Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- moongoose: Hajópadló(nem parketta) felújítása a realítások talaján maradva!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Én pont nem azt mondtam, hogy vegyen mindenki külső DAC-ot, vagy hogy ne használja a hangkártya kimenetét. Ha ráköti a digitális kimenetet az erősítőjére, azzal már egész korrekt hangot kap, és természetesen az sem gond, ha esetleg 192 kHz-en vagy akármennyin használja. De arra, hogy a kHz szám nagyobb legyen, nem érdemes ezen a szinten sokat költeni, nem érdemes ez alapján választani egy terméket egyéb szempontok helyett.
Mellesleg egy 44.1 vagy 48 kHz-en működő DAC is tud nagyon szépen szólni, sőt, még csinálhat akár upsamplinget is belül, ahhoz nem kell a forrás mintavételezési frekvenciájánál többet kezelni képes bemenet. Az esetek túlnyomó többségében úgyis 44.1 kHz-es CD vagy 48 kHz-es DVD anyag fog szólni, annak a DAC-ba juttatásához bőven elég a 48 kHz-et kezelni képes SPDIF bemenet, és aztán a DAC csinál belőle 192 kHz-et akár, ha úgy tervezték meg.
A lényeg viszont az, hogy véleményem szerint sem a pénznek sem a ráfordított időnek és energiának nem optimális felhasználása az, ha valakinél a kHz-ek az egyik fő szempont, mert a hangrendszer egyéb elemeihez képest ez legfeljebb igen finom különbségeket eredményezhet. Az ezen való filózásnál százszor többet ér (és akkor finoman fogalmaztam), ha pl. rászánja valaki az időt, és a saját fülével meghallgat különböző hangfalakat.
Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Windows 10
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Xbox tulajok OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest