Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dinter
üzenetére
Amelyik kialszik a töltés végén, az gondolom, Li-ion akkus, illetve annál lehetséges olyan is, hogy az akku hibája esetén nem alszik ki, mert a rossz akku már nem engedi fel a feszültséget 4,2 V-ra, hanem mondjuk csak 4,1-re, emiatt a töltésszabályzó soha nem áll le.
Amelyiknél szokták javasolni a gyártók a 14-16 órás töltést, az pedig Ni-MH, viszont annak töltésjelzője soha nem is alszik ki, így normális.
Hogy elsőre nem nyomtad tele, attól nem lesz baja. Ha jót akarsz az akkunak, feltöltés után addig használhatod, amíg érezhetően lecsökken a fordulat, ilyenkor általában a két soros cellából az egyik elkezd összeesni. Feltételezve 2,4 V-os csomagot.
Lényeges, hogy ekkor már nem szabad tovább kínozni, mert a lemerült fél kinyíródik. Utána ismét teljes töltés, viszont ennek érdekessége, hogy 14-16 óra kell a feltöltéshez, de ha 24 óráig marad rajta, az még nem gond. Sokáig, napokig viszont nem ajánlatos így töltésen tartani.
Kellemetlen lehet, amikor sokáig nem töltöd és netán pont akkor kezd összeesni, amikor használni kellene, de ezt ki kell / ki lehet tapasztalni, hogy azért még időben felrakni töltésre. Ez a Ni-MH tökéletlensége, hogy jobban szereti a teljes töltés --> lemerítés periódusokat.
Li-ionnál hamarabb is rá lehet tölteni, bár nekem van olyan rigolyám, hogy azt is szeretem periodikusan használni és nem bántam meg, vagy csak szerencsém volt, hogy így jó sokáig tartanak az akkuk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold