- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir81
aktív tag
válasz
SoulReaver #62399 üzenetére
Nyakad nem törik ki, vagy ha már megsüketülsz nem is számít?
-
Sir81
aktív tag
Akadt egy kis problémám. Gondoltam hogy lehúzom a phanteks ledsorról az alaplapi led hosszabbító vezetéket. akkor láttam hogy míg a phanteks-en a sorrend RGB addig az msi kábelen meg GRB... Ez most komoly? Az még hagyjám, de azóta sem a VGA sem az alaplap nem világít...
-
-
Sir81
aktív tag
válasz
hegegabi80 #62387 üzenetére
Köszi szépen. Próbáltam olyan gépet összerakni ami egyfajta visszafogott eleganciát sugall, nem túl hivalkodó. A hátsó enermax 120-as venti, ebbe a házba nem is menne 140-es hátulra. Megtöri a feketét és jól párosul az enermax liqmax vízhűtéshez. Mondjuk az alap ventiket cseréltem akasa apache-ra. Varázslón találtam fehér cuccost:
Esetleg a VGA-hoz lehetne még a tápkábel narancsszínű ha picit cifrázni akarom, mivel a kártyában is van egy kis narancssárga vonulat. Kinél kell ilyen igényekkel jelentkezni itt?
Hőfok szempontjából jól alakulnak a dolgok köszönhetően a hűtési "rendszernek", talán még felülre vállalnék be egy 140-es Alpenföhnt szép fehéret...
Jelenleg a ryzen 1600-as 3,6-on fut teljesen stabilan, igaz a memóriát nem sikerült feltornásznom 3200-ra, most 2800-on stabil. Max játszok kicsit még a feszkóval, vagy megvárom a következő bios frissítést, de így is teljesen elégedett vagyok.
Egy problémám van még az pedig a ledes világítás. A házhoz kapott ledsort hiába dugom bele az alaplaphoz adott hosszabbítóba, a kettő együtt nem egy színt hoz ki. Itt egy videó amin a srác kalibrálja, a gondom csak annyi hogy mikor belépek az MSI gaming app-ba nálam fel sem ismeri a ledsort...
Az alaplapom egy MSI B350 Gaming Pro Carbon. -
hegegabi80
addikt
Nagyon baba, nekem tetszik. A fejhallgató tartó is tuti.
Tápkábelt készítenek itt aprón is saját igénynek megfelelően (hossz/szín).
Én tuti valami neonzöldet, vagy pirosat löknék hozzá, vagy a fehér lehet még jobb lenne a sok feketéhez.A hátsó enermex melyik venti? Gondolom a vegas, de melyik méret?
-
Sir81
aktív tag
válasz
fogtunder #62384 üzenetére
Köszönöm!
Az alaplapi tápkábel sajnos nem egészében van harisnyázva majd cserélem valamikor.
A VGA-hoz pedig valóban jó lenne egy megfelelő hosszúságú, hogy ne mutasson ilyen csúnyán az a "csonk".
A hátulsó ventit gumisan rögzítettem, hogy ne rezonáljon viszont így nem rögzíti elég erősen és lecsúszik.
Max kap csavarokat.
Ami nem látszik az elől alul a 140-es Alpenföhn. Gumisan rögzült, igaz az apache ventiktől lopott rögzítőkkel, az viszont szépen odafogta. Na ennek a hangját aztán tényleg nem lehet hallani. A radira került ventik néha fel-felzúgnak viszont cserébe kiváló hűtést biztosítanak! -
Grózi
veterán
válasz
hszilard666 #62364 üzenetére
Alap Bro,ha meggondolod magad csak dobj egy képet!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen, akkor itt most le is zárhatjuk az asztal-témát.
-
nubreed
veterán
Az asztalosom októberig nem ér rá, nekem meg most kellett valami új asztal.
De köszönöm mindenkinek a tippeket, de már nem akarom szét-offolni a topicot. Végülis megvettem a Malm -ot, ami biztos, nagyon stabil asztal, ez nagyon jó, ez fontos szempont volt. A kopás ellen meg majd veszek olyan nagy egérpadot/billentyű alátétet, nem tudom mi a rendes neve. Vagy, csináltatok alulra billentyűzet tartót, az lehet még jobb, a régi asztalomon is volt. Ha elkészült minden, új gépház, led világítás asztal mögé, majd teszek be képeket én is a topicba.
-
nubreed
veterán
Meg még annyi, hogy nekem ami méretben és kinézetben is megfelel, az a Hilver asztallap lenne, de csak szörnyű színkombinációkat tudtam összehozni ha még fiókos elemet is akarok hozzá, márpedig az kell, teljesen szétesne az a dizájn (a szobára értve, ahova ez lesz). Ráadásul én ezt a fekete-barna színkombinációt imádom, néhány ilyen színű polc fel van fúrva a falra, illetve az erősítőm, hangfalaim is feketék, igazából ez menne mindehhez a legjobban. A Hilverre visszatérve, mint asztallap, biztosan jobb minőséget képvisel szerintem, mint a Malm, ez igaz, meg is tapogattam az áruházban, nagyon szép darab és bambuszból van, szóval ez rendben van, de a nem teljesen stabil lábak miatt nem akarom megkockáztatni.
-
soneec
tag
válasz
nubreed #62361 üzenetére
Szia!
Én a Malmos íróasztalt nem ajánlanám! Nekem is hasonló volt az asztal lap belseje papírból van és kb 2-3 év után elkezdett szétválni az egész plusz a felső színezett mintaréteg elkezdett leválni róla.
Csinálhatod úgy is hogy veszel egy konyhai munkapultot hozzá fiókos elemet és két lábat a szélére ez sokkal tartósabb.
Nálam ugyan ez van csak két fiókossal.
-
nubreed
veterán
válasz
KAMELOT #62357 üzenetére
Én ilyet tervezek venni: [link]. (Igen, előszőr még a Hilver asztallapban gondolkoztam, de több dolog miatt, úgy néz ki nem az lesz). Nekem egy 160 széles asztal már túl nagy lenne. A mostani is 140 -es, amit cserélek. Gondolkoztam asztallap + külön lábak kombóban pl ebben a kombinációban: [link] de nekem mindenképp kéne fiókos elem is, azzal együtt meg már durván 50 fölött járnék, ennyit nem költök már rá, és ahogy olvasom a neten elég instabilak az olcsóbb Ikeás lábakkal az asztalok (amit linkeltem az pont egy drágább) és az nagyon zavaró lenne ha mondjuk mozogna a monitor miközben gépelek vagy játszom vagy ilyesmi. Amúgy van itt olyan aki szintén asztallap + lábak kombót rakott össze, tényleg olyan instabilak az olcsóbb Ikeás lábak?
-
imibogyo
veterán
válasz
abridabri #62358 üzenetére
Én is asszem 10k-ért vettem az asztalomat. Simán rá is állhatok a 100 kilómmal. És a méretére sem lehet panasz 2 méter x 1 méteres. Ja és 15 éve megvan (már akkor sem volt új) és nem úgy néz jelenleg sem ki, mint ami a napokban szét akarna majd esni.
-
KAMELOT
titán
válasz
nubreed #62356 üzenetére
Nekem ilyen asztalom van. Egyszerű, szép, nagy és olcsó és masszív!
-
nubreed
veterán
válasz
freemanone #62355 üzenetére
Köszönöm a választ. Vacilálok még mindig az S340 Elite és P400s között. De ebből végülis már szeptemberben lesz valami, most az íróasztal csere előbbre jött.
Addig van időm ezen filózni.
-
freemanone
addikt
válasz
nubreed #62337 üzenetére
S340 házikóba gyömöszöltem be én is, hát nem mondom, hogy "simán" befér, de ha letolod a ventit és a vágott oldala ven felül, akkor befér. Én egyszer figyelmetlenségből az íves felével kifelé tettem fel, így amikor feltettem az oldallapot, kapott egy nem túl szép karcot a plexi. Amit azóta Elite-re cseréltem és abban még egy kis extra hely is van, mert az üveg kijjebb van mint a sima verzión a plexi, így kényelmesebben elfér az a dög nagy borda is.
Úgyhogy befér, ha jól van forgatva minden és odafigyelsz nem lesz gondod. (nem úgy mint én) -
nubreed
veterán
Van az íróasztaloknak külön topicja vagy itt lehet kérdezni az Ikea asztallapokról?
-
Grózi
veterán
válasz
hszilard666 #62346 üzenetére
Dobj az alaplap hátuljáról egy képet pm-ben,van itthon egy köbméter(nem túlzok) takarólemez,ha lemegy a felújítás nálam megnézem egy nyugodt este-szerintem lesz.
-
mihione
őstag
-
L4mie
veterán
válasz
hszilard666 #62340 üzenetére
Gratula, nagyon jó kis kocka
-
seniman
veterán
válasz
Snip3r_HUN #62347 üzenetére
Főleg amikor még teljesen fémből készültek a Heatkillerek,másfél kiló önsúllyal.
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
GoldhandRent #62344 üzenetére
Akkor még nem volt a gépedben vizes kártya,a 290-es radeon lógott a vízhűtőblokkal és hátlappal,ott hiába volt mindkét oldalról merevítve. Egy full cover blokk “kicsit” nehezebb mint a hagyományos vga hűtők.
-
ULPIUS
őstag
válasz
Alaplap takarolemezt kifelejtetted? Velem is volt mar ilyen, kezdhettem elorol az egeszet
(Ha direkt ilyen, nem szoltam.)
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Snip3r_HUN #62334 üzenetére
1070 XtremeGaming - akár vízmérték is lehetne, olyan egyenesen áll. Ha erős a "hőelvezető" merevítőlap, akkor sohasem fog elhajolni
Csak ugye nem mindenhol használnak "minőségi" alapanyagokat... -
hszilard666
veterán
Köszönöm a kellemes szavakat!
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
Meglepően rendezett lett a belső a régi rendszeredhez képest. Grat.
-
palfitom
félisten
válasz
Nagyon komoly hőmérséklet, és szép kocka, gratt!
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Pár hónapja jelentkeztem utoljára, azóta változott egy csomó minden. Lecseréltem a GTX 780Ti-t egy GTX 1070 SEAHAWK ra, ami miatt volt egy pici fejtörés a napokban. Történetesen az előző proci hűtő elfoglalta az összes helyet a házban ahova radit tudtam volna tenni, ezért a VGA radiját nem tudtam hova rögzíteni. Magát a radit odagyorskötözőztem a házhoz és fújta a meleget a procira. Maga a kártya 65 fok körül ment ebben a szituban 2100MHZ nél. Ez nem volt valami jó megoldás, mert paráztam hogy lehal a VRM a lapomon. Ezért jött egy új hűtő egy Noctua C12P-SE14 személyében, ami teljesítményben sajnos nem éri utol a h105 öt, de legalább csendes. A tuningot vissza is kellett vennem 4.5 GHZ ről, 4.2 re. mert a proci a 90 fokot nyaldosta witcher 3 alatt. Most 4.2-n megáll 75 fok körül. Viszont ami a látható javulást hozta az a VGA hőfoka. Maga a radi megkapta a 2db Noctua NFP12 es ventit, és maga a radi az intake. Ez azért érdekes mert 2120MHZ ig tudom tuningolni és a kártya megáll 41-45 fokonKonkrétan így hűvösebb a kártyám mint anno a GTX 780Ti-m amin full cover vizesblokk volt, és egy PHOBYA 1080 as radira (9x120MM) volt rákötve. Szerintem ez elég impresszív. Maga a gép csendes, minimális szélzaj van, amit hallok netezés közebn, de játék közben csak az akcióra koncentrálok, nincs semmi zavaró hanghatás. De nincs más hátra mint előre így néz ki most a konfig.
[link] -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Bocs a kérdésért, talán off de muszáj feltennem, hátha van itt ilyen tapasztalat. Thermalright HR-02 Macho cpu hűtőt (162 mm) próbált valaki Phanteks Eclipse P400s TG házban? Beleférhet? Elvileg ez a ház 160 mm -es magasságig ajánlja a cpu hűtőt. Erre a konfigra már nem akarok többet költeni, tehát cpu hűtőt sem cserélnék. Viszont nagyon tetszik a ház designja.
-
syC
addikt
válasz
Snip3r_HUN #62334 üzenetére
Okoz is fejtörést, hogy hogyan rögzítsem
-
KAMELOT
titán
válasz
horvathpeter #62308 üzenetére
Ha rendesen lenne felcsavarozva, nem lógna az semmit.
-
válasz
freemanone #62330 üzenetére
Jaja gyarilag 90 fokkal elforgatott : Silverstone FT05
-
freemanone
addikt
Köszönöm szépen, de közben írtam is az illetőnek akitől a toldók is vannak, érkezik is a harisnya darab levélben nemsokára!
(ettől függetlenül alá fehérre kéne festeni végre...)
(#62328) syC: Igen, az.
(#62325) jones965:
hát igen.... akár így is lehet, nagyon szép mod ez is!
(#62326) abridabri: ez micsudi ez a házikó? Gyárilag 90fokban elforgatott?
-
syC
addikt
válasz
freemanone #62318 üzenetére
Az ott egy heartstone a vga alatt?
-
RazoR
veterán
válasz
horvathpeter #62323 üzenetére
Hajlik a nyák, tekeredik a műanyag, húzza a pci foglaltot, stb.... nem jó az neki! A Zotacom 1,7kg, váltottam is fekvő házra!
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Igen én is gondoltam a hurkapálcára.
Van fehér paracordom, bevonom vele
Amúgy mi baja lenne a kártyának? Elhajlik a nyák? Gondolom tervezéskor beleszámolták, hogy lóghat..? Vagy nem?
-
Atke
senior tag
válasz
freemanone #62321 üzenetére
Csak viccesen mondtam, de nem vicceltem
van vékony (kb1,5-2mm) harisnyám, ha érte jössz adok 10-20 cm-t -
Atke
senior tag
válasz
Harisnyázd be a hurkapálcát
-
freemanone
addikt
válasz
SyMbioTe #62315 üzenetére
Jelentem ebbe a házba az első PCI-e slotba helyezett VGA-hoz kevés egy lego figura, de a színre fújt (amit, még mindig lusta voltam megtenni) hurkapálca elég hatásos megoldás.
Egyébként hamarosan érkezik Chewi és 3PO is a társulathoz. Valamint micro ledek is, amit a fénykardok nyelébe fogok beoperálni, ehez hasonló megoldással, csak majd molexról kapják a tápot.
-
válasz
horvathpeter #62311 üzenetére
Odaraksz egy kis legofirgurát
-
A vizuálisan legkevésbé zavaró még a damil lehet, amivel a ház felső részéhez kötözi a kártya végét.
-
válasz
horvathpeter #62311 üzenetére
A kolléga arra célzott, hogy ha a tápkábelt fentről dugod a VGA-ba feszesen, nem pedig alulról vezeted oda, akkor az valamennyit talán tartana rajta, nem lógna ennyire.
-
core i7
addikt
válasz
horvathpeter #62308 üzenetére
Hosszú távon nem hinném ,hogy jót tesz Lehet venni valamit ami megtartja de nem tudom mi a neve de majd jön valaki aki okosabb és megmondja
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #62307 üzenetére
Igen kb 2-3mm-t belóg. Befolyással van ez a kártyára?
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz
horvathpeter #62306 üzenetére
Egy “kicsit” lóg az a vga nem ? A házhoz gratula,ugyan ilyenem van.
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
válasz
AXisBOLD #62299 üzenetére
A vga takaró lemezét cseréltem le, és bár a fotón nem látszik, az egész plexiből lett megépítve, és a vga takarót is az alsó box ( ugyancsak festett plexi) csavarjai rögzítik. Ploterrel elkészítem a kívánt sablonokat, majd festem.
No meg szerintem esztétikusabb lett, ma még elkészült a szponzori logó fal, és visszakerült a gép a fiamhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged