiért volt T400s, ami ár/érték arányban már messze nem ugyanaz.
ODD-t pont azért kérdeztem, mert ha időnként kelleni fog, de a helyére te rendszerwinyót raktál, akkor az úgy egész szép mutatvány lesz

Rankesz:
hát az x200s-t nem is igen lehet összemérni a T400s-el üzemidőben. Másban sem, de azok utóbbi mellett szólnak, hát az üzemidő az nem. Voltam olyan bátor, hogy lemondtam a 9 cellás akksiról, utólag bölcs döntésnek bizonyult, mert a 6 cellással is bőven eleget megy, ráadásul kisebb, könnyebb. Még a 4 cellással is be lehet vállalni olyan 2.5 órát, az új X-ekről nem is beszélve.Prom:
a 128-as Toshibát elvittem volna szívesen akár 50-ért is, de mint azt írtam, engem jobban izgat a másik az SLC mivolta miatt, a Toshibát meg ugye ismerem, a tárhely pedig nem sarkalatos, ha egyszer a kis gépbe lesz. És lesz, ígérem, addig is köszi a türelmet
SzJoco:
ha olyan nagyon nem ragaszkodtok a DVD-íráshoz, akkor itt egy alternatíva -
bwoay
nagyúr
azért azt megkérdem, hogy ha nem kell az optikai meghajtó, akkor miért pont T400s? vagy ez volt jó áron? csak mert ennek a gépnek pont az az előnye, hogy még van benne ODD, ráadásul a megszokott 9 mm-es (nem az egyedi 7mm-es, ami az x300/301-ben). Ha azt kiiktatod, akkor szinte tök ott vagy, mint egy X szériás TP-vel, csak utóbbiak akksi terén rugalmasabbak, nem csak egy 6 cellás opció van.
-
bwoay
nagyúr
már épp mondani akartam, hogy T400s-t NEM veszünk SSD nélkül
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amúgy nem csak rankesz gépéről csúsztál le, hanem arról is, amikor Prom nevetséges áron üzérkedett a T400s-be való 128 GB-os Toshiba SSD-vel
Egyébként meg azt ötlöttem ki, hogy cseréljétek ki a meghajtót rankesszel, neki úgyis ilyen torrentfélelmei vannak az SSD miatt, azt egy HDD-vel simán lehet orvosolni, mindenki örül

Prom:
eszem ágában sincs lemondani, max neked fogy el a türelmed. Szerintem még egy hét
-
bwoay
nagyúr
válasz
Napfénysüti
üzenetére
semmi, de azért annyira nem jó, hogy simán váltson rá az ember T400s-ről.
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18
üzenetére
sehová, inkább Ideapad ez is, mint az x100e...
más:
érdekes, hogy több az eltérés egy x200 meg egy x201 között, mint egy T400s és egy T410s között, a számozás mégis pont az ellenkezőjét mutatja. Amúgy engem pont annyira nem nyűgöztek le ezek a gépek, mint a T410. Jó a powered USB meg az üzemidő, de itt még kevesebb hasznát látom a teljesítménybeli növekedésnek, mint a nagyobb gépeknél, pláne úgy, hogy ennyivel meglöki a hőtermelést. A touchpadnek továbbra sem örülök, ez azoknak jelent előnyt, akik Thinkpad-idegenek. -
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18
üzenetére
"C:\SWTOOLS\DRIVERS\TVTGADGET and run setup.exe"
hópdiszhelpsz
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18
üzenetére
ez kő-e he?
-
bwoay
nagyúr
válasz
rankesz
üzenetére
most szarakodok system update-tel, de ha nem lesz kóser, akkor majd tanakodunk. addig megnézem a másik gépet, azon megy simán.
nna, ennek annyi, nem mén. viszont megnéztem x200s-el, nekem is van egy 6 ciklusos, 0%-ban elhasználódott, meg egy 8 ciklusos, 3%-os elhasználtságú akkum. mindkettő Sanyo, Windows 7 alatt, magyarán sok összefüggést nem vélek felfedezni

Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen házat vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bontatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)