Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeatZola

őstag

Sziasztok!

Új vagyok a csoportban és a hegesztés témában is. Érlelődött bennem a gondolat, hogy meg szeretnék tanulni a saját örömömre hegeszteni. Elkezdtem utána olvasni és két inverteres hegesztőre szűkítettem a kört, mert igazából között MMA/MAG (Co2-val és néha anélkül porbelessel) hegesztést lenne a cél. Az egyik a Parkside PMSG 200A1, ami tud MMA/MIG/TIG/WIG hegesztést is és Synergikus vezérlése is van. Újonan 3 év garanciával 70eFt lett volna. A másik a Panelectrode MIG/MMA 160 D gépe, ami MMA/MIG/MAG-ot tud, újonan, 2 év garancia, 75eFt lett volna. Csak otthoni, teljesen hobbi használatra venném. Aztán ma voltam informálódni egy ismerősnél, aki főállású hegesztő egyéni vállalkozó és hegesztés oktató (3,5-5mFt-os ESAB gépei vannak, brutálisak!). Egy csomó dolgot megértettem, kipróbáltam. Legjobban a védőgázas MAG hegesztés jön be nekem. Felmértük az igényeimet és a segítségével kiválasztottam egy Panelectrode MIG/MMA 160D SYN gépet, rendeltem hozzá automata pajzsot, kesztyűt és 5kg-os töltőhuzalt is. Meg is rendeltem már mindent. Ő fog segíteni beüzemelni és megtanít az alapokra is. Jelenleg van egy 2 kg-os CO2 palackom (ezt majd lecserélem egy nagyobbra 5kg-osra ), ehhez veszek egy reduktort és mehet a hegesztés tanulás. Lesz egy pár kérdésem felétek is, előre köszi a türelmet!

Új hozzászólás Aktív témák