Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike Farrel
tag
válasz
kunberci #759 üzenetére
Szia!
Igen, voltam az esztergomi telpen ahol a 20kg-os palackok sorban állnak 41.000 Forintét vehetek is, amit utána majd cserélnek nekem. Ezt mondta az ottani srác. Súlyokkal tisztában vagyok, így itthon a 20kg-os palack fix helyen lenne, helyszíni munkához tervben van egy 10kg-os palack (csak ritka, mint a fehér holló). Tudom mennyire macera mozgatni, haveromnak is 20kg-os van, ráadásul neki négyzet alakú talpa van és azzal jár helyszínre kisebb munkákhoz, de az katasztrófa...
Jelenleg mi helyszínen, ha kell akkor "pálcával" hegesztünk, gondolkodtam a porbeles huzal kipróbálásán is, csak burtális az ára a CO huzalhoz képest, meg a nagyon vékony lemezekhez esélytelen számomra, aki most tanulja a hegesztést. Havernak aki minősített hegesztő bezzeg megy csukott szemmel is mindennel, de ő nem ma kezdte.
Sajna nekem másmilyen fémipari alapszakmám van és hegesztést nekünk anno (7 éve) nem nagyon oktattak, plusz eddig is teljesen más területen dolgoztam/dolgozom. -
kunberci
senior tag
válasz
Mike Farrel #758 üzenetére
Szia!
20 kg töltetű palack, már nehezen kezelhető. 50-60 kg körül van az összsúlya. Én inkább a 10 kg töltetű törpe palackot javasolnám. Ennek is 30 kg körül van az összsúlya. Ez nem úgy működik, hogy bemegyek a cseretelepre, és veszek egy palackot. Cseretelepen bérpalackot bérelhetsz, viszont ha viszel saját palackot, akkor azt ki szokták cserélni.
Jártál már Linde-s cseretelepen, ahol azt mondták, hogy vehetsz náluk palackot? Nem sok helyen van, ahol lehet palackot vásárolni.
Az Iweld 215-ös gép 15 kg-os huzaldobot fogad, Tényleg ehhez a géphez már 20 kg töltetű palack stimmelne. Hegesztő kocsi feltétlen kell, így már közel 100 kg-os lesz a gépezet mindenestül. -
Mike Farrel
tag
Köszönöm a válaszokat!
Valószínúleg az lesz, hogy a cseretelepen veszek 20kg-os palackot, mert a zsír új nem sokkal drágább, mint az aprón a kétes palack. -
Gyöször
senior tag
válasz
Mike Farrel #755 üzenetére
Nem vagyok kocsmába járó típus, de azért élelmiszeripari, mert ezzel megy a sörcsapoló gép. Szódát ebből állítják elő, stb. Nem csak a kólagyárban van ilyen palack hanem minden sarki kiskocsmában. Én palackjaim is bezárt kocsmából valók, lehet velük hegeszteni. Aki co2vel hegeszt ismerősom mind ilyennel teszi. Ami kapható még és érdemes lenne annak neve corgon, aki hivatalosan a c18as hegesztő gázkeverék nevet viseli. Ez sokkal jobb hegeszteni, de ez még drágább. Ha aprón veszel palackot vigyázni kell, a legbiztosabb az lenne ha elvinnétek a telepre kicserélni együtt, de ha ez nem megy legalább vigyél fényképet róla a lindés embernek, hogy kicseréli-e, csak aztán vedd meg.
-
Áfogat
csendes tag
válasz
Mike Farrel #755 üzenetére
Szia!
Nem, az élelmiszeripari megjelöléssel ellátott termékek azt jelzik, hogy az adott terméket lehet használni élelmiszeriparban.
Gyógyszeripari, élelmiszeripari területre speciális követelményeknek kell megfelelni, hogy a végtermék is emberi felhasználásra alkalmas legyen. A hatóságok szabályozzák a gyártók által felhasználható anyagok körét, hogy az esetleges magasabb profit érdekében ne válasszanak egy hatékonyabb, de káros anyagot (vagy legyünk jóindulatúak, azért mert a gyártó nem tudja milyen hatása van az adott anyagnak).
Nem ismerem a szénsavas üdítők gyártását, de én oda tudnám elképzelni az élelmiszeripari megjelöléssel ellátott CO használatát. Gondolom el kell érnie egy bizonyos tisztasági szintet, hogy ne kerüljön bele a palackba túl sok szennyező. Ha bölénységet írtam nyugodtan javítsátok, biztos van olyan aki a Coca-Colánál dolgozik, és olvassa topicot.
-
Mike Farrel
tag
Sziasztok!
Most tanulom a hegesztést, van is egy Iweld Gorilla Pocketmig 215 Aluflux gépem. Szeretnék CO-val is hegeszteni és el is kezdtem palackokat nézegetni. Környéken csak Linde telep van így elsősorban Linde palackokat nézegetek (10,20 kg-os), viszont olyan problémába ütköztem, hogy árulnak több féle palackot. Kérdés hogyan tudom megkülönböztetni a sima CO illetve a hegesztési célra használatos CO palackokat? Láttam van olyan palack amit árulnak, hogy CO palack hegesztéshez, de a Linde-s cíkméjén rajta van, hogy élelmiszeripari célra. Ez most a felhasználási területét jelenti a gáznak, vagy azt, hogy éllelmiszeripari felhasználásra szánt alaktrészek heegsztéséhez is használható védőgáz? Láttam olyat is, hogy szórakozóhely árulja mint beragadt CO palack, de gondolom az hegesztésre nem alkalmas. -
kunberci
senior tag
Nekem is kevés a 3 méteres kábel. Én 5 métereset használok. A hegesztő kocsiról is lelóg a földre a kábel, ott már kb: 70 centi el is veszett. Kint tudok hegeszteni, nekem nagyon bevált a hosszú munkakábel. Valóban egyszer kell csinálni egy normális szettet, és az nagyon sokáig kiszolgálja az embert.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #752 üzenetére
Láttam már ezt az epizódot, jókat röhögtem rajtuk. El is döntöttem, hogy magnetizálom a 215 alufluxom elektródafogóját, kíváncsi vagyok, de mindig elfelejtem. Meg azt nem is használom, szóval töknyóc. A régi praktikeres trafóm elő kellett kapni mikor a kutyakennelt alakítottam fatárolóvá mert a 215öt meguntam cipelgetni az egyik végéből a másikba, de a trafónak meg 1,7m a két munkakábele. Találtam itthon egy bicikli kábel szerűséget kb 10 mm2nél nem lehet sokkal húsosabb, volt az egyik végén egy szemes saru, azt elegánsan 8as csavarral összekókányoltam a gyári kábellel, kapott egy fél tekercs szigszallagot, a végére megnyerte az elektróda fogót. 2,5ös elektródát gond nélkül el lehet tüzelni kókány tyúkbéllel is, de nem akarok senkit gányolásra buzdítani, csak annyit akartam mondani, amit már régebben is írtam mikor vki 1,5m kábellel vett gépet, hogy a 3 méternél kezdődik amit már munkakábelnek lehet nevezni, de a 4 méter sem ördögtől való, ha már új kábel kell! Egyszer kell rászánni.
Ja, egy élmény volt elővenni az elektródákat. Gyak már azt se tudtam melyik végén kell befogniújra kellett tanulni a művészetet. Gyorsan rá is jöttem, nem való ez nekem, elkényelmesedtem. Salak kopogtatás ugyebár... Csomó lukat produkáltam stb :-) ha valaki úgy nem tud hegeszteni mint én, de akar, az inkább szánja rá és MIG/MAG.
-
kunberci
senior tag
Visszaküldéssel kapcsolatban egy vélemény:
Én sem örülnék , ha használt gépet kapnék, de: ha csak a munkakábelekkel lenne probléma én biztos, hogy nem küldeném vissza saját költségen. Egy visszaküldés árából már megvan, vagy a munkakábel, vagy a testkábel cseréje 25 mm2 hegesztő kábelből. 3m kábel 3e Ft körül mozog. [link]. A hegesztőgépen úgysem veszed észre, ha egy kicsit letesztelik.
Az Iweldnél úgy is rezezett vas az elektróda fogó, még a drágább Iweld 205 alaufluxnál is [link] . Esélyes, hogy a gyári kábelei is csak rezezett alu kábelek. Szóval én a visszaküldés árából inkább megcsinálnám az egyik kábelt, de természetesen a másikat is kicserélném. Azokkal a gyári kábelekkel nem sokat vesztene az ember.
Mondjuk én az Iweld cuccokért nem nagyon rajongok, de ez csak egy magánvélemény. -
válasz
dellfanboy #744 üzenetére
10kg felett nekik kell gondoskodni a visszaszállításról garanciális probléma esetén.
nem tudom mennyi a súlya egy ilyen gépnek, de ezt nem árt tudatosítani az eladóval. -
törölt tag
válasz
Nem értem, hogy ennyi visszaküldött gépük, hogy lehet.
Nem találják megfelelőnek a vásárolt hegesztőt és inkább visszaküldik és vesznek egy jobbat, vagy meghegesztik a kerítést és utána mehet vissza, ez a szokás?
A normálisabb embereknek meg jó lesz a többször visszaküldött gép is teljes áron?
Vannak üzletek, hogy kibontott vagy (visszaküldött) terméknek tüntetik fel az ilyet és olcsóbban adják. -
kovyhun
tag
válasz
Ezek szerint nekem szerencsém volt, több dolgot rendeltem innen (hegesztőpajzs, mig munkakábel, co2 huzal, porbeles huzal, nagynyomású mosó, apróbb szerszámok) mert viszonylag jó árai vannak, de sosem volt problémám, mindig újat kaptam.
-
válasz
"el akartam allni a vasarlastol, viszont tajekoztattak, hogy nekem kell megoldani a csomag visszaszallitast az eladohoz. Nah es itt jon a problema, hogy az Orszag masik leven levo webshop-bol vasaroltam… futar visszavinne kb 4-5 ezer forintos aron."
Ha csak emiatt nem állsz el a vásárlástól akkor ne tedd mert háromezer forint alatt is el lehet küldeni futárral a gépet. Csomagnet.hu-n egy random 70x40x50cm 20kg csomag bruttó 2906 Ft DPD-vel küldve, háztól-házig. Szóval szard le azt a háromezer forintot és ha még teheted állj el a vásárlástól!
Árukeresőn a zákánynál, a szerszámoutletnél, a tímárnál, a fétisnél forintra ugyan annyiba kerül az a gép, de weldshopnál sem sokkal drágább. Ne vedd baszogatásnak de mi vitt rá arra, hogy egy ilyen dzsunka szar webshopból rendeld meg?
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #728 üzenetére
Egy kis update a webshop rendelesemrol.
Szoval ugye toltottem fel kepeket, hogy milyen re-furbished csomagot kaptam. Az volt az elso gep ami nalam jart. A kabel alapjan en amondo vagyok hogy volt mar benne kb 50 munkaora. Tippre. Ugye irtam nekik e-mailt hogy nemkoser, oke tudjak, kuldenek ujat. Viszonylag hamar 2-3 nap megjott az ujabb gep. Ezt kicsomagolva szinten arra a megallapitasra jutottam, hogy a munkakabelek hasznaltak, azonban nem olyan mertekben mint a legelso. Ebben lehetett kb 25 munkaora, fele annyira volt viseltes mint az elso. Ez meg mindig nem tetszett nekem mert en UJ gepert fizettem nem vmi refurbished cuccert. Ekkor mar igen pipa voltam hisz 2 gep, de egyik se vadi uj.. ujabb emailt sajnaljak kuldenekek ujat. Meg is jot a harmadik gep, de a munkakebelei ennek is ‘hasznaltak’ a ketto kozti atmenetet mondanam olyan 36 munkaora kb.
Szoval3 gep egyik se uj. 2 dolog korvonalazodott bennem. Mivel netes rendeles elallok, es vissza az egesz, igen am, de a legelso rendeles ota mar majdnem kifutottam a elalassi idotol. Nahmeg meg itt a jo ido, ideje lenne a keritest is mihamarabb osszehegeszteni.. ettol fuggetlenul el akartam allni a vasarlastol, viszont tajekoztattak, hogy nekem kell megoldani a csomag visszaszallitast az eladohoz. Nah es itt jon a problema, hogy az Orszag masik leven levo webshop-bol vasaroltam… futar visszavinne kb 4-5 ezer forintos aron. Az egesz gep nem volt 40… en most azert nem kocsikazok 400km-t hogy irjak a panaszkonvybe.
Szoval a kurva anyatok webshop dealeresk, es ha jot akarsz tanulsz a hibambol es innen nem rendelsz semmit.. [link] -
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #742 üzenetére
Így igaz ahogy írod. Azt lehet rá mondani, hogy elég nagy káosz tud lenni.
Írjunk valami tanácsot azoknak, akik palackot akarnak venni.. Én ha vennék apróhirdetésen palackot inkább üreset keresnék és úgy kérném, hogy az eladóval közösen menjünk el a telepre és ha kicserélnék akkor fizetném ki.
Elég jól be lehet bukni, hogy ha pld régi a nyomáspróba akkor nehéz olyan helyet találni ahol kicserélik. Amit mondtál az is bukó a rozsda.Mert abban egyetértünk, hogy akinek "gázos" gêpe van annak érdemesebb gázzal hegeszteni.
-
kunberci
senior tag
Egy otthoni hobbi hegesztőnek 2-3 évig is elég lehet egy 10kg-os CO-2 palack. Szerintem nem azon az egypár ezer forint különbségen múlik a dolog, hogy melyik szolgáltatónál cserél valaki palackot, hanem hogy ne bérpalack legyen. Mindenki a bérpalackra fizetendő bérleti díjat szeretné elkerülni. Szerintem meg az is lényegtelen, hogy 99,8%, vagy 99,95% [link] tisztaságú CO-2-öt használ valaki. Valamilyen palackja legyen, amivel tud hegeszteni. Kezdet kezdetén én is végigjártam a Messer, Linde, Siad helyi lerakatait. Mindenkinél bérpalack van, palackot nem adnak el, és egyiknél, másiknál még egy palacksapkát sem lehet venni.
Amit néztél az nettó ár, és oda van írva, hogy ez csak a gáz ára, ebben szállítási, tárolási, forgalmazási költségek nincsenek benne. Eltérőek lehetnek az árak. Van ahol a nyomáspróba dátuma sem számít, csak normális állapotú legyen a palack, és van ahol meg nézik a nyomáspróba dátumát, és ha az lejárt, akkor nem cserélik a palackot. Vannak olyan helyek is, ahol csak bérpalack van, és a saját palackoddal elhajtanak a fenébe. Itt is az jellemző, hogy ahány ház, annyi szokás.
-
Gyöször
senior tag
válasz
kunberci #740 üzenetére
[link]
Van még hegesztős co2 külön. Jóval drágább..
Nem figyeltem, hogy ez nettó árNembaj
Pedig pittyentettek is.A lindénél van a cserepalack megnevezés, a co2 között is kiválaszthatod, ha nézted az árakat, ebben az esetben viszed a palackodat és kapsz egy másikat, csippantja de nem kérdezi ki vagy.
A másik eset a bérpalack. Akkor kerülsz be a rendszerbe. És lehet fizetni. De akkor gondolom nem kell palackot vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest