Hirdetés
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Rayyy: "Derekas" irodaszékek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
fgabor87
üzenetére
Q1 tranzisztor van, ami a relét kapcsolja, a vezérlőchip által, műveleti erősítő nincs.
Szerintem azért nem melegszik, az egyébként hőtermelő 150 ohmos ellenállás, mert valahol megszakadt az áramellátás.
Pedig túl sok hibalehetőség nem látszik, ha az ellenállás jó, akkor elvileg csak a kondenzátor lehet szakadt. Noha ilyen pozícióban szereplő kondik nem nagyon érzékenyek a hálózat pillanatnyi túlfeszültségére például, inkább anyagfáradás jellegűen, a tartós igénybevételtől szoktak tönkremenni. Vagy az is lehet, hogy már elhasznált állapotban volt, ez az eset csak végleg betett neki.
Ahol pirossal bekarikáztam, az már a Graetz-híd AC-bemenete:
Szokott lenni még olyan is, hogy villámláskor a készülékek egyenirányító diódáiból megy tönkre néhány, de attól itt még melegedne az ellenállás, így ez sem valószínű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Antminer S21 Hydro 335T (BOS 360T) hashboard hibásan eladó.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series S9 41mm Pink és Mid Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garancia
- Apple iPad Air 5. generáció/KÉK/64GB/M1/WIFI+Cellular/99% AKKU!!!!!
- Nitro AN515-58 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3060 16GB 1TB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Katana GF66 12UGS 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold