- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisebb macera, hogy van itthon 1-2 szolenoid, azt kéne úgy meghajtani, hogy ne koppanjon ki végállásba.
Én tippem ha tudsz betenni 2 rugót, ami középen tartja a szolenoid vasmagot, akkor van egy alaphelyzet.
Amire vissza rud állni, és ami egy állandó nulla pont.
Mint a hangszórónál. Csak ott ezt a pille csinálja.
Így sokkalta könnyebb a vezérlés és kisebb eséllyel koppanna fel végeken.
Csak ha túlhajtod akkor de akkor is lágyan mert a végálláshoz közekedve egyre keményebb a rugó.
Enélkül a vezérlésnek kell mindent csinálni. Biztosan így is kivitelezhető.
Ha nincs középállás, akkor mindent a vezérlésnek kell csinálni, pl. egy állandó kitérítést így nem is lehet realizálni, pl. mozduljon a szolenoid 1 mm-t kifelé. Mivel nincs középállás és visszatérítés, a legkisebb vezérlőáram ami már képes megmozdítani a magot, az el is viszi koppanásig.
Mint pl. egy hangszórót megszabadítasz a pillétól, membrántól, csak bedugod a tekercset a mágnesbe. A legkisebb impulzusra kiugrik belőle, nem tudod szabályozni.
Ha van rugó akkor meg kényelmesen szabályozható a konkrét helyzete.
Máshogyan nem tudom elképzelni, aktív visszacsatolás nélkül ami tudatja a vezérléssel, hol is van pontosan a mozgó rész.
Deprez műszer valóban lassú, az általad elgondolt visszatérítés nem ismeretlen, nagyon régen csináltam ilyen elven működő meghajtást.
Olyan fürge lett a műszer hogy csak csodálkoztam.
De lehet így is lassú lenne neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BONTATLAN GARANCIÁLIS ÚJ M4 APPLE MACBOOK AIR M4 256GB 16GB RAM
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. ThinkPad L16 Gen 1 16" WUXGA, Ultra 5, 16GB RAM, 512GB SSD SZÁMLA GARANCIA
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G Fém unibody, 120 Hz AMOLED, 100W gyorstöltés 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest