Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
válasz djnice #30199 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! ( Neked is SunMount3r )
Nem létszügség a netflix 4k csak kíváncsiságból kérdeztem, hátha én állítottam be valamit rosszul a TX9S-en (full hd , DD+ gyönyörűen megy rajta)
Ha jól tudom akkor a DV és a HDR10+ is nagyon hasonló szabvány (mindkettő esetében minden frame-hez tartoznak metaadatok)
Eddig amik vannak HDR filmek, azok "sima" HDR-ek ugye? -
mzso
veterán
Helló!
Van egy pár hirtelen láma kérdésem:
- Ha egy UHD TV-t csatlakoztatok akkor miért nem tudok fullHD-nál nagyobb felbontást beállítani. (A kártyám támogat nagyobbat)
- Ha a TV-n a HDMI és az Nvidia beállításoknál is fullra rakom a videót akkor az miért nem jó. (Fakó lesz a kép.)
- Miért tűnik jelentősen zajosabbnak a videó képe mint egy közönséges monitorral a kép? -
PuMbA
titán
1. Mert nem HDMI 1.4-es (High Speed with Ethernet) a kábeled, rossz a kábeled, vagy nem HDMI 2.0 kimenetű a VGA-d. Fent a téma összefoglalóban le vannak írva a követelmények.
2. Ha 4K HDR videót játszol le olyan lejátszó programmal, ami nem támogat HDR-t, akkor van ilyen, illetve nem vált HDR módba a TV-d.
3. Mert a TV-d jóval nagyobb, mint a monitorod[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
"Mert a TV-d jóval nagyobb, mint a monitorod"
Lehet, de mintha fel lettek volna nagyítva a zajok. A monitort meg jóval közelebbről nézem.
"Ha 4K HDR videót játszol le olyan lejátszó programmal, ami nem támogat HDR-t, akkor van ilyen, illetve nem vált HDR módba a TV-d."
Ó attól még messze vagyok. Itt még csak arról van szó, hogy "teljes (0-255)"-re rakom a "dinamika tartomány" beállítást az nvidia beállításokban, a TV-ben meg "Teljes"-re a "HDMI RGB tartomány" beállítást és nem lesz jó a kép, a fekete egész nyilvánvalóan szürke pl.
"Mert nem HDMI 1.4-es (High Speed with Ethernet) a kábeled, rossz a kábeled, vagy nem HDMI 2.0 kimenetű a VGA-d"
Még itt sem tartok, csak akármennyire is fullHD fölé akartam menni. De a fullHD a legnagyobb opció. A kártyám tud többet. -
PuMbA
titán
"a fekete egész nyilvánvalóan szürke pl."
Akkor a videó lejátszó programodban van valami rosszul beállítva vagy a TV-den rosszak a képbeállítások Az összefoglalóban ott van minden, az első lépésként hogy az összes videó lejátszó beállítást resetelned kell.
[ Szerkesztve ]
-
rantotthusi
tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy mivel az asztali pc-m is szaggatva jatsza le a 4k filmeket a vinyo miatt akkor hiába vennek egy kűlső vinyót azt dugva a tv-re ugyan ugy szaggatna? vagy azt akkor már a tv megoldja?
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz rantotthusi #30216 üzenetére
Szerintem megoldja a TV!
De ha tutira utazol,akkor egy külső médialejátszó + a vinyo nem hozza zavarba ! -
PuMbA
titán
Honnan veszed ezt? Egyik vinyó sem olyan lassú, hogy egy 4K film gondot okozna neki 15 éves vinyókról is jól mennek. A gond a VGA-ddal vagy a prociddal lesz, de ezt könnyen kikerülheted, ha teszel Plex-et a TV-re és a PC-re is és hálózati lejátszást csinálsz a TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ez nem a vinyó miatt van.
(#30219) SunMount3r tulajdonképpen az is lehetne, de szerintem a HTPC az építéssel/hardware-el foglalkozik. Az UHD filmek lejátszása meg elsősorban szoftveres, ami nyilván hardver függő is. Ja, nem egyszerű kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Csak én valahogy úgy gondolok rá, hogy hagyományosan inkább a PC-s lejátszáshoz van köze, mint bármi más módhoz. Pl. ott a média lejátszós Topic is, ahol PC-s megoldás sose kerül említésre, a TV-s megoldás is csak néha, mert mindkettőnél van jobb, vagy olcsóbb. De ha már, akkor itt is mehetne az a vonal. Mondjuk főleg képminőségben és formátumtámogatásban nem hinném, hogy egy jó HTPC-nél lenne jobb megoldás. Csak ugye annyival drágább a más olcsóbb "második legjobb" megoldásoknál, hogy elkezdett háttérbe szorulni. De ha már lenne egy PC-m olyan hardverrel ami már belépőszinten képes rá, akkor mindenképp azt akarnám használni erre a célra, bármi más helyett.
[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz SunMount3r #30221 üzenetére
Szia ! Linkeld légyszi a topikot nekem , mert kiváncsi vagyok. Vettem egy Samsung Q60R 4k tévét, ami tud 120 hz -és Freesinc -et. ( pár gyengébb játékkal szoktam játszani is.
Eddig minden filmet a gyári lejátszójával játszottam le , mindent ( kivéve Xvid ezt írja is a használati , hogy nem viszi ) szépen vitte. Kíváncsi vagyok ,hogy mivel lennék előrébb egy média lejátszóval . Most is rá van kötve egy HTPC szerűség, ami az alábbi komponensekből áll:
MSI B450M mortar MAX
R3 3200G
2x8 gb Ballistix sport 3200Mhz
Nem vettem észre javulást a kép minőségében ( ugyan azt a filmet próbálva ) ha a tv-n vagy a pc-n vátszom le.
A pc-n MPC-HC / madWR fut.
Hangban nem tudom mi lenne a külömbség mert tv hangszóroin játszom egyenlőre. Nem akarok 5.1 meg hasonlók amúgy sem vonz., de egy 2.1 es hangfalszettre szeretnék beruházni .
Klipsch R-51PM aktív polcsugárzó + valami hozzá illő láda.Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
SunMount3r
nagyúr
válasz viperabácsi #30222 üzenetére
Hát ha jók a beállításaid és így nem vettél észre minőség különbséget ezzel a konfiggal, akkor elég jó lejátszója lehet a TV-dnek is, vagy csak nem vagy rá annyira érzékeny. Nem tudom melyik Topic-ra gondoltál, mind két helyen más a "trendi": HTPC Topic és a Média lejátszós. Ez utóbbiban főleg az ultra olcsó kínai Amlogic Box-ok mennek mostanában CoreElec rendszerrel és drágábban sincs sokkal jobb ezeknél. De ezek semmiben sem jobbak, mint amit a jelenlegi konfigodból ki lehet hozni, viszont cserébe nagyon olcsók, így le lehet venni a terhet a PC válláról, ha ez számít valakinek. Viszont ahogy olvasgatom a Fórum-okat, nekem az jött le, hogy kompromisszum mentes/hibátlan lejátszó nincsen, mindnek van valami (főleg formátum) deficitje, ami a PC esetén van legkevésbé. Ami miatt esetleg később még érdekesek lehetnek az a HDR10+ (Amlogic Box-ok) és DolbyVision (Apple TV 4K és Shield TV 2019) támogatás, amiket jelenleg még egy PC-s VGA sem tud.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #30223 üzenetére
DV már megy Amlogic-on is, egyelőre csak Android alatt és a drágább (S922X-J, S922X-H) boxokon.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #30225 üzenetére
Az Ugoos AM6 Plus már egész jó Android alatt is. A Dual Layer Profile 7-et nem fogja tudni egyik médialejátszó sem, a Profile 5 az megy.
-
viperabácsi
addikt
válasz SunMount3r #30223 üzenetére
Fentebb írtad : " Pl. ott a média lejátszós Topic is, ahol PC-s megoldás sose kerül említésre, a TV-s megoldás is csak néha, mert mindkettőnél van jobb, vagy olcsóbb. "
Erre a topikra kérdeztem
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
SunMount3r
nagyúr
válasz viperabácsi #30227 üzenetére
-
rantotthusi
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
PuMbA
titán
Akkor elállítottad a fényerőt vagy a kontrasztot? Vagy a monitorod van túl sötétre beállítva. Nehéz megmondani, ha nincs kalibrált monitorod. Biztosan RGB 4:4:4 megy ki a TV-re? Windows 10 Gépház -> Kijelző -> Speciális megjelenítési beállítások mit ír ki kimeneti formátumnak.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #30228 üzenetére
Ami a Google Exoplayer 2-re épül, azzal megy a DV plusz MX Player, MrMC, Kodi 19.
CE megy rajta. -
mzso
veterán
Majd megnézem amint hazaérek, bár win8-am van.
Amúgy megoróbáltam fényképezni: https://drive.google.com/open?id=14L8Phieu5VaqM905GTXEAAGiwOo_offq
A siker mérsékelt, de talán látható. A sorrend nem következetes, a gyenge feketéjű melegebb színű a monitor, a zajosabb meg a TV. -
-
PuMbA
titán
VGA programjában akkor megnézheted a subsamplingot Olyan videómódosítás, hogy például az AMD-nél van olyan menüpont a Radeon beállításokban, hogy Videó és ott be van kapcsolva egy alapértelmezett javító profil, de ugyanígy van Intelnél is. De ez benne van az összefoglalóban, szóval ha az alapján csináltál mindent, akkor jó.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #30239 üzenetére
Csak 1 napig volt nálam a cucc, így nem tudtam tüzetesen tesztelni, de megpróbálok szerezni egy sample-t a gyártótól, Bezzeg az ilyen 0 tudású emberek meg kapnak: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #30242 üzenetére
Ez már az azért jobb valamivel. Írják a gyári AFR-t is és ahogy a képeken látom még Auto felbontás váltás kapcsoló is van (de lehet, hogy az más). Bár ez csak a sima verzió tesztje és a Plus-ra azt írják, hogy nem is igen fogják tesztelni, de gondolom nem sok különbség lehet. A DV-t meg egyáltalán nem tesztelték. De ezek alapján már kezd érdekes lenni, főleg ha CE-t is lehetne rá rakni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Ha én 1080p kijelzővel nézek filmeket (1080p állományok főleg), kell a MadVR-es 10-es pontból ez a rész? Vagy kell, csak átírva 1080p-re? Most raktam újra a gépet, aztán felmerült bennem, hogy nem UHD kijelzőnél is kell e. (eddig be volt írva a vastagított rész, nem volt gond)
10. Egy videó elindítása után a tálcán megtaláljuk a madVR-t, ahol a Devices menüpont alatt a TV-nk Display modes almenüjére kattintva megjelenő ablakban a List all display modes madVR may switch to szövegdobozba másoljuk be a következőt: 2160p23, 2160p24, 2160p25, 2160p29, 2160p30, 2160p50, 2160p59, 2160p60. A Scaling algorithms menü Image downscaling almenüjében kattintsunk a DXVA2 módszerre és tegyük meg ugyanezt az Image upscaling almenüben is. Apply és OK gomb.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
Köszi! Bevallom nekem nem teljesen egyértelmű, mit csinál ez a rész. De ha a "leave empty to disable automatic display mode matching" írásból indulok ki, akkor csak a támogatott módokat van értelme beírnom (1080p50, 1080p59, 1080p60). Jól értem?
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
PuMbA
titán
válasz headhunter #30249 üzenetére
Zongorázható, de a kérdés mindig az, hogy van-e értelme. Ha nem nézed optimális távolságból a 4K TV-t, akkor elég gyengébb minőségű 4K is vagy egy jó minőségű FullHD. Ha a filmet 2K-ban (FullHD) készítették el (iMDB-n a film Technical Specifications részénél a Digital Intermediate sor végéről kell leolvasni), akkor megint nincs értelme a 4K-nak. Ha a film nem látványfilm vagy nem első rangú a képi világa, szintén nincs a 4K-nak értelme.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs