Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- GoodSpeed: Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
laed
aktív tag
válasz
DeathAdder #101325 üzenetére
Szerintem megteszi Neked a 25 eurós is;
bár elég keveset írtál arról, hogy ezek milyenek/honnan vannak/mit tudnak/stb.
A márkájából is származhat az árkülönbség.
Nem tudom miért Euró az ár; tán nem Mo.-n vagy?
Amúgy tudom ajánlani a Conradot, több országban vannak; és nagy választék van benne mindenféle dimmerből. -
Reggie0
félisten
válasz
DeathAdder #101336 üzenetére
Pedig alacsony fenyeronel a hagyomanyos is tud vibralni. De az E14-gyel meg jol jartal. En 2 eve meg csak keszitem a cseret a 37db 20W-os G4 izzokhoz. Telen, ha mind fent van olyan 740W a fogyasztasa csak a vilagitasnak
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
"dimmelhető hangulatlámpa, amikbe vettem ikea-s led (R50) izzókokat."
Most a lámpatestben is van már egy dimmer? Mert olyan is van.
Triac-szabályzó szokott nagyobb teljesítményű lenni, olcsóbb, de LED-lámpához nem minden esetben alkalmas, hiába dimmelhető. Ezek felfutóélű dimmerek, mivel a triac egyszer bekapcsol, nem tud kikapcsolni, csak a nullátmenetnél.
MOSFET-kapcsolóval működő dimmer képes lefutó éllel is megszakítani, amivel általában "illik működni" egy dimmelhető lámpának. Ez drágább általában és kisebb teljesítményű. Zavarhatás szempontjából is kedvezőbb, nem hirtelen fut fel egy impulzus.
-
laed
aktív tag
válasz
Ehhez annyit tudok hozzászólni, hogy van 1 elég régi fényerőszabályzónk, akkoriban mikor vettük még nem voltak LED-ek, tehát sima izzóval ment. Vettem bele dimmelhető LED-et, és simán vitte. Hogy mennyit fogyaszthat fogalmam sincs, mert nem konnektorról megy.
-
válasz
Nem tudom, hogy az adott IKEA LED lámpa milyen, de nekem az itthon beszerezhető, cserélhető foglalatos 230 voltos dimmelhető LED fényforrásokkal nagyon rossz tapasztalataim vannak
A rosz tapasztalat azt jelenti, hogy a LED lámpák minimális fényereje nagyon magas, a fényerő növelése a szabályozón (próbáltam tekerőst, érintőkapcsolóst és távirányítóst is) eleinte semmilyen fény megjelenésével sem jár, aztán picit növelve a kakaót, hirtelen kb. negyed fényerővel világítani kezdenek a lámpák
(Ráadásul hiába tök egyforma LED lámpákat próbálok, akkor is az van, hogy nem egyszerre kapcsolnak be a lámpák, hanem egymás után össze-vissza kapcsolnak be a fényerő növelésekor.)
Szóval 25 %-os fényerőnél kisebbet sehogyan sem tudok beállítani.
Próbáltam többféle vezérlőt, többféle gyártmányú LED-et, többféle foglalatot, de semmilyen kombinációban sem működtek jól.
Így, ahol mindenképpen 230 V-os lámpákat kell használni, ott visszatértem a halogén izzókra, ahol meg nem volt ilyen kötöttség, ott 12 V-os PWM-es LED szalagot használok.
Két szobában van 230 V-os dimmelhető mennyezeti lámpa, de azokban is beépített tápegység és 12 V-os LED-ek vannak, ezeknek szintén szépen szabályozható távirányítóval a fényereje PWM vezérléssel
Nem mondom, hogy nincs olyan vezérlő, amivel 2-5 %-os minimális fényerőn kezdenének világítani a 230 V-os LED lámpák, de én még nem találtam meg
-
mezis
félisten
válasz
DeathAdder #63147 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videó stream letöltése
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- 1db pixelhiba - Dell U2415 vékony kávás full HD 1920x1200 IPS monitor HDMI Pivot mód
- OnePlus Buds Pro 3 - Midnight Opus
- EIZO FlexScan EV2750 fekete 27" 2560x1440 2K IPS monitor PIVOT, HDMI - több db - Made in Japan!
- Logitech G27 szett eladó! Posta az árban!
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3454, 94% Akkumulátor
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 0 perces Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest