Új hozzászólás Aktív témák

• setup

tag

válasz makos0078 #2734 üzenetére

A pisztoly után és a kábel végénél a kábelkötözők együttesen már fogják annyira, hogy a gépig nem csavarodik a bowdenház. Onnan tudom, hogy a szelep kibontásakor is így "rugóként" viselkedett, pedig annak az új munkakábelnek nem volt a végén gép, amiből kibontottam.

Az új szeleppel nem ereszt (kop-kop) győzelem. Viszont maradt a régi gondom vele, ahogy teszteltem ismét megállapítottam, hogy a mikrokapcsoló előrébb van, mint a szelep. Így előbb kezdi tolni a huzalt, mint nyitni a gázt, ha nem a ravasz végét nyomom meg.
    Ezt viszont a vastag kesztyűben nem érzem eléggé és emiatt a vége, hogy izomból húzom a ravasz közepét.
    Az is lehet, hogy én nyomtam szét ezzel az első szelepben a membránt. Szóval kell egy vékonyabb kesztyű a jobb kezemre, amiben érzem a ravaszt és ez bosszantó, mert amúgy tök jó ez a kesztyű.
    Semmi szükségem nem lenne másikra.

Tervezői butaság, hogy a mikrokapcsolót meg lehet úgy nyomni, hogy a szelep nem vagy csak alig nyílt ki. A ravasz forgáspontjához közelebb kéne legyen a gáz, hogy mire a mikrokapcsolóhoz ér a ravasz műanyagja és ívet gyújt addigra már tuti nyomja a szelepet és kapjon elég védőgázt.

Ha lesz valaki aki mutat más féle pisztolyt szétszedve majd kiderül csereszavatos e más típussal, de lehet olcsóbb egy pár vékony kesztyű, mint a csere.

Új hozzászólás Aktív témák