Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tottibence

csendes tag

Hello mindenki!

Egy olyan problémám lenne, hogy a következőt szeretném megcsinálni egy beadandó feladathoz:

Adott egy optokapu (TCST1103) és egy Silabs C8051F040 lenne a mikrokontroller. Tehát a feladat az lenne, hogy amikor az optokaput eltakarom pl. egy papírral akkor a mikrokontroller kimenetére kötött kis piezo hangszóró megszólal. A hardware részt összraktam, a programmal viszont sehogy sem boldogulok, mivel assembly nyelven kellene a program. Ha valaki úgy érzi, hogy segítene akkor kérem, hogy válaszoljon itt vagy írjon nekem privátot. Előre is köszönöm!

Ez lenne pontosan a feladat leírása, ahogy a dokumentációban írtam jelenleg:

"5 voltos tápfeszültségről üzemeltetjük a berendezést. Az optokaput a 8051F040es processzor bemenetére P3.6 kötjük, mivel analóg jelet vizsgálunk. A kimenetre pedig egy piezo hangszorót csatlakoztatunk.
    Alaphelyzetben az optokapu bemenete alacsony szintű. A fényt akadálytalanul tudja érzékelni a tranzisztorunk. Amint a fény útját valamilyen eszköz segítségével eltakarjuk megszólal a hangszóró."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés