Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
biztos a bijancsin járt az eszed....
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
csak matx, meg itx fér bele.....a fekete fa berakásost rendeltem... csak 40 cm magas helyem lett az új asztalon, és most a fő gép alul van, ami nem tetszik....
-
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi az infót
, német amazonról már engedi, valamiért usa oldal magyar lokációval nem jó. -
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Volt már úgy is (itt a topikban is volt róla kép), csak a tömlő göröngyössége feltűnőbb fehérben, ezért vittem balra, oldalra meg csak 120-as szélesség van, ez korábbi H9.
De most maradok a Nucleusnál, amíg be nem szarik megint.
Az előző egy évet bírt oldalra szerelve, az új is amit küldtek az is csobog ha oldalra kerül, úgy látszik ezek nem szeretik a függőleges módot. Viszont mivel ez munka gép is, fontos, hogy ne halljak ki zavaró dolgokat, a Kraken meg nekem egy kicsit zajosabb a kelleténél leszabályozva is. -
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Tegnap visszaraktam a Krakent, kap még egy esélyt, előtte a gép mellett járattam a pumpát és van egy magasfrekvenciás hangja, amire vagy érzékeny valaki vagy nem. Az angol tesztek ezt nagy ívben kerülték, két német teszt viszont részletesen ír erről, ahogy arról is, hogy a tömlő sem úgy néz ki, mint a promó képeken.
NZXT Kraken Elite 360 RGB v2 (2024) im Test - Hardware-Helden
A szivattyú fordulatszáma körülbelül 1300 és 2800 fordulat/perc között mozog. Minimumértékben a szivattyú továbbra is hallható, bár ez némi magyarázatra szorul. A tesztkészülékünkben a sebesség körülbelül 35%-ától lefelé egyre növekvő sercegő hang hallható, amely a szivattyú fordulatszámának csökkenésével egyértelmű zörgéssé alakul. 35%-on, ahol simán működik, zümmögő hang hallható.
... 1000 fordulat/perc fordulatszámnál a szivattyú jobban észrevehető, mint a ventilátorok. A fordulatszám csökkentése további 2 dB(A)-val csökkentheti a zajszintet. A teljesítmény továbbra is nagyon jó.
A pumpa sebességének hatása:
A szivattyú tisztán hallható magasabb sebességnél. Nem a leghangosabb, de mindenképpen érezhető. A tesztkészülékünk nem tudta teljes mértékben kihasználni a széles sebességtartományát az alacsony sebességnél hallható zörgő zajok miatt. Csendes környezetben a szivattyú hallható marad, ami mindenképpen hátrányt jelent az erre érzékenyek számára.NZXT Kraken Elite 240 RGB v2 im Test/Review - PC Masters
A CPU blokkban található a szivattyú is, amelyet "Turbinaszivattyúnak" neveznek. Az NZXT szerint percenként 1200-2800 (± 300) fordulatszámmal működik. Elméletileg ez csendessé teszi, de nagy sebességnél tisztán hallható. 12 V-ról működik, a kábelek pedig a csőhüvelyek mögött vannak elrejtve.
... A következőkben a szivattyú zajszintjét írjuk le:
Szivattyú 100%-os PWM-mel 2896 fordulat/percnél: Tisztán hallható, magas hangú búgás, amely nyitott és zárt beállításban is észrevehető.
Szivattyú 75%-os PWM-mel 2520 fordulat/percnél: Enyhe búgás, de még mindig észrevehető (nyitott és zárt beállításban is).
Szivattyú 50%-os PWM-mel 2089 fordulat/percnél: Zavaróbb, mint 75%-on; a búgás mélyebb hangú és tolakodóbb, még zárt beállításban is észrevehető.
Szivattyú 25%-os PWM-en 1736 fordulat/percnél: Még mélyebb hangú búgás, mégis halkabb, de még mindig észrevehető (nyitott és zárt beállításokkal).
Ha már tudod, mire kell figyelni, a pumpa zümmögése eléggé észrevehetővé válik. 50%-os PWM-nél a pumpa valószínűleg a legkellemetlenebb volt (a mélyebb hangú zümmögése miatt). 25%-os PWM-nél halkabb volt, de még mindig hallható. Javasoljuk, hogy alapjáraton és kis terhelés esetén a pumpát a legalacsonyabb sebességre állítsd. Terhelés alatt (a helyzettől függően) véleményem szerint a 75%-os PWM az akusztikailag optimális érték. Ha az AIO vagy a ház ventilátorai 800 fordulat/percnél gyorsabban forognak, akkor jobban hallani fogod őket, és a pumpa a háttérbe olvad.
A pumpa feltűnően zajos volt magas és közepes sebességnél, amikor a ventilátor sebessége nagyon alacsony volt. A 100%-os PWM-nél hallható magas hangú vinnyogás különösen feltűnő volt.Nagyjából ezeke tapasztaltam én is, 9 ventinél, amelyek mind 500-700-ra vannak állítva, a pumpa 60%-on lábnál lévő gépnél nem igazán hallható, ha nagy csend van a szobában, akkor észre lehet venni. 70-től azonban már erőteljes, 100-on fülsértő. Érdekes, hogy 70-100 között is tud más frekvenciát produkálni, pl, mintha 75-nél halkabb lenne, mint 70-en, de ezt korábbi Krakennél is tapsztaltam anno.
De ha háttérzajok is vannak a szobában, akkor ez a magasabb tartomány sem tűnik vészesnek. DE! Szükség van-e rá egyáltalán? Nincs.
Hogy on is legyen, visszakerült a Kraken meg a vertical tartó is, hát a tömlő elég neccesen fér el sajnos. + Arctic PRO14 ventik kerültek a raditárorra. (aki fehér házat épít, hihetetlen hogy 100-féle fehér színt használnak, az Arctic ventije szinte sárga)
Még egy kritika NZXT részére, a Core F360 venti tényleg jó, halk és könnyű szerelni, letisztult, viszont a LED része gagyi, a venti motor mögötti ledek tök élesen világítanak bele a szembe, mint valami fényszoró.
-
erzol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
-
Floyd80
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nálad + erzolnál is, a Kraken V2 mennyire "zajos", mennyire tartjátok annak egy 10-es skálán?

Visszaraktam nemrég az EKWB Nucleust és annak igazából zéró hangja 100-on is, ez a Kraken ment nálam egy hónapot kb. és kezdtem kihallani csendes szobában valamit. Ilyen 65-70-től mondanám, hogy kihallatszik a ventiken túl, nem olyan zavaró mint az LFIII ugyanilyen fordulaton, de hallható ilyen háttérzaj.
De lehet még adok neki egy esélyt és 50-en fogom járatni, mert tényleg egyedi és teljesítmény is elég jó, igaz nem a saját ventijével, mert az szerintem nem igazi pressure venti.
Amúgy most adtak ki ilyeneket:
-
erzol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
40x20 mm-es kábelcsatorna a tetehén egy nyomtatott lap van ragasztva kétoldalúval.
-
vallas
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
nem fért el a ventiktől....de ezt írták a háznál, hogy felül csak 240-s fér el...
igen, nem mindegyik kábelt használtam, de majd az új asztallal kiderül, hogy mi hogyan fér el, aztán lehet lesz házcsere, bár én szeretem ezt a házat -
Speedy007
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Érdekes hogy Sapphire feltalálja az RX 9070XT esetén a "spanyol viaszt" erre elkezdik másolni más szellemiségben. De arra kíváncsi leszek hogy a csatlakozóknál elhelyezett biztosítétokok ugyanúgy le másolták e vagy sem hogy azok durranjanak el inkább mint sem a kártya oldvadjon le.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Kultúráltan néz ki, de a gyakorlati hasznát megkérdőjelezném...pláne, ha sokat kell gépészkedni, amikor megpróbálod az alaplap mellett valahogy kivezetni.
Értsd: amit nyersz, azt el is veszted, ha nem jól jön ki a lépés az alaplapi tálcánál. -
LackoMester
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, meglátjuk.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem meg nem jól néz ki ami felül van elvezetve, kivéve mondjuk a 9070XT nitro-t, ahol ennek külön csináltak helyet.
-
LackoMester
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem asztalláb, de nem vagy messze.

Igazi barkács hommade, filléres dolgok. Tudom, h. van szebb, jobb, de ez a én ötletem volt, szóval ehhez ragaszkodom, marad.
Azt a fenti VGA kábel elvezetést még majd megnézem.
Sajna csak 2 fésűt kaptam, valószinűleg rendelek még 1-2 darabot.
Egyel lejjebbi lyukon nem adja ki, próbáltam.
Köszi.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, láttam....de működik és színben is passzol, ezért nem jegyeztem meg.

Nem vagyok benne biztos, hogy jobb a felül elvezetés a videókártyánál esztétikailag.
Általában a gép alacsonyabban van, ha alul megy a kábel, nem is látszik.
De ez izlés dolga, én nem raknám úgy, ahogy nálad van.
A backplate nem fűti szarrá a kébeleket? -
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, én HTPC előlapot tervezek fóliázni, aztán majd PS5-öt (ha lesz)!
-
Novver
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszönöm
@sixpak @parandroid @ZsohiIgen, azon én is filóztam hogy mit kezdhetnék vele, néztem hőre zsugorodó műanyagot, de az nem fér rá, illetve kábelharisnyát is. Még nem határoztam el magam, de valami mindenképp lesz finomítva még azt a részt.
A gép amúgy fehéren világít, bár képen inkább lilásnak hat. Még nem ástam bele magam annyira az iCUE-ba a világítás terén, minden mást beállítottam már, de színben nem tudok zöldágra vergődni. A kék is nagyon jól néz ki, de a fehér valahogy még mindig jobban hajt.
A legboldogabb amiatt vagyok hogy a lábamtól eltűntettem az eddigi kábelrengeteget. Amíg még csak a monitor volt meg meg az új asztal, addig csak szintén levágtam oda mindent. Megrendeltem a kábelrendező csatornákat, de vártam a gépépítésig.
Egyszerűen megnyugtatja a lelkemet a rend, pedig előtte hagytam eluralkodni a káoszt. Most hogy van helyem elrakni mindent, egyszerűen nem hagyok elöl cuccokat.A falakra meg még megy a parafa-falpanel meg Govee Hexagon Ultra világítás hogy ne legyen szemben meg oldalt olyan sivár

-
jaysee13
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi az ötleteket. 24 tűs csatira nézek valamit, de a 12VHPWR-től eléggé félek. Ez most a be quiet! táphoz kapott kábel, ami valószínűleg elég jó minőségű. Elég sok rosszat hallani, de majd utána nézek.
-
KAMELOT
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Igen van számtalan megoldás, hogy rendezett legyen a gép belseje!
-
Laraxior
titán
válasz
parandroid
üzenetére
Az alatta levő csati akkor kuka lesz. Nekem is ugyanez a gondom. Nem fér oda a csatlakozó, csak ha kicsit belereszelek, de azt inkább kihagyom.
Márhogy a fésűs oké, de a 90fokos csati problémás
-
ForRedGlory
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Valószínűleg a simánál nem álltak át az egybeventire, mert elnézve a 2023-as verziót, totál más kijelzője van. "Gagyibb".
-
ForRedGlory
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
"Az Elite V2-höz már az a 360-as egybeventi van"
Hát nem tudom... a sima RGB nélküli verziónak nincs egyben a 3db venti, egyesével kell felcsavarozni a radira.
Tuti a V2-m van, de persze lehet az RGB-s az már "egybeventis".
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 4800MHz
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
biztos a bijancsin járt az eszed....
, német amazonról már engedi, valamiért usa oldal magyar lokációval nem jó.
Az előző egy évet bírt oldalra szerelve, az új is amit küldtek az is csobog ha oldalra kerül, úgy látszik ezek nem szeretik a függőleges módot. Viszont mivel ez munka gép is, fontos, hogy ne halljak ki zavaró dolgokat, a Kraken meg nekem egy kicsit zajosabb a kelleténél leszabályozva is.