- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #100008 üzenetére
Értelek és ez szomorú.
Én a környezetemben mindenkit rábeszéltem az avk beépítésére.
Rá is b@ctam... mert ezeket mind nekem kellett beszerelni
Legnagyobb eredményem a 73 éves rokonom akit sikerült rábeszélnem, szerinte ha nem vágta agyon az áram 73 év alatt akkor neki nincs félnivalója.
Tényleg nem akarok offolni,
fennt vagyok egy szigetüzemű napelemes csoportba, szerintem az országba a legnagyobb, 20000+ főt számlál, Facebook.
Jön heti szinten a kérdés, kész a rendszer, hogyan tovább, érintésvédelem.
Leírom hogy 2 verzió van, vagy IT rendszert csinál folyamatos fölszivárgás méréssel, ára 250-300ezer Ft körül indul (IMD vagy SR-IMD).
Vagy az inverter kimenetét szabályosan pe-n vezetőre bontja, lever eegy JÓ földszondát és betesz egy B vagy B+ avk-t.
Leírjuk nekik hogy mivel az inverterek 80%-a HF inverter, a DC 400V közvetlenül a kimeneti feteken/igbt-n van és ha ezeknél bármi miatt, kimeneti fet apró hiba, vezérlés 1-2% elcsúszás, már stabil DC-t eredményezhet a kimeneten.
Ezért szigorúan B vagy B+ avk kell nekik mert a másik kettő minimális DC szinttől "megvakul" telítődik a vasa és olyan mintha nem is lenne.
Pont akkor nem fog leoldani amikor nagy szükség lenne rá.
Mivel az AC abszolút nem jó ide, az A sem, itt nincs kompromisszum, viszont a B meg a B+ az 100ezer Ft körül kezdődik.
Jön a válasz hogy a tanácsadó a hülye meg ne turkáljak az ő zsebébe, nem kell ez neki.
No komment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest