Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9951) SunMount3r válasza m3ss (#9950) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A Kodi tényleg nem tud FP 3D-t, pl. 3D BD iso-ból, ezt ne is erőltesd. A Media Center-nek (vagy Kodi alól a Wrapper-al), viszont vinnie kellene. Ezt nemsokára lecsekkolom, nekem is a 2.1.7-es FW van fent. Lehet ott is a felbontás beállítása lenne a fő gond.

Kodi-n az csak a GUI felbontását jelenti, az pedig pont jól van 1080p-n, azt nem kell állítgatni.

Nekem az 2.1.7-es FW-ben lévő gyári YT mai napig jól szuperál, nem tapasztaltam semmi gondot vele (legföljebb azt, hogy max FHD-t tud). Anno feltetted a 2.1.7-es FW-hez való szoftver csomagot is amúgy, mert az erősen ajánlott? De alternatívának ott van pl. a Smart YT Next, az még 4K-t is tud, vagy pl. a YT Vanced.

DV nincs ezeken a HiMedia Box-okon és már nem is lesz. Még hardverből sem tudná és nem is ígérték soha igazán, hogy lesz.

Én inkább a külső merevlemezt ajánlanám az eddigi tapasztalok alapján, mert épp az a gond, hogy amíg a Box-ra van kötve a winyó, addig nem igazán lehet róla file-okat rendesen letörölni. Látszólag letörli, de a felhasznált hely nem szabadul fel utána. Ezért mindig egy Windows-os PC-re kell átkötni, ami a "hibajavítással" sec-pec alatt rendbe rakja. Ez pedig belső winyó esetén nagyobb macera lenne. (De akinek már esetleg több tapasztalata van vele és valami megoldása is erre a HDD problémára, az is írhatna infókat... Én már csak hálózatról használom lejátszásra).

(#9952) m3ss válasza SunMount3r (#9951) üzenetére


m3ss
veterán

koszi :R nezz mar ra majd 3d isora, hogy milyen korulmenyek kozott megy. meg hogy force frame packed 3d opcio be kell, hogy legyen kapcsolva a q10 beallitasok kozott? lehet az en 3d isoimmal nem stimmel vmi. kiprobalok mas filmet is majd.
es amugy ez az mk3d formatum ez micsoda? nekem pc sose vitte, nem viszi a q10 se egyelore.

"Kodi-n az csak a GUI felbontását jelenti, az pedig pont jól van 1080p-n, azt nem kell állítgatni."
ok. az automata refreshrate allitas viszont szinten nem mukodik nekem kodi-n. ha 60hz-en vagyok akkor minden 60hz kodiban filmtol fuggetlenul.
wrapper ez vmi plugin kodihoz? google nekem is feldobta tobbszor, playstore-ban nem talaltam :D

"Anno feltetted a 2.1.7-es FW-hez való szoftver csomagot is amúgy, mert az erősen ajánlott? "
semmit se tettem fel. tegnap vettem hasznaltan a kutyut, elegem lett a pc-s medialejatszasbol. legujabb firmware volt rajta. nyomtam egy factory resetet leszedtem a kodit es ennyi. meg advanced menuben nyomtam egy 0351-et, hogy elojojjenek a szinter opciok, mert azt vmiert eldugtak ebben a firmware-ben :) hol van ez a sw csomag?

en masik forumban csak annyit lattam hibanak usb 3 kabelezessel, hogy neha ki kell huzni a pc-bol az usb kabelt, hogy a box ujra lassa a benne levo vinyot. ez nem lenne nagy kompromisszum. de ha tenyleg ki kell szedegetni a merevlemezt es pc-be kell tenni idonkent, akkor en is hanyagolom ezt az utat. vki mas is probalkozott usb kabelezessel esetleg itt?

youtube nekem lassu. egesz gui bena. nem tudok hirtelen beleporgetni videoba, youtube home-ban nem latom melyik video thumbnail folott vagyok, nincs epp aktiv videon semmilyen megkulonboztetes, nem is ertem. csomo opciohoz nem ferek hozza pointer nelkul. pointer meg hasznalhatatlanul lassu.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9953) SunMount3r válasza m3ss (#9952) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Hajjaj, látom sok a baj...

1. Most teszteltem, tökéletesen viszi, magától is 3D módba váltva nálam a 3D BD iso-kat.
A Force frame packed 3D opciót nem kell bekapcsolni hozzá.
Az mk3d, gyak. 3D BD iso Remux-ként szolgál. Kb. ugyan az, mint egy mkv Remux. PC-n van olyan lejátszó és más lejátszó Box is, ami viszi, de a HiMedia-k nem.

2. Azért mert a Kodi nincs ezekre a Box-okra optimalizálva, így a lejátszási képességekben nagyban elmarad a HiMedai saját lejátszójától. Ezért a fix 60Hz is.
Wrapper-ezés Kodi-val: lásd az itteni összefoglaló legelejét. Egy normálisan feltelepített és babrált HiMedia FW-ben alapból benne van a Wrapper app-ja.

3. Most az USB 3 hogy jött ide? Külső USB-s winyókkal kapcsolatban még sose olvastam ilyen problémáról. Lehet csak egyedi gond, vagy user error, amit olvastál. De amúgy van USB 2.0-ás port is a Box-on.

4. Úgy tűnik épp a factory reset vágta haza oda nálad a rendszert. Ezeken a Box-okon más célt szolgál a factory reset, mint azt sokan gondolják és mást is csinál. Gyak. töröl egy csomó olyan fontos file-t és app-ot is, amik alapból szükségesek a rendes működéshez.

Amit ajánlok leginkább: Bizonyosodj meg róla, hogy tuti a 2.1.7-es FW van fent jelenleg és akkor, DE CSAK AKKOR, továbbléphetsz:
1. Tedd fel újra a 2.1.7-es FW-t, az össze foglalóban is leírt "fogpiszkálós" (azaz a "tiszta telepítős") módszerrel. (Ez fontos!)
2. Utána tedd fel a "Software update package"-t hozzá. (Szintén a "fogpiszkálós" módszerrel.) Ebben van a Play Store támogatás és még pár alap app, ami kellene.

A FW-t és a package-t is itt találod: [link] (Figyelj oda, hogy a Q10 Pro-hoz valókat szedd le!
A "Software update package"-t majd át kell nevezni update.zip-re. FAT32-es Pendrive-ra tedd majd őket).

Ha NEM a 2.1.7-es FW VAN FENT MOST A BOX-on, akkor NE EZEKET CSINÁLT, hanem írd meg melyik és onnan lépünk majd tovább...

Update menete (azért kiírom ide, hogy biztos legyen):

1. Letöltöd a lejátszód típusának megfelelő FW file-t.

2. Kicsomagolod belőle az update.zip file-t (ha kikkel) és bemásolod egy FAT32-őre formázott pendrive gyökérkönyvtárába. (Az update.zip file-ból már nem kell kicsomagolni semmit).

3. Kikapcsolod a lejátszót és bedugod a pendrive-ot az egyik USB-be.

4. Fogsz egy tollat (olyat, ami már nem fog, és a biztonság kedvéért műanyag) vagy egy fogpiszkálót, és a lejátszó hátulján lévő kis lyukba (Upgrade vagy Restore felirat van felette és a tápcsati mellett van) bedugod a hegyét, addig, amíg benyomódik a benti kis gomb.

5. Mialatt folyamatosan benyomva tartod ezt a kis gombot, bekapcsolod a lejátszót.

6. Amikor a tévén megjelenik a színes kör logó, elengedheted a gombot.

7. Ekkor már update-el magától és majd újra is indul – várd meg, beletelhet jó pár percbe.

[ Szerkesztve ]

(#9954) m3ss válasza SunMount3r (#9953) üzenetére


m3ss
veterán

koszi :R osszefoglalot idaig nem is lattam, most eleg sok kerdesemet megvalaszolta az is.
hatha frissitesek utan a 3d bd-t is vinni fogja. es nem fogom elrontani ami idaig mukodott :DDD
en usb osszekottetes alatt arra gondoltam, hogy belerakok egy satas vinyot a q10 hazaba, es usb kabellel osszekotom a q10-et a pc-vel.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9955) SunMount3r válasza m3ss (#9954) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ha már nem is volt eleve valami eltákolva rajta, akkor igencsak a factory reset lehet a ludas. Ezt az esetek többségében simán megoldja az aktuális firmware újra rakása, ahogy írtam.

en usb osszekottetes alatt arra gondoltam, hogy belerakok egy satas vinyot a q10 hazaba, es usb kabellel osszekotom a q10-et a pc-vel. -> Ja már értem. Erről sem olvastam még gondot. Akinek belső winyó van benne, nyilván elsősorban így csinálja a "rendberakást". OTG->sima USB A kábel kell hozzá és az ehhez való OTG USB portot a Box hátulján találod. Ha jól gondlom, akkor te állandóra akarod össze kötni őket (valami "hosszabb" kábellel)? Mert ez esetben lehet, hogy előállhat ez a probléma. De ha csak annyi, hogy ki-be kell dugni hozzá újra a kábelt, akkor ez még nem vészes. De a kábel hossza is közre játszhat (ha túl hosszú), azért az USB érzékeny az ilyesmire, ill. lehet különbség USB 3 és USB 2 között is. A legkompatibilisebb, legbiztosabb talán az USB 2.0 ebben az esetben is (mind a kábel, mind a portok tekintetében). De ha csak a külső winyóról lenne szó, akkor az simán mehet az USB 3-on is a BOX-ba.

Talán majd benéz ide valaki a közeljövőben, aki hasonló módon használja a PC-vel és többet is tud róla mondani.

(Én már évek óta csak hálózati megosztás/lejátszás híve vagyok és nem dugdosok, hurcolászok winyókat az eszközeim között és így semmi efféle problémám nem adódik. De ehhez persze kell egy "server" eszköz a hálózaton (pl. NAS, vagy egy PC), ami ki tudja szolgálni a többi eszközt a stream-elés során.)

(#9956) m3ss válasza SunMount3r (#9955) üzenetére


m3ss
veterán

otg->usb-a 10m kabelt nem is latok hirtelen. vmi otg adaper? utana meg eleg 2.0 usb->usb a?
vagy halozaton ftp..es felejtem az usb oruletet. nekem is itt a pc. csak jo lenne neha ugy filmet nezni, hogy nem zug a pc mellettem. meg hangszigetelt hazban, alacsony fordulatszamu ventikkel is van hangja.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9957) SunMount3r válasza m3ss (#9956) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ne tudom hirtelen, de lehet nem véletlenül nincs ilyet hosszú OTG kábel? Amúgy 10m már tényleg nagyon hosszú az USB-nek. Szerintem ezt így engedd el (vagy legföljebb kipróbálod). Amúgy az USB 3 sokkal hosszabb kábelt elbír, mint az USB 2 (elvileg), de 10m már szinte ott is biztos sok lesz (USB 2-vel 10m-en ne is próbálkozz, szerintem). És ha jól tudom, akkor a Q10 Pro OTG portja USB 3-as. De az eszközök közötti USB kompatibilitás is kiszámíthatatlan, és ilyen hosszúságokban meg a kábel minőségétől is függ ésatböbbi...

Hálózati megosztásra meg ne FTP-t, hanem SMB-t, vagy NFS-t használj inkább. Mind kettőt el tudod érni a Box-alatt a Media Center-ben, vagy akár Kodi alatt (Wrapper-ezve=én ezt ajánlom, így is használom), ha az is, meg a Windows-os PC is rendese be van állítva.

[ Szerkesztve ]

(#9958) m3ss válasza SunMount3r (#9957) üzenetére


m3ss
veterán

ok, es a torrent pc-rol halozaton keresztul q10-ben levo vinyora mukodik? rakerestem erre, es a te ket evvel ezelotti hozzaszolasodat dobta fel :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9959) m3ss


m3ss
veterán

youtube meggyogyult a frissitesektol. nekem vmi osregi kliensem lehetett, unoffocial akarmi. szuper.
viszont a felbontas valtassal vannak gondok. mondjuk ugyanez volt eddig is. 4k kepes projektorral hasznalom, egyelore direktben projektorba kotve, aztan majd feintech hdmi switch lesz hamarosan.
ha 1080p 60hz-re rakom a q10-et akkor nem valt at 2160p-re film kozben hiaba 4k a film. at kellene neki pedig, nem?
q10 menu 2160p 60hz-en meg olyan gondjaim vannak, hogy ott neha filmbol kilepeskor eldobja a jelet es ujra kell inditani a mediaboxot.
szoval marad a 2160p@30hz ycbcr 4:4:4 10 bit, ami szepen valtogatja is a kepfrissitest. ha youtubeot nezek at tudok kapcsolni gyorsgombokkal 1080p 60hz-re.
3d isot nem akarja egyelore, unknown play error.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9960) m3ss válasza m3ss (#9959) üzenetére


m3ss
veterán

3d isot meg azert nem vitte, mert pc-n kodival upnpztem.hdd-rol megy rogton. belovom majd a halozatot.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9961) SunMount3r válasza m3ss (#9959) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ezek a HiMedia Box-ok nem tudnak auto felbontás váltást. Pl. az 1080p-t (és az ez alatti tartalmakat)-> 2160p-re felkonvertálja a lejátszó, ha ez a felbontás van beállítva rajta fix-re. De képminőség szempontjából talán a legideálisabb tényleg a felbontás váltás lenne (hogy a felkonvertálást a TV végezze el). A Smart YT Next app tud felbontásváltást is (ha jól emlékszem).

A DHCP opciót és a HDMI auto adaptation opciót is kapcsold ki az Advanced menüből.

Anno már próbáltam rá a torrent-ezést külső HDD-re, de azzal az app-al nekem túl macerás volt a PC-hez képest. tTorrent, amit anno ajánlottak hozzá. De lehet más kliens is jó, én azokat nem próbáltam. De ha a hálózaton van és be van kapcsolva a SAMBA a Box-on, akkor akár PC-ről is tudsz rá torrent-ezni. Csak emlékezz a file törléses bug-ra.

Az upnp-t/DLNA-t, szóval ezeket az őskövületeket felejtsd el inkább. SMB (SAMBA), vagy NFS.

(#9962) m3ss válasza SunMount3r (#9961) üzenetére


m3ss
veterán

sikerult belonom a halozatot is, lassan tenyleg mukodik minden. fincsi ez a lejatszo, hogy en miert szenvedtem idaig pc-s lejatszassal azt nem tudom. visz mindent, 3d lejatszas nagyon korulmenyes volt ehhez kepest pc-n. itt meg gombbal valthatok hangot/feliratot, nem frissiti 3x a menut ilyen meg olyan kepfrissitessel.
kodi wrapper is mukodik. 17-es kodiban nem lehet ilyen fancy filmboritokat nezegetni a menuben, csak a lista nezet van?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9963) SunMount3r válasza m3ss (#9962) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A 17-es Kodi most hogy jött ide? Vagy alapból azt rakta fel a FW? (Már nem emlékeszem melyik van benne alapból). Ha nem frissül magától 19-re (Mátrix-ra), akkor uninstalláld és rakd fel újra a PlayStore-ból. Néha friss FW telepítés után lehet egy-két ilyen apróság, amit még meg kell csinálni. Amúgy meg már a 17-esben is van mindenféle nézet, csak be kell állítani.

[ Szerkesztve ]

(#9964) m3ss válasza SunMount3r (#9963) üzenetére


m3ss
veterán

ja, 17-es kerult fel az altalad irt modszerrel. sztem nem frissult magatol, de akkor nyugodtan frissithetem. uninstall utan is marad a wrapper gondolom.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#9965) SunMount3r válasza m3ss (#9964) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Öhöm, összefoglaló (lehet még mégse olvastad el még eléggé alaposan), de a te kedvért:

Fontos, hogy ha frissítjük, vagy újratelepítjük a KODI-t, akkor a Wrapper-t a további megszokott működéséhez újra kell aktiválni. Ennek módja: MyApps-> Wrapper-> Megnyitjuk-> KODI Player-re állítjuk-> Kilépünk-> Újra megnyitjuk-> Wrapper Player-re állítjuk-> kilépünk és kész.

Amúgy ez az apróbb, automatikus Kodi frissítéseknél (Pl. akár 19.2->19.7) nem is szokott feltétlen szükséges lenni. Nekem, mióta fent van a 2.1.7-es FW és a 19-es Kodi, rendszeresen frissítgetett, de egyszer sem kellett még újra aktiválni a Warper-t. De egy újratelepítésnél biztosan kelleni fog.

[ Szerkesztve ]

(#9966) Dzsano89


Dzsano89
tag

Sziasztok!

remélem jó helyre írok. Használom a HiMedia Q10 Pro-t már szerintem lassan 3 éve. Mindig volt próbálkozást, hogy valóban úgy kellene használni ezt az eszközt, amire Ő képes. Eddig úgy működött, hogy szekrényből kiszed, gépnél USB kábellel film rámásol, visszamaszíroz a szekrénybe, megnéz, alvás.

Ennek mostmár ideje véget vetni :D

- Elvileg tud az eszköz PLay áruház kezelést is?
- Annak megfelelően akkor Netflix, HBO Max, és minden ilyen finomságot?
- Próbálkoztam tájékozódni, hogy nem kellene mindig másolgatni, hanem Plex/kodi segítségével, a gépről mehetne a lejátszás.
- Biztok sok 100 dolgot tud még, ami eszembe sem jut?

Tudnátok segíteni abban, hogy kezdésnek, hogy tudok rá PlayÁruházat varázsolni?

Nagyon köszönöm a segítséget!
Dzsano

(#9967) SunMount3r válasza Dzsano89 (#9966) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Nemrég volt szó ilyesmikről, ha visszaolvasol, vagy pl. ez hsz. is releváns. Illetve mindig ott az összefoglaló az oldal tetején.

Semmilyen fizetős streamer szolgáltatás nem fog menni alapból a megfelelő módon, mert általában hiányzik hozzá a megfelelő licenc a Box-hoz. Bár az HBO Max-ról van egy ilyen biztató hsz., Kodi-s mókolással, de hogy mennyire és hogyan működik valójában, azt nem sokan tudják és azóta sok minden változhatott, de egy próbát megérhet. A Netflix-et viszont biztosan elfelejtheted.

Másolgatás helyett (ami tényleg egy ősi megoldás) marad akkor a valamilyen server gépről (NAS, PC) való stream-elés a LAN-on keresztül. Alapból tudja a Box a hálózati elérést (SMB-t és NFS-t is) a Media Center-en keresztül is (összefoglaló). De a Kodi alá is meg lehet csinálni (lásd az előző pár hsz.-emet és az összefoglalót). Én a Kodi-s megoldást használom és javaslom is a Wrapper-es módszerrel (Wrapper=olvass vissza egy kicsit+összefoglaló).

Nincs a Box-on PlayStore? Kezdjük ott, hogy milyen verziójú FW van fent jelenleg a Box-on? Ha biztosan a legújabb 2.1.7-es, akkor követheted a fent linkelt hsz.-ben leírtakat a megoldáshoz. Ha nem ez a verzió, akkor írd meg melyik és onnan megyünk tovább...

[ Szerkesztve ]

(#9968) Dzsano89


Dzsano89
tag

A legfrissebb FW van fent a Boxon, mindjárt meg is keresem melyik verzió! De PLayStore nincs rajta, mióta megvettem nem volt rajta : \
Amúgy van egy másik kis Mi box is a hálószobába, azon minden megy! HBOmax, Netflix, minden!

(#9969) Dzsano89


Dzsano89
tag

Android 7.0
Kernel: 3.18.24
Build szám: HMD-2.1.7 2020-08-18

(#9970) SunMount3r válasza Dzsano89 (#9969) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Akkor azt javaslom tedd fel, az ebben a hsz.-ben leírt módon a "Software package-t" hozzá, ezzel lesz rendes PlayStore is. (De igazából azt javasolnám előbb csinál egy komplett FW újra telepítést, szintén abban a hsz.-ben szereplő módon, de ez már opcionális).

A Mi Box "nem ér", eleve streaming Box-nak van kitalálva, azért van rendes licence az ilyesmikhez. (Viszont lokál médialejátszóként nagyon gyenge a HiMedia-khoz képest is).

Az HBO Max-hoz meg ki ehet próbálni a linkelt Kodi-s megoldást.

(#9971) Dzsano89


Dzsano89
tag

Nagyon köszönöm! a Softwepackage készen van! Akkor következik a PC ről nézzünk filmet, Media Centeren keresztül!

(#9972) Széna Tom


Széna Tom
csendes tag

Q10 pro belső vinyója átkerült egy NAS-ba, NFS csatolással. Azóta vannak "gondjaim".

-Korábban, amíg a boxban volt a lemez, addig a kodiban egy mediatár frissítés gyorsan lepörgött, megtalálta az új elemeket (kb. 1-2 perc), most a teljes tartalmat átvizsgálja minden alkalommal, amikor elindítom az átvizsgálást. (ez lehet, hogy a kodi fórumba kéne, de hátha)
-Ha a wrappert kodi motorra állítom, akkor megjegyzi, hogy hol tartottam az adott filmben, ha viszont a wrapper a media centert használja, akkor minden filmet az elejéről kezd.

köszi előre is

(#9973) SunMount3r válasza Széna Tom (#9972) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ez kimondottan Kodi-s téma, ott kellene érdeklődni. Én csak sima file betallózással használom a Kodi-t is, Library-t egyáltalán nem építettem fel vele. De lehet nálad a Kodi-ban állítódott el ez a dolog. Tuti ki lehet kapcsolni valahogy, hogy ne csináljon full átvizsgálást minden alkalommal.

-Wrapper téma: "media center" alatt a HiMedia Player-t érted ugye? Megnézem délután, mert én vegyesen a használom SMB-vel és NFS-el is, SMB-vel tuti nincs ilyen gond, de az NFS-re nem tudom biztosra mondani per pillanat. Mert lehet épp az NFS miatt van.

(#9974) SunMount3r válasza SunMount3r (#9973) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Megnéztem NFS-el is, ugyan úgy jó, rendes a félbehagyási időponttól kezdi el újra. MKV-val, 3D BD iso-val és .m2ts-el is megnéztem, de mindegyikkel jó volt, mert esetleg lehetne arra gyanakodni, hogy valamelyik file formátum nem tetszik neki. De ezt akkor nálad minden típusú file esetén így csinálja? Mert akkor ott nem tudom lehet a gond. Rendesen szoktad ilyenkor újra aktiválni a Wrapper-t (összefoglaló) és melyik firmware verzió van fent?

[ Szerkesztve ]

(#9975) Széna Tom válasza SunMount3r (#9974) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Köszi. 7-es android 2.1.7-es HMD, kodiból a 19.4-es. Igen az összes filmnél van ez a gond. Wrapper megy mert más a menüje, mint a kodiénak. Az a baj, hogy tök autodidakta módon tanultam ezt az egészet. És a két probléma miatt azt gyanítom, hogy a hiba a NAS-ban lesz. Jól sejtem, hogy ezek az infókat, ott kéne tárolnia (hol tartott a film, mit kell frissítéskor beolvasni..)
Most végig gondolva minden baj a NAS beüzemekésétől kezdődött. Az is fura volt, hogy egyszercsak elfogyott a Himedia belső memória helye, és több, mint 8 GB-ot foglalt csak a Kodi alkalmazás. (azóta külső SD kártya az alapértelmezett mentési hely, szóval ez megoldódott).
Szóval lehet valami NAS nyűg? Synology. Nem tudom. Tűzfal? Bármi?
Köszi

(#9976) Széna Tom


Széna Tom
csendes tag

Illetve amihez viszont nincs köze a NAS-nak, az a pendrive. Arról lejátszott filmnél sem jegyzi meg, hogy hol tartott. (bár azt nem tudom, hogy ez korábban működött-e)

(#9977) SunMount3r válasza Széna Tom (#9975) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Nem tudom, hogy mikor vetted a Box-ot, esetleg használtan már és eleve ez a rendszer volt rajta, ami most is? Én azt javaslom olvass vissza egy kicsit és az ott leírt módon tedd fel újra a 2.1.7-es FW-t és hozzá a Software package-t. Lehet valami nagyon keresztbe akadt azon a Box-on. (Ezzel viszont teljesen friss installációt csinálsz, tehát törlődik minden, ami most a Box-on van). Ilyen gondnak alapból nem kellene történnie, utána szerintem szinte biztos helyreáll minden.

(#9978) Széna Tom válasza SunMount3r (#9977) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Teljesen újszülöttként fogadtam örökbe, azóta frissítgetem, szeretgetem. Még átfutom a NAS fórumokat is, aztán ha nem találok megoldást, akkor marad a darálás és kezdem az elejéről újra rakni. Köszi

(#9979) jeni


jeni
félisten

ödv
mai nap meg lett véve a TCL 4K TV.
Korábban vettem egy Himedia 10 Pro-t
Azon van a Star - Wars sorozat 2160P HDD-re elmentve.. Annak a képet hogy tudom kiadni,hogy a TV is látja,sajnos csak a hang van.
Mit kell a Himedia HDMi kimenetére beállítanom,hogy tudja látható tenni a videot a TV-n? Több beállítást próbáltam. Lehet nem voltam türelmes?

(#9980) SunMount3r válasza jeni (#9979) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Milyen HDR formátumban van a videó, sima HDR, HDR10+, vagy esetleg Dolby Vison (DV)?

(Ezek a Box-ok csak a "sima" HDR-t ismerik).

De lehet teljesen más is probléma oka. De ehhez ez még elég kevés információ.

Milyen firmware verzió van Box-on? (Az oldal tetején lévő összefoglalót pedig erősen ajánlom neked elolvasásra).

(#9981) jeni válasza SunMount3r (#9980) üzenetére


jeni
félisten

összeírom és berakom ide.
csak gyanús volt nekem,hogy egy sima CRT tv -n láttam a filmeket.
alaphelyzetbe tettem a Himediat- Hol. tudom az alapértelmezetten a főmenüt a bejelentkező menüt magyarosítani?
a beállításokban magyarul jön be.

[ Szerkesztve ]

(#9982) SunMount3r válasza jeni (#9981) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

csak gyanús volt nekem,hogy egy sima CRT tv -n láttam a filmeket.-> Ez mit jelent? A Q10 Pro-t kötötted valahogy egy CRT TV-re, vagy mit?

alaphelyzetbe tettem a Himediat-> Megint csak, ez mit jelent? Csak nem "factory reset"-et csináltál? Mert ez a legrosszabb amit tehettél. Tisztázzuk ezt konkrétan.

Ha nem vagy elég kommunikatív, vagy nem szánsz a hsz.-eid pontos megfogalmazására elég időt, akkor továbbra is nehéz dolgunk lesz...

Pl. kérdeztem a firmware verzió, azt sem írtad eddig.

[ Szerkesztve ]

(#9983) jeni válasza SunMount3r (#9982) üzenetére


jeni
félisten

analógosan a mai napig,
igen factory reset volt
2.14 ha jól néztem meg
többet holnap irok mert az asszony nem enged a TV közelébe.

[ Szerkesztve ]

(#9984) SunMount3r válasza jeni (#9983) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A factory reset biztos nem tett jót a Box-nak, csak nagyon ritka esetekben van rá szükség és egészen más a funkciója, mint azt sokan gondolják.

2.14 ha jól néztem meg-> Akkor nézd meg még egyszer, ezúttal biztosan jól, mert ez nagyon nem mindegy, ezek nem olyan dolgok.

Ha tuti a 2.1.4-es van rajta, akkor azt ajánlom, rakd újra a 2.1.4-es FW-t (az összefoglalóban leírt módon, ha nem világos kérdezz). Onnan mehetünk tovább.

(#9985) jeni válasza SunMount3r (#9984) üzenetére


jeni
félisten

HEVC formátumnok a filmek
igen a 2.1.4 van azon valami 2019.5.31.

[ Szerkesztve ]

(#9986) jeni válasza SunMount3r (#9984) üzenetére


jeni
félisten

fent láttam a 2.1.7-t
ez felejtős lenne?
alapból a 2.1.4 újabb a 2.1.1-nél
vagy a 2.1.1 felett már nem ajánlottak?

(#9987) SunMount3r válasza jeni (#9986) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A HEVC másra vonatkozik, az a kódolás, azon belül a 4K-s videók még lehetnek SDR-esek, HDR-esek, HDR10+-osok, vagy Dolby Vision-ösek. A file nevében ez általában jelölve van, vagy ha ott nem, akkor az nfo file-ba bele van írva. Már ha van nfo file. Ezekből próbáld kiolvasni. Ha úgy sincs róla infó, akkor pedig PC-n pl. a MPCHC-val kellene nézni róla egy Media info-t (a filmet elindítod vele, File->Tulajdonságok->Media info). De ezek nagyon alap dolgok.
----

Azt javaslom, előbb tedd fel újra a 2.1.4-et. Utána jöhet a 2.1.7 és utána a software package is hozzá.

Mindet ezek szerint rakd fel:

1. Letöltöd a lejátszód típusának megfelelő FW file-t.

2. Kicsomagolod belőle az update.zip file-t (ha kikkel) és bemásolod egy FAT32-őre formázott pendrive gyökérkönyvtárába. (Az update.zip file-ból már nem kell kicsomagolni semmit).

3. Kikapcsolod a lejátszót és bedugod a pendrive-ot az egyik USB-be.

4. Fogsz egy tollat (olyat, ami már nem fog, és a biztonság kedvéért műanyag) vagy egy fogpiszkálót, és a lejátszó hátulján lévő kis lyukba (Upgrade vagy Restore felirat van felette és a tápcsati mellett van) bedugod a hegyét, addig, amíg benyomódik a benti kis gomb.

5. Mialatt folyamatosan benyomva tartod ezt a kis gombot, bekapcsolod a lejátszót.

6. Amikor a tévén megjelenik a színes kör logó, elengedheted a gombot.

7. Ekkor már update-el magától és majd újra is indul – várd meg, beletelhet jó pár percbe.

[ Szerkesztve ]

(#9988) jeni válasza SunMount3r (#9987) üzenetére


jeni
félisten

köszi

(#9989) jeni válasza SunMount3r (#9987) üzenetére


jeni
félisten

megcsináltam még az újabb 2.1.7 ott a Futoka oldaláról amit átnevezem update.zip-re
azt gondolom az már lényegében nem, csinál semmit se,mert még a kör utáni csík sem jelenik meg
maga szoftver csomag sincs benne

lehet még se kell átnevezni?
amúgy Google Play sem volt benne alapból az előző 2.1.7-ben

2.1.7.08.18

[ Szerkesztve ]

(#9990) SunMount3r válasza jeni (#9989) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Mit csináltál és hogyan? Próbálj meg légyszíves érthetőbben fogalmazni, mert ez így nagyon katyvasz.

A 2.1.7-es FW-t innen töltötted le? Azt nyilván már nem kell átnevezni se. Miután felment a 2.1.7, utána jöhet csak a software package, ugyan olyan módon ahogy a FW-t felraktad (ahogy leírtam). Abban lesz a PlayStore is.

A software package letöltött file-ját pedig át kell nevezni update.zip-re.

(#9991) jeni válasza SunMount3r (#9990) üzenetére


jeni
félisten

a korábbi átnevezésnél a .zip is oda írtam ezért nem ment végig a telepítés az előbb,
ezt kihagyva a kör után már megjelent a telepítési csík,lefutott,a KODI benne van a többi apk.fájlokat meg kimásolva ,telepítettem Himedia-ra
NETFLIX a verzióval nem komp. hibára hivatkozva nem indul.

[ Szerkesztve ]

(#9992) SunMount3r válasza jeni (#9991) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Akkor feltetted a software package-t is? Abban tuti van rendes PlayStore is alapból, onnan mindent telepíthetsz, ami még kell. Amúgy pont a Kodi-t érdemes most uninstallálnod és felrakni inkább újra, frissen a PlayStore-ból, mert eleve egy elég régi verziót tesz fel alapból a FW.

A Netflix-et meg jobb ha elfelejted ezen a Box-on, nincs rendes licence hozzá, így max. SD felbontásban menne csak (már ha menne), gondlom ezt meg nem akarod.

(#9993) Széna Tom válasza jeni (#9989) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Nekem fogpiszkás telepítés után ugyanígy nézett ki a menü. Nem volt se wrapper, se semmi. Aztán eszembe jutott, hogy a futeko-n olvastam, hogy próbáljuk meg kisebb pendrive használatával a telepítést. Nekem az segített. Azóta van minden.

(#9994) SunMount3r válasza Széna Tom (#9993) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Én már nem emlékszem, hogy hogyan nézett ki a dolog, amikor még csak a 2.1.7 volt fent "magában", mert rögtön raktam is fel a software package-et is. De ha az nem a "normális" állapota, amit a képen mutat neki, akkor tényleg jobban jár, ha újra felrakta előröl, ahogy írod, egy kisebb pendrive-ról. Ha nem rakta fel pl. a Wrappert a telepítés automatikusan, akkor mindenképpen.

[ Szerkesztve ]

(#9995) jeni válasza SunMount3r (#9994) üzenetére


jeni
félisten

a Futoka oldalról a szoftver csomagban amit leszedtem a főrendszerrel ismét ,abban nincs wrapper

(#9996) SunMount3r válasza jeni (#9995) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

De előtte még felraktad újra a 2.1.7-es firmware-t? Abban a Wrapper már benne van alapból. Tedd fel újra.

(#9997) jeni válasza SunMount3r (#9996) üzenetére


jeni
félisten

Este megprobalom az elsővel újra

(#9998) jeni


jeni
félisten

feltéve minden rendben kivéve az idő!
folyton a Kínai terület miatt az ottanira áll be.
hiába állítottam be a régiót és az időt ezeket elfelejti.
lehet ezzel mit kezdeni?

meg van a hibája:
ha a távval kikapcsolom és vissza akkor vissza áll hajnal 1-re.

[ Szerkesztve ]

(#9999) SunMount3r válasza jeni (#9998) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Sose néztem rajta az időt annyira (ott a falióra a TV felett :D ). De délután lecsekkolom.

(#10000) jeni válasza SunMount3r (#9999) üzenetére


jeni
félisten

azon múlik,hogy az automata idő/dátum részénél a bekapcsolás miként marad meg?

ugyanis kikapcs-bekapcs után látni azt,hogy a más régió szerint megy az idő és ha megmarad az autom. bekapcs beállítás akkor, azután vált kis idővel a középeurópai időre.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.