Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
oliverthomas
üzenetére
belefér a 3 antenna mellé a kamera, csak át kell tenni a vezetéket a másik oldalra; tegnap faragtam ilyet.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Jó, de ennyiért én 3.0-át rendelnék eBayről.
Re (#51499) Tim82 & cellpeti (#51498)
Az 1280x800 paneles X200s -be elméletileg lehet webkamerát tenni, csak az 1440x900asba nem. Elméletileg. -
cadeyrn
aktív tag
Akit rajtam kívül még megtévesztett, hogy iwlwifi a kernel része a legtöbb distróban: ha intel 5300 wlan van a gépedben és ki akarod használni a három antenna full sebességét, akkor ne kapcsold be a disable n módot ( alias options iwlwifi 11n_disable=1 ) és kell a prorierty driver, innen: http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/iwlwifi#Firmware
Speedtest a 12Mbit/secről 65Mbit/secet mutat a hivatalosan 62Mbites kapcsolaton :] -
cadeyrn
aktív tag
-
cadeyrn
aktív tag
lapa, Gondwana: az X201 kamera-dolog a szalagkábel volt.
Áttettem az X200 panelt kábelestül-mindenestül az x201-be, megy, mint a kisangyal, a kamera is.
Szóval boltolok X200 szalagkábelt az X201-be, és jó lesz. -
cadeyrn
aktív tag
Egy x200s ldc lid covert fel lehet tenni X201/X200-ra?
Az utóbbinak szériahiba, hogy az antennáknál a pöcök, ami a műanyag csíkot tartja, törik, az X200s-é meg masszívabbak tűnik, de lövésem nincs, hogy mennyire kompatibilisek.stornó, közben megtaláltam, nem, nem jó.
-
cadeyrn
aktív tag
brekiisti: le, de köszönöm a tippet.
lapa, Gondwana: X200-on 3.7V ot mértem szemből a bal első lábon a négyből ( ami ugye terhelésen 3.3 lesz ), viszont az X201en egy gramm feszültség nincs, egyik lábon sem.
Átfutottam a szalagkábelt (szemmel, paraszt módon, mérni úgysem nagyon lehet) sehol nem látok semmit.Van esetleg vmi jupmer valahol, hogy menjen oda a fesz, vagy biztos, hogy szakadás és semmi más nem lehet?
Az a para, hogy előttem senki sem bontotta a kijelzőt, és minden más ( thinklight, bluetooth, stb. ) teljesen hiba nélkül megy. Amúgy a bluetooth is később került bele.
-
cadeyrn
aktív tag
X201 webcam upgrade szivat.
X200-ból kiszerelt, tesztelt, működő webcam, X201-be bele, semmi.
BIOS upgrade, semmi. Se biosban, se oprendszerben, se sehol.Bármilyen ötlet, hogy mit nézzek meg? Hardware gyanús, de fogalmam sincs, mit kell tenni.
Lehet baja a mimo harmadik antenna, ami leszigszalagozva pont aláfér a kamerának? -
cadeyrn
aktív tag
Elnézést, hogy ilyet írok fórumra, tudom, hogy nem etikus, de jól jönne a segítség.
Vettem egy X200at eBayen; minden lehetséges módon lekövettem az eladót, pozitív. A gép mint féldöglött ( spares or repair ) volt hirdetve, mert nem stimmelt rajta a windows, és van rajta egy repedés, mondom jó lesz.
Amikor megjött első körben megpróbáltam lekövetni a gépet szériaszám alapján, hogy nem lopott-e, mégiscsak úgy korrekt de szerencsére (?) nem találtam semmit. ( Ha valaki tud helyet/módot hivatalosan lekérdezni, hogy volt-e bejelentés, szóljon, pls., UK gép a billentyűzet alapján, UK eBayről. )
Az eladó viszont elfejeltett jópár dolgot megemlíteni... (nemkicsit rágtam be amikor megjött, indítottam is ügyet, de végül arra jutottam, hogy ebből jó nem fog kisülni, szóval hagytam.) Többek között pl. a lid bal felső sarkának törését ( ami szériahiba, párom X201je is nyögi ), néhány gumitalp hiányát, de ez még nem fájnak, a supervisor password viszont igen. Power on és HDD pass hála az égnek nincs.
Félig sikerült megtörni ez alapján: bejutottam úgy, hogy mindent be tudtam állítani, kivéve a supervisor password resetjét, mivel kéri a régit...
Kérdés: van-e bárkinek ötlete, hogy eeprom író/olvasó nélkül hogyan lehet eljutni a password resetig?
Privátban pls., tudom, hogy ez nem fórumtéma, és köszönöm, ha bárkinek van tippje.
-
cadeyrn
aktív tag
Szerintetek T400 megeszi whitelist bios nélkül ezt a 3G modemet?
-
cadeyrn
aktív tag
X200 ultrabase tulajok: top rated ebay seller lockolt ultrabase-t küldött kulcstalanul (de legalább gyorsan reagál a panaszra) ki lehet ezt bárhogy nyitni gyári kulcs hiányában? Kinyitottam, de belül is macera, úgysem ment.
-
cadeyrn
aktív tag
Na, kicikínaiakku tapasztalatok: töltés ok, menetidő ok.. DE.
Valami baromállat nem pont ugyanolyanra gyártotta a kallantyúkat, amik rögzítik az akksit, érts, enyhén lejt, aminek az eredménye az, hogy különösebb erőlködés nélkül ki lehet húzni az akksit a gépből!
Küldöm vissza garral, hogy szar, mindenki maradjon a genuine-nél

-
cadeyrn
aktív tag
Féloff: tett valaki T500/T400-ba T9900-at?
Ha igen, alulfesz, melegedés, akkuidő, stb tapasztalatok egy P8xxx-hez képest vannak valakinél? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
cildren
üzenetére
Eddig vegyesen használtam, értsd, a RAW konverziótól a netezésig, úgy volt több, mint 3 óra conservative CPU governorral, de letesztelem majd "sima" nezetős módban is.
Mondjuk nálam nem teljesen fair, adblock + flashblock miatt jóval kevesebbet esznek prociból az weblapok
-
cadeyrn
aktív tag
kicioccókínai T400 akksi tapasztalatok: a leírtakkal ellentétben igencsak nem 5200mAh, az tpsmapi szerint a design is 47000 körül van; de ezt legalább kihajtja tisztességesen.
Melegedés gond nincs, BIOS nem sípol, ellenben az 12.04 Ubuntu(n alapuló elementaryOS) bejelzett, hogy lehet, hogy visszahívták az akksit, pedig nem.
A feszültségnél láttam egyszer 12 V-ot, ami nagyon nem tetszett, figyelni fogom.
Fizikailag a zárható állás sajnos dísznek került rá, mert csak lötyög és érezhetően lágyabb műanyagból van, mint az orig; viszont pontosan passzol mindenhol.25 angol fontért eddig elmegy.
(#48715) Francia91:
Nem fogod észrevenni normál használat mellett, nagyon kevés gép tudja kihajtani; viszont nyersz -10W-ot a Pxxxx-el.
A kivétel a P9700, mert az egy állat, és tényleg érezhetően erősebb, mint a többi. -
cadeyrn
aktív tag
Amúgy van bárkinek ötlete, mit lehet csinálni egy döglött T400 akksival?
Azon elmélkedtem, h csinálok valami hátizsákos-zselés akkupakkot és kihasználva a csatlakozóját rákötöm, hadd menjen két hétig, de arra jutottam, hogy ez talán kicsit erős
Tényleg érdekelne, ha valakinek van valami modding tippje, mivel és hogyan lehetne a normál töltő 12V-ját mekerülve a 10.8V-ot kihasználni.
-
cadeyrn
aktív tag
T400-hoz vettem kicioccókínaihatcellásat, pár nap múlva beszámolok, milyen, miután az orig 1 óránál többet már nem bír, legalább 2, ha nem 3 döglött cellával.
( Mérnem eredeti: mert drága és mert 3 éve gyártották, amit találtam ) -
cadeyrn
aktív tag
Ha bárkit érdekel X201s übergép és tud angliából ismerőssel szállítatni, vegyen, 350+10 angol fontért, amíg van.
-
cadeyrn
aktív tag
T400 tulajok, kérdés:
pár nappal ezelőtt lettem figyelmes, hogy a lid bal felső sarka lecsukott állapotban majd' 1 mm-rel előrébb áll, mint a notebook alsó szekciója.
Ami igazán furcsa, hogy máshol sehol nincs ilyen, elmozdítani ( értsd, helyretenni ) nem tudom, minden tart, passzol, rendben van; kévéve a kinézetet.
Van bárkinek tippje, mitől lehet?( A gép nálam van lassan 2 éve, leejtve max agyonpárnázott táskában volt, régen, ezt meg vagy nem vettem eddig észre, vagy vetemedik a magnézium
) -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Shatterstar
üzenetére
T61 widescreen akksi belemegy t400-ba, t61 nem widescreen t500-ba.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
audi100td
üzenetére
Bár nem volt érintőképernyős, azért ThinkPad 360P megjegyzendő, mint első hibrid

-
cadeyrn
aktív tag
X201 tulajok, egy kis segítségre lenne szükségem: frissen ebayezett kamera modul X201-be, a beszerelésnél ért némi meglepi, hogy van mimo kábele a gépnek, ezért kivettem a mimo alól a párnát, betettem mindkét felére egy vékony kétoldalú ragasztót, így pont fölé fér a kamera.
Viszont nincs listázva sem a biosban, sem a Mint Debian lspci / lsusb listában.
Kérdés: elrontottam valamit, döglött vagy valami egyéb ötlet?
-
cadeyrn
aktív tag
Lassan elkeseredetten keresek új vagy újszerű NMB v ALPS T60/61 billentyűzetet a T400-amba, ha valaki tud ilyet, kiabáljon legyen oly jó.
-
cadeyrn
aktív tag
Tudom, hogy billentyűzetek anno ezerszer voltak már, másfél órája keresek, de sem itt, sem máshol nincs meg a válasz:
T400, a harmadik 42T3284 -t nyúzom, és egyszerűen nyikorog, nyeklik-nyaklik alattam fél-háromnegyed év alatt, kimaradnak leütések, változik a nyomáspont, stb.Próbálom kideríteni, hogy ez melyik gyártóé, mivel emlékeim szerintem az NMB-t megvette a Chicony, és minden keresésem összevetve ez Chicony, tehát ha másik gyártótól szeretnék T400 billetyűzetet, marad az ALPS, ami ha mindent jól olvasok 42T3220 kellene, hogy legyen, kérlek javítsatok ki, ha tévedek.
Viszont... szívem szerint visszanyúlnék régebbre, mondjuk T60 ALPS-hoz, ha jól tudom, akkor gond nélkül belepasszol a T400-ba VAGY párom X201 billentyűzetét kereném meg, ami alul kék emelős, ergo eméletileg ALPS - árakat és elérhetőséget tekintve mondjuk sajnos UK English lesz az. ( nagy enter, stb., de legalább kapható )
Őszintén: tudtok konkrétat ajánlani? Tökmindegy, milyen szériába való, csak belemenjen a T400-ba és ne Chicony legyen

Értsd, FRU szám kell, sőt, ha pl. ebay linket tudtok, az már tényleg isteni csoda lenne. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
adabra
üzenetére
Ez egész bíztató. Személy szerint i5 / integráltat kerestem, szerintem ki fogok békülni vele, ha ez tényleg ennyi.
A hangja mennyire zavaró?Apropó, Samsung 830/840 Pro szériában van 7mm-es?
@franc0: egy notebook és egy erős Androidos telefon nekem elég.
A második tartalmat fogyasztani, az első fejleszteni és tartalmat generálni, nagggyon ritkán játszani valami régit. Két gépet állandón szinkronizálni a halálnak lenne kedve
A T400 így is, úgy is megmarad, az a gép tökéletes home-servernek, lévén nincs hangja, felteszem a falra a 180ra kihajtott kijelzővel

-
cadeyrn
aktív tag
Nézegetem a híreket, hogy a T440 esetleg visszahozza-e majd az épelméjű billentyűzetet (értsd: NEM sziget, 7 sor), de nem látok rá esélyt. ( Próbáltam a másikat, X1 a céges gépem, kénytelen vagyok usb-s korábbival használni... ). Az van, hogy a T400 kezd öregedni és jó lenne valami könnyebb ( felbontás 1600x900 @ 13.3 minimum, ízlés és felhasználói szokás, nekem kell ).
A szomorú tény, hogy mindent összevetve az egyetlen esélyes a T420s, viszont arról azt olvasom, hogy hajlamos 90 fok feletti procit művelni ( kernel fordítás szerintem elég lenne hozzá ), amitől kiugrik a szívem, i5öket pedig nem lehet undervoltolni linuxsszal. ( Ha valaki tud erre megoldást, annak küldök egy rekesz sört )
Van valakinek tapasztalata T420s melegedéssel / ventillátor hanggal?Amúgy minden más szempontból pont jó lenne, úgysem lesz még egyszer T400/T500 hűtés

-
cadeyrn
aktív tag
T400 kérdés: ThinkWiki alapján 3 minipcie slot lehet benne, de ha nem volt eredetileg turbo memory vagy wireless usb akkor none upgradeable.
Valaki el tudja mondani, hogy ez mit jelent pontosan? Hiányzik forrasztás, nincs aljzat, le van tiltve biosból, stb. -
cadeyrn
aktív tag
fél-off: ha valakinek lenne T400-ba 7in1 card readere magában eladó, az kiabáljon át nekem pls. ( Ha linket küld valaki értelmes szállítási díjjal Angliába vagy Magyarországra, az is OK, de amit találtam, ott 40$ a cucc és 100$ a szállítás... )
-
cadeyrn
aktív tag
Akartam Ubuntu kernelt fordítani az X1-en. Amikor a proci 90 foknál járt, kilőttem.
Ennek egy vagon trágya a hűtése
-
cadeyrn
aktív tag
nahát; kaptam munkára egy X1-et, egyheti használat véleménye:
- a billentyűzet mint billentyűk annyira nem szörnyű, mint hittem, viszont az stimmel, amitől tartottam: a szigetes billentyűzeteknél igenis beakad az ujjam, nem lehet annyira laposan vinni a kezed. ( nem tanultam helyesen vakon gépelni, IRC tanított )
- billentyűzet, mint layout.... az valami b+. Ezt valami idióta tervezte, aki életében nem használt shift+pgup kombót konzolon.
- trackpoint pöcke túl mélyen van
- nem tetszik tapintásra a gép, túl gumiszerű, cserébe szinte lehetetlen, hogy kicsússzon a kézből
- fényes kijelző, no comment
- 1366x768.... szintén no comment
- a zsanérok dellesen viselkednek ( értsd: kissé lobog a kijelző, ha remeg az asztal a billentyűütéstől )
- számomra zajos, de irodai környezetben elviselhető, Mint 14-el a proc 55 fok körül jár, ilyenkor a BIOS 4300-on pörgeti a ventillátort, viszont kívül nem melegszik ( webgl felnyomta 80 fokra, de afölé még nem ment )
- a váz brutálmerev, semmi lötyögés, semmi hullámzás, sehol
- touchpad a gombon is érzékel mozgást, emiatt úgy tűnik, változtatni kell az eddigi egerészési szokásaimon...Összegezve
pro:
- merev
- azért ha jól megnézem, ThinkPad ez minőségrecontra:
- billentyűzet ( layout és sziget IS )
- zaj
- tapintásA saját gépem továbbra is T400, esküszöm, amíg lesz hozzá alkatrész, marad is...
-
cadeyrn
aktív tag
X201 kérdés: azokban, amiben nincs alapból bluetooth lapka, kell szalagkábelt is cserélni, vagy mindegyikben elő van készítve?
A kérdés kamerára is érdekelne
-
cadeyrn
aktív tag
éjjeli linuxbarkács outcome: ubuntu 12.10 tp-smapi-dkms szerintem még mindig törött, se a 3.5 official, se a 3.6 PHC kernelekkel nem akar dolgozni, feltettem a korábbi, működőt githubra, miután már nincs Natty repo, hátha kell valakinek.
-
cadeyrn
aktív tag
HDD esetén a műszaki leírásban mit kell keresnem, ha azt akarom megtudni, HDAPS instant parking üzemmódot támogat-e?
-
cadeyrn
aktív tag
kicsit off, de hátha: linuxon kalibrált már valaki TP kijelzőt hardware-rel, mint pl. Spyder?
T400-at szeretnék igazából, csak ismeretlen terület, ráadásul vasam sincs. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem olyan nehéz elrontani, ha muszáj, bár csúnya dolog

pörgesd meg 12V-on a ventillátort, ha muszáj, mert X széria szar... -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Adrian Mole
üzenetére
HDD gyanús, nézd meg sentinellel meg esetleg BIOS HDD testtel.
-
cadeyrn
aktív tag
Gyanúsan olcsón jó T400, ha valaki keresne.
-
cadeyrn
aktív tag
nem, Magyarhonban így nem lehet.
Szervízen keresztül kell megrendelni, utána küldenek egy linket + self activation kódokat valami SAP felülethez, azzal lehet beaktiválni.
Egyébként a carry in volt 22900+ fa, az on-site meg 29900 + fa, ha jól dereng, az elsőt választottam, ismervén a legendásan nem ok on-site lenovo warranty-t.
-
cadeyrn
aktív tag
Igazából a raspin vakarom még a fejem, pár ismerősnek érkezett meg nemrég, majd kikérdezem őket komolyabban.
TMP meg ok, hogy memória, de azért elég kevés van neki ahhoz, hogy minden abban menjen, swap nélkül szerintem halott ötlet.@Zomby8
Ez a billentyűzet-dolog ijesztő, de próbáld garozni, hátha valami eseti hiba. ( smartservice, mert jó arcok, és nem se nem ott dolgozom, se nem fizetnek, ellenben hozott alkatrészből garvesztés ( a többi alkatrészre ) nélkül beszerelték a webkamerát korrekt áron ) -
cadeyrn
aktív tag
válasz
szmissz
üzenetére
T400 vs T410
a lényegi részek nekem a hangnál és a hőnél; T400 > T410Az, hogy lehet tuningolni, egy dolog, de a gyárban sem teljesen hülyék, amiért úgy állították be, ahogy. Ha 3 év után elenged a tápáramkör forrasztása, majd pislogsz.
Ja, és T400 jóval vékonyabb, főleg az alsó rész, szintén számít, mennyire vagyok az asztaltól.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
szmissz
üzenetére
@szmissz
Megtennéd, hogy elmész Kukutyinra zabot hegyezni innen?A T42-d hány éves? 8?
Még a Toughbook is megérzi a nyolc évet, a Thinkpad sem tank.És ne kezdjük már megint, kérlek... a T400 egy nagyon jó gép, és akit például nem érdekel a kijelző kávája ( borzasztó emberek, mint az állatok ), mert a kijelzőt nézi, nem a keretét. Sőt, a piros egécsík sem, mert vakon gépel. A T410 meg nem egy annyira jó gép, hogy istenítsd: szar LCD ( színtérben pl.), zajos, melegszik, rücskös a tapipadja, puha a felső kijelző hátlapja, és így tovább.
Portok és egyebek meg, bármilyen hihetetlen, de nem kellenek mindenkinek...
Ha ennyire portbuzi lennék, Dellt vennék.
Árban meg komoly különbség van. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
franc0
üzenetére
Az a baj itt is, hogy feltételezitek mindenki olyan a neten, mint az életben. Hát kurvára nem...
Igazából pont ebben a topicban mintha tényleg (majdnem) mindenki őszinte lenne, értsd, mint máshol, akár IRL, éppen ezért rossz, ha egy-két fröcsögő nyálú troll elszabadul, aki meg nem.
U.I.: Kéne mostmár valami nem off is, de nem jött kérdés a topicba...

-
cadeyrn
aktív tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
A T400 amúgy nem laptop, hanem notebook.
Gigászi up/like/+1, végre még valaki, aki a notebook jelzőt használja.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
szmissz
üzenetére
No figy. Esztétikai dolgokat soroltál fel, ami valljuk be, a többségnek, a bento designt alapul véve, lényegtelen. Utána leírtad, hogy egy maximalista állat vagy karcok és minden egyebek szempontjából ( nem így, de ez volt a lényeg ), ami szerintem a többségnek szintén másodlagos egy szintig. ( Engem pl. hidegen hagy, hogy enyhén karcos a fedő, majd tervezek rá 3d fraktál matricát, és kész. )
Semmi gond nem lett volna, ha leírod, hogy szerintem nem olyan jó gép, leírod a hibákat, és nem kötsz abba bele, hogy más szerint meg az.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
szmissz
üzenetére
Akkor meg miért pattogsz azon, hogy más dicséri a T400-at?!
Ott van az adatlapon, milyen portjai vannak, a tapasztalatok alapján pedig tényleg az egyik legjobb, hűtést és megbízhatóságot tekintve elsődlegesnek.pl. P8700-at a lehető legjobban terhelve, asztalon, hűtőpad nélkül, intel gpu-van 70 fok fölé még nem tudtam küldeni T400-ban.
@ro_bert17: nem a kijelző maga, a burkolat. A T410-ben már üvegszál van, nem Mg, és - szerintem - túl könnyen hajtogatható.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
@szmissz: nyugimá zsenikém. Biztos ezernyi gépet próbáltál, de van, akinek az az elsődleges, hogy nem melegszik, halk és belül megbízható.
T410 szerintem rosszabb minőség, fogtam, hajlítgattam, a kijelző fizikailag nyikhaj, a tapipad szörnyű, a venti zajos és sokkal jobban melegszik.
Hol érdekel, milyen színű egy gomb?Amúgy meg NEM bővítőkártya. A T400-ban opcionálisan van:
- vagy 7in1 olvasó + expresscard
- vagy smartcard + expresscard
- vagy pcmcia + expresscardNekem az alsó van, tényleg bővítőkártyával, értsd, a PCMCIA foglalatban benne, de sokaknak a másik 2 verzió valamelyike.
Amúgy dokkolón kijön a digit kimenet, tény, hogy sajnos nincs magán a gépen... de minek is? VGA minden értelmes - nem Apple - cuccon van, szerintem lesz is.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
szmissz
üzenetére
@szmissz: T410-en én pl. megőrülnék a tüskés tapipadtól.
Asszimetria nem zavar, az árkot ritkán piszkálom, viszonylat keveset kell arrafele tapérolni.. piros csíkok meg... haggyá má

A T400 jóval halkabb, nekem egy nagyságrendekkel fontosabb, mint hogy van-e piros csík, vagy hogy minden illesztés tökéletes-e.
A palmresttel eljátszottam 3 órát, amíg a megfelelő helyeken, gyárinak kinéző szivaccsal aládúcoltam, ez tényleg idegesített ( a jack mellett tartom a hüvelykujjam, ahol kattogott a cucc ), beismerem, h ez tényleg hiba.@audi100td: a billentyűzettel nem tudom, mit csinálok, nálam kb. 1-1,5 év alatt elkezd erősen változni a nyomáspont, és ki-kihagynak a billentyűk.
Jófejek a smartnál, simán cserélték. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Csedit
üzenetére
2 hét necces nagyon, mert kb annyi, amíg megjön az alkatrész.
Ha bp-i lennél, azt mondanám, próbálkozz a Smartservice-el, nekem ők cseréltek zsanért, billentyűzetet és ventillátort, elég e-mail írni a részletes problémáról, hamar válaszolnak. Akkor viszed, amikor megjött az alkatrész, max. 2 óra, amíg megcsinálják, ha nyitásra odamész.
Vidéken nincsenek ismereteim. -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Barkácsőrülteknek T400 zsanér javítás, bár én inkább garban cseréltetem évente, amikor már zavar a holtjáték.
-
cadeyrn
aktív tag
Nem találom sehol a képet, leírom:
A T400-nál nagyon sokan panaszkodtak a hullámzásra, ezért két lépést tett a Lenovo: egyrészt a könnyített billentyűzeteket gyakorlatilag kivonta a forgalomból és T60/61 billentyűzetekre cserélte ( így néznek ki ) bárkinek garanciaidő alatt; másrészt a proc. hűtő fölé és a billentyűzet közé az újabb szériák kaptak egy plusz fémmerevítést, ami a rollcage-hez kapaszkodik. ( na erről nem lelem a képet )
Hogy mikori: nézd meg, meddig (volt) jó a garancia; valószínűleg 3 évvel korábbi a gép, hacsak nem hosszabbítottak gart.
-
cadeyrn
aktív tag
Az egyik legjobb gép ever.
Az említett hibák:
- a billentyűzet hullámzás a legelső szériát érinti, utána belekerült egy merevítés ÉS azóta T61 billentyűzettel jön, ami nincs kikönnyítve. Elmúlt.- a burkolat tényleg benyomható pár helyen, nekem a palmrest ki van tömve szivaccsal pár helyen, home-made. Pár óra, 2mm-es szivacs, 2oldalas ragasztó, és kész.
- a ventit nem hallod. Az eddigi leghalkabb aktív gép szerintem, amit készítettek.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Komolyan, b+, lassan üvöltök a tehetetlenségtől, hogy mindig van valaki, aki bekiabál, és nem bizonyít semmit.
Cikkek, mérési eredmények/jegyzőkönyvek, de legalább screenshot, bemondani valamit _tényleg_ mindenki tud.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Nem tudom, milyen árban keresgélsz, de CADra inkább ezt, sokkal jobban megéri, és nem hallottam a videókártya-bajról sem róla.
-
cadeyrn
aktív tag
Gyors kérdés: kamerátlan T400at kamerássá tervezek varázsolni. Jól tippelem, hogy csak bezel és a kamera kell, ua a szalagkábelen, a Thinklight mellett lifeg egy fehér szalaggal leragasztott kábelvég gyanúsan ott, ahova a kamera való?
csavar kell pluszban? -
cadeyrn
aktív tag
rossz topic, sorry -
cadeyrn
aktív tag
Talán a threadről, amit te indítottál... így hangzott:
brd
No' de komolyan, hogyan lehet ilyen butaságot írni? Ha SSD kerül egy gépbe, és munkára van használva, gyorsan a CPU lesz a hátráltató tényező, és gyorsabb CPU-val kevesebb idő kell bizonyos feladatok elvégzésére. Mivel az idő pénz, több idő (pontosabban azonos idő alatt több elvégzett munka), az több pénz (vagy több szabadidő).franc0
Eredeti vagy mint a Dubmil táska.
Na tűnés, kispocok.brd
Jól van Pistike, leülhetsz.franc0
Nem csak a procin múlik az SSD sebessége, még sok más dolgon is.
Chipset, driverek, registry beállítások...
A T510-ben nem csak a proci, a chipset is sokat dob szerintem.---
Erre válaszoltam, hogy nincs igazad, más is számít. Valamit szerintem te néztél be, mivel cserélhetőségről nem volt szó a témában
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Mert a T400 után mindennek olyan a hangja, mint a felszálló repülő...
-
cadeyrn
aktív tag
up smartservice-nek: billentyűzet és zsanér (!) csere email alapján, bevizsgálni sem kellett bevinni ( igaz, már voltam ügyfél korábban ).
Ráadásul NMB billt kaptam
Ha valakinek zsanér gondja van, szerintem hozzájuk vigye.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Shatterstar
üzenetére
Ez attól függ, mivel. Nagyfloppy pl. nincs hozzá.
-
cadeyrn
aktív tag
Mondjuk az, hogy 45W notebookban borzasztóan sok hőt jelent?

Core2 vége 25W volt, a P9700 27W, és igen komoly teljesítmény tudott kipréselni magából.
T9xxx volt 35W, ami már szintén nem volt kevés, erre most Ivy 45W?!
Azt hittem a szemem kiugrik, amikor megláttam.Nem lehetne, hogy a W marad fixen max ennyi, és úgy próbálnak teljesítményt növelni? Akkor soha többet nem lenne gond a túlmelegedéssel meg a hangos hűtéssel.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
"Illetve hogy viszonyulsz az AltGr és a Ctrl közti PrtSc gombhoz?"

De most ez most tényleg komoly?! Nem is néztem, eszembe sem jutott, hogy valami agyatlanka pont ahhoz fog hozzányúlni ÉS lecserélni egy tényleg ritkán használt gombra. Én használom azt a nyomvad menü gombot!!! Meg hogy nincs virt. numpad...
Könyörgöm, ez tényleg egy vagon sz@r
@Declare
i7 vs Core2 hő: nem értek veled egyet. Mobil csúcs volt Core2 is, max. Q9100 most az i7 az, de ez nem jelenti, hogy jobban kell melegednie a mostaninak.. illetve nem szabadna.
Más kérdés, hogy hülye döntések következtében 45W-os procik kerülnek notebookba... -
cadeyrn
aktív tag
válasz
Klepti
üzenetére
@Klepti: szubjektív saját vélemény TP T400 vs Latitude E6400
@Gondwana: ha készítesz
- 16x10-es kijelzőjű
- 13"-os
- 1440x900-as- IPS kijelzős
- T400 hűtésű
- ivy bridge-es
- T400 touchpades
- T60/T400/X20x billentyűzetesgépet, garantáltan van egy vevőd

( álmodik a fejlesztő értelmes gépért ... )
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Microsoft Outlook topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Whisky topik
- További aktív témák...
- UTOLSÓ DARAB! Lenovo Thinkpad T580, i7-8550U, 16GB/256GB, FHD/IPS, garancia, számla!
- T14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)