- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
örülj, hogy vezetnek neked számlát, nem?
magyarországon az ügyfelek vannak a bankért.
citivabk pl. annyira sóher, lehúzos kamatok, deviza árfolyamok... csodálkozom, hogy vezet ott valaki számlát. ( és vezet banyek, nem zavarja, hogy a fenenagy nullás csomag mellett rejtett költségekkel szabályosan kifosztják. -
ERSTE Diákszámla árváltozásai:
Átutalás Netbankon keresztül bankon belül 0 Ft
Átutalás Netbankon keresztül bankon kívülre 22 Ft
KP felvétel ERSTE-s bankautomatánál: havi 1x ingyenes, utána 0,52% + 52 Ft
KP felvétel más bank automatájánál: 1,15% + 314 FtMég így is nagyon jó áraik maradtak.
-
horvathd
aktív tag
Citiban 0 Ft-os számla:
Készpénzfelvétel: 0,3%, max 6000 Ft
Átutalás: 0,2%, max 6000 Ft
Bankkártyás vásárlás: IngyenesAxabank:
Nincs változás. Ingyen számlavezetés, utalás, vásárlás, ATM maradt 260 Ft.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Flashcash #3091 üzenetére
fizetés kézbe, lóvé vánkosba. szolgáltatói (elmű gáz net viz) némi sorbanállás után élből szolgáltatói házipénztárba.
bankkártya lead, számla megszüntet, éljen a középkor.
ennyi rafinált adó máshol nincs, mint itt. pl. egy otp számla fenntartása enyhe luxus, pénz adok azért, hogy a pénzem bankban legyen? magyar sajátosság.
-
Flashcash
Közösségépítő
Még szerencse, hogy a bankok az új ATM kp. felvételi és utalásra vonatkozó adókat nem fogják áthárítani az ügyfelekre sőt, önként lenyelik és nem fogják emelni a díjtételeiket 2013-tól, legalábbis a gazdasági zseni Matolcsy szerint.
-
cocka
veterán
-
horvathd
aktív tag
válasz
horvathd #3085 üzenetére
Raiffeisen is megadta az új kondíciókat:
Az átutalásoknál az eddigi díjon felül egy 0,1%, max. 6000 Ft került bevezetésre, így nincs ingyenes utalás egyik számlánál sem.
Az ingyenese készpénzfelvételek helyett, pár darab 45 Ft kedvezményes díjú került bevezetésre, Viszont a bankkártyás vásárlásnál is bevezették a 0,1%, max. 6000 ft-os díjat. -
horvathd
aktív tag
CIB-nél kijött a január 2-től érvényes kondíciós lista. Ahogy várható volt a emelkedtek a havi díjak, megszűntek az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek. Az ATM díj is emelkedett, de maradt fix összeg. Viszont az Online és CIBEZZ számlacsomagok esetén továbbra is ingyenes maradt az online bankközi átutalás. [link]
-
Flashcash
Közösségépítő
-A 'minőségi' módon megtervezett költségvetésünk miatt, jelenleg a kormány sem tudja vagy akarja nyilvánosságra hozni, hogy jövőre konkrétan milyen adókat akar kifizettetni majd a lakossággal.
A bevezetni kívánt adók az ATM kp. felvételt, az átutalásokat, devizaváltást, sárga csekket is érintik majd.
pl. a tervezett adók mértékéről (ez csak az államnak fizetendő adó, nem tartalmazza a jelenlegi ATM kp. felvételi vagy utalási költségeket, azokat ehhez még hozzá kell adni!)
-100ezer ft felvétele ATM automatából -> 300ft adót kap
-100ezer ft belföldi netbank átutalás -> 200ft adót kap-Mivel a bankoknak kondíció változtatás esetén minimum 60 nappal a bevezetés előtt, legalább egy webes hirdetményben tájékoztatniuk kell az ügyfeleket, ezért a Január 1.-től érvényes kondíciókat November 1.-től kell nyilvánosságra hozniuk. Ugyanakkor bajban vannak mert a kormányt nem kötik ilyen dátumok, ezért nem tudják majd megfelelően beárazni az új adókat.
-Emiatt én arra számítok, hogy a jövő év első felében rengeteg díjtétel fog majd változni szinte minden banknál (költségbecslés,beárazás, verseny?).Összességében az ingyen kp. felvételek száma biztosan csökkenni fog vagy teljesen meg fog szűnni, mert ez masszívan veszteséget fog termelni a bankoknak és az ingyenes netbanki belföldi átutalásokat is el lehet majd felejteni.
Inkább hasonló kondíciókra lehet majd számítani a legtöbb banknál mint az alábbi példákon:
-ATM kp. felvét saját automatából: 0-100ft + a felvenni kívánt összeg 0,3%-a
-netbank utalás belföldre: 0-100ft + az utalni kívánt összeg 0,2%-aBankválasztásra ez nem a legjobb időszak, szerintem kb. 2013 Január-Februárra tisztul majd le, hogy ki mennyivel akarja megsarcolni az ügyfeleit.
-
lorcsi
veterán
Sziasztok!
keresem a legolcsóbb számlavezetési díjas és egyéb kts.-t felszámoló bankot
havi 1 utalás lenne...és 1 max 2 kivétel havonta
a lényeg hogy ez minél kevesebbe kerüljöncib-ről elég sok jót hallottam, mik a gyakorlati tapasztalatok vele?
jelenleg fhb-s vagyok..de vonnak le időnként érdekes dolgokat -
janes1976
őstag
Basszus ha nem pont tegnap írtam volna be valami ilyesmit.
Na pont erről beszéltem:
"Köszönjük, hogy megtisztelt bennünket bizalmával, és igénybe veszi az idén 200 éves Citibank szolgáltatásait.
Tájékoztatjuk, hogy 2013. január 1-től a lakossági banki fizetési műveletekre vonatkozó egyes díjtételek a pénzügyi tranzakciós illeték hatályba lépése miatt módosulnak. A változással kapcsolatban részletes tájékoztatást a 2012. november 1-én közzétételre kerülő Kamat- és Díjfeltételek fog tartalmazni, amely ettől az időponttól elérhető lesz a Citibank fiókjaiban, valamint a www.citibank.hu internetes oldalon. Kérésére munkatársaink is készséggel adnak további tájékoztatást a 06 40 24 84 24-es számon, helyi tarifával hívható CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a fentiek szerinti módosítást akkor lehet az Ön részéről elfogadottnak tekinteni, ha annak hatálybalépése előtt Ön nem tájékoztatja a Citibankot arról, hogy a módosítást nem fogadja el. A módosítás hatálybalépése előtti napig Ön jogosult a szerződés azonnali, és díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására.
Szíves megértését köszönjük és bízunk benne, hogy továbbra is megelégedett ügyfeleink között tudhatjuk Önt.
Tisztelettel:
Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepe"Nem hangzik túl jól.
Ha úgy hozza a helyzet hogy váltani kell, akkor váltani kell, én nem engedem hogy leraboljanak. -
g@bo
nagyúr
én is szeretem az erstét, pl. a devizaszámlájuk olyan olcsó, hogy csak na, akár ingyen sőt ráfizetéssel is odaviheted a pénzed.
citibanknál legalább annyi előny van, hogy ingyenes az összes deviza alszámla, és bármelyikre rátolhatod a bankártyád ha pl. paypal (ebay) ingered van, mehet telibe az usd költés, mert a pénzváltás árfolyama viszont pofátlan, a kamataikkal együtt.
-
janes1976
őstag
válasz
hallerlaller #3072 üzenetére
Sztem most nem érdemes bankot váltani. Egyáltalán nem, mivel nem tudhatod hogy mi lesz januártól, milyen változásokat eszközölnek a bankok, melyek halál biztos hogy mindenkit hátrányosan fognak érinteni. Sztem ha már kihúztad valahol ennyi ideig, nem azon a 2 hónapon múlik az egész. Januártól iszonyat körbe kell nézni, nehogy valami lehúzó bankhoz kerüljön az ember. Meg ráadásul itt van ez a dolog, hogy bizonyos ideig alá kell írni, akárhova mégy. Ez bankonként változó. Tehát pl. elkerülendő hogy januártól mondjuk a bőrt is lehúzzák rólad, körültekintőnek kell lenni és oda kell menni, ahol a legjobb feltételeket kapod.
Nekem mákom van, mert decemberbe jár le a 6 hónap, aztán ugye januártól meg meglátjuk mi lesz. Jelenleg csak ismételni tudom magamat, a 0 ftos TOP díjcsomag ténylegesen ingyenes, nekem egy huncut garast se vontak le eddig. Kissé fapados az online felülete, de meg lehet szokni, ja meg a lóvéra, amit a számlán tartasz, gyakorlatilag semmit se kapsz, annyira alacsonyan fizet.
-
hallerlaller
addikt
válasz
BÁ Nutrition #3074 üzenetére
hogy jót is írjak: sör
-
Kbali
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #3074 üzenetére
Itthon is van még ilyen bank, ill. kondíció is, nemegy. Válogatni kell, akkor lesz verseny - amíg a legfőbb bankválasztási szempont az, hogy legyen közel bankfiók, addig ez nem fog változni (a politikai beavatkozásról pedig ne felejtkezzünk el, lásd: bankadó, tranzakciós adó, ami ilyen formában és mértékkel sehol máshol nincs, nem lesz).
-
BÁ Nutrition
addikt
én nem mondom hogy nullába, de az egész arra lett kitalálva hogy ne kelljen ügyfélszolgálat nekik annyi helyre, s oda is kevesebb emberrel, ne kelljen sorbaállni, stb és nyilván jóval olcsóbb mint a korábbi ügyfélszolgálatosdi.
párhuzamként akkor megemlítem hogy ez magyarország
mikor külföldön éltem 2,5 évig mindössze a bankkártyámért fizettem 10 eurót és annyi. soha semmi másért semmit..naponta "72szer"vehettél fel akár más bank automatáiból pénzt, az se számított.. örültek hogy náluk van a pénzem. hazajöttem, beraktam a bankba a pénzem pár hónapra, mikor kivettem egy havi kamatot el is vitt a kivételi díj.. sőt többet is picivel.. pedig le volt kötve 10% volt akkoriban(2009) és ráadásul valami 3 napot kelltt várni mire kiadták..sosem felejtem el azt az esetet se mikor egyszer voltam moziban,mondom veszek ki pénzt, úgyis itt van az automata 20 méterre(OTP), az erstés meg kb 300, akkor veszek ki innen, 1000 forintot vettem ki és 2200at vontak le a számlámról összesen
igaz ez több mint 10 éve volt.. korrekt volt már akkor is a rendszer..
na mindegy, hogy jót is írjak: sör -
Kbali
nagyúr
válasz
hallerlaller #3072 üzenetére
Én most egyet tudok, ahová nem érdemes menni: UniCredit - a többiek valóban még idő kérdése, hogy emelnek-e és mennyivel.
-
Kbali
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #3068 üzenetére
Nem feltétlenül a bankok védelmében: de te úgy gondolod, hogy egy internetbank kifejlesztése, üzemeltetése, folytonos fejlesztése az nulla forintba kerül? Ezeket nem dobozban árulják, mint az office-t....
-
janes1976
őstag
Citibanknál vagyok. 150 kell hogy legyen, de tényleg teljesen ingyenes. Semmit se vontak le eddig. Egy ftot se.
Most nagyon nem célszerű bankot váltani. Citinél 6 hónapig ott kell maradni (kötelező, elő van írva).
Januártól úgyis változik minden, akkor majd megint jól szét kell nézni.
-
válasz
BÁ Nutrition #3068 üzenetére
biszot ha megvan a havi 150k, akkor a pénzfelvétel is ingyenes, én szeretem az erstét, sosem volt velük problémám. páromnak keresünk másik folyószámlát, mert elege lett az mkb balfaszkodásából. ennél jobb ajánlatot egyelőre nem találtunk.
-
-
válasz
BÁ Nutrition #3066 üzenetére
persze: [L]http://www.erstebank.hu/hu/maganszemelyek/szamlak/szupernulla
nem hagy linkelni ez a szar rios.
-
az erste szupernulla bankszámlánál, ahol gyakorlatilag minden teljesen ingyenes tud-e valaki jobb, kedvezőbb konstrukciót?
köszi
-
Kbali
nagyúr
válasz
szokeherceg #3063 üzenetére
Ennek a saját bankodnál kellene utánanézni, hogy külföldi ATM-ből EUR felvételre mit számolnak fel neked.
Pl.
-
Kbali
nagyúr
Akinek UniCredit-es Bónusz számlája van: hétfőtől elég jelentősen nőnek a tranzakciós díjak, hiába van ingyenes saját ATM-es kp. felvét korlát.
-
horvathd
aktív tag
válasz
szokeherceg #3060 üzenetére
-
szokeherceg
tag
Sziasztok, van egy német postbankos kártyám, természetesen euró alapú. Van magyarországon olyan automata, ahol nem forintban, hanem euróban tudnám felvenni a rajta szereplő összeget?
-
Kbali
nagyúr
válasz
chungee #3056 üzenetére
Ha esetleg a "sárgacsekk adó" néven elhíresült tranzakciós adóra gondolsz, akkor mindegy hogyan fizetsz, adót kell fizetned.
Ha a csekket kibocsátó szolgáltató által felszámított díjra gondolsz, akkor is fizetned kell, hiszen pontosan a csekk előállításának (és beszedésének) a díját hárítják át rád. Állj át elektronikus számlázásra, ott is fizethetsz átutalással, meg esetleg kedvezményt is kaphatsz. -
chungee
addikt
OTP direktben van sárgacsekkes befizetés menü. Ha ott fizetem be a csekket. Akkor is megfizetem a sárgacsekk díjat
-
Angelotti
tag
válasz
BÁ Nutrition #3053 üzenetére
A malacpersely az nálam sajna kiesik, oda ha jól tudom havonta legalább x összeget kell betolni. Marad a betét, ami 3%-os. A számlavezetés havi 108 forint, a felvételi díj 3,12%, megéri náluk lekötni a kesst devizában
.
Nekem az se tiszta miért csak 3% a kamat, forintnál meg 7,5-8 szokott lenni.
-
-
SzGee
aktív tag
válasz
Angelotti #3051 üzenetére
nézd meg a cib euro malacperselyt
igaz csak 2,5%-os a kamat, de nem kell lekötni látra szólóés amikor kell, aránylag normális összegért fel lehet venni a fiókban az összeget (0,3%)
a számlavezetés ingyenes és ha van cib-es számlád már, akkor telefonon is meg lehet nyitni -
Angelotti
tag
sziasztok!
én euróban gyűjtögetek és azt szeretném lekötni.
A cibnél van forint alapú folyószámlám, ha nyitnék mellé egy euróst akkor 108 forint lenne a havi számlavezetési díj, az éves kamat 3%, 3.1% lenne ha 3 vagy 6 hónapra kötném le.
Majd kb jövő elején szeretném majd kivenni az összes megtakarításom, (szerencsét próbálok külföldön) ezért a kártya fölösleges, amúgy sem használnám, viszont ha közvetlenül a banktól (cib) venném fel a kesst, ők keményen megsarcolják.Tehát a kérdés a következő: Hol érdemes most eurót lekötni 3-6 havi futamidőre?
Előre is köszönöm a válaszokat,
üdv, Zoli. -
zoli03
őstag
válasz
callmeakos #3048 üzenetére
A kártyaszám rajta van a kártyán, meg a lejárat is. 4x4 szám, alatta meg a lejárat, pl 12/13.
-
callmeakos
veterán
Üdv.
A Google Wallethez szeretném hozzárendelni a kártyámat, de mivel ilyenre még sosem használtam (meg úgy ámblokk ritkán használom a kártyám) így elakadtam.
Odáig megvagyok hogy megadtam a személyes adataimat illetve a titkos kód is megvan. Viszont a kártyaszámot illetve a lejárati időt nem tudom honnan totózzam ki. Böngésztem a szerződést de ott nemigen írták le.
Köszöntem a segítséget -
horvathd
aktív tag
Már a Visa is tud EUR-ban számolni, de ez lehet, hogy Bank függő.
Az AXA Banknál:
Az első lépésben a kártyatársaság (VISA) saját elszámolási devizanemére (amely euró (EUR)) váltja át a költés összegét az általa jegyzett elszámolási árfolyamon, majd második lépésben az így kapott, euróban nyilvántartott összeget váltja át a kártyatársaság (VISA) saját elszámolási árfolyamán forintra (HUF) -
izomhod
őstag
sziasztok!
eurózónában visával vagy mastercarddal érdemesebb vásárolni?
azt hiszem, hogy a mc-os magyar bank számol fél%ot pluszba, a másik nem
üdv
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Lenne egy érdekes kérdésem.
Múlt héten szerintem én csesztem el valamit és nem ment el egy deviza utalásom otp direkt-en keresztül.
Most megpróbáltam újra elküldeni a 40 GBP-ot, de nem tudom, mert nem minden mezőt tudok kitölteni adattal.
Nos amit látok és amit tudok:
Otp direkt -> Deviza átutalás
Itt van bankon belüli és bankon kívüli. Nos bankon belül csak forintban tudok utalni ami nem jó, mert nekem fontban kéne. Bankon kívüli esetben viszont 3 lehetőség van, de egyik esetben sem tudok elég adatot megadni neki, így nem jutok el az elküldésig.Adatok amik rendelkezésre állnak:
Számlatulajdonos neve
Lloyds TSB
Sort Code
Account NumberTudom, hogy én vagyok a balfék, de mit hova kell írni, hogy jó legyen? Gondolom ennyi adatnak elégnek kéne lennie.
-
Kbali
nagyúr
Vállalati számlában nem vagyok otthon.
Amit érdemes akár a BB-nél megnézni, hogy mennyibe fáj egy deviza/HUF konverzió saját számlák között.
Annyi azért általában elmondható, hogy a bevétel devizanemének megfelelő számlát érdemes tartani, ill. ha vannak forintos kiadások, akkor természetesen HUF számlát is.
Azt még egy járható útnak tartom, hogy a deviza számláról havi 1 alkalommal konvertálsz a kiadásaidnak megfelelő összeget a forint számládra, aztán az egyedi forintos kifizetéseket onnan intézed. Ez még valószínűleg olcsóbb (persze, ha megoldható), mint az apróbb összegek devizaszámláról való fizetgetése, ahol valószínűleg van minimum díj. -
Lonsi
tag
Sziasztok! Elsősorban Kbali tőled kérdezném, de ha esetleg mások is tudnak segíteni, akkor szívesen veszek minden tanácsot. A lényeg, hogy közösen csinálunk egy kis vállalkozást a családban. A pénzek nagy része euróban érkezik jelenleg a BudapestBanknál vagyunk és havi 2-2,5 milliós forgalom van a számlánkon, a számla nem devizaszámla, mert a pénz nagyrészt euróban érkezik, de a számlákat forintban fizetjük, kb 10 utalásunk van havonta. Az a problémánk, hogy a BB nagyon sokat levon minden beérkező euros átutalás után és sokszor havi 10-20 ezreket fizetünk a váltogatás miatt. Esetleg tudnál ajánlani egy másik bankot, ahol érdemes lehet számlát nyitni ezekkel a feltételekkel, vagy nyissunk esetleg egy deviza számlát, ha igen hol érdemes? Köszi!
-
Froclee
őstag
sziasztok. cibezz bankszámláról a netkártyámra utaltam át 500 forintot, de csak 473 ment át. gondoltam valami levonás lehet, de akkor nyilván az eredeti bankkártyámról vonta volna le (ahonnan az 500 forint le is ment). ráadásul a kondíciós listán ingyenes az átvezetés. ma utaltam át magamnak újabb 7000-et és érdekes módon nem volt semmi levonás. mi ez a 27 forint? nem nagy összeg, csak furcsa volt
-
-
SzGee
aktív tag
válasz
concret_hp #3024 üzenetére
mondjuk ha 10 milliód van, akkor nem árt, ha 5 millióra 7,5%-ot kapsz rá és nem 2,5%-ot
-
SzGee
aktív tag
malacpersely kondíciók:
http://www.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/malacpersely_120910.pdf&type=related
egy ügyfél maximum 3 malacpersely számlával rendelkezhet egyszerre
nálam úgy van, hogy belépsz a netbankba, és 3 mp számla figyel egymás alatt, két forintos és egy euros, folyószámlám nincs is a cib-nél
az az értelme a 2 számlának, hogyha utalni kell róla, akkor nem veszted el az adott havi teljes kamatot, hanem a maradékot átvezeted a másik számlára, és ott kamatozik 7,5%-on
célszerű hónap elején utalni, mert az addig eltelt időre a kamatot bukod
-
cocka
veterán
Nekem anno sima folyószámla kellett volna második, azt se engedték. Csak úgy lehet másik számlád, ha 2. bankkártyád van, amit egy alszámlához rendelsz hozzá. Vagy devizaszámlát kérsz vagy megtakarításit. És értelemszerűen megtakarításiból nem lehet kettő, devizaszámlát nem tudom, az mondjuk valószínűbb, hogy abból lehet több.
De ha nekem a sima 2. folyószámlára mondták azt hogy nem lehet, akkor nyilván neki se fogják engedni. De hát mindegy. Mellesleg a CIB24-et is felhívhatja.
-
cocka
veterán
a nevemen lehetne-e egy negyedik szamlat igenyelni, ami szinten malacpersely lenne?
Nem.
mi az a megoldas ami a havi kamathoz kepest a legkisebb veszteseget okozza olyankor, ha a malacperselyhez hozza kell nyulni?
Nem tudom, de azt mindenesetre tudom, hogy a malacpersely nem arra való, hogy az azon lévő zséhez nyúlkálj.
-
sgx
tag
Rendben, ugy latom rossz a megfogalmazasom...akkor megegyszer, kicsit maskeppen...
Cib netbank...belepek...szamlainformaciok...ott figyel 3 szamla, egy foszamla, egy malacpersely es egy internetszamla...a kerdesem arra iranyulna, h ugyanezen azonositoval belepve a nevemen lehetne-e egy negyedik szamlat igenyelni, ami szinten malacpersely lenne?
Ha nem - szerintem ugyanis nem lehet -, akkor mi az a megoldas ami a havi kamathoz kepest a legkisebb veszteseget okozza olyankor, ha a malacperselyhez hozza kell nyulni?
-
KMT
addikt
Hát érthettem is, meg nem is.
De szerintem azt nem érted, hogy a MP egy megtakarítási számla, nem kell hozzá semmilyen CIB-es "múlt", nem kaphatsz hozzá kártyát, vannak egyéb megkötések, de neten keresztül kezelhető.
Azt már hozzátettem, de azért még egyszer: Főleg hó eleji kivételekkor éri meg a dolog a napi kamatszámítás miatt. És az utalási díj miatt havonta már nem érdemes csinálni, legalább 2 hónapig érdemes rajtahagyni, de még ilyenkor is 5,3% körülire viszi le a 7,5-et az utalás díja...
Ha havonta, vagy sűrűbben utalgatsz, akkor inkább Gránit magaskamat csomagot érdemes igényleni, kártya nélkül. Egyelőre.
De a legjobb ezeket kombinálni. -
sgx
tag
A lenyeg h ertetted mit akarok mondani...cib-es foszamla alatti megtakaritasi szamla = malacszamlas cib-es szamla...nalam
Viszont ha 1 szamlam van a cib-nel, akkor h lehet 2 MP-m ( mar ha malacperselynek nevezed az MP-t ) ? Ezek szerint nyithatok ugyis malacperselyt h nincs foszamlam? Illetve ha mar van a cib-nel foszamlam akkor nyithatok egy olyan malacperselyt ami nem ahhoz a szamlahoz kotheto?
A 2 malacpersely hasznossagarol kezdesz meggyozni, mert igy minden honapban jonne a 7,5%/12 havi kamat akkor is ha nagyobb kiadasra van szuksegem...es nem kene a szamlan tartani penzt ilyen helyzetekre, csak ami szukseges...
-
sgx
tag
Atneztem es nekem az jott le h egyaltalan nem kapsz kamatot abban a honapban amikor a malacperselybol kiveszel penzt ( az evi 0,1%-ot 0-nak vettem)...tehat ezt nem lehet kijatszani 2 szamlaval sem...
Edit szolt, h meg vmire gondolhattal...szoval a 2 szamlat ugy erted h van 1 szamlad mondjuk cib-nel es vagy egy x banknal...cib-es szamla malacpersely reszebol kiveszel y forintot, de mivel a malacpersely abban a honapban nem kamatozik ezert az osszes benne levot atteszed az x banknal levo szamlara es kapsz erte ilyen evi 2,5-3%os kamatot? vagy mindezt 2 malacszamlas cib-es szamlaval oldod meg es egyik malacbol a masik malacba pakolaszol mindent ha eppen az egyikbol ki kell venned?
-
sgx
tag
Ez hogy jatszhato ki?
Illetve 1 kerdes: malacperselynel 5millaig van kamatozas...ha a malacpersely szamlajan mondjuk 4.990.000 forint van, akkor ho vegen hozzairja a kamatot es 5milla felett lesz a szamlan? A kovetkezo honapban pedig az 5milla utan adja a kamatot, de a malacpersely szamlan akar 5.5milla is lehet?
-
Kbali
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes