Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyöször

senior tag

válasz Mike Farrel #755 üzenetére

Nem vagyok kocsmába járó típus, de azért élelmiszeripari, mert ezzel megy a sörcsapoló gép. Szódát ebből állítják elő, stb. Nem csak a kólagyárban van ilyen palack hanem minden sarki kiskocsmában. Én palackjaim is bezárt kocsmából valók, lehet velük hegeszteni. Aki co2vel hegeszt ismerősom mind ilyennel teszi. Ami kapható még és érdemes lenne annak neve corgon, aki hivatalosan a c18as hegesztő gázkeverék nevet viseli. Ez sokkal jobb hegeszteni, de ez még drágább. Ha aprón veszel palackot vigyázni kell, a legbiztosabb az lenne ha elvinnétek a telepre kicserélni együtt, de ha ez nem megy legalább vigyél fényképet róla a lindés embernek, hogy kicseréli-e, csak aztán vedd meg.

• Áfogat

csendes tag

válasz Mike Farrel #755 üzenetére

Szia!

Nem, az élelmiszeripari megjelöléssel ellátott termékek azt jelzik, hogy az adott terméket lehet használni élelmiszeriparban.

Gyógyszeripari, élelmiszeripari területre speciális követelményeknek kell megfelelni, hogy a végtermék is emberi felhasználásra alkalmas legyen. A hatóságok szabályozzák a gyártók által felhasználható anyagok körét, hogy az esetleges magasabb profit érdekében ne válasszanak egy hatékonyabb, de káros anyagot (vagy legyünk jóindulatúak, azért mert a gyártó nem tudja milyen hatása van az adott anyagnak).

Nem ismerem a szénsavas üdítők gyártását, de én oda tudnám elképzelni az élelmiszeripari megjelöléssel ellátott CO használatát. Gondolom el kell érnie egy bizonyos tisztasági szintet, hogy ne kerüljön bele a palackba túl sok szennyező. Ha bölénységet írtam nyugodtan javítsátok, biztos van olyan aki a Coca-Colánál dolgozik, és olvassa topicot.

Új hozzászólás Aktív témák