Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• makos0078

tag

válasz setup #3773 üzenetére

Valami egyszerű reduktorod van, amin nincs bemenő nyomásmérő óra? Mert ha a palack ki lenne fogyva vagy a végét járná, akkor a szokásos 50-60 bar környéki értéknél kevesebbet kéne látnod. Ugye úgy van, hogy amíg van benne folyékony CO2, addig fennáll ez az egyensúlyi állapot, és állandó a nyomás a palackban. Persze hőmérséklet függő, nagyon hidegben lehet, hogy csak 40 bart látsz, napra kitett palackban (nyáron) láttam 70+ értéket is. Ha a végét járja a palack, akkor elfogyott belőle a folyékony rész, és elkezd esni benne a nyomás.
    Egyébként fogyasztottam már ki (tűzoltó, de mindegy is) palackot, ki tudtam használni teljesen végig, amikor már csak gáz volt benne. Onnan tudtam meg, hogy teljesen kiürült, hogy elkezdett csattogni a hegesztés, meg odasült a huzal + zárványos lett. De az utolsó pillanatig működött a dolog. Lehet, hogy reduktor függő is, hogy melyik hogy viselkedik ilyenkor. Nekem egy Zehen Maxi van.
    A palackban maradt CO2 mennyiségének meghatározása tök egyszerű: leméred mérlegen (reduktor nélkül), és kivonod belőle a palackba ütött TARA (TARE) értéket. Annyi maradt benne. Ami bele van ütve, az az üres tömege.
    Persze, elsőnek azért tedd a füledhez a pisztolyt, hogy egyáltalán jön-e gáz belőle.

Új hozzászólás Aktív témák