Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10201) coreska válasza Moonwolf (#10180) üzenetére


coreska
aktív tag

Szia!
Próbálkozhatsz egy másik fiók hozzáadásával, végső esetben pedig a firmware újratelepítése a megoldás.

(#10202) SunMount3r válasza Moonwolf (#10200) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Én egy Firmware upgrade-et is ajánlanék, a 2.0.5-ös már nagyon régi. A legutóbbi Q30-as 2.1.7-eshez itt találod az infót és a linket, viszont a korábbi verziókhoz én nem tudok biztos forrást mondani. Mert NAGYON FONTOS, hogy amint ott a leírásban is láthatod a 2.1.7-es előtt neked még muszáj lenne a 2.1.4-est is felrakni! Ha ezt nem teszed meg az haza is vághatja lejátszót! Nem tudom, hogy honnan lehetne ezt a verziót a net-ről letölteni, de még arra is figyelni kell, hogy biztos az EU/Intenational verzió legyen, mert van belőle kínai verzió is, amit viszont csak a kínában forgalmazott Q30-askhoz jó és szintén hazavághatja a te Q30-adat. Ha akarod rákérdezek egy tagnál a Futeko Fórum-on, akinek lehetséges, hogy megvan ez a FW is hozzá.

(#10203) SunMount3r válasza SunMount3r (#10202) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Szerk.: pcristi medafire acc-ján találtam egy tuti forrást rá: Innen nyilván neked a Q30-ashoz való változat kell. Az update menete pedig a szokásos: előbb a 2.1.4-est rakd fel a "fogpiszkálós" módszerrel, majd ha ez végigment, akkor jöhet a 2.1.7-es ugyan így és ha ez megvolt, akkor pedig erről a linkről még a "Software package" is kelleni fog, amit ugyan úgy kell felrakni mint egy Firmware-t azt is a "fogpiszkálós" módon. Ha nem vagy biztos benne mit hogyan csinálj, akkor inkább kérdezz és részletezem.

[ Szerkesztve ]

(#10204) delsantos959 válasza SunMount3r (#10199) üzenetére


delsantos959
friss újonc

Sikerült! Tényleg a könyvtárszerkezettel volt a probléma! Örök hálám! :C

(#10205) hotibi


hotibi
aktív tag

Üdv, hicontrolandroidn apk-használom. A gondom vele, hogy ha leteszem alvóba az appot mert egy másik appot nyitok meg.. Például egy hangerőt akarok állítani az erősítőn, amit szintén appon keresztül használok. Ezután vissza hicontorrandroidn-be , és ilyenkor ujra be kell jelentkezni. :F Q10 pro wifi beállításoknál wifi during sleep -always-on van.

(#10206) SunMount3r válasza hotibi (#10205) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Hogy teszed le "alvóba"? Én úgy szoktam, hogy csak simán visszalépek a Home Screen-re és onnan indítok egy másik app-ot, ha kell. Azután ugyan így vissza és előhívom a nyitott app listát és onnan újra jöhet a HiControll. Nálam általában nem szokott ilyet csinálni.

Amúgy melyik Firmware verzió van a Box-on? Meg HiControl-ból is van két fajta, az Android 5-ös és 6-os és van az Android 7-es telefonokra/Boxok-ra.

(#10207) hotibi válasza SunMount3r (#10206) üzenetére


hotibi
aktív tag

Én is úgy ahogy te. 2.1.1-es tettem vissza fogpiszkálóssal. Ugyanaz a hiba :U

(#10208) SunMount3r válasza hotibi (#10207) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Nem tudom hogy mennyit segítene, de ha csak nem ragaszkodsz ahhoz a FW verzióhoz valamiért, akkor már frissíteni is lehetne rajta. Amúgy a telónak/tablet-nek és a Box-nak is fix ip címek vannak kiosztva a router-edben? Ha nem, akkor ted meg, hátha.

(#10209) hotibi válasza SunMount3r (#10208) üzenetére


hotibi
aktív tag

2.1.7 volt fent. Azért léptem vissza mert olvastam hogy a legstabilabbnak mondott a 2.1.1
Sajnos fix IP-t nem tudok kiosztani mert a digi ont nálam routed módban van. Van olyan megbízható reklámmentes app amit javasolnál ami hasonló mint HiControll?

(#10210) SunMount3r válasza hotibi (#10209) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Hol olvastad, hogy a 2.1.1 megbízhatóbb? És miben? Én nem tapasztalok több gondot vele, mint a korábbi FW-ekkel.

Akkor a fix ip hiánya is lehet az oka. Ha valamelyik a kettő közül elveszti valamiért a Wi-Fi kapcsolatot, akkor egyből új ip-t is kap, amikor újra csatlakozik.

Ilyen app nincs másik ezekhez a Box-okhoz. Vannak "általános" távirányítós app-ok, mint pl. ez is, de ezek talán gondlom neked is a legfontosabbat a képernyőtükrözést nem tudják. Csak mint ilyen "tapipad" módjára működnek. AnyDesk-el elméletileg működne még a dolog, csak az baj, hogy nem működik. Amikor én próbáltam legalábbis, akkor nem működött, a képernyőt tükrözte ugyan, de ott meg az irányításra (tappintásra) nem reagált. De esetleg tehetsz vele egy próbát.

[ Szerkesztve ]

(#10211) hotibi válasza SunMount3r (#10210) üzenetére


hotibi
aktív tag

Tabon a wifi beállításoknál a készülék mac címét átállítottam véletlenszerűről fix-re, és minden akkumulátorfigyelőt lekapcsoltam. Nem tudom melyik oldhadta meg, de most stabilnak tűnik.

(#10212) Swenk


Swenk
tag

A Media Center ShortCut-okat nem tudom eltüntetni. Hányat kell ebből csinálni, hogy törlődjön, mert én ilyen lehetőséget nem találok sehol, egyszerű user-ként. Vagy ezek már életem végéig itt lesznek? Bocs, csak dühös vagyok, hogy nem találok rá megoldást. Az alkalmazás data törlése nem ér semmit. Ezt sem értem, hogy miért nem?
Nagyon megköszönném, ha valaki bebizonyítaná, hogy én vagyok a béna, és megokosítana, hogy hogyn kell 1-2 kattintással eltüntetni a felgyülemlett/ oka volt: router váltás, nas beállítás, stb/ 8 db ikonkámat.
Előre is köszönöm szépen.

(#10213) coreska válasza Swenk (#10212) üzenetére


coreska
aktív tag

A ShortCut-on nyomd meg a távírányítón a menü gombot, és delete shortcut. Ennyi :)

(#10214) Swenk válasza coreska (#10213) üzenetére


Swenk
tag

Köszönöm szépen. :W Ez nagyon gáz, hogy nem tudtam. :R

(#10215) SunMount3r válasza Swenk (#10214) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

No igen, a menü gomb még sok mindenre is jó lehet, amiről még nem tud az ember.

(#10216) kezo0


kezo0
addikt

A Q10 Pro-n használja már valaki a 20-as Kodit? Van valami előnye/hátránya, érdemes feltenni, ha most nekem a 19.3-as van a boxon?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#10217) SunMount3r válasza kezo0 (#10216) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Nekem már pár napja magától lefrissítette a 20-asra. Amire én használom, azaz csak simán betallózom az SMB megosztásból a videókat és indítom (a Wrapper-el), arra ugyan úgy jó.
Te nem tudom mire használod még, de nekem pl. a frissítés után kiírta, hogy pár add-on nem fog működni, mert nem kompatibilis ezzel az új verzióval. Már nem is tudom mik voltak azok, vagy hogy miért telepítettem őket :D , mert nem használok már ilyesmiket Kodi-hoz. De ezt jó fejben tartani, hogy ilyen nagy verziószám ugrásoknál nem minden telepített add-on lesz használható. Legtöbb esetben később frissítik az add-on-t is, hogy kompatibilis legyen, de ez add-on-onként eltérő, hogy mikor.

(#10218) Swenk


Swenk
tag

Üdv. Keresem azt az appot himrdiához, amelyikkel tabletre, vagy mobilra lehet az eszköz teljes felületét tükrözni és irányítani onnan. Valami ilyesmire emlékszem, hogy Hishare, de ilyet nem találtam. Valakinek megvan?

(#10219) SunMount3r válasza Swenk (#10218) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

(#10220) Swenk válasza SunMount3r (#10219) üzenetére


Swenk
tag

Köszönöm szépen.

(#10221) Swenk válasza SunMount3r (#10219) üzenetére


Swenk
tag

Sajnos a linkek már mem élnek

[ Szerkesztve ]

(#10222) SunMount3r válasza Swenk (#10221) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

De igen, csak a böngésző valamiért rögtön bezárja őket, ha közvetlenül rájuk klikkelsz. Jobb klikk a linken -> cím másolása és bemásolod egy új tab-ba a címsorba. Nekem így működik, legalábbis a file-okat így letölti egyből.

(#10223) Swenk válasza SunMount3r (#10222) üzenetére


Swenk
tag

Így már ok. Köszönöm

(#10224) Swenk


Swenk
tag

Vaaki próbált apple music alkalmazást futtatni q10pro-n?

[ Szerkesztve ]

(#10225) SunMount3r válasza Swenk (#10224) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ha van itt aki próbáld majd esetleg írja az is, de én pl. nem. :D :U Miért talán nem megy vele valami?

(#10226) Swenk válasza SunMount3r (#10225) üzenetére


Swenk
tag

Azt találtam ki, hogy felteszem az apple tv-t, de néha kiirogatja, hogy nem található hálózat, bár lehet, hogy ez csak az apple ID bonyolultsága miatt van, nem tudom.A tabletemre feltettem, csináltam új google fiókot, vagyis egy új apple ID-t, kifizettem 1 hónapot a GooglePlayen. Ezzel a tableten minden ok.Aztán feltettem a Q10 pro-ra, belépek a remek újonnan gyártott ID-vel de visszadob a bejelentkezési oldalra. Hívom a támogatást: "Csináljak Google fiókot, jelszót, ID-t, majd fizessek ki egy hónapot és ok lesz.A másikat meg mondjam le, hogy a hónap lejárta után ne vonják ismét le a díjat. Én úgy vettem észre, hogy ahány eszköz, annyi díj, vagy nem?
A másik: Q10 pro digitális hangkimenetén, akár optika kábellel, akár koaxszal , vagy HDMI-vel csak 48 Khz jön ki belőle. Van valami belső beállítás, amt én nem tudok? A kimenetek RAW-ra vannak állítva.
"192K/24-bit audio decoding and output" a leírásában ez szerepel. Akkor ez mit jelent?

Ha meg rádugom egy usb-s DAC-ra /Topping E30/ az meg folyamatosan, a zene frekijétől függetlenül, 192KHz-et mutat. ?

[ Szerkesztve ]

(#10227) SunMount3r válasza Swenk (#10226) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Az Apple ID-s kérdéseidre passz, sose használtam, a weboldalukon nézz szét a FAQ-ban, vagy hasonló, hogy lehet e egy ID-vel több eszközön is használni. A Box-on, amúgy a Google fiók is ugyan az volt, mint a Tablet-en?

A 48kHz sajnos Android-os limitáció, ezért "audiophil" zenehallgatásra legalábbis nem a legjobb. Bizonyos zenelejátszó app-ok elvileg már ezt ki tudják kerülni, pl. a Hiby Music USB exclusive móddal, ha van hozzá külső DAC is, de hogy ezeken a Box-okon működik e a dolog, azt én még nem próbáltam.

Még megpróbálhatod még amúgy PCM-re rakni a kimenetet.

192K/24-bit audio decoding and output" a leírásában ez szerepel. Akkor ez mit jelent?- > Azt amit, szóval "tudja" kezelni, dekódolni és kiküldeni is ezt a magas mintavételezést is. Azt hiszem, hogy 192kHz esetén nem történik lekonvertálás, meg más frekvencia esetén sem, de a 44.1-et mindig 48-ra konvertálja és az is lehet, hogy 24bit-et pedig 16-ra.

De ez csak a "zenehallgatósdi" témát érinti, mert ha RAW-ban küldesz ki a HDMI-n, vagy az SPDIF-en "videós" hangsávot, akkor az persze passthrough módjára megy ki, tehát azokba nem nyúl bele.

[ Szerkesztve ]

(#10228) Swenk válasza SunMount3r (#10227) üzenetére


Swenk
tag

Ugyanaz mind s 2 eszközön a google fiók.
Akkor ez sajnos nem a legjobb megoldás zenehallgatásra, még kábellel sem. Kösz a részletes leírást.

(#10229) Széna Tom


Széna Tom
csendes tag

Elkezdett sajnos rakoncátlankodni a wifi és lan kapcsolat. Hol van, hol nincs.

Ha új játékost kellene a pályára állítanotok, akkor vennétek ismét egy Q10 pro-t (lehet még itt-ott elcsípni "újat") vagy van valami jó alternatív megoldás? Zidoo, Dune??
Hálózaton film, zene és a KODI a fő csapásirány. Ez utóbbi miatt kérdéses leginkább a konkurencia, mert ott sajátot használnak ha jól tudom. A zenét is viszonylag jól megszólaltatja a Himedia (nem audiophil oldalról nézve), illetve az ára sem utolsó szempont.

(#10230) SunMount3r válasza Széna Tom (#10229) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ha eddig jó volt a net elérés, akkor furcsa, hogy a WiFi és a vezetékes is egyszerre kezdett el rosszabbodni. Lehet egy firmware újra rakás/frissítés is megoldaná a problémát.

Hanyas FW-en vagy most?

Amúgy a Kodi-t rajta ugye a Wrapper-es megoldással használod?

[ Szerkesztve ]

(#10231) Széna Tom válasza SunMount3r (#10230) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Igazából nem egyszerre. A LAN már egy éve kínlódik. 2-3 napot jó, aztán nem. Már inkább wifi volt, de most az is megadta magát. Érdekes, hogy csatlakozik, mert az időt frissíti, de valós kapcsolat nincs. Se youtube, se NAS, semmi. Most ki lett takarítva, kicsit oxidálódott volt a csatlakozó, meg újra lett valami benne forrasztva egy cimbora által, de LAN és 5 GHz-es wifi nem jó, de a 2,4-hez most például csatlakozott. Majd nézem még, de ha így folytatja, akkor csere lesz. Szeretem a tudását és megszoktam a kezelhetőségét, de ha van a piacon jobb tudású megfizethető áron, akkor lehet, hogy kipróbálnám. De lehet, hogy lesz egy ugyanilyen újabb kiadásban.
7-es android van rajta és a 2.1.7-es FW
(Persze wrapper az alap)

(#10232) SunMount3r válasza Széna Tom (#10231) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ha akkor már a FW újrakásával is próbálkoztál, de nem lett jobb, akkor az olcsóbb megoldások közül egy Amlogic Box-ot ajánlanék CoreElec-el. Ezek gyak. Kodi-t használnak és videó lejátszás terén elméletben mindent tudnak, amit ezek a HiMedia Box-ok. De itt is érdeklődhetsz.

(#10233) Széna Tom válasza SunMount3r (#10232) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Köszi, elkezdtem olvasgatni....viszont közben újra is raktam a fw-t. Az általad is javasolt legutolsót hozzá persze a kiegészítőt is (disney..stb.) viszont nincs benne a wrapper. Azt külön fel lehet rá rakni, nem találtam erre vonatkozóan semmit a futekon. Vagy kezdjem előről, mert csak rosszul frissült? Gondolom benne kéne lennie ebben a 2.1.7-esben.

(#10234) SunMount3r válasza Széna Tom (#10233) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A Wrapper-nek az alap FW-ben is benne kell lennie. Az Applikációk között is nézted? Mert a főképernyőn biztos nincs kint.

Ha mégsem találod, akkor igen, rakd újra az egészet, kezdve a FW-el.
De ugye a "fogpiszkálós" módzserrel csinálod?

(#10235) Széna Tom válasza SunMount3r (#10234) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Igen a fogpiszkálós módszerrel nyomom, de nincs benne a wrapper. Így néz ki közvetlen a telepítés után. (2.1.7)

C:\Users\Lipemano\Pictures\2023-03-11 10.44.07.jpg

[ Szerkesztve ]

(#10236) SunMount3r válasza Széna Tom (#10235) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Rossz a link a képhez.

(#10237) Széna Tom válasza SunMount3r (#10236) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Igen, látom, de nem tudom mit kéne linkelnem és hogyan, hova. Na mindegy, a lényeg, hogy nincs wrapperem :(

(#10238) SunMount3r válasza Széna Tom (#10237) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A hsz. szerkesztésekor fel lehet tölteni és be lehet ide illeszteni a képet.

Ezen a képen az kék-fehér mosolygós fej az ikonja a Wrapper-nek.

[ Szerkesztve ]

(#10239) Széna Tom válasza SunMount3r (#10234) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Bármit próbálok felrakni rá (pcristi féle egyéb fw-ket) semmi nem történik. Ezt némiképp az is alátámasztja, hogy amikor frissítem, akkor a színes karika ugyan megjelenik, de alatta a szokásos telepítés folyamatát jelző sáv nincs ott. :W

(#10240) SunMount3r válasza Széna Tom (#10239) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Hát ez furcsa, korábban biztos, hogy a 2.1.7-es FW volt fent (láttam a képeket, ott valóban nincs a Wrapper)?

Ezeknél a Box-oknál nagyon kell figyelni melyik FW-t telepítjük melyik után, ha rossz a sorrend, vagy össze-vissza telepítgetjük az haza is vághatja a Box-ot. Most milyen FW-t telepítettél (vagy próbáltál) pontosan?

(#10241) Széna Tom válasza SunMount3r (#10240) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Igen a 2.1.7-es még a megboldogult Himedia.hu oldalról, kiegészítve az NFS videolejátszási probléma megoldásával, disney-kel...stb.
A 2.1.7-ből már probáltam a csempéset a pcristi által megosztottat, a CS -AK egyedi firmware-t, de nem frissít, marad ez az állapot.
De kezdem elengedni. A korábban vázolt wifis problémán kívül néha megszakad a képátvitel a hdmi kábelen keresztül. Kihúz-bedug megoldja, aztán ismét előjön ha úgy gondolja. Szóval lehet, hogy kuka.

(#10242) Széna Tom válasza SunMount3r (#10240) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Na, ugyanaz a FW másik usb csatiban sikeresen települt, kodival, wrapperrel (kitörő öröm és taps vihar)

(#10243) Széna Tom


Széna Tom
csendes tag

Nem találom azt a kiegészítő FW-t, ami azt a problémát oldotta meg, hogy ha NFS-sel Synology NAS-ról csatoltad a filmeket (ha jól tudom csak ezt érintette), akkor a lejátszás helyett fekete képernyő, bal felső sarokban Videoplayer felirat.
A Himedia.hu oldalon volt erre megoldás, de egyelőre sem itt, sem a futeko oldalán nem bukkantam rá. Ha valaki esetleg :R ....addig keresem tovább.

(#10244) SunMount3r válasza Széna Tom (#10243) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ezt már próbáltad? Én nem emlékszem, hogy ehhez lett volna külön "kiegészítő" FW (gondolom patch-ra gondoltál). Amúgy ha a Futeko-n rákeresel (pl. synology nfs), akkor feldob egy csomó relevánsnak tűnő Topic-ot, valamelyikben csak van rá megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#10245) Széna Tom válasza SunMount3r (#10244) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Köszi a futekon rábukkantam. Ha valaki keresné majd a fekete képernyő, bal felső sarokban videoplayer felirat és synology NAS-ról megy a megosztás, akkor itt került szóba:
https://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=5328.0
Az 1.2.45-ös patch megoldotta

(#10246) SunMount3r válasza Széna Tom (#10245) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Igen ez csak annyit csinál, hogy a HiMedia Player-t cseréli le egy korábbi verzióra. Bár, ha minden mást is kipróbáltál (pl. rendesen beállítani a NAS megosztását), akkor lehet nincs jobb megoldás.

(#10247) Széna Tom válasza SunMount3r (#10246) üzenetére


Széna Tom
csendes tag

Ja, igen a lényeg lemaradt. A kodival ment a lejátszás, a NAS beállítása jó, így tehát igen valamit a Himedia player motorjával csinál ez a patch.

(#10248) sinci01


sinci01
aktív tag

Üdv. NApokban beüzemeltem egy Qnap NAS-t, és nem tudom csatlakoztatni a lejátszót hozzá. Eddig PC volt a kiszolgáló, amivel simán ment a streamelés, de a NAS-ra nem akar csatlakozni. Már minden protokollt kipróbáltam, de időtúllépés miatt leáll a kapcsolódás, de kb 0,5 másodperc után már ki is írja. Melyik a legmegfelelőbb, és legfőképp működő megoldás? Próbáltam a KODI-t és a MEdia Centert is, de egyiken sem megy. Van egy Zidoo Z9 lejátszóm, az automatán csatlakozott hozzá, 5 másodperc alatt, azzal szépen fut is a streamelés. Köszi előre is a segítséget.

(#10249) SunMount3r válasza sinci01 (#10248) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

HA SMB-n csatlakoznál, akkor a NAS-on állítsd be, hogy SMB v1-et használjon, mert a Box csak azt tudja. És Kodi alól próbáld előszőr (ott nem kell elállítani semmit). De ha nagyon nem megy SMB-n, akkor NFS-t is használhatsz.

[ Szerkesztve ]

(#10250) sinci01 válasza SunMount3r (#10249) üzenetére


sinci01
aktív tag

Köszi, így már működik :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.