Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#451) kinnkong


kinnkong
(csendes tag)

Most látom, hogy van dátum. Nagyszerű! Viszont hozzászólás 2015 óta nem sok (semmi). Kár. Én januárban vettem 3 db infrapanelt egy 30 nm-es nappaliba (össz 1700 w), az biztos, hogy nagyobb meleget csinál (18 C, kinn mínusz 5-10 fok) mint egy 2000 w-os olajradiátor.

(#452) v_viktor válasza kinnkong (#451) üzenetére


v_viktor
(csendes tag)

Én hasonlókat tapasztalok. Tavaly hetekig kerestem olajradiátort. Aztán nagy nehezen rászántam magam infrapanel vételre. Vettem 2db 650 wattost és 1db 500 wattost és egy 35 nm-es szobát azzal fűtök. Idén keményebb a tél és eddig mindig megvolt a 21-22 fok.

(#453) kinnkong válasza v_viktor (#452) üzenetére


kinnkong
(csendes tag)

Miért választottál infrapanelt? Ugyanis elég drága mulatság. A 2000 w-nyi hőleadó infrapanel kb 150000 Ft. Egy ilyen olajradiátor ennek egy tizede.

(#454) v_viktor válasza kinnkong (#453) üzenetére


v_viktor
(csendes tag)

Egészen pontosan 153 ezer volt az infrapanel beruházás. 1800 watt.
Az olajradiátor több órás működés után büdös volt és nem is melegítette fel a helyiséget 17 foknál melegebbre. Aztán amikor bekapcsolt akkor ugye órákat kellett várni hogy a felszállt meleg "leérjen". Ezzel szemben az infrapanel azonnal engem melegít és utána a levegőt. Szóval így a 18 fok sem olyan hideg. Mert olyan mintha a cserépkályha mellett ülnék. Ráadásul én még nem hallottam, hogy infrapanel elromlott volna, szóval remélem hosszú ideig nem lesz baj velük.

(#455) gojko.m válasza v_viktor (#454) üzenetére


gojko.m
(senior tag)

Szia!
Érdekelne mennyire volt nehéz elhelyezni, beüzemelni az infrapaneleket. Pl.:
- igényelt külön kábelezést a lakás meglévő áramhálózata mellett?
- hová helyezted a paneleket (mennyezet, oldalfalak, padló)?
- a hőmérséklet szabályzáshoz használsz termosztátot?

(#456) v_viktor válasza gojko.m (#455) üzenetére


v_viktor
(csendes tag)

Mivel én először nem tudtam, hogy be fog-e válni ezért nem szereltem fel és nem is néztem ki nekik fix pontokat. Az egyik 650 wattos végül felkerült az oldalfalra, a másik 650 wattos és az 500 wattos csak simán neki van döntve a falnak. Nem akartam fúrkálni, nem tudtam biztosan, hogy jók lesznek-e. De aztán beváltak. Én olyan forgalmazót kerestem, amit nem árulnak tömegével az apróhirdetési oldalakon használtként. Külön kábelezést nem igényelt, persze beszéltem villanyszerelővel, de a hajszárítóm is ennyit fogyaszt mint ez a 3 infra. Kettő közülük külön biztosítékon van és ennyi. Nem akartam kábelezni, így termosztátot nem használok. Most úgy néz ki, hogy 1db megy állandóan a többi meg amikor otthon vagyok bedugom. Éjszakára szintén 1db állandóra.

(#457) kezman


kezman
(őstag)

Üdv, olvasgatom a topikot, persze mindenki írja a saját véleményét, pro kontra, kinek mi, egy megjegyzés, Kw-ot számolhatunk de a számla nem csak ebből áll , 1000 Kw költsége a következőkként oszlik meg
1000 Kw : 19277 Ft
Rendszerhasználati díj 20358Ft
Adó hatályon kívüli díj _ 1460 Ft_______
ez összesen 41095 Ft
Tehát az infra elég drága mulatság, tudom mert személy szerint infra és elektromos konvektor fűtést használok, Hozzávetőlegesen az évi villanyszámlám 300 000-350 000 Ft, igaz nálam minden villannyal működik, és ez is benne van, de nincs más alternatíva, külterületen lakom, a gáz felejtős, vezetékes messze van, tartályos meg sose térülne meg, vegyes tüzelés meg ugyanúgy drága , ha meg kell venned a fát nem sokkal olcsóbban jössz ki, aztán mennyit kell vele dolgozni, mennyit koszol, 60 éves vagyok nem akarok már fát vágni, mivel ki van építve a vezérelt áram, ez a megoldás, következő szezont azzal kezdem, a jelenleginek kétharmadából kijövök számításaim szerint, Magyarúl aki elektromos fűtést választ az számoljon, akár infra, akár hőszivattyu, akár konvektor, mind pénzbe kerül, nem is kevésbe, viszont kényelmes, és tiszta, és akkor a hatásfokot nem is néztem, a direkt elektromos fűtésnek 99% a hatásfoka, az összes többinek, a hőszivattyút is beleértve max 75%. :F

Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül.<< Nokia 5800>>Huawei P Smart>>

(#458) geotigris9


geotigris9
(tag)

Valakinek ilyen típusú fűtéssel van gyakorlati tapasztalata?

(((>(; Hallgass Tilos Rádiót ;)<)))

(#459) geotigris9 válasza geotigris9 (#458) üzenetére


geotigris9
(tag)

Most látom (#361) Lizus2 2011-01-28 19:02:05 van elvileg tapasztalata csak éppen talán akkor fog újra ide vetődni mikor egy fehér holló a dátumokból kiindulva (user). (Átrágva magam a toppik nagy részén az kitűnik ki aki használja már első sorban infra fűtést, mert a toppik kapcsán /is/ bele vágott és kivitelezte[te] az nem igen néz már ide vissza, hogy meg ossza amit tapasztalt.)

Na mind1 ha valaki mégis tesztelte már és ide tévedne ..

[ Szerkesztve ]

(((>(; Hallgass Tilos Rádiót ;)<)))

(#460) MBowo válasza mutyi (#439) üzenetére


MBowo
(újonc)

Nekem minden évben elfüstölnek. Mármint azok is, amiket a gyártó kicserélt. Elképesztően tűzveszélyesek, kb. csodának tartom, hogy a panelből pattogzó szikrák nem gyújtottak fel semmit. Végignéztük a teljes elektromos hálózatot, hátha nálunk nem stimmel valami, de minden a legnagyobb rendben van.
Ja, és a mostani -10 - -15 fokos hidegekben semmit nem érnek, meg lehet fagyni mellettük. :(

(#461) geotigris9 válasza MBowo (#460) üzenetére


geotigris9
(tag)

Csak egy gyártótól "teszteltél"? (Meg írhatnád mit nem érdemes venni biztos van olyan gyártó aminek van megbízhatóan működő mobile példánya van.)

(((>(; Hallgass Tilos Rádiót ;)<)))

(#462) MBowo válasza geotigris9 (#461) üzenetére


MBowo
(újonc)

Igen.
Ha jól emlékszem osztrák és magukat is úgy jellemzik, hogy a legmegbízhatóbb és legfejlettebb márka, 5 év garival. (Mások is így jellemzik őket, cégnevet pedig direkt nem írok, fél perc guglizással rá lehet jönni.).
De ezek után szerintem a többi gyártót is nagy ívben el fogom kerülni. Más megoldás után kell nézni.

(#463) kinnkong válasza v_viktor (#454) üzenetére


kinnkong
(csendes tag)

Szempontjaim és tapasztalataim hasonlóak (egészséges fűtés és kipróbálás). Van azonban egy nagy eltérés. Napelemet telepítettünk, ami a teljes energiaszükséglet kb. 60-70 %-át fedezi. Nagy hidegben vegyes tüzelésű kazán a rásegítő fűtés kb 80eFt /év értékű fával. A fűtött családi ház lakrész 60 m2, átlagos hőszigeteléssel.

(#464) v_viktor válasza kinnkong (#463) üzenetére


v_viktor
(csendes tag)

Hétvégén elutaztunk, 1 db infra sem ment. Hétfőn reggel 16 fok. Mindhármat bedugtam. 2 óra múlva már 21 fok. Nem tudom, hogy aki elégedetlenkedik az hol rontotta el, de nekem így tökéletes. Persze az igazi az lenne ha éjszakai áramról is menne meg napelem is lenne. De ez a jövő zenéje. Valószínűleg az infrapanelek között is nagy különbségek vannak. Én az ilyen Nasa technológiás Nano akárminek nem dőltem be. Meg vagyok elégedve a kerámiaszemcséssel. De valóban napelem+fa fűtéssel lenne a legolcsóbb.

(#465) geresics


geresics
(addikt)

Tények és tévhitek a padlófűtésről - avagy miért intelligens az infra?

Nagyon jó cikk arról, hogy miért is szidtam mindig az "infra" fóliákat. Persze az én saját méréseim csak multiméterrel, és hőkamerával történtek, ez a cikk azért alaposabb valamivel...

ÚJ HIRDETÉS: https://www.kepesmotor.hu/aprilia-tura_enduro/p2089431

(#466) pilu85


pilu85
(őstag)

Hali. Valaki mondja már meg pls hogy kb 21-2 fokos hőérzethez mennyivel kerül többe(%) az infra, mint a gáz. Köszi.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#467) Mentolka válasza pilu85 (#466) üzenetére


Mentolka
(senior tag)

Szia,

A gázt ismered? (mármint, tudod mennyibe kerül?)

Egy korábbi hsz itt az oldal alján:
"Tehát, ha egy 400W panel havonta minden nap 10 órát megy (gondolom, mivel ez nem fűtés, hanem mikro, ezért nem kell folyton járatni), az 6000HUF összeget jelent.
Namost, az ajánlás alapján egy (standard 4m*4m) 16nm szoba ellátásához négy ilyen panelt ajánlanak, az annyi, mint 24000 HUF/hó/szoba."

Szóval, kb.tízszer annyiba kerül ha jól számolok.

(#468) JanoXP


JanoXP
(aktív tag)

Sziasztok!

Én jövőre tervezem a 100 m2-es lakást ellátni infrapanelekkel. Idén január 1-től minden nap nézem a villamos fogyasztásom az órán. Ahogy saccolom, olyan 3800-4000 kW áram megy el egy évben (bojler, mosógép, szárítógép, infraszauna, mosogatógép, elektromos sütő, mikró, 3 TV, 3 számítógép), szóval elég rendesen el vagyunk látva fogyasztókkal...
Előtte egy energetikai vizsgálatot akarok a házra (10 centi grafit szigetelés, hőszigetelt ablakok, minden helyiségben álmennyezet, stb.) csináltatni (elképzelhető, hogy a padlást még 1-2 réteg Therwoolin-nal le kell terítenem).
Ami tuti, hogy évente kb. 5-6 m3 fa megy el, igazából ilyenkor (kint 10 fok körül, éjjel 5 fok körül) elég 2 naponta begyújtani, mert 20-21 fok van a házban.
Amit kitaláltam, hogy egy 5,2 kW-os napelem rendszert teszek fel a tetőre, ez (egyik ismerősömnek van egy 2,1-es) a számítások szerint 5500 kW körül fog termelni egy éven, vagyis lesz kb. 1500 kW plusszom fűtésre.
Ebből kellene infra fűtést kihozni, ha nem is 100%-ban, de 70-80%-ban, a maradékot, meg ha piszok hideg van, akkor fával megoldom.

A plafonra egyelőre nem szeretnék panelt, hanem olvastam olyat, hogy van fali, ami úgy néz ki, mint egy kép, csak közben infra panel. Ebből lehetne "díszíteni" a szobákat. A folyosó végére meg egy sötétsugárzót gondoltam, igazából ott nem "lakunk", csak közlekedünk.

Előtte mindenképpen keresek megbízható szakit, de hátha itt van valakinek tapasztalata ezekről a dolgokról...

Az infra szaunában is hasonló elven működik a panel, csak kisebb m3 levegőt fűt fel (szobahőmérsékletről 65 fokra 30 perc egy 2 személyes szaunában)...

(#469) geresics válasza JanoXP (#468) üzenetére


geresics
(addikt)

Egy partnerünk viskója (>300m2) ilyen panelekkel van fűtve. Annyit mondott, hogy mielőtt telepakolta a házat, próbált többet is. Végül a drága német mellett döntött, mert a többi "nem ütötte meg a szintet". Ja, kb. 15-20kWp napelemes rendszere van hozzá...

[ Szerkesztve ]

ÚJ HIRDETÉS: https://www.kepesmotor.hu/aprilia-tura_enduro/p2089431

(#470) pilu85


pilu85
(őstag)

Hali. 4 db 3,5 kw-os klímában gondolkozom. Kb 4*300 ropi. Ha 12 órás üzemben gondolkozom naponta az 4 kell*25ft H tarifával*12 óra*30 nappal. Az 36 ezer forint. Ez elég jó szerintem. Javítsatok ki, ha valamit félre értek esetleg. És tanácsokat tapasztalatokat elfogadok.

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#471) lazov válasza v_viktor (#464) üzenetére


lazov
(csendes tag)

"Nem tudom, hogy aki elégedetlenkedik az hol rontotta el, de nekem így tökéletes."

Ott, hogy alulkalibrálta a légtérhez a teljesítményt.
Karucz hozzászólásait érdemes olvasni, meg nekem is volt pár régebben (asszem 2011-ben telepítettem a lakásban a paneleket, azóta is jó ötletnek tartom).

(#472) pilu85 válasza lazov (#471) üzenetére


pilu85
(őstag)

Villanyszámla hogy alakul az infrával?

"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."

(#473) PETEE78


PETEE78
(aktív tag)

Nekem kályha+ kiegészítésnek infra panelek lesznek, tudtok megbízható márkát ajánlani. Nem plafonra, hanem inkább oldalfalra szerelhetőt keresek. Ámbár nem zárkózok el a mobil elől se...
60m2 könnyűszerkezetes házba lesz.

[ Szerkesztve ]

"nuku tőtike" és megvan a 60fps :)

(#474) lazov válasza pilu85 (#472) üzenetére


lazov
(csendes tag)

10 és 35 ezer között dobja meg havonta, függően a kinti hőmérséklettől. Egy elég vacakul szigetelt, alul-felül-oldalt hideg betonlakásról van szó, ezen belül egy 14 és egy 22 négyzetméteres szobáról. Pontosat nem tudok, átalányt fizetek régen, ráadásul egy jó ideig üres volt a lakás mostanában, áram stb. szüneteltetve, nagyon régi számlákat kellene előkaparni valahonnan.

(#475) selmeci


selmeci
(újonc)

Olvasgatom a topikot és ennyi baromságot kevés helyen láttam. De a legrosszabb, hogy olyan emberek akik magukat 100 éves tapasztalattal és/vagy szakmai tudással ruháznak fel, miért vernek át ennyi embert? Mert nem értenek hozzá, vagy ennyire gonoszak, vagy csak az érdekük kívánja?
- a kereskedők leírása a mindenféle nano technikáról amit a NASA ,meg isten tudja ki fejlesztett, ez sima hazugság (a reklám sajátossága). Ez egy koreai termék, ők találták ki, szabadalom védi, bárcsak ennyi eszünk lenne a nagy pofánk helyett. Ez siralmas, olyan mintha sorosoznának.
- az infra fény, meg a nap az is baromság, ez egy fekete sugárzó, széles infra spektrumban, próbáljuk megmérni, mert NAGYON fontos adat lenne. Nem egyszerű, de fontos mert az infra tartományt is több szeletre osztják és van ami ha nem is káros, de haszna semmi. Arra persze ez a sok kereskedő nem vette a fáradtságot hogy ennek utána nézzen. Megkerestem az az első 10-20 at amit a google dob, még azt sem értették amit kérdezek.
- az inverteres klímás emberek is jó lesz ha csomagolnak mert orbitális baromság amit beszélnek és bazi nagy csönd van arról amiről beszélni kellene. Bazi nagy csönd. Tessék sorba venni, légszennyezettség, ár, fogyasztás, -15 fok, zaj, légáramlás, erről miért nem esik szó?
- minden egyéb elektromos fűtés is csomagoljon, mert össze sem lehet hasonlítani. Az elektromos fűtés rendszerek a hagyományos fűtést modellezik azoknak a gyermek betegségeivel és egy csomó baromsággal. Az ablakot fűtik, a felső 1 métert fűtik, az elektromos padlófűtő rendszerek vesztesége, döbbenet.
- baromság az intelligens, meg X. generációs fűtés, ezt nem lehet mérni, max a fizikai jellemzőit. De egy szabályozott rendszerben ezek fel sem merülnek, mert a film termosztáttal van vezérelve, az okos ember nem padlóba szereli, ez a lusta szerelő istene. Nem is olvastam utána mert a kereskedők rizsája valami esztelen ámokfutás. A legfontosabb az én szempontomból a film túlfűtes egyes helyeken, ez nem játszik a mennyezeten, a teljes felületű fűtést észleltük hőkamerán, de ez nem ér dupla pénzt, hisz a hőátadó felület elteríti.
- hőtükrös polifoam? Ez komoly? ennyire futja uraim?
- ami igaz; az infrafilm olcsóbb fűtés mint a lopott fa
- ami igaz; a legolcsóbb beruházás
- ami igaz; szabályozható a végtelenségig pár forintból
- ami igaz; kényelmes
- ami igaz; tiszta és zöldebb mint bármi
- ami igaz; a mai tudásunk szerint alacsony a karbantartás
- ami igaz; nagyon egyszerű szerelni, barkács szakkör
- ami fontos; szigetelés, szigetelés, szigetelés, mennyezet, mennyezet, mennyezet, szabályzás, szabályzás, szabályzás. ENNYI! A többi rizsa, lehúzás, átverés, szenny, cigányság, hazugság vagy orbitális hozzá nem értés. Igazán azt nem értem, hogy képesek ezek a szerelők és kereskedők más emberek szemébe nézi ennyi szemét után? Ennyire ocsmány irányba megy ez az ország?
- Mértük 4 hónapon keresztül, nem magam elé beszélek. Ősszel elkezdjük mérni a padló verziót is.

(#476) asha07lcc válasza selmeci (#475) üzenetére


asha07lcc
(tag)

már hogyne esne szóa klíma hőszivattyú szekcióban ezekrő! ezen a linken pl:[link]neket találhatsz:

Ha belekeresel a topikba akkor ilyeneket találhatsz:[link] hőszivattyúval is lehet dolgokat kezdeni annak is megvan persze az árnyoldala is. A szigeteléssel egyetértek, azt viszont nem nagyon értem mi a célja ennek a hsz-nek. A komplex épületgépészeti megoldások a nagyon jó hőszigetelés ugye légtömörséget is feltételez akkor meg hővisszanyerős szellőzés kell stb stb. Tényleg sok a lehúzós ál dolog de azért ennyire nem szögegyszerű a dolog

(#477) Jóember válasza asha07lcc (#476) üzenetére


Jóember
(csendes tag)

Ahogy nézem, Selmeci úr mindenhova ugyanazt írja (pl. ide és ide is, csak úgy hirtelen), függetlenül a korábbi hozzászólásoktól. :)

Mi most építkezünk, és tervben van az infra(filmes) padlófűtés + klíma beszerelése; holnap beszélünk a villanyszerelővel, bár kíváncsi vagyok, mit mond, mert kivitelezői oldalon még kb. senki nem hallott az infrafűtésről. :)) Ha nem felejtem el, kicsit később igyekszem majd én is megosztani a tapasztalatainkat.

Jobban működik, ha bedugod a konnektorba. (Sattinger törvénye)

(#478) v_viktor válasza Jóember (#477) üzenetére


v_viktor
(csendes tag)

Szia!

Szerintem olyan szakit keress aki már látott infrafilmet. Ezt a kivitelezést jobban el lehet rontani mint a fali panelt. Utóbbi sokkal egyszerűbb. Helyiségenként külön vezérlést terveztek?

(#479) hubai38


hubai38
(aktív tag)

Heló szijasztok,a fateréknak most esedékes az éves hőtárolós kályha szervizelése,na már az elmult éven sem tetszet az alján lévő azbeszt lapoknak az álapota,az idén ki szeretném cserélni,mivel lehetne potolni a lapoka,ha nem találok az üzletben..

(#480) tl-x


tl-x
(senior tag)

Sziaszok! Elromlott a gázkazán és nem biztos hogy meg lehet javítani elég régi típus. Új kazán meg nem jó a kéményhez. Szóval jön a tél és otthon picibaba. Kellene vmi hírtelen megoldás ami akár egész télre jó. Van egy 14 nm, 8nm és 10nm-es szoba amit fűteni kellene panelekkel. Köszönöm előre a segítséget.

(#481) Kalandor


Kalandor
(HÁZIGAZDA)

Sziasztok!
20 éve nem fűtöttem kályhával és soha életemben nem vettem kályhát, de most szükséges, minden infó jól jöhet.

Adott egy kis ház, ezt kellene kifűteni:
- földszint: kb. 80-90 légköbméter
- tetőtérbeépítés: kb. 60-70 légköbméter
+ a szuterén: kb 50 légköbméter, de ezt nem a keresett kályhával kell kifűteni.

A földszint padlózata beton, a tetőtéré fa, a meleg tehát jól felszáll rajta.

Az egész házon végigmegy nagyjából középütt egy nagy kémény, a tetőtérben a szoba közepén.

A földszintre keresünk kályhát, ami kb. a ház középpontjában lenne. A földszintet és a tetőteret is ezzel szeretnénk főleg fűteni (volt itt kályha, de azt nem adják), ezért egy nagyobb, erősebb kályha kell. Ha extra hideg van, akkor a szuterénben van még 40-50 éves vaskályha, az be tud segíteni.
A tetőtér melegen tartásában nagy szerepe van az ott futó kéménynek. A földszinten pedig a kályha körül U alakban épített falban sok tégla van, ami hőt el tud tárolni.

A nyílászárók régiek így az oxigénellátás biztosított.

Teljesen belegabalyodtam ezekbe a modern kályhákba és nem ismerem az összefüggéseket.

Például van eltérés a hatásfokban. De ez mit jelent a gyakorlatban? Ugyanazt a hőmennyiséget egyik kályha kevesebb fával adja le, gondolom, de mik a jobb hatásfok hátulütői? Magasabb az égés hőfoka és a samottbélést hamarabb kinyírja vagy szurkosodás, kormolás ilyesmi?

Vagy nagy eltérések vannak a füstgáz hőmérsékletében (az egyik 260, a másik 350), miért?

Ez a min-max teljesítmény mint jelent pl. a Wamsler kályháknál? A levegőbeengedést?

Ilyesmi kályha kellene:
- csak fatüzelésű
- folyamatos üzemre alkalmas
- a samott bélése nem esik szét kétévente
- "minél tovább égjen" vagyis ne legyen jéghideg reggelre
- ne legyen szívás használni: legyen átgondoltan, praktikusan megtervezve, pl. tisztításkor ne a fele hamu a földre essen, stb, ez szerintem nagyon fontos
- sürgősen kell, épített kályha nem játszik

Én egyelőre a Wamsler Kamino 8-at néztem ki, főleg mert ez ígér 12 órás égést, nagy a teljesítménye, A+-os (bármit is jelentsen ez a gyakorlatban), nem drága és mert nagyon jó vélemények vannak róla (egyet kivéve aki mintha nem is azt vette volna amit a többiek)

We depend on each other's dream coming true.

(#482) asha07lcc válasza Kalandor (#481) üzenetére


asha07lcc
(tag)

6-7 kw klíma... elvinné. nyáron meg hűtene. elektromos energiában ez a legnagyobb hidegben 2000w max de szabályoz 200w-ig

(#483) jézusom válasza Kalandor (#481) üzenetére


jézusom
(őstag)

Szerintem ilyen beltéri kályhában nem nagyon van különbség. Vannak faelgázosító kazánok, amik jó hatásfokúak, de az kintre való a kazánházba. Bentre kell, akkor esetleg vehetsz víztereset ami jobb, bár erről nincs tapasztalatom. Ami a legfontosabb a beltéri kályhánál, hogy szép legyen :) vicc nélkül, meg a másik, hogy a tűztér mérete, mert nem mindegy mekkora hasábokat kell vágnod :)

Ja még az jutott eszembe, hogy szüleimnél nincs pl. pillangószelep a füstcsőben, na most ezt lehet hogy nem is engedélyezik beltérre, de nekem kazánnál nagyon hasznos, hogy lezárjam a kémény fele. Ha van ilyen kályha, elég hasznos.

Van egy kicsit komolyabb kategória, pelletkályha ami automatikusan adagolja a pelletet, elvileg kényelmes, csak beöntesz egy zsák pelletet egy adagolóba, de ez drága a sima kályhához képest.

(#484) Kalandor válasza jézusom (#483) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)

Víztereset nem akarok, csak macerát látom bennük. Pelletkályha se jó, nem az alagsorban lenne a kályha.
A tűztér méretében meglátásom szerint jórészt egyformák ezek a kályhák, általában 30 centis hasábokat fogadnak be.

We depend on each other's dream coming true.

(#485) jézusom válasza Kalandor (#484) üzenetére


jézusom
(őstag)

(#486) Kalandor válasza jézusom (#485) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)

Köszi, de továbbra sem, sima fakályha kell.

We depend on each other's dream coming true.

(#487) asha07lcc válasza asha07lcc (#482) üzenetére


asha07lcc
(tag)

és a fatüzelésnél olcsóbb az üzemeltetése

(#488) Mosqu!to


Mosqu!to
(addikt)

Sziasztok!

Adott egy Ariston turbó kazán, ami minden évben a fűtés szezon kezdetével/végével hibákat dobál. Eddig minden évben kihívtam rá garanciában a márkaszervizt, és átesett mindig tisztításon, panelcserén, után állításon, de újra és újra előjön továbbra is ez a hiba.

A hiba mindig ugyanaz: amikor a szoba elkezd hűlni, a kazán megpróbál gyújtani, be is lobban, de elveszi a gázt és kiírja, hogy ERR SP3. Itt egy végtelen ciklusba kezd, hosszú órákon át képes ezt csinálni, és idővel (órák alatt) gáz szag is lesz a helyiségben.
Azonban ha meleg vizet engedek rövid időre, az begyújtja rendesen a kazánt, és utána képes magától is fűteni, de ha megint eltelik pár óra, hogy a kazán begyulladt volna, akkor újra hibaüzenet következik.

Egy feltétele van a hibának: órák teljenek el az utolsó fűtés óta. Vagyis amikor itthon vagyunk, akkor ez a hiba nem szokott előfordulni, ugyanis gyakrabban van használva, viszont éjjel és munkaidő végére minden nap hibaüzenet jön, mivel a passzív időszakban hosszú idő telik el, hogy újra fűtenie kelljen.

Van valakinek ötlete, hogy miként lehetne a hibát végérvényesen megszüntetni, vagy hogy miként tudom én megoldani, hogy ne kelljen évente szerelőt hívni?

Jelenségről videó:[link]

Köszi,
Mosqu!to

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#489) jézusom


jézusom
(őstag)

Sziasztok! Nem tudtok valami anyagot, amivel öntöttvas kazánt lehet javítani? Van egy pici fúrt luk, arra gondoltam menetet vágok, és csavar+ valami tömítő mehetne bele.

(#490) asha07lcc válasza jézusom (#489) üzenetére


asha07lcc
(tag)

inverteres hegesztő öntöttvas pálca...

(#491) jézusom válasza asha07lcc (#490) üzenetére


jézusom
(őstag)

Akkor már jobb a co, nem?

(#492) asha07lcc válasza jézusom (#491) üzenetére


asha07lcc
(tag)

jobb, de sok helyen nincs

(#493) bitpork


bitpork
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Szevasztok Béláim!

Termomax inka jubileum kazán van szüleimnél (most h 24 v 35 azt nem tudom fejből). Idén szezonindításra gyött a szaki és megcsinált minden hókusz-pókuszt, megy is a fűtés. Viszont azt vettük észre, hogy a 1,5 bar vízköri nyomás elkezdett lassan elmenni. Gyk egy hét alatt 2-3 tized bar eséssel. Sehol nyoma nincs a víznek, minden csont száraz.
Tudunk mi valamit tenni az ügy megoldásáért (akár csak hibabehatárolás) vagy híni kell a szerelőt?

https://www.facebook.com/marketplace/item/2365103570211297/ ~~~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#494) Torry


Torry
(addikt)

Sziasztok!

Van egy elektromos kazánunk és hibakód alapján levegőtlenítenem kellene a rendszer.
A fűtőtesteknél még ok, de, hogy a kazánnal mit kellene csinálnom, arra nem sikerült rájönnöm.
Csatoltam két képet, hogyan is nézünk ki.
Kép 1
Kép 2

Előre is köszi!

(#495) asha07lcc válasza Torry (#494) üzenetére


asha07lcc
(tag)

a tetején a légtelenítő---- 1.5 bar körül kellene lenni a víznyomásnak.

[ Szerkesztve ]

(#496) Torry válasza asha07lcc (#495) üzenetére


Torry
(addikt)

Viszont azon nem találok semmilyen szelepet. Létezhet, hogy a radiátoroknál annyi levegő lenne, hogy leáll a kazán?
Szivattyú érzésre működik, meg is pörgettem manuálisan (kikapcsolt állapotban), pár másodpercig fűt is a kazán, aztán lekapcsol és villog az elégtelen áramlás indikátor.

(#497) asha07lcc válasza Torry (#496) üzenetére


asha07lcc
(tag)

kell legyen áramlásérzékelő rajta az is . A szivattyú megy de közben kiáll hibára vagy a szivatyú is megáll?

(#498) Torry válasza asha07lcc (#497) üzenetére


Torry
(addikt)

A szivattyú megy tovább, a szivattyú és áramlásmérő sajnos egy indikátorhoz tartozik. Ég zölden kb 3-4 mp-ig, aztán villog, aztán megint ég látszólag össze-vissza, de nem fűt a redszer.

Ha az inlet-t elzárom, majd vissza, akkor fűt pár másodpercig, majd megint ki.

[ Szerkesztve ]

(#499) asha07lcc válasza Torry (#494) üzenetére


asha07lcc
(tag)

a jobb felső sarokban az a réz henger az nem a légtelenítő?

(#500) Kolondrum


Kolondrum
(félisten)
LOGOUT blog

Üdv. Ő mit tudhat kb? Semmi infóm nincs róla. Rásegítőkénk üzemel, bár azért tud meleget ha akak a gáz nem is kell.
Ma veszek bele fabrikettet hátha még jobb lesz. 7900ft/10kg és 4 óra égése van elvileg.
[link]
Baj vele nincs de 1x Nagyon mrgraktam, akkor éreztem, hogy többet nem kéne... Közelébe nem lehetett menni.
Vas fatárolót is kap, hogy mindig száraz fa vagy brikett legyen bent.

[ Szerkesztve ]

N105 okosóra eladó, új, olcsón. MI 9T - MI Note 10 - Redmi Note 8 PRO

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.