Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Sziasztok!
Bankszámlát szeretnék nyitni.
Kizáról a számlakonverziós deviza árfolyam alapján szeretnék választani.
Szerintetek melyik a legjobb? Elsősorban EUR a fontos oda-vissza.
Jöhet több tipp is.Köszi szépen!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
enginev3.0
félisten
MegtettemIlletve ez most hogy van?K&H Visa Electron bankkártya mindenkori éves díja
Lakossági Bankkártyák Hirdetmény szerinti
összeg 50%-a*
K&H trambulin Maestrobankkártya első éves díja
díjmentesKét fajta kártyát kapok, vagy amelyiket igénylem?Még sem jó, mastercard-osat szeretnék, ez pedig maestro
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz enginev3.0 #2694 üzenetére
És hozzátenném, hogy nem sok pénzzel rendelkezek, tehát a kártyán sem sok pénz lenne, csak néha néha pár ezer forint, esetleg, nyáron ha lesz munkám akkor a fizetés, de azt is leveszem. Iskola időszakban pedig, csak néha néha van rajta összeg
-
cocka
veterán
válasz enginev3.0 #2694 üzenetére
Tulajdonképpen egyik se. Talán Budapest bank. De kurva egyszerű. Elolvasod a honlapokon lévő kondíciókat és a szokásaid alapján meghatározod, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb a számodra.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Szeretném kérdezni, hogy hol nyissak bankszámlát?
Amire használom általában a mostanit
Kp felvétel havi 1-2-szer illetve rárakás is
Netbankos utalások, vásárlásoknál (pl hardverapro)
Internetes játékok, poker (fizetős), szerencsejátékok, sportfogadás <- pénz küldése, fogadása
Steam vásárlás
Paypal vásárlás, és szeretnék eladni is majd ebay-en paypal-alNagyjából ennyi
A mostani azért nem jó (erste, mastercard) mert nincs erste bank nagykátán
Ami itt van
Budapest bank
K&H
OTPEzekből lenne a legjobb választani
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2692 üzenetére
Sőt: attól is függ, hogy milyen devizában, melyik kártyatársaság kártyájával milyen országbeli kereskedőnél vásárolsz. Simán lehet dupla konverzió is.
-
veterán
-
cocka
veterán
válasz szabogabor10 #2690 üzenetére
Semmilyenben. Zároláskor. De mivel úgy sem a zárolt összeget könyvelik le, az csak egy informatív dolog. Az ilyen próba zárolásokat meg általában 2 hét után fel is oldják.
-
veterán
-
cocka
veterán
válasz szabogabor10 #2688 üzenetére
Paypal.
Ha beállítod, hogy a bank váltson, akkor először a vásárlás devizájából attól függően, hogy micsoda (legyen pl. GBP) konvertálja a kártyatársaság a lóvét USD-re, aztán az USD-t konvertálja a bank a saját árfolyamán HUF-ra.
Ha a paypal vált, akkor a paypal a saját horror árfolyamán vált HUF-ra és ezt küldi a banknak, tehát a bank kompletten kimarad a konverzióból.
-
veterán
-
cocka
veterán
válasz szabogabor10 #2686 üzenetére
Mer az a kártyatársaság árfolyama. Általában nem annyi, mint a bank devizaeladásija, hanem kevesebb.
-
veterán
Megkaptam végre-valahára az Internetkártyát. Hozzáadtam a Google Wallet-hez, azonnal jött is az SMS 1 dollár zárolásáról. Amit kicsit furcsállok, hogy 231,65 Ft-ot ír ki zárolt összegként a netbank, miközben a CIB jelenlegi USD devizaeladási árfolyama 242,71 Ft. Nem nagy baj persze.
A papír alapú kivonatot meg valószínűleg le is mondom, elfelejtette közölni a hölgyike, hogy netbankban is meg lehet nézni.
Szóval nincs harag, maradok a CIB-nél.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
cocka
veterán
sokkal kevésbé biztonságos
Főleg internetkártyával.
a legtöbb Visa Electron vagy Maestro kártyánál nincs CVC2 vagy CVV kód.
Ez meg így nem igaz. A legtöbb Visa Electron hátulján kb. 2004 óta már van 3 jegyű biztonsági kód, szerintem már nem is gyártanak olyan Visa Electront, amin ne lenne. A Maestronál viszont még mindig elég sok a CVC kód nélküli, de újabban kezdenek megjelenni az olyan Maestrok is amiknek a hátoldalán van ilyen kód. Mondjuk ezt a lépést nem nagyon értem, mert akkor mi a fenének készült a Mastercard unembossed típus.
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2682 üzenetére
Egyáltalán miért kértél kivonatot? Le lehet mondani, ha van internetbankod (márpedig van).
A Visa electronnal való vásárlás nem annyira triviális ám, mint sokan képzelik. Talán a CIB is engedi azokban a shopokban, ahol ő maga biztosítja a kártyaelfogadást.
Ebben azért már bank sem teljesen rugalmas, mert a netes vásárlás még mindig kvázi mail order (card not present) tranzakció elszámolási szempontból, ergo sokkal kevésbé biztonságos, ráadásul a legtöbb Visa Electron vagy Maestro kártyánál nincs CVC2 vagy CVV kód.
Ha lenne Verified by Visa vagy MasterCard SecureCode alkalmazás, akkor más a helyzet, mert ott mintha PIN-t használnád, azaz nem tagadhatod le a vásárlást (lásd ATM kp felvét). -
veterán
-
Latency
senior tag
válasz szabogabor10 #2680 üzenetére
Nekem sem jött meg az előző havi számlakivonat. Ugyan arra a címre öcsémnek viszont igen.
-
veterán
El tudom képzelni, hogy ott milyen állapotok lehetnek. Nem mondom, hogy rossz bank a CIB, csak egy szerencsétlen ügyintézőt fogtam ki, ami nagyon bosszantó. A telefonos ügyfélszolgálatuk amúgy teljesen korrekt, nem nagyon kell várni ügyinéző kapcsolására, a 0-ás gomb után rögtön bejelentkezik valaki. A héten már el kellene küldjék a kártyát. Remélem megtörténik és akkor nincs harag.
-
g@bo
nagyúr
válasz szabogabor10 #2678 üzenetére
nyiss számlát az AXA-nál, na ott megtudod mi a tetűlassú, és botrányos ügyintézés. mióta megszüntették az amúgy is karcsú számban elérhető "fiókjaikat".
-
veterán
Amúgy még mindig nem jött meg az internetkártyám. Kezd nagyon elfogyni a türelmem. Számlanyitás utáni napon akartam igényelni, azóta sem tudom miért, de nem jött össze. 3 hét telt el azóta. Múlt hétfőn végre sikerült regisztrálniuk az igénylést, több, mint 1 hét eltelt már azóta is. Ez nekik az 1 héten belüli határidő. Gratulálok. Ha ezen a héten sem jön meg, húzok el a CIB-től, az már biztos. Nem fogok velük tovább szarakodni. Tetűlassú banda.
Bocs, hogy kikeltem magamból, de nem hiszem el, hogy ennyit kell várni 1 nyomorult internetes vásárlás lebonyolításához. Azt sem értem, hogy milyen megfontolásból nem engedélyezi a Visa Electronnal való internetes fizetéseket a CIB.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz horvathd #2673 üzenetére
Köszi.
Nagyon vak voltam először. Mire belinkelted én is megtaláltam.
Egyébként mennyi idő a bankszámla megnyitása? Úgy értve, hogy az ügyintézéstől számítva. Rögtön élni fog vagy beletlik egy bizonyos időbe?
Nem emlékszem már ilyenre. Rég volt, amikor az első számlámat nyitottam, dinoszauruszok éltek. . .
-
polonic
félisten
Üdv!
Új bankszámlát szeretnék nyitni. Leginkább a Cib online számlacsomagja tetszik. Ehhez milyen bankkártyát kapnék? Azt tudom, hogy jár egy internetszámla és egy mastercard internetkártya. De a főkártya milyen? Leginkább mondjuk dombornyomott mastercard-ot szeretnék.
Egyébként szivesen fogadok más ötletet is bankszámlára, ami hasonló a fentihez.
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2668 üzenetére
Ha nem zavar a dolog és elfogadod, akkor OK.
Ha igen, akkor kérj írásbeli választ a reklamációdra. 30 napon belül kell kapnod érdemi választ (nem pedig azt, hogy elkezdték a kivizsgálást). Ha nem kapod meg vagy csak később, akkor lehet bejelentéssel fordulni a PSZÁF-hoz, ők majd kivizsgáltatják a bankkal és megbüntizik őket néhány százezerre. -
veterán
Ott helyben aláírás előtt és itthon is átolvastam az összes szerződést, nem szerepel ilyen benne. Azt mondta, októberben (akkor leszek 18) menjünk be apámmal és megszüntetik az összes jelenlegi korlátozást. Onnantól kezdve ő már nem törvényes képviselő, hanem rendelkező lehet, de csak ha én is úgy akarom.
Mindenesetre azt még mindig nem értem, hogy miért mondta számlanyitáskor a csaj, hogy teljes jogköröm lesz a netbankban. Sőt papíron még most is az van.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2666 üzenetére
Ez szerintem ÁSZF-be való, hiszen nem tudsz róla, mielőtt számlát nyitsz, ráadásul nem is tájékoztatnak előre (sőt utólag is csak szóban) - az ilyenekre ugrik a PSZÁF...
ÁSZF-ben szerepel: "„Üzletfél”: a Bank pénzügyi és/vagy kiegészítı pénzügyi, valamint befektetési szolgáltatást, illetve
kiegészítı szolgáltatásait igénybevevı (i) 18. életévét betöltött, cselekvıképességében nem
korlátozott, devizabelföldi vagy devizakülföldi természetes személy, (ii) devizabelföldi vagy
devizakülföldi - ha saját joga szerint ennek minısül - egyéni vállalkozó, (iii) devizabelföldi vagy
devizakülföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkezı társas vállalkozás, szervezet, ideértve a Számlatulajdonost is."Esetleg a szerződésedben nem szerepel? Azt gondolom valamelyik szülőddel együtt írtad alá?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Semmi nincs erről a kondilistában.
Ma bementem a CIB-hez. A csaj is azt mondta, hogy egy 2 hónapja életben lévő belső banki rendelkezés szerint a netbankban bizonyos műveleteket 18 év alatti személy nem tud végrehajtani. Megkérdeztem, hogy ezt miért nem írták bele az ÁSZF-be/kondilistába, azt mondta, hogy ez egy belső rendelkezés, alapból nem publikus. A számlaműveletek működnek, ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2664 üzenetére
Itt a kondilista, vannak kizáró rendelkezések a végén.
-
veterán
Nem találtam meg. Nekem is furcsa. Mindenesetre nyilván van valami oka, mert másnál elvileg működik minden könyvelés. És az is furcsa, hogy számlanyitásnál azt mondták, hogy teljes jogkört adnak a netbankhoz, a szerződésben is ez van, ezt írtam alá. Ketten mondtak eddig kétfélét, holnap valószínűleg bemegyek a bankba, kíváncsi vagyok, hogy ott mit mondanak.
-
g@bo
nagyúr
válasz szabogabor10 #2662 üzenetére
" 18 év alatti ügyfelek néhány műveletet nem tudnak elvégezni neten keresztül "
lol, ez le van irva az ászf-ben?
-
veterán
válasz szabogabor10 #2661 üzenetére
Közben újra felhívtam a CIB24-et a könyvelési problémával kapcsolatban. Bő 3 perces tudakolózás után kiderült, hogy egy új belső banki rendelkezés szerint a 18 év alatti ügyfelek (októberben leszek 18) néhány műveletet nem tudnak elvégezni neten keresztül, ezek közé tartozik a kártyalimit módosítás is. Én csak azt nem értem, hogy akkor miért intézhetem el ezt könnyedén telefonon keresztül? Az értelmesebb fiatalok telefonon, előszóban is tudnak hivatalos ügyeket intézni. Bár nyilván én is szívesebben intézek el ügyeket neten keresztül, ingyenes, gyors, kényelmes lévén.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
A CIB-bel kapcsolatos észrevételek:
1. Akartam fizetni PayPal fiók nélkül Visa Electron kártyával vendégként PayPal-en keresztül. Azt írja, hogy a bank megtagadta ezzel a kártyával a tranzakciót. Most komoly, hogy a CIB nem engedélyezi a Visa Electron internetes használatát? Egyszerűen nem hiszem el. Igényeltem már Internetkártyát, de ennek részleteit az előző hsz-emben már leírtam. No comment.
2. A netbankjukban amikor kártyalimitet akarok módosítani, könyvelésnél azt írja ki, hogy "MS09 - a tranzakció nem könyvelhető". Tegnap felhívtam őket, azt mondta a kicsit idegesítő hangú nő 2 perces zene után, hogy hiányzik egy szolgáltatás a netbank hozzáférésemből és ezt elküldte a számlavezető bankfiókba, holnapra már jó lesz. Mondanom se kell, hogy továbbra se jó. Kérdem én: hogyan lehetséges ez? Most ezért mehetek be ismét hozzájuk.
Már most kezd elegem lenni belőlük. Még egy pár ilyen és azonnal otthagyom őket.
Szerk.: ma megjelent az alszámlám a netbankban, át is tudok rá vezetni. Talán mostmár tényleg sínen van a netkártya.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz szabogabor10 #2659 üzenetére
örülj neki. én az axa-nál nyitottam számlát - már ingyenes, gondoltam mi bajom lehet - több mint egy hónapja !.... múlt héten nagy kegyesen aktiválták, kártya sehol.
eddig "biztató", a bankok szégyene.
-
veterán
Sziasztok!
Ma megkaptam a CIBEZZ Visa Electron betéti kártyámat a csütörtökön küldött PIN kód után. A bankszámlanyitás másnapján (2 héttel ezelőtt csütörtök) igényeltem Internetkártyát is, mivel átnézve a szerződéseket rájöttem, hogy bankszámlanyitáskor elfelejtette az ügyintéző hölgy regisztrálni az igénylésemet, pedig mondtam neki. Bementem, kitöltöttük a szükséges iratokat, kértem Kártyafigyelőt is. Ma felhívtam egy internetbankos probléma miatt a CIB24-et, egyúttal az Internetkártyára is rákérdeztem, mert eddig se híre, se hamva. Azt mondta a férfi, hogy nem látja a rendszerben az igénylést. Most egy személyi igazolvány szám csekkolás után harmadszor is megigényeltem, immár telefonon keresztül. Ő se értette, hogy hogy lehet az, hogy megkaptam és aláírtam a szerződést, de nem került be a rendszerbe. Már látom előre, hogy a következő probléma az lesz, hogy nem fogom látni az alszámlát a netbankban. Nem sikerült zökkenőmentesre az indulás.
[ Szerkesztve ]
-
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem ez a megfelelő topik, de azért kérdenék, hátha tudtok segíteni, vagy helyes fórumra terelni
Autót szeretnék vásárolni, de szükségem van hozzá kb. 300.000Ft-ra. Személyi kölcsönt szeretnél felvenni, de nem tudom melyik banknál érdemes. Van erről általános vélekedés, vagy nekem kell minden bankba bemennem és ott megkérdeznem?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
JHONNY 79
aktív tag
Köszönöm
-
MODERÁTOR
válasz JHONNY 79 #2655 üzenetére
Évek óta használok netbankot, ha normális módon internetezik az ember (torrent is) használ valamiféle virusírtót, havonta lefuttat egy kémprogram kereső, irtó alkalmazást, biztos vagyok benne hogy nem érheti probléma.
Egyébként is a legtöbb bank, így az OTP is használ mobilaláírást, így a belépéskor az sms-ben kapott kódot is meg kell adni.
Olvass utána, kérdezz rá.20 éve a Prohardveren
-
JHONNY 79
aktív tag
Mennyire biztonságos a OTP-nél a netes pénzügyintézés? Lehet hülye kérdés,de ha mondjuk rákerül valami vírus vagy trójai a gépemre meg tudja szerezni illetéktelen személy az adataimat?
-
egykori
őstag
Ja, és eszembe jutott egy nemrégen olvasott cikk a Figyelőből:
"OTP, UniCredit, Citibank, Budapest Bank – így néz ki a sikercsapat."Úgyhogy még nem tettem tönkre a bankot.
-
egykori
őstag
A tények, a számok makacs dolgok - ahogy szokták mondani!
Tessék:
OTP Elektronikus számlacsomag 2010.05-2011.04. hóig a számlavezetési díj és a hitelkamat: -78171 Ft
Citibank TOP díjcsomag + hitelkártya 2011.05-2012.04 hóig a számlavezetési díj és a hitelkamat: +2956 FtNem tévedés, jól látsz, a hitelkártya okos használatával nem hogy fizetni nem kelett eddig, hanem majdnem háromezer pluszban állunk úgy, hogy gyakorlatilag nem változott a helyzetünk, állandó folyószámlahitelünk van.
-
g@bo
nagyúr
nem hallgatva másra, és saját régebbi tapasztalataimra, a CAD devizaszámla igényem miatt nyitottam egy OTP tempo folyószámlát. Arra gondoltam, hogy óvatos felhasználás mellett nem lesz ez drága. A mai napon szembesültem vele, hogy tévedtem.
Ennyi költséget én még bankban nem láttam, nem részletezem, de bizton állitom, hogy az egy hónapos számlavezetésem alatt több dijat/jutalékot kaszáltak le rajtam, mint az FHB bank 3+ hónap alatt.igazi, vérbeli, rablóbanda.
mivel vettem fel kp-t az autómatából, sajna a dev számlákon kivül nem tudtam a forintot azonnal megszüntetni. sohatöbbé otp.......
-
Ariadne
őstag
CIB-nél az elektronikus számlacsomagnál a havi 175 ft-os számlavezetési díj feltétele, hogy havi min. 50.000 jövedelem átutalás legyen, meg min. 2 db min. 1000 Ft-os utalás, különben 575 Ft a havidíj.
No kipróbáltuk, és működik úgy is, ha egyszerűen másik cibes számláról neten (ingyen ugyebár) átutal az ember 50k-t a szóban forgó számlára, azt pedig kétszerre visszautalja a delikvens, így simán megy a 175 Ft-os kedvezményes számlavezetés, ami elég jutányos, főleg, hogy a netes utalások is ingyenesek. Jeeeee...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki OTP Net folyószámla csomagot? Ha jól láttam elég kedvező a költsége,esetleg van valami buktató benne?
-
Flashcash
Közösségépítő
Tranzakciós illeték: 1 ezrelék, ötmilliós limit
A lehető legszélesebb bázisra a lehető legalacsonyabb kulcsot alkalmazták, mondta a pénzügyi tranzakciós illetékről, amilyen adót az Európai Unióban is terveznek, megjegyezve: „mi hasonló irányba megyünk, de mást csinálunk”. Évente 600 000 milliárd forintos pénzügyi tranzakció van évente, ebből egy 130 000 milliárd forintos körre terjed ki az 1 ezrelékes illeték.
A tranzakciós adó alanya az átutalást végző pénzintézet lesz. Egy 100 000 forintos átutalás a pénzintézetnek 100 forintjába kerül majd – mondta a miniszter, megjegyezve: az adó alól lehetnek kivételek, így mentesül például a Magyar Nemzeti Bank és az Államkincstár, valamint mentesülnek a magánszemélyek is, ha egyik számlájukról a másikra utalnak. Az adónak a Széll-terv szerint 30 000 forint lett volna a felső határa, végül azonban ezt az elképzelést elvetették.
A kormány döntött arról is: a vállalatok egymás közötti pénzügyi tranzakciói ötmillió forint fölött csak átutalással történhetnek, készpénzes ügyleteket csak ennél kisebb összegekkel lehet végezni. Elvetették viszont azt az ötletet, hogy magánszemélyekre is terjesszék ki valamilyen összeghatárral a kötelező utalást.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Ariadne #2640 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, én is így tudtam. A biztonság kedvéért ma voltam bent személyesen is megkérdztem, azt itt leírtakat mondták nekem is. A szállodás esetet én is olvastam, emiatt kezdtem utánnajárni a dolognak. Érdekes történet, kíváncsi lennék hogy fordulhatott elő.
-
Ariadne
őstag
válasz BigBlackDog #2638 üzenetére
Debit, de hallottam már olyan esetről, amikor szállodafoglalásnál a háttérben lévő bankszámlát mégis beterhelték klikk. Elvileg úgy tudom nem lehetne, mert elkülönített kártyaszámlára utalsz ilyenkor, ami ahogy a neve is mondja, egy külön bankszámlaszám, amin nem tudsz mínuszba menni.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
cocka
veterán
válasz BigBlackDog #2638 üzenetére
betéti
Esetleg az éves díjjal vihetik mínuszba, ha kérnek érte éves díjat a te számládnál.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: a CIB Internetkártya debit (betét) vagy credit (hitel) kártya? Tehát, ha nincs pénz a hozzátartozó számlán, akkor semmilyen esetben nem fogadnak el terhelést a kártyára, vagy esetleg hitelként könyvelik el? -
Panthera
őstag
Most hallottam, hogy a Partiscum Szövetkezet kettő ügyfelének pénz tűnt el a számlájáról. Az egyiknél már kiderült, hogy Amerikában fizettek vele. Több információm sajnos nincs, azért legyen óvatos aki ott van.
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
-
Kbali
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Igen szerepel! Említettem is, hogy ha esetlegesen ma nem érkezik meg Neki az összeg, akkor a befizetést igazoló lappal bemegyek a bankfiókba, és meg kérdezem, hogy mi is a helyzet. De szerencsére megérkezett Neki az összeg.
Mégegyszer köszi a segítséget!
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Bankfiókban fizettem be, és hívott a számlatulajdonos, hogy még nem ért oda a számlájára a pénz, vagyis nem látja a befizetést. Elküldtem Neki a befizetéskor kapott igazoló lapról a képet, hogy lássa, hogy minden adat rendben van-e. Mondta is, hogy rendben vannak az adatok... Előfordulhat ilyenkor, hogy "várakozóra" teszi az ügyintéző a befizetést, és egyszerre indítják el őket? Tehát elvileg mindenképp jóvá kell írják a mai napon az összeget, csak lehet, hogy nem azonnal történik meg?
Annó BudapesBank-nál volt olyan, hogy 2 nap után kapta meg a számlatulajdonos a pénzt, pedig fiókban történt a befizetés.
A linket köszönöm! Ezt kereste az oldalon, csak nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Banki kérdésem lenne, bár nem pontosan ilyen jellegű, de hátha valaki tudja.
Szóval, K&H-nál mennyi idő alatt szokták jóváírni a befizetést a számlán? Még aznap, vagy másnap? Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata ossza meg velem legyen szíves.
Köszönöm!
Véleményem szubjektív...
-
veterán
-
cocka
veterán
válasz szabogabor10 #2617 üzenetére
1 hét alatt mindkét kártya megjött. Mondjuk ez kb. 5 és fél évvel ezelőtt volt, szal. nem tudom most milyen gyorsak.
akkor kettős konverziót alkalmaznak (USD-EUR-HUF) vagy egyszerest (USD-HUF)?
Természetesen egyszerest. USD-HUF
-
veterán
Sziasztok!
Nyitottam szerdán CIBEZZ bankszámlát Visa Electron bankkártyával és MasterCard internetkártyával. Azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy 1 héten belül kipostázzák mind a 2 kártyát. Nektek hány napot kellett várnotok?
Illetve még megkérdezném azt, hogy ha dollárban fizetek a neten a netkártyával PayPalen keresztül, akkor kettős konverziót alkalmaznak (USD-EUR-HUF) vagy egyszerest (USD-HUF)? A MasterCard miatt kérdezem.[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Ezekiell #2615 üzenetére
Jó lesz az FHB szerintem. Picit fapados a netbankja, de egyébként egész jók.
Arra figyelj, hogy a számlacsomag díja 3500Ft, amennyiben a feltétel nem teljesül. A bankszámlára havi minimum 180.000 Ft-os jövedelem jóváírás érkezik egy összegben.
Ilyen előfordulhat akár úgy is, hogy elmész 1 hét betegszabira és az előírt feltétel alá csökken a fizud egy hónapra. -
Ezekiell
veterán
Sziasztok!
bankot szeretnék váltani. Rám érvényes:
- 27 évet betöltöttem
- állandó munkaviszony, fizetés: nettó 190.000Ami számomra fontos:
- sok kártyás vásárlás
- netbankos átutalások, SMS értesítések
- PayPal és Moneybookers vásárlások/átutalások
- havi 3-4 készpénzfelvétel, és nem akarok saját bankos automatát keresgélniAmit kinéztem, az az FHB Prémium számlacsomag. Tudtok jobbat/hasonlót ajánlani? Köszi!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Czimby
addikt
válasz Hintalow #2612 üzenetére
Köszi az infót!
Én SHA-t választottam ki. Így mindketten álljuk a saját bankunk költségeit.
Még két lehetőség volt, mindkettő arra, hogy meik fél állja a költséget.
(Megbízó v. kedvezményezett)Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Hintalow
senior tag
Single Europian PAyment ha jól emlékszem, európai gazdasági térségen belüli egyszerűsített, egységesített utalási forma EUR utalás esetén.
díjja ugyanannyi mint a nomál utalásé, esetleg olcsóbb (drágábbal én még nem találkoztam) előnye, hogy 3 napon belül célba ér.
Iban számlaszám és Swift/Bic kód kell hozzá.Röviden ennyi.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Czimby
addikt
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
E-bayen vásároltam egy német eladótól, utólag derült ki, hogy nincs paypal számlája így csak banki átutalás lehetséges.
Elküldte a nevét és a IBAN valamint SWIFT-BIC számait.
Viszont a k&h ebank még kéri az alábbiakat:
Kedvezményezett bankjának számlakapcsolata (SWIFT)
Kedvezményezett bankjának számlakapcsolataEz a kettő mi lenne, ide mit kell írni? A SWIFT miben más mint a SWIFT/BIC.
(Van külön sor a SWIFT/BIC-nek is szóval nem ugyanaz)Kérlek segítsetek mert legkésőbb holnap fizetnem kell a termékért!
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
g@bo
nagyúr
válasz szabogabor10 #2607 üzenetére
válaszd a raiffeisent, ott is van paypass.
-
veterán
Na kaptam választ a CIB-től, miszerint belátható időn belül nem tervezik PayPass kártya kibocsátását. Ezek szerint egyelőre nem érzik úgy, hogy igény lenne rá. Sokat gondolkodtam, hogy emiatt válasszam-e az OTP-t, de úgy látom, hogy összehasonlítva az OTP és a CIB kondíciós listáját, a kezelési költségeket nézve hosszabb távon több pénzem marad a számlán, ha a CIB-et választom, nem ér annyit a PayPass.
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2605 üzenetére
Az OTP sokkal nagyobb, talán 1 éve kezdték el promózni és még nekik sem sikerült túl sokat eladni belőle.
Azért azt is látni kell, hogy egy ilyen termék bevezetése előtt a bankok szondázzák a piacot és csak akkor lépnek, ha elég nagynak vélik a potenciális vásárlók számát. -
veterán
Igen, erről olvastam. Sajnos a CIB-nél egyelőre nincs PayPass kártya. Kicsit furcsa, hogy egy ekkora ügyfélbázissal rendelkező bank még nem vezette be. Remélem, hogy még ebben az évben bevezetik, nem kaptam még választ tőlük az ezzel kapcsolatos e-mailemre.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz szabogabor10 #2601 üzenetére
Majd ha PayPass kártyád lesz, akkor ne add ki a kezedből, akárhogy is kéri a pénztáros - ezt a fizetési módot még nekik is szokni kell.
Ha érdekel a PayPass téma.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
GRoby a barátod.
-
Drughi
addikt
Talán mert 2 külön szerkezet van sok helyen. Egy pin pad (ahol beütöd a pint kódot) ez lehet zsinóros, vagy anélkül és van maga a kártya olvasó és nyomtató. Utóbbit csak pénztáros éri / érheti el és kezelheti.
Persze jobb helyeken már egybe van építve az olvasó és a pinpad, ekkor a pénztáros vagy odanyújtja és te belerakod, vagy szintén elkéri a kártyádat.
De olyan abszurd törvény nincs, hogy nem vagy köteles odaadni. Vásárolni sem vagy köteles kártyával.
Xiaomi 14T
-
veterán
De ha csak a pénztáros éri el fizikailag, akkor hogy ütöm be a PIN-kódot? Nem mindegy neki, hogy kártyabedugás előtt vagy után tolja elém a kártyaolvasót?
cocka: Azért az élelmiszereket nem fogom neten megvásárolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest