- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz
Ereshkigal #24149 üzenetére
Elég egyértelműen leírtam szerintem.
-
nubreed
veterán
Ha a pénzem egy részét euróban vagy dollárban szeretném tartani, mi lenne erre a legjobban ajánlott megoldás? Pl a Wise az jó? Nekem a fő számlám a CIB -nél van, ide érkezik a fizu, de horror áron vált a bank, ez így tuti nem opció. Nyilván olcsóbb megoldást keresnék.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
UniCredit Partner Aktív Zéró Csomag-ot akarok nyitni.
Kérdésem, hogy mikor ajánlott, hónap elején/közepén/végén vagy kb tök mindegy?
Mikortól kell a fizetésnek ide érkezni, hogy már az első hónapban se legyen semmi díj? -
axioma
veterán
válasz
merqree #24140 üzenetére
Pont az autoban ulve jutott eszembe, hogy mennyire zsenialis is a bankkoltsegek vs. e-autoval ingyen tankolas hasonlat (nem en hoztam fel, en csak valaszoltam).
A napelembe 1x kellett beruhazni, utana sokaig (tovabb mint a megterules) "hozza" a penzt (csokkenti a kiadasokat). A bankszamla-kivalasztasba is igazabol 1x kell nagyot befektetni, mig atnezi az ember, utana max. ha valami nagyobb valtozas van akkor mar csak a diffre koncentralva egy keveset, es utana evekig elvezi a koltsegcsokkenest. Termeszetesen nagysagrendnyi (sot) kulonbseg van a ketto kozott, de az elv tok ugyanaz - csak a szamlavalasztasba nem toket, hanem (mashol mar nem eladhato) idot kell belefeccolni, a szorakozas terhere, igy ar/ertekben me'g jobb. -
merqree
őstag
válasz
axioma #24139 üzenetére
Az nem érdekel, hogy támogatott vagy sem.
Amikor mi csináltattuk (2014), akkor nem volt támogatás a napelem rendszerre.
Ezek szerint még sincs teljesen ingyen a tankolás, hiszen a napelemre be kellett ruházniÉn is azt mondom/vallom, ahol lehet, meg kell fogni a pénzt.
Igaz, nem minden területen gondolom így, pl Magenta1-nél van olcsóbb, jobb(?), de inkább erre, mint bankra vagy cigire.... de ez már más téma. -
axioma
veterán
válasz
merqree #24131 üzenetére
Igen, napelem, es nemtamogatott, mielott...
Ingyenes tolton kaphato negyed oraert hulyeseg lenne, es ha nem is lenne korlatozva, a tolton alldogalast beleszamolva jobb lenne BKV-val ingazni... bar teny hogy dragabb (pl. az elozo 30 napra 427km kb. 72kWh, normal aramdijjal <3000Ft auto fenntartasi ktg-ekkel egyutt is messze nem lesz annyi mint a majd 10e bud berlet + hev napi 500Ft).
bigdady, felfogokepesseg: sajnos van aki tenyleg nem latja at... nem jelenti azt hogy mindenki emiatt nem valt, de azt igen hogy hianyzik az oktatasbol pl. egy kondilista ertelmezese. -
Viperator
őstag
Szép napot!
Erstebank-nál vagyok (forintszámla), Romániában lesz egy lakás eladás, adásvétel szerződés után a pénz átutalással fog történni (Euro-ban), szóval nyissak itthon egy devizaszámlát vagy inkább ott nyissak? (ott is van Erstebank). Az a lényeg, hogy ne legyen nagy a kezelési költség (azaz a pénzt idehozni/átutalni Magyarországra).
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
Kedves Ügyfelünk! Androidos készülék frissìtése utàn àtutalàsi hibànàl lépjen be a #withKEY funkciò nyitò oldalon, és ismételje meg a megbìzàsàt.Üdvözlettel:CIB
-
bigdady
nagyúr
válasz
sifarr #24134 üzenetére
Semmi baj nincs azzal ha valaki spórolós, de másként nem lehet megoldani ingyenes töltést nincs ebben gyúnyolódás, ő írta ingyenesen megoldja, az meg máshogy nem megy nem nehéz kiköveztetni, a korábban írtak alapján. (Én is így töltenék amikor lehet, de nem mindig mint pl ő, mindenki máshol/máshogy spórol, valaki nem a bankon erről szólt az eszmecsere)
Abban inkább van gúny ha valakire azt mondja egy ember hogy a másiknak nincs "felfogóképessége" bankot váltani havi pár ezer Ft-ért, és valaki aki nem veri fogához így a garast... [link] -
agroman
aktív tag
Sziasztok!
Uj szemelyit kaptam, magyar bankoknal van valami teendom ezzel kapcsolatban?
koszonom! -
axioma
veterán
válasz
HoTDoG #24125 üzenetére
Szerintem mindig hozzatettuk, hogy csak kartyaval jo kivenni belole... amugy valami olcso beteti, talan 10 eur vagy hogy volt. Es pemap-ba pont muxik a kartya is, de utalashoz pl. revo feltoltes full ingyen tegnap csinaltam csak usd-vel, onnan meg mar vannak opciok valtas/utalas.
Ami felejtos: "premium/kedvezo" azonnali devizavaltas - tegnapelott ugy 6-7 forint volt rajta minusz per usd, a wise dijaival egyutt is (igyekeztem egyszerre nezni, de ott a forras kivulrol volt). -
HoTDoG
tag
Többen javasolták, hogy jelenleg a Rafi deviza számlája verhetetlen itthon. Tegnap megnyitottam egyet, mert nem kér enni, de alaposan változhattak a feltételek, még eszerint is, pedig ez is elég friss.
A külföldre utalás megmaradt, de ha pl belföldre utalnék nagy összegű EUR-t, rögtön vágnék egy hátast is. (0,24%, min. 3,31 EUR, max. 152,23 EUR + 0,3%, max. 6.000 Ft)
Így már PEMÁP befizetésre egészen alkalmatlan, vagy igényelni kell kártyát éves díjjal, aminek azonnal meg is térül a költsége a fenti utalás költségével szemben.Az N26 lehet még alternatíva, ahol ugyan validálják a magyar személyit, rajta a magyar állampolgársággal, de regisztrációnál nem lehet magyart megadni, csak eurozona tagországbeli állampolgárságot. Fórumon jelezték pár hete, hogy így nyitottak ott számlát, annak ellenére, hogy magyar állampolgárok és elfogadták a befotózott személyit. Viszont ilyen esetben ha kártérítésre, egyéb problémás ügyletre kerül a sor, mennyire okozhat ez gondot? Német OBA által 100e EUR-ig védett számla.
-
Helga0203
tag
Sziasztok.
Jelenleg OTP-s vagyok, de bankot akarok váltani!
Nyugdíj-előtakarékossági Számlám is van náluk, ez esetben meg lehet szüntetni az egész otp számlát, mi lesz a Nyugdíj-előtakarékosságommal?
Tudja esetleg valaki? -
-
cocka
veterán
válasz
sifarr #24120 üzenetére
bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
Jogos.
A CIB rendszere csak hard tokennel és a java-s internetbankkal használható elfogadhatóan.
Ez így nem igaz, inkább úgy módosítanám, hogy:
A CIB rendszere hard tokennel és főleg a java-s internetbankkal bugmentesen használható. (viszont fizetni kell érte)
Mert a hard tokennel a webesbe is beenged, csak amit írtam múltkor, hogy iszonyat nagy űrök vannak a felületen, lehet lapozni egy csomót.
Töröljem le az appot? Rendeljek tokent?
Hát ezt nem javaslom. De ha esetleg mégis...
ez csak személyesen intézhető, mert egy postán kiküldött tokenen nem tudnád beállítani a saját PIN kódodat. Az első használatbavétel előtt a banki ügyintéző állítja be, hogy megadhasd a PIN kódod. Ezt követően nincs is opció ennek megváltoztatására (vagy ha van is, jól titkolják).
-
sifarr
senior tag
Miért fontos azt ott a helyszínen mánis-azonnal kifizetni kártyával? Hova a francba sietsz?
Mások a szokásaim, mint neked. De ezeket a kérdéseket - szerintem - lezárhatjuk ezzel:
De gustibus non est disputandum.Nekem is, de attól még nem leszek pénzügyileg tudatlanabb, hogy ...
Én ezt nem állítottam rólad, még csak nem is gondoltam. Épp ellenkezőleg ...Így tehát semmi sem bolygathatja meg olyan nagyon, hogy esetleg megváltoztasd a véleményed.
Erről elsőre ez jutott eszembe: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű.
De tudod, mit? Megváltoztatom a véleményem. A CIB appja használhatatlanul rossz. A CIB rendszere csak hard tokennel és a java-s internetbankkal használható elfogadhatóan.
Már csak azt nem tudom, hogy ezek után mit csináljak?Töröljem le az appot? Rendeljek tokent? Az új véleményem ezt indokolná. Viszont az eddigi tapasztalatom az appal meg nem.
Na, megyek tépelődni ... Szünetet kérek! -
gtocus
csendes tag
Az olvasottak alapján kijelenthető , hogy azok akik a Manyup beszántásakor lusták voltak sorba állni azért hogy maradhassanak a MNYP-ukban ostobák voltak.
-
vacs
veterán
válasz
- = Zk = - #24115 üzenetére
Nem tudom, kérdezd meg.
-
vacs
veterán
válasz
- = Zk = - #24112 üzenetére
Nekem a K&H-nál a normál számla mellé Tervező megtakarítási számlám is van.
Díjmentesen tudom a két számla között a pénzt mozgati, illetve nekem havi 10 000 megy lekötésbe erről.
Lehet nem pont ilyet keresel, de ez hasonló. -
sifarr
senior tag
válasz
axioma #24103 üzenetére
A szohasznalatot (ostoba) toled vettem at.Juszt is ártatlan vagyok!
A "hiszen nem ostobák!" utalás volt cocka korábbi hsz-ének utolsó mondatára. Mi mindketten az állítottuk, hogy - bár eltérő megfontolások alapján - a CIB-es ügyfelek nem ostobák.
A te megállapításod ettől egy hangyányival eltért.Szoval nagyon nem fekete-feher a dolog,
Egyetértünk. Én is arról beszélek, hogy ugyanaz a dolog eltérő szempontok alapján különbözőképpen értékelhető.(pl. manyup lenyulaskor volt olyan aki azert ment a tobbseggel, mert a rengeteg sok embert nem engedhetik meg hogy szivjon, a dezertans kisebbseg viszont minden tovabbi nelkul, pedig meggyozodese volt hogy az a rossz dontes...)
Jó a példád! (Nem belemenve a részletekbe, és előrebocsátva, hogy nem értek egyet a kurzus sem gazdasági, sem társadalompolitikájával, pedig nem vagyok baloldali.)
A dezertőröknek a maguk szempontjából igazuk volt.
A 2 pillér megszüntetésével én egyetértettem, a pénz állami felhasználásával nem.
Már a bevezetését sem tartottam jónak. Komoly érvek szóltak ellene.
Érdemes volt-e bevezetni, ha az államadósság növekedésével járt? A felső 2-3 decilis járt volna vele igazán jól, a többieknek inkább a negatívuma jutottak volna. Egy kevésbé pénzügyileg művelt, tudatos társadalom alkalmas vol-e a bevezetésére? Hogy viselte volna a többség, ha egy rosszabb időszakban az évi egyenlege akár jelentősen csökken? Hányan lettek volna - főleg az alsóbb decilis tagjai küzül -, akik nyugdíjkor felveszik a pár milliót, utána dorbéz, később pedig sirám, hogy csak ennyi a nyugdíja?
Szóval, valóban semmi sem fekete-fehér. És a különböző szempontú igazságok a végtelenben sem biztos, hogy találkoznak. -
- = Zk = -
félisten
szevasztok...
olyan bankszámlát szeretnék, ahol tudok "aktiválni" egy mellék számlát, egyfajta "cipősdobozt".. amiből ki-be tudom a pénzt mozgatni a főszámlám és a "cipősdoboz" között... bármikor, bármennyiszer.
K&H banknál ilyen nincs.... kint sok banknál volt, Lloyds-nál voltam, volt náluk is, idehaza a TransferWise-t használom, van neki, neve "JAR"....
remélemmely bankoknál érdemes körbenéznem?!
-
cocka
veterán
válasz
sifarr #24102 üzenetére
hanem azért, mert nekik a saját szempontjaik alapján ez még így is jó/elviselhető.
Vagy azért, mert a többi bank jelenlegi konstrukcióival csak rosszabbul járnának. Mint pl. én.
ha valakit nem érdekel a limitállítás lehetősége,
Érdekel és szoktam is állítgatni, de akkora összeget, amire te hivatkoztál nehogy már ne lehessen 1-2 napon belül átutalással rendezni. Miért fontos azt ott a helyszínen mánis-azonnal kifizetni kártyával? Hova a francba sietsz?
én inkább kártyával fizetek nagy összeget is - ha lehet -, mint utalok (pedig ingyen utalok).
Tehát még akár meg is tehetnéd. Akkor végképp nem értem miért kell mindent rakétasebességgel intézni.
CIB mellett Wise-om is.
Nekem is, de attól még nem leszek pénzügyileg tudatlanabb, hogy nem egy full bugos appon keresztül akarok mánis-azonnal intézni mindent SE.
a maga gondolatrendszerében még azt is elfogadom, hogy igaza van.
Jópofa hivatkozási alap ez arra, hogy mindenki gondolatrendszerét, beleértve a sajátodat is, burokban kezeld. Így tehát semmi sem bolygathatja meg olyan nagyon, hogy esetleg megváltoztasd a véleményed.
-
axioma
veterán
válasz
bigdady #24109 üzenetére
0 Ft-ert tankolok (az Ionba nem is tudnam hova... a csaladiba evi 2-5 videki ut eseten partiz litert), flip havi 4ezer (tv+net), hbo/netflix minek?, mobil nem takarekoskodva nettel 3 csaladtagra 8ezer, negyedik talan 3ezer. Bankolas evente szemelyenkent max. 1 beteti kartya dija. Egyeb kerdes?
-
axioma
veterán
válasz
bigdady #24107 üzenetére
Te marketingesnek is elmennel, a provident is csak 0.6% kamatot ker - ugyan hetente kamatos kamatnak, de kit zavar, a 0.6% az nagyon keves, egy ezresre 6 Ft! (A szam exhas, evesre konvertalva: 36%, lehet alul is becsultem mit alkotnak)
Engem amugy nem zavarna ha nem az lenne a vege, hogy a koltsegek miatt nem online intezik a dolgokat... mert nem sok az 5ezer de inkabb kiveszik a fizetest es meg akarjak oldani 1500-bol. -
axioma
veterán
válasz
bigdady #24104 üzenetére
Rossz a megkozelites az 5e Ft-rol. Mert amig ez a maffia-megoldas van a bankok reszerol (ugyse mennek tovabb), addig csak az lesz online (=kovetheto) penzmozgas, amit oda kenyszeritenek. Minden mas kp, es azt nem ok fizetik meg, hanem az allam es mindenki mas. Nem beszelve a jogszerutlenseg tarsadalmi kikenyszeritettsegerol (ha akarnek se tudok szamlat ado komuvest plane segedmunkast talalni, mindenki csak a kp-ban hisz es az azzal elerheto arelonyben).
Amugy nezheted ugy is, hogy az 5e-rel mit tenne, es a raaldozott idejevel mit tenne. Utobbi: vagy semmit vagy tovabb koltene, tehat ez minimum nem ad hozza a bevetel oldalhoz. Elobbi: havi 5e Ft 20 evig (inflacios hatast mindket oldalrol kiveve) 1.2M, azert amiatt mar lehajolnak az emberek... csak szetkenve nem? -
bigdady
nagyúr
válasz
axioma #24103 üzenetére
Vagy le se sz@rnak havi pl 5e Ft bankköltséget... Ki a bánatot érdekel egyébként, ennyit fizet bárki tv netért is simán, nem mindenki veri fogáshoz a garast mint te. Van aki megvesz drágább kocsikat is azt képzeld el pedig szerinted olcsóbbat jobban megéri meg kevesebbet fogyaszt meg ugyanúgy elvisz A-ból B-be stb. Megteheti, mert nincs rászorulva szarakodni pár évente akciós banki csomagokkal ökörködni, többet keres azzal amíg nem ezzel foglalkozik mint havi pl 5e Ft (ami napi napi 160 Ft, durva
)
-
axioma
veterán
válasz
sifarr #24102 üzenetére
A szohasznalatot (ostoba) toled vettem at. Valoban, a penzugyi muveltseg (es plane eziranyu erdeklodes!) hianya miatt nem is gondolnak valtasra, meg a "mindegyik egyforman szar, egyszerubb semmit nem csinalni" erv menten. En meg ezt tartom ka'rosnak, mert igy hiaba teszunk joparan nem forintalis hanem fogyasztovedelmi cellal reklamaciokat, mindig is le fogjak sz*rni a banki oldalrol, a tobbseg dont, ha 1mrd legy nem tevedhet elven dontenek akkor is (pl. manyup lenyulaskor volt olyan aki azert ment a tobbseggel, mert a rengeteg sok embert nem engedhetik meg hogy szivjon, a dezertans kisebbseg viszont minden tovabbi nelkul, pedig meggyozodese volt hogy az a rossz dontes...) Szoval nagyon nem fekete-feher a dolog, sajnos veges idonkbol egyre jobban meggondoljuk mire "koltunk" figyelmunkkel az egyre nagyobb spektrumbol, idonkent mar en is eljutok oda.
-
sifarr
senior tag
válasz
axioma #24099 üzenetére
Naiv vagy -
Lehet. De az is lehet, hogy csak a te szemedben tűnök annak.
Az önképem szerint viszont csak a más gondolkodásom miatt tűnhetek más szemében naívnak.- ostobak... vagy ...
Nem így látom. Én a saját szempontrendszerükből kiindulva próbálom megérteni őket. Lehet, hogy nekik a kényelem, a váltás macerája, stb. nem ér annyit, hogy lépjenek; vagy nem érdekli őket az egész. Inkább elviselik az időnkénti zökkenőket a CIB-nél. Az ismeret, a pénzügyi tudatosság hiányát is inkább felrovom az oktatási rendszer hibájának, mint nekik.
Összességében nem azért maradnak, mert ostobák, hanem azért, mert nekik a saját szempontjaik alapján ez még így is jó/elviselhető. Ha pedig végképp nem, akkor lépni fognak.
Én ebből a megközelítésből fogadom el, ha valakit nem érdekel a limitállítás lehetősége, neki jó maximumon. Neki így jó, nekem nem, mindkettőnknek igaza van.
Vagy én inkább kártyával fizetek nagy összeget is - ha lehet -, mint utalok (pedig ingyen utalok). Sőt! Van havonta több, százezres nagyságrendű rendszeres utalásom. Van a CIB mellett Wise-om is. És inkább utalom ezeket a Wise-ról tételenként 85.- forintért, mint a CIB-ről ingyen. Nyugodtan gondolhatja erről valaki, hogy ez hülyeség. Nem zavar, a maga gondolatrendszerében még azt is elfogadom, hogy igaza van.
Én viszont ezt a polgári ellenállás egy elemének tekintem. Ha lehet, azt is elkerülöm, hogy a bankom fizesse miattam a tr. illetéket (amit nagyon károsnak tartok). Inkább fizetek, mert nekem jóérzés, hogy nem támogatok egy szerintem rossz gazdaságpolitikát.
Elfogadom, ha ez más szemében hülyeség, azt már kevésbé, ha ezért engem hülyéz le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Melyik tápegységet vegyem?
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Intel Core i7-13700K Processzor
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest