Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .tnm

    addikt

    ha kártya lejárta miatt cserélik a kártyát, akkor elvileg a cvc/cvv kódnak változnia kéne, na meg persze a lejárati dátumnak is (ez azért fontos, mert ha el van mentve valahol a régi kártya [pl. play store], hiába ugyanaz a szám, mégis szerkeszteni kell a kártyaadatokat a fenti két változás miatt).

    tudomásom szerint a kártyát azért kell aktiválni, mert kvázi ezzel igazolod, hogy átvetted, ezért szokott kelleni fizikai bedugás (ATM-be vagy terminálba) és PIN kód megadás. nem tudom, hogy ezen a PSD2 mondjuk szigorított-e.

    hozzáteszem, mikor Gránitnál kaptam meg az új kártyát lejárat miatt, elég volt a netbank-be kérni az aktiválást, utána egyből ment a paypass (sőt valszeg az első tranzakcióm telefonos paypass volt, az új kártya digitalizálása után)

    a céges visa-t is netbank-on keresztül kell aktiválni, mikor lejárat miatt cserélik (pedig ott minden szokott változni)

    (de elismerem, személyes tapasztalatom kártyacserére amire emlékszem is az csak gránitnál van a hazai bankok közül)

    #17344 RR-13
    nem, ez biztos nincs így. nem kell maradnia (sőt valószínűbbnek tartom, hogy változnia kell). és nem a kártyaszámot azonosítja, hanem magát a kártyát. aminél az a tippem, hogy a kártyaszám, név és lejárati dátum hármasa együtt az egyedi azonosító.

    ---
    amit a K&H-ról leírsz, az pedig vagy nem igaz (rosszul emlékszel), vagy egy hatalmas hiba volt a K&H részéről. gondolj bele, nem kevesebbet állítasz, minthogy volt egy kártya, ami nem a jogos tulajdonosánál volt ("elveszett") és minden adata megegyezett egy másik kártyáéval... identity thief-ek álma. eleve nem értem, hogy a régi kártyát hogyhogy nem tiltották lendületből. szóval inkább arra tippelnék, hogy rosszul emlékszel.

    [ Szerkesztve ]

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés