- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgabor87 #42785 üzenetére
Q1 tranzisztor van, ami a relét kapcsolja, a vezérlőchip által, műveleti erősítő nincs.
Szerintem azért nem melegszik, az egyébként hőtermelő 150 ohmos ellenállás, mert valahol megszakadt az áramellátás.
Pedig túl sok hibalehetőség nem látszik, ha az ellenállás jó, akkor elvileg csak a kondenzátor lehet szakadt. Noha ilyen pozícióban szereplő kondik nem nagyon érzékenyek a hálózat pillanatnyi túlfeszültségére például, inkább anyagfáradás jellegűen, a tartós igénybevételtől szoktak tönkremenni. Vagy az is lehet, hogy már elhasznált állapotban volt, ez az eset csak végleg betett neki.
Ahol pirossal bekarikáztam, az már a Graetz-híd AC-bemenete:
Szokott lenni még olyan is, hogy villámláskor a készülékek egyenirányító diódáiból megy tönkre néhány, de attól itt még melegedne az ellenállás, így ez sem valószínű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest