Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
TCr
veterán
Tudom, hogy nem teljesen helyénvaló ezt itt, de nem tudjátok, hogy honnan lehetne beszerezni (khmmmm letölteni) néhány újabb DTS Demonstration BD-t?
-
robi0604
őstag
válasz
Teasüti #37197 üzenetére
A te elmondásod szerint biztosan kevés.
Nálam a legtöbb DTS hangú film, megfelelő dinamikával szólal meg, persze most nem HD-ról beszélek.
Azért lennék kíváncsi arra a lemezre, mert így nem tudok érdembeli véleményt mondani.Nézd meg pl. a Gladiátor című filmet az eredeti DTS hanggal.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
#09634560 #37192 üzenetére
Azt nem mondtam, h "THX certified" rendszerem van. Én csak műsorhordozókról beszéltem.
(#37190) BBéci
Hallottam már másfél megás dts-t is dvd film alatt, de az nem volt még csak a közelében sem a demólemeznek. Egyedi lenne a hang a demón?(#37191) day2day
Olyat én is nagyon szerettem volna, de 200 kilóért pont nem kellett.(#37194) robi0604
Meg nem mondom így hírtelen. Úgy kukáztam torrentről már régebben is.
Talán a fenti kolléga meg tudná nézni, aki épp a napokban hallgatózott.
Torrentnek is csak ennyi a címe, amit írtam is: Dolby DTS THX Demo DVD -
day2day
tag
Senki többet harmadszor a kérdésemre?
Melyik hangfal(ak)nak van hasonló hangzásképe / ereje / önálló mélye a JBL ES-100hoz?
Fehér hollót nehéz keresni, és gondoltam hátha adtok egy-két tippet, hogy milyen tipusokat monitorozzak eladósorban levő hangfalak után. :-)
Régiek, valaki?
-
robi0604
őstag
Megértelek, mert az általad felsoroltak némelyikétől engem is kiráz ma már a hideg, Gary D D Trance-én van még néhány olyan mű, amit szívesen hallgatok, de közel sem ezekről a művekről, válogatásokról beszéltem.
17 év alatt nagyon sokat fejődtek jó irányba, persze vannak akik rosszba.
A lényeg, hogy már a 10 évvel ezelőtti normálisabb művek sem hasonlíthatóak össze a 15-17 évesekkel,vagy csak Én változtam idő közben annyit.Szerk.:
Ha már nosztalgiázunk ezen a vonalon, emlékszem, amikor picit több mint 10 éve képes voltam flash-elni a winamp pluginokra, ilyen zenékkel akár jó időn keresztül is, ha olyan hangulatom volt. Emlékeim szerint akkor volt a Pio A-304R erősítőm.
Valamiért nagyon szerettem, fájt is érte a szívem amikor eladtam. -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Nem igazán találtam ennek topicot, pedig gúglival is végigsöpörtem ph-n a kulcsszavakkal, de THX-ről nincs semmi.
Van nekem egy Dolby DTS THX Demo DVD-m, Lucas klippekkel SW-ból, stb.
A kérdésem arra irányulna, hogy milyen dvd-ken található ilyen tapétaszaggató hangvilág, mint ami a demo dvd-n??? Egyetlen egy dvd-s filmmel sem találkoztam még, ahol úgy az arcomba csapna a hang, mint a star wars pod versenyes klipp dts verziójánál, mikor életre kel a versenygép, ésatöbbi.
Hát ott szinte leesik a háztető.Na most én ezt hiányolom a filmekből, ehhez képest minden film úgy van összerakva, mintha dinamika kompresszió lenne rajtuk default.
Nem rég találkoztam THX certified logóval, és meglepett, hogy nem csak a környezetre és rendszerre tesz ajánlásokat, de műsor hordozókat is minősít.
Ebből logikus lenne, h amit én hiányolok, azt a THX-es filmekben megtalálom??
THX release-ek léteznek pl torrent oldalakon, vagy ez kizárólag a műsoros lemezek privilégiumai?Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #37181 üzenetére
15-17 évvel ezelőtt volt egy techno, house, dance kedvelő korszakom, van 20-25 lemezem, amikből néha előveszek egyet és belehallgatok. Egy percnél tovább nem tudom elviselni, minden bajom lesz tőle. Elképzelhető, hogy a műfajon belül vackokat válogattam össze.
Radikal Techno, X Static, Gary D. The Very Best of House Nation, Rave Base sorozat.
Azokhoz a legolcsóbb sztereó cucc is túl jó. -
robi0604
őstag
válasz
Dorian #37174 üzenetére
Egy nagyon picit Én is had kötözködjek...
Egy megfelelően komponált elektronikus zenénél is igen fontos a térérzet és a részletesség, csak nem olyan vonatkozásban, mit az élő zenénél.
Ha megfelelően ráhangolódik az ember, az egész zene közepébe kell, hogy érezze magát, ahol érzékeli, hogy a szerző éppen milyen hatásokkal bombázza és akár egy aktuális képet is ki tudjon magában alakítani egy helyről, színekről, stb.Saját példával is tudok élni arról, hogy egy ilyen zene mennyivel tud szebben, érzékelhetőbben szólni, egy normális rendszeren, mint egy átlagoson.
Külön kihallani azokat az effekteket, amik elviszik a zenét és a gondolatunkat egy másik irányba. De volt már arra is nálam példa, hogy egy sima hifin hallottam egy számot, ami tetszett, de otthon meghallgatva egyszerűen kusza és semmilyen volt, mert kijöttek azok az elemek, amiket a másik rendszer elmosott, elhallgatott.A vokális és hangszeres részeknél pedig ugyan azt kell éreznie mint az élőnél csak egy-két hangszert kihagyva egy "pultot kell, hogy lásson" a zenészek és az énekesek mögött.
Ez persze az Én szerény véleményem.
-
day2day
tag
válasz
bajnokpityu #37178 üzenetére
A kábelezésről nem beszéltem. Ahhoz nem értek. Ezért várok tanácsokat. :-)
-
day2day
tag
válasz
hackeeeee #37175 üzenetére
Egyet kell értsek, liquid trance tele van hangszínekkel, gyakran élő hangszerrel (akár effektezve), és a liquid alapját pont a kristálytiszta vokálok adják legtöbbször.
Az, hogy mellette brummog a mélynyomó - hát Istenem... :-)Ezért keresem halálra a JBL ES100-as frontokat, mert eddig meghallgatás alapján ez a műfaj azon szólt a legjobban sima sztereó esetén.
Esetleg kedves guruk, tudtok valamit, aminek hasonló / jobb a hangképe az ES100-nál, és még élhető árkategóriába esik?
Üdv,
Csaba -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #37174 üzenetére
Most nem azért.. de akkor még nem hallgattál igazi trance-t...
Mert oké, amikor egy techno pl. össz-vissz 3-4 sáv.. ott nincs túl sok minden, de a trance az kicsit más.
Meglepődnél lehet, hogy összességében abban hány hangszert találnál..
De persze, a live komolyzene, koncertek megint más kategóriák...
-
Dorian
félisten
Elektronikus zenékre nem kell olyan igényes rendszer. Mivel nem hangszerek és ének van, ezért nem kell azokat az apróságokat visszaadnia, amik az élő zene sajátosságai, hogy a jelenlét-érzet meglegyen, hiszen nem beszélhetünk olyasmiről.
Félreértés ne essék, én is hallgatok elektronikus zenét, a fenti dolgokon kívül egyebekben itt is jóval többet adott a sztereó erősítő az AVR-nél, de ilyen zenére a kábelezés cseréje felesleges lett volna, az új drága kábel leginkább a fentiekben (részletek, színpadkép, valósághűség) nyújt jelentősen többet.
Még az élőben, "egészben" felvett és a külön feljátszott, később hangsávokból összerakott zene közt is nagy különbség van. Pl. Michael Jackson - Thriller c. SACD-je is tényleg nagyon jól szól meg minden, de valahogy mesterséges.
-
muzsikpeti
aktív tag
-
ovecs
senior tag
Sziasztok
onkyo 605 onkyo hd erosito,+,2 db jbl balboa front hangfallal osszesen 45000ft ert
Tudtok valamit mondani a cuccrol ? Megyegyem ? -
day2day
tag
Embörök,
ha valakinek a valakije (esetleg annak a valakije) tud eladó - pompás állapotú - JBL ES100 hangfalakat az dobjon már rám egy PÜ-t.
Meghallgattam, tetszett, de meglehetősen drága a boltban, és hátha valaki épp' most lép tovább pár szintet és eladósorba kerül. :-)
Előre is köszönöm!
-
Thuglife
senior tag
-
palu
tag
Sziasztok,
Végül a TSI300 5.0 szettemhez a PSW110 Subot vettem meg. Még a beállítás fázisában tartok, az eddigi érzéseim vegyesek. Az 508-om a mérőmikrofonos bemérés eredményeként 40Hz es vágási frekvenciát állított be. Ezzel a Sub gyakorlatilag zenehallgatás közben nem is hallatja magát ha NEO 6 térhatást rátéve aktiválom. Filmeknél már más a helyzet, de ott is visszafogottnak érzem a jelenlétét a frontok mélyéhez képest (itt valami egyensúlyt várnék).
A kalibrált dB érék extrém növelésével megjött a Sub hangja, de akkor már ez is extrém volt. A vágási frekvencia magasabra állításával is próbálkoztam, 50Hz től felfele végig érezhető a mély működése de a frontok abszolult kiheréltnek tűnnek.Ötlet, javaslat a Sub lépésenkénti finomhangolására?
Esetleg szívesen elhívnék egy szakavatott fórumtársat némi hallgatózásra. Zuglóban nem messze a stadionoktól lakom, ha valaki a közelbe lakik (a távolabb élőket sem zárom ki) és szánna rá időt szívesen vendégüllátom.
Palu
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37162 üzenetére
Hangfal tuningal még a garancia miatt nem foglalkoznék. De annak lejárta után megfontolóra veszem. Én nem hallgatok komolyzenét, jazzt, és hasonlókat, elektromos zene kedvelő vagyok, trance, house, db, dubstep, és ehhez megfelelő kábel kellene. Amit mondtál, hogy mondtak "meghúzza a középmagasat,meg nagyon magasat" meg gondolom inkább a komolyzene kedvelőknek javallott, bár ezt csak gondolom, az elmondásodból.
Ha így van a Nakamichi dugókkal kapcsolatban, akkor szerencsés vagyok, mert simát rendeltem. A Z az nem teljes körív, és sima a felülette, míg a simáé minden oldalán rugós lapok veszik körül, ami azt hiszem összesen 4 darab, talán ez indokolja a kisebb minőségveszteséget, bár ez csak feltevés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37144 üzenetére
egyébként DIY oldalon olvasgattam régebben,többeknek jobban tetszett a sima naka dugó,mint a Z.összehasonlitani enyhén szólva nehézkes.
Úgy irták,h a sima naka,alig észrevehetően ront a hangon a sima frissen csupasztott rézhez képest.az RCA dugót,amit választottál, ajánlottnak minősitették, mint ahogy a 3100Ftos furu dugót is.utóbbire gyűjtök,leirások alapján illeszkedni fog a láncomhoz,kábelemhez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37156 üzenetére
ne hiszem.az anniversary ezüstözött,a sima meg sima.tök más hangjuk van.
egyébként én vigyáznék az ezüstkábellel,nem mindenütt jön be,és nem is mindegyik.egy görbe karika után én épp térek vissza a rézhez.bár nem volt az a tapasztalatom az ezüsttel,mint szokták mondani(meghúzza a középmagasat,meg nagyon magasat),de valahogy jobban illeszkednek a láncomhoz.
az M3asodnak nem is annyira gáz a kábele,mint szokott.de én akkor is inkább rendes hangfalkábelre cserélném,mint kivülre a gyárit.
-
Thuglife
senior tag
válasz
brutilaci66 #37155 üzenetére
Azon nem gondolkozol, hogy inkább egy sztereó rendszert építs ki? Ennyi pénzből nagyságrendekkel jobb hangot kapnál.
-
bcrics
tag
Hello, sztetek mennyit érhet egy Pioneer Vsx-820, Fél éves, Garanciás Erősítő?
http://www.bartimexaudio.hu/index.php?/Hazimozi-erositok/pioneer-vsx-820-k.html -
jos3ph
tag
válasz
Patice #37153 üzenetére
Ez egy MISSION M3-nak a hangváltója, csak gondoltam, ha sikerülne beazonosítani a kábel mivoltát, akkor ilyet kéne vennem, mint amivel a hangfalat szerelték.
Gál István Nincs is olyan eget rengető áron a szimpla verziója. Gyári QED dugókkal használod? Vagy másfélével?
Ha QED mellett döntök, akkor az jó úgy, hogy QED Anniversary a frontoknak, és a centernek, a háttereket meg mondjuk QED Speaker Cables Original kábellal kötöm össze? A dugóimat illetően Nakamichik érkeznek hamarosan.
muzsikpeti Mondasz valamit... A frontok mindenképpen jó kábelt érdemelnek, a legjobbat akarom nekik
Persze nem csillagászati áron.
-
-
Gál István
senior tag
válasz
muzsikpeti #37152 üzenetére
Az Anniversaryt én is szívből ajánlom. Nekem bi-wire verzió van és abszolút elégedett vagyok vele.
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #37149 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #37147 üzenetére
nem túl brutális lánchoz,ajánlanám a sinus live fonottat.krémes,lágy hangja van,de vannak sávszélek.ebben sztem jobb, mint a vdh hangfalkábelek.1200Ft körül van újonnan,sztem nagyon éri árát.egy meghallgatást mindenképp megér.
kácsától megmondom őszitnén, sosem voltam hasraesve,ebben az árkategóriában...
-
jos3ph
tag
válasz
robi-k #37143 üzenetére
Azt hiszem veszett fejsze nyele, hogy én az internetről kábelt keresgéljek. Annyi de annyiféle van. Mindet nem tudom hazahozni és kipróbálni, hogy 10-ből a legjobb az enyém lehessen. Én a QED Strand 79-et választanám, meg mondom miért. Mert QED, és mert ehhez képest olcsó, de semmi más érvem nincs a választás mellett. Szóval nagyon arra a döntésre jutok, amit Te is már sokadjára mondasz, hogy azért ez a Bi kábel amit ajánlottak, nem rossz választás. 1700Ft/m áron adják, tudom az ár nem minden, de ennyiért ebben a kategóriában csak nem lehet szar, ellenben a QED 700Ft/m árával. Nem mellesleg az optikai kábel, sub kábel, hangfal kábelekkel együtt nem kaptam olyan rossz ajánlatot... megfizethető. Úgy, hogy egyenlőre erre jutottam. Leírom azért miket rendeltem, és ha esetleg valakinek volna még hozzáfűzni valója, pozitív, negatív tapasztalata, akkor azt nagyon várom, hogy végre pontot tehessek az egészre, és rendelhessem, és tudjak aludni
Banándugók
Front, és Center
Hátterek
Optika
Sub kábel
Sub kábelhez RCA -
robi-k
őstag
válasz
jos3ph #37142 üzenetére
A lapos kábelt könnyebb elvezetni (elrejteni) pl a parkettaszegélyben, amúgy szerintem tökmindegy, hogy lapos vagy kerek (a töltés így is, úgy is a vezeték felületen folyik, csak egy a fontos, hogy milyen átmérőjű és hány szálból áll össze a kábel).
Amúgy általános felépítésű kábel, semmi különleges nincs benne, a korábban választott Bi kábel szerintem jobb (a felépítését már leírtam), vagy az Excalibur kábel
De eBay-en tudsz venni Audioquest ill. Oehlbach kábelt is baráti áron. -
jos3ph
tag
ERRŐL a kábelről tud valaki valamit? A kérdés jobban arra vonatkozik, hogy mivel lapos kábel, jobb e nem lapos társaitól?
-
-
jos3ph
tag
Én még nem hallottam erről a márkáról. De miért ragaszkodsz ehhez? Van rengeteg más márka még, nem muszáj ennél leragadni, nézelődj. 185ért már lehet válogatni! Tölcsér magas van benne, nekem volt Wharfedale Zaldek szettem szintén tölcsér magassal, és azt tudom róla elmondani, hogy zenében nagyon jeleskedett, moziban viszont kevésbé. Szóval fontos volna tudni, hogy mire kellene. Az erősítőből mindkettő jó választás, nekem volt DENON-om nagyon tetszett, most egy ONKYO-t fogok venni, ez utóbbira azt mondják, hogy mozi az erőssége.
-
exile
tag
Ne haragudjatok, de tudna valaki véleményt alkotni az általam összeállított hangfalszettről? Hosszabb távra tervezem, pár év múlva kertes házba költözünk.
Nem tudom mikori modellek. Hallottatok már róluk? Tetszik ez a márka, bár még nem hallgattam, de a közeljövőben tervezem, hogy elmegyek "hallgatózni". -
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy eladó B&W 602 S1-et.
Van aki hallott már S1,S2,S3-at is? Milyen különbség van köztük hangzásban?Köszönöm!
-
ovecs
senior tag
Onkyo TX-SR508 HM - ilyet talaltam most hasznaltan 55 be ? Ez jo vetelnek szamit ?
-
Toobee
veterán
válasz
TazLeacher #37086 üzenetére
Én is most vettem. Holnap megyek értük. Egyelőre csak a frontokhoz, meg a centerhez vettem. Nem tudom érdemes-e a hátsókhoz is...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #37117 üzenetére
Az a 3 nap inkább csak 2 este
Tegnap ugyanolyan nagy élményt adott, mint hétfőn, sajnos csak 1-2 órát tudom naponta hallgatni, így még a "normál zenehallgatás" fázisába nem jutottam el, hanem a csapongó: "még ezt a számot is hallgassuk meg az új kábellel, meg más stílust is, meg erre is kíváncsi vagyok hogy szól..."
-
törölt tag
Ha megvan a kézikönyv,manual magyarul,akkor szerintem bármelyikőnk simán beállitja,és segit szivesen,ha nem laksz tulságosan messze tőle.
Olyant keress privátban aki lakóhelyedhez közel lakik. Pl. cekkknek(bocsi,te jutottál eszembe legelőször,mint vidéki) Debrecenből nem érné meg pl.Győrbe menni menni. Vagy pl nekem Kunszentmiklósról meszebbi dunántúli városba vagy kelet-magyarországra, vagy olyan helységbe sem amit nem lehet pestről egy átszállással megközeliteni.. Ezért kérdezte Nebuló is,hogy hova valósi vagy.Ő pl. pesti és lehet, ismétlem:előfordulhat hogy szivesen segit,ha Budapesten laksz.
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #37109 üzenetére
Nekem 4001 volt (jóval újabb, tehát az 5001-el egyező évjárat), az (érdekesnek is találtam) cseppet sem melegedett.
ovecs:
"Csak HDMI - n szeretnek mindent osszekotni, hogy kevesebbet kelljen kolteni kabelre"
Lehet HDMI-n összekötni, ha ezzel spórolnál (de mit spórolsz meg ezzel?), ugyanolyan jól is működik, mint koax/optikával, de a HD hangokat ugyanúgy nem fogja tudni. -
Dorian
félisten
Én is hajlok arra, hogy vegyek még egy 1m-es darabot a centerhez a Excaliburból (9ezer) mert így eladható a jelenlegi 2x3+1,5m-es Neotech 1034, mondjuk 6000-ért, így tul. minimális kiadásért mozira is használhatnám. Egyébként a Neotech is jóval árán felül teljesít (Szabó Zoli mondta, nem én) de nekem elég kevés a jelenlegi sztereó rendszerhez.
-
Tudom ez egy házimozis topik, de nem találtam jobb helyet a kérdésem feltevésére.
NAD 304-es erősítővel van valakinek tapasztalata? Tud kb. annyit, mint egy 315/316 BEE ?
A válaszokat előre is köszi! -
robi0604
őstag
válasz
jos3ph #37107 üzenetére
Qed-ből sajnos nem hallottam sok félét és azoknak a típusára sem emlékszám már, egyet kivéve: [QED Speaker Cables Silver Anniversary-XT]
Ennek a hangja tetszett még, és talán még a missionokhoz menne is.
A kácsánál is és excaliburnál is van lehetőség arra, hogy letét ellenében elhozz párat tesztelésre, érdemes megfontolni ezt a lépést. -
robi0604
őstag
válasz
jos3ph #37060 üzenetére
Kiváló választás az a kábel is, de próbálkozhatsz nyugodtan mással is.
Én házimozinál fontosabbnak tartom egy jó rendszernél, hogy inkább a center kapja meg ugyan azt a kábelt, mint a frontok, mert a sorrundoknál annyira nem kivehető az eltérés, feltéve, ha ott is azért egy normálisabb kábelt választunk.
Természetesen az lenne a legjobb, ha mindenhol ugyan olyanok lennének, de pl. xtremetuning feleségének tényleg el kellene adnia az autóját, hogy a jelenlegi transparentből ez megoldható legyen.
Sok high-end rendszernél még az is előfordul, hogy a center sem ugyan azt kapja, de akkor vagy abból a gyártmányból, vagy szériából kap hasonlót, vagy ritkább esetben keresnek egy hasonló hangút.
-
ovecs
senior tag
Sziasztok, MARANTZ SR-5001 55 ropit meger ? A HDMI 1.1 rajta - ez az ami visszatart
-
bajnokpityu
félisten
a naka. com oldalról lehet 20dollárért rendelni.
simán paypalos,tehát sztem van biztositása is.csak ittho nilyen drága a posta, ugyanis pl a texastól ingyé jött a sample, fedex-el.3 munkanap USAból...
nekem csak az a bajom,h maradéktalanul nem jött be a sima dugójuk.
RCAt akarnék venni, jobb félét, van 1-2 csatim,ami már öregecske....de nemhiszem,h naka lesz belőle.furu jobban bejött,simán hallani még az 1500Ftos csatijukat is,h tisztább. -
exile
tag
Használt Onkyo 608 Ezt tegnap este találtam. Szerintetek 75-öt megér? Ne kíméljetek!
Aktív témák
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest