Hirdetés
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
Jancsi
üzenetére
A T-Bird-öt, hogy használható-e erre a célra, megpróbálom megkérdezni ma bent a tanártól.
Viszont azt még nem mondtam, hogy a kapcs rajzodban meg belezavarodok a sok tranzisztorba.
Minek ide ennyi ?
Ennyit beszerelni sem kevés (panelfúrás, forrasztás), meg a nyákot megtervezni hozzá is nehezebb.
Nekem csak annyi kellene, hogy a kijelző rész külön helyről kapja a tápot, és azt kapcsolja az AVR.
A közös anódos / közös katódosban meg akár rugalmas vagyok, amelyikkel egyszerűbb megtervezni és kivitelezni a nyákot, lehet az benne akár.
Mivel úgysem zöld lesz, hanem piros, ezért a Lomexes akciós kijelző nem jó hozzá, és kétlem hogy komolyabb különbség lenne árban a közös anódos és közös katódosak közt.
Meg sajnos amúgy sem a kijelző lesz a drága dolog az egészben, hanem a doboz (meg először is próbálok keresni még plexi előlaposat...), a gombok (még ezt sem tudom hogyan valósítom meg, ötlet ?), az AVR, a külső táp, stb.Illetve N csatornás Mosfet-el (pl. BS270, SS98) ugyanúgy kiválthatom a tranzisztor + bázis áram korlátozó ellenállásokat. Vagyis a PNP-ket nem, mert oda P csatornás mosfet kellene gondolom.
De a "Select"-ekhez miért kell egy NPN és egy PNP is ?
A PWM-nél szintén ?Akkor ez most ahogy látom közös anódos kijelzővel van. Vagy mégsem ?
Mivel ugyan az 5V-os táp felül van (a kijelző közös pont felé), de a szegmens mégis magas szintre kapcsol be.
Kipróbáltam a Tina-t is, egész jónak tűnik elsőre, csak majd "beszerzem" a nem demót, mert ebben még menteni sem lehet...
Viszont asszem az sem írta, amikor leraktam egy 7 szegmensest, hogy az most közös anódos vagy közös katódos lett-e."Sorosportnak az esetek többségében megteszi egy USB soros illesztő is, sok "gyári" progrmaozóban is olyan van."
Persze, ezt tudom. És sok esetben az is egy Atmega.
"Debugolni úgy tudod, hogy megnézed a kijelzőt, ha az van rajta amit látni szeretnél akkor örömbódottá, ha nem akkor megpróbálsz rájönni hol a bibi."
Hát így is lehet végülis, de azért ez nem a leg kifinomultabb megoldás.
Én most eléggé hozzászoktam a debuggoláshoz a T-Bird-el a laborokon."De néhány mikrokntrollerben van debugWIRE On-chip Debugging, amiről fogalmam, hogy működik."
Na akkor ezt is megpróbálom megkérdezni.Az ISP alatt azt hittem az SPI-t értetted.
De aztán kiderült hogy tényleg létezik ISP is google ,csak az egyenlőre nem tudom mi.
Találtam arról is egy részletes építési leírást: link
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Latitude 5400 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 16 256 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- EliteBook 860 16 G10 27% 16" FHD+ IPS i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xbox series X+kontik+füles ajándék tölthető elemekkel és töltővel
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Logitech G29 SE Driving Force PC/PS4/PS5
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold