- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
beers
addikt
válasz
Mr.Csizmás #3193 üzenetére
Igen, én is k&h zerot nyitottam, ha megérkezik rá a fizetés, mondom le a cib-et!
Valahol olvastam, hogy a megváltozott szerződési feltételekre hivatkozva, simán fel kell bontsák a meglévő szerződést. (értsd nem számolnak fel ilyen olyan díjat)
Valaki találkozott ilyesmivel? -
Kbali
nagyúr
Gyanítom, hogy a fizetés nem úgy zajlott, hogy a fizetés gomb megnyomásakor átdobott egy magyar bank kártyaelfogadó oldalára, ahol megadtad az adatokat, majd kaptad is az SMS-t a foglalásról. Ha nem így volt, akkor ez biza sima mail order, hiába .hu a store domain-je...
-
Criton
veterán
Apple.hu ról rendeltem, ma jött volna meg a telefon ha nem mondom le, de decemberig meg mint kiderült zárolva van a telefon összege, szóval nem is tudom, hogy hogyan vehettem volna így át (Október 30.-án zárolták).
Telefonos beszélgetésem az Apple-el annyi volt, hogy IGEN sokan panaszkodnak az Erstere. A zárolásomat 2 hete törölte az Apple amire ők kaptak valami 6 számjegyű azonosítót, de ahhoz hogy a bank ezt a zárolást idő előtt feloldja nem elég , nekik FAX is kell... Apple meg faxot nem küld, mert a legtöbb bank ilyen esetben leveszi a zárolást.. -
Kbali
nagyúr
A hazai netes vásárlásaid nemigen vannak 1 hónapig zárolva, a külföldiek meg jórészt ún. mail orderek, amiknél simán megvan a 2 hét-1 hónapos átfutási idő.
Ha nem így van és a hazai netes fizetéseid állnak ennyit foglalásban, akkor tényleg baj van.
A K&H mellett nézd meg a CIB on-line számlacsomagját is (nem ingyenes, de a netes dolgok azok) - vagy ha van 150e Ft-nál magasabb jövdelemed és készpénzezel is, akkor mellé egy UniCredit Bónusz csomag, mert akkor a kp-d is ingyen van. -
Criton
veterán
Sziasztok!
2004 óta most lett elegem a számlavezető bankomból, konkrétan az Erste Bankból. Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen Bankot tudtok ajánlani ahova mehetne a fizetés, jó Online fizetni stb... Erstenel abból lett elegem, hogy netes fizetésekkor képesek több mint 1 hónapig zárolni az összeget, de persze van még ezen felül is olyan ami nagyon nem tetszik, de abba most nem szeretnék belemenni.
-
válasz
albinolynx #3180 üzenetére
Ezt most kandi kamera?
Ha nem fizeted be a tartozasod, akkor azt be fogjak hajtani mindenkeppen, masreszt ha az eleri a mindenkori minimalber osszeget es az allapot 3 honapot meghaladoan fennall, akkor a bank megkuldi az adatokat a hitelinformacios rendszernek es a budos eletben nem kapsz kesobb semmilyen hitelt egyik banktol sem. Ha kuldesz egy lemondast, akkor megszuntetik a csomagodat, a rajta levo penzt megkapod, ha tartozasod van, akkor nem szunik meg, hanem megindul a koveteles. Ez az egesz csak azert van igy kitalalva, hogy ha nem teszel semmit, akkor elfogadtad az uj szabalyokat es megy minden tovabb.
Nekem a raiffeisennel van egy olyan szamlam, amit nem hasznalok, nem is foglalkoztam vele, viszont a szamlavezetesi dij miatt halmozodott fel kb 6 ezer fozintos tartozas, amirol nem is tudtam, mert amiket kuldtek havi levelet, fel sem bontottam, csak felredobtam. Na szoval, mivel ezt nem fizettem be, tovabbadtak az ugyet egy butar kft nevu behajto cegnek es mikor annak a levelet kibontottam, akkor kezdtem visszanezni a korabbi raiiffeisenes szamlaertesitoket. Vegulis a penzt ezutan atutaltam es rendezodott a dolog, csak azert irtam a le, hogy gondolkodj kicsit, ez nem a szomszedod, hanem egy bank.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
jelenleg a K&H-nál vagyok.
szükségem lenne egy nagyobb összegű lehetséges tartalékra, ami miatt kölcsönt nem vennék fel, hanem folyószámlahitel+hitelkártya párost képzelnék el. ez kivitelezhető? BAR-feketelista közelébe se voltam, minta ügyfél vagyok. (tudom, anyagilag bukó, de hosszútávra tervezek, és ha esetleg belenyúlok mélyebben a tartalékba, akkor utána pár hónap múlva vissza tudom már fizetni teljes egészében)
-
janes1976
őstag
Újabb írdekesség:
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
MKB banknál van karrier számlacsomagom. Láttam, hogy havi számlavezetési díjat felverték 320ft/ hónapra megemelték az utalások díjait. A két ingyen felvételT elvették?
Esetleg tudtok jobb kondíciókkal rendelkező bankot mint az MKB?
-
KMT
addikt
válasz
albinolynx #3180 üzenetére
Szerintem még fizetnek is neked.
-
albinolynx
senior tag
Átirányítás után, ha volt már róla szó légy szíves hivatkozzatok rá (nem találom keresővel):
Küldik a bankok bőszen ezeket a tájékoztató leveleket, miszerint:
"....alapján, bankkártya/hitelkártya szolgáltatással kapcsolatos egyes díjait 2013. január 11-ei hatállyal módosítja."
"...a módosítás az Ön részéről elfogadottnak minősül, ha Ön 2013. január 11-ét megelőzően írásban nem értesíti a Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el. A módosítás hatályba lépése előtti napig Ön jogosult a módosítással érintett szerződést azonnali hatállyal, díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen felmondani."
Van hitelkártyám/bankkártyám. Előbbinél ha a hitelkeret bizonyos százalékú felhasználása miatt van részlet-, vagy teljes fennmaradó összeg fizetési kötelezettségem, de én úgy döntök, hogy "kapjátok be, nem vezetek nálatok többet folyószámlát/hitelkártyát" - úgy egy megírt felmondó nyilatkozat esetén benyelnek minden fennmaradó költséget? -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
horvathd #3176 üzenetére
Ugyanezt írtam.
2012-ben egy bankkártya éves díja 4000Ft
2013 Január 1.-től pl. 6500Ft-ra emelikAkkor mikor jársz jobban, ha még idén decemberben váltasz számlacsomagot és igényelsz egyet 4000-ért az első évre, vagy ha januártól váltasz és rögtön 6500-at vonnak az első évben?
-
Flashcash
Közösségépítő
Véglegesítésre került a tranzakciós adó mértéke, ezzel összhangban várható, hogy sok bankszáma kondíciót módosítani fognak a bankok november hónapban, így az új kondíciók majd Január 1.-Január 31. között lépnek életbe.
pl. K&H módosított kondíciók:
Előzetes meghirdetés megtekintése (érvényesség kezdete: 2013.01.07)Bankszámla váltók figyeljenek arra, hogy több banknál az ATM kp. felvétel díja helyett a bankkártyák éves díját emelik akár 50%-al is, emiatt érdemes lehet a bankszámla váltást megejteni december elején, így akár 2-3000Ft-ot is spórolhatnak egy domborkártya esetén.
-
beers
addikt
A pénzcentrumos hivatkozást elolvasva kértem 4 banktól visszahívást!
CIB (ez van jelenleg),citibank,unicredit,k&h!
Az első három nem tudta megmondani, hogy mennyi lesz jövőre a x y tranzakció! (vagy nem akarta)
A k&h-s figura azt mondta a zeronál marad minden 0Ft!
Azt hiszem lépek a cibtől...... -
janes1976
őstag
Írdekesség annak, aki még nem tudná:
-
didros
senior tag
Megint módosultak a CIB online jövő évi kondíciói? Tényleg marad minden ingyenes? A készpénzfelvét díjai most nem egyértelműek számomra..
-
horvathd
aktív tag
A webes felület teljesen használható, semmi gond nincs vele.
Most már nincs számlanyitási díj sem, egyedül, ha egy éven belül akarod megszüntetni, akkor kell fizetni, de mivel ingyenes a számlavezetés, ez sem számít. Nincs semmi rejtett apróbetű, teljesen ingyenes a számla, és januártól is az marad. A bankkártya is itt a legolcsóbb 1000 Ft / 3 év. Egyedül a készpénzfelvétel nem a legolcsóbb, de egy olyan banknál aminek nincs saját ATM-je, fiókja, elfogadható.
-
Sakab
senior tag
Köszönöm a linket számomra úgy látom a legmegfelelelőbb az AXA KamatHozó bank számla lesz.
Erről mi a véleményetek? AXA webes felületről nem sok jót olvastam most így hirtelen. Tényleg katasztrófa?
Számla nyitásnak itt van valami díja?Vagy bemegyek hozzájuk és valóban teljesen ingyen nyithatok egy számlaszámot aminek 0Ft a havi díja?És nincs kis * al meg csillagozva mint a CIBnél pl h 0Ft minden feltéve ha 1öszegbe érkezik 150e Ft, ha nem akkor havi 3500 Ft vagy mennyi a havi díj. Rohadjanak meg legalább kiírnák korrektül és nem kellene órákat bogarászni a csillagokat oldalakat.cocka: Köszönöm a javaslatot, megvoltam győződve valamiért arról h bankfiókba olcsóbb mint automatából
-
cocka
veterán
Pénzt meg személyesen venném fel
Ez iszonyatosan megdobja a költségeket. Tök mindegy milyen számlád van, általában a pénztári kivét soha nem ingyenes és átlagban olyan 400-500 Ft-ok szoktak lenni alsó hangon. Az áremeléssel ez még több lehet.
Az ATM még mindig a legolcsóbb megoldás, de még a postai kivét sem ilyen drága.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Nagy dilemmába vagyok. Szeretnék nyitni egy folyószámlát valameij banknál mindegy mi csak OTP ne legyen. 2 fontos szempont lelle csak: Netes felület, ill alacsony számla vezetésí díj. Forgalom rajta az pár 10 ezer Ft lenne rajta csak. Utalásra nem használnám, csak nekem utalnának.Pénzt meg személyesen venném fel. Számlaszámhoz tartozó bankkártyára se lenne szükségem. Sorba nézegetem a bankok ajánlatait de a bőség zavarában nem tudok választani, ebben kérném segítségetek.
Vagy ha tudtok nekem linkelni egy aktuális táblázatot ahol ezeket összehasonlítják azt megköszönném.
Örök hála -
g@bo
nagyúr
az erste natúr számlája olcsó, de az utaslás v egyéb költségeket 2013 tól meg sem merem nézni.
náluk a nemzetközi, azaz devizaszámla vezetés kondiciói zavarnak.
pl. lekötnél 1000 eurót, amire most adnak 3 hónapra 3.25% -ot, az a futamidó végén nettó 6.82 euró.
havi szlavezetési dij 12000 eur alatt havi 1.5 eur, 3 hónapra 4.56.82-4.5 azaz 2.82 euró haszon. a kis emberek tisztes lehúzása....
-
cocka
veterán
-
horvathd
aktív tag
válasz
fokukac #3156 üzenetére
Már a VISA és képes euróban váltani, de lehet, hogy ez bank/kártyafüggő.
AxaBank:
Külföldön történő vásárlás vagy készpénzfelvétel esetén a két különböző deviza vagy valuta között átváltás (konverzió) történik, mely két „konverziós lépésben” valósul meg.
Az első lépésben a kártyatársaság saját elszámolási devizanemére (amely az euró (EUR)) váltja át a költés összegét az általa jegyzett elszámolási árfolyamon, majd második lépésben az így kapott, euróban nyilvántartott összeget váltja át a kártyatársaság saját elszámolási árfolyamán forintra (HUF). [link] -
fokukac
nagyúr
nem vagyok erstés, de emlékeim szerint így zajlik:
két konverzió van.
Először a kártyatársaság , a visa átváltja az eurót a saját elszámolási devizanemére, a dollárra, a saját árfolyamán;
majd a bank ezt a dollárösszeget terheli a számládra a saját deviza eladási árfolyamán .
(Biztos lehetsz benne, hogy nem középárfolyamon.)A Visa ebből a szempontból tehát rosszabb Európában; a Mastercard euró-elszámolású az eurozónában.
A MasterCard az Európán belüli és az Európán kívüli, PIN köteles tranzakciók esetében euró, viszont az Európán kívüli, nem PIN köteles tranzakcióknál – például internetes vásárlásoknál – dolláralapú elszámolást alkalmaz.
-
Erste diakszamlam van, visa electron kartyaval. Ha kulfoldon, euroban fizetek vele, azt a bank a sajat napi kozeparfolyaman valtja, vagy milyen modon? Egyeb koltsegr van a kartyas fizetesnek?
-
A diákszámlájuk nagyon olcsó, a többit nem tudom. Ennél jobbat nem tudtok mutatni
-
Flashcash
Közösségépítő
FHB bank: reggel óta nem lehet náluk utalni, illetve a betétfeltörés sem működik a netbankon
telebank hívás 1: "az ügyintéző szerint 10 perc múlva menni fog"
telebank hívás 2 (másfél óra múlva): "az ügyintéző nem tud a hibáról de megkérdezi - igen valami rendszerfrissítés van, lehet, hogy délután kellene majd megpróbálni....."fapados bank.....
-
janes1976
őstag
Citibankos csalás:
-
horvathd
aktív tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok megmondani, hogy a CIB online díjcsomag kedvezményes havidíját akkor is meg lehet kapni, ha nem jövedelemátutalás érkezik a számlára, hanem egy másik bankból a saját számlámról utalom át az összeget?
Köszi
-
stangli
senior tag
-
janes1976
őstag
Felhívtam a K&H-s ügyintéző nőt és megkérdeztem. Azt mondta hogy 2012. ápr. valahanyadika óta lehet fizetni a "sima" kártyákkal", mert már ezeket is chippel gyártják, azaz máshogy gyártják mint régen. Vázoltam neki, hogy nekem mire kéne (netes vásárlás), mire mondta, hogy teljesen felesleges a dombornyomott kártya, ha nem utazom külföldre.
Ja és még valami. Aki a váltáson gondolkodik annak szólok, hogy megkérdeztem. 1 év letelte előtt 5400 Ft-ot kell kicsengetni ha lelépsz.
Úgyhogy nem csak a citinél van ilyen hűség-hülyeség.
-
cocka
veterán
válasz
janes1976 #3130 üzenetére
Nekem sima vésett Mastercardom van, az még a Mastercard honlapján is fenn van egy tájékoztató anyagban, hogy az unembossed MC-t lehet netes fizetésre használni.
De mindenki ezzel jön, hogy biztos nem lehet itt meg itt fizetni vele. Hát próba szerencse, átutalod a zsét és megpróbálom a cuccot kifizetni a saját kártyámmal. Ha sikerül akkor minden ok, ha nem sikerül, akkor meg visszautalom a zsét. Azt ennyi volt a próba.
Sorolj már egy pár helyet, ahol szerinted nem lehet fizetni.
Minden olyan netes helyen lehet vele fizetni, ahol a dombornyomott MC-vel is.
-
cocka
veterán
válasz
janes1976 #3121 üzenetére
ha nem dombornyomott kártyát választok
Imprinteres helyeken nem tudsz fizetni. Ilyenek USA-ban vannak többnyire, de nyilván a világ más pontján is divat, ahol hosszabb múltra tekint vissza a banki kártyás-csekkes fizetés.
Ezenkívül más hátránya nem nagyon van, mert pl. vésett (unembossed) Mastercarddal tudsz fizetni neten is, a többi elektronikus kártyánál meg az a kérdés, hogy a bank engedélyezte-e rajtuk az offlinepl. netes tranzakciókat vagy sem.Külföldre mondjuk érdemesebb dombornyomottat vinni, de pl. Ausztriában csúnyán néznek rád, ha nem a helyi Maestrot használod a szupermarketben.
Leszarják, hogy neked dombornyomott (papíron) nemzetközi, széles körben elfogadott kártyád van.
-
didros
senior tag
Most olvastam a zindexen (fórumon), hogy a K&H bankkártyáját nem fogadja el a paypal. Ez igaz lehet?
Én is a zéró csomagra akarok váltani cibről. -
janes1976
őstag
Mostanra nálam 2 versenyző maradt: amibe vagyok, Citibank TOP 0 vagy K&H Zéró. Sztetek érdemes váltani? Egyszerűen nem tudom eldönteni.
-
janes1976
őstag
Na most beszéltem az ügyintézővel. Ha dombornyomott főkártyát választasz (VISA, MASTERCARD), akkor annak éves díja 4150 Ft. Ennyi költség van. Az első 4 kp felvétel ingyenes saját automatából.
Valaki, aki "nagyon okos" ebbe a témába leírhatná, hogy milyen hátrány ér engem, ha nem dombornyomott kártyát választok. Pontosabban az érdekelne, hogy mitől esek el.
Mondjuk még így is penge a K&H Zéró.
-
janes1976
őstag
-
stangli
senior tag
-
ERSTE-nél ha neten bankkártyával vásárolok, azért vonnak le plusz pénzt? Vagy az ugyanolyan, mintha boltban vásárolnék vele? Mert olyankor nincs díja.
-
g@bo
nagyúr
ok, megy a citi számládra 150k, és költöd.
de láttad a lekötött huf vagy dev kamataikat? giga szánalom.
nézted a dev árfolyamot, ha huf számláról költesz pl eur-t? 15 ruppóval több, mint eg váltó. kifizetsz egy repjegyet, és lerántanak egy éves számlavezetési dijjal ( unicredit nél igy jártam...)
az AXA egy fiók nélküli netbankos pusztulat. addig ok, amig éppen nem rohad le a rendszerük, esetleg nincs dupla terhelésed és reklamálnál, 40 percen át, telefonon..
-
Flashcash
Közösségépítő
Feladvány
Havi 250ezer bejövő jövedelem mellett havonta:
-10db. 5000 Ft-os belföldi bankon kívüli átutalás netbankon keresztül
-1db. 200ezer Ft-os ATM kp. felvétel bármilyen automatábólFeltételek:
-a havi számlavezetési költség max. 50Ft lehet, erre még rámehet a bankkártya éves díja
-csak 2013.01.01. utáni hirdetmények díjai érvényesek
-spec. munkavállalói, nyugdíjas és diák számlák nem játszanak, csak olyan számla ami bárki által elérhető -
KMT
addikt
-
janes1976
őstag
Tényleg az a kérdés hogy hova menjen az ember, sztem mindenki a legkedvezőbbet szeretné választani.
A Citinél elég szar változások lesznek, lehet érdemes lenne máshová menni, de hát hova?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest