Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- bambano: Bambanő háza tája
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 5
Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36698 üzenetére
A Sigma chipset paraméterei jó ideje elérhetők a Sigma honlapján. A felskálázó technológia csúcskategóriás benne...
-
robi-k
őstag
Az IFA-2011 mégis bemutatták HDI Dune Pro-t: igen érdekes lesz, de az ára... 2999€
[Dune Pro] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36688 üzenetére
Értem.
Mi ugye azt gondoltuk, hogy a Marantz az magasabb kategóriás erősítő a Denon-omhoz képest. Kicsit meglepődtünk a hallt hangok hallatán..
Kérdés ehhez kapcsolódon, az LPF/HDF freq. az a vágási freki a Marantz-ban? Csak, mert azt 80Hz-nál lentebb nem is lehet állítani, és asszem 120Hz benne a max.
-
törölt tag
válasz
kiki22 #36689 üzenetére
7.1 akkor ajánlott,ha a nézési pontod mögött legalább másfél-2 méter hely van.
Példa: pl Polk RTI A7 szett.Lehet egyben is venni. De ugy is elképzelhetem hogy Polk rRTi A7 vagy 9 pár frontnak,CSI A4 center és FXi A4 dipólok tetszés szerint(5-hőz 2, 6-hoz 3, 7-hez 4 darab). -
törölt tag
válasz
kiki22 #36682 üzenetére
Oda 200 watt feletti és 25 cm. vagy nagyobb membránmérető javasolt, pl a Proson R10.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #36683 üzenetére
Teljesen más volt a 1306 hangja a Marantz-hoz képest Nála.. Sokkal szebbek voltak a magas hangok, plusz voltak olyan hangok, amik a Marantz-al mondhatni elvesztek, hiányoztak, a Denonnál viszont megvoltak.. Fene se tudja. Meglepődtünk rajta.. Hogy milyen hangok jönnek ki a Denon-ból.
Pedig ugye ez elvileg "alsó" kategória.
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Előrelépést jelentene hangzás terén ha a wharfedale diamond 10.1-es hangfalaimat lecserélném B&W 602 S2-re (vagy esetleg valamelyik későbbi modell, bár azt mondják stereo-ra ez volt a legjobb széria)? A nagyobb mélyközép hangszóró biztos jól jönne mozizásnál.Az erősítő egy nad c315 bbe.
Köszi!
-
zetecR
addikt
válasz
KTTech #36627 üzenetére
Ezzel a dinamikakompresszióval kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Az erősítőmön 1-9-ig lehet állítani a mértékét, van egy MAX állás, egy OFF, amire azt írja a manual, hogy "a hangsáv szűkítés nélkül kerül reprodukálásra".
Továbbá egy STD, amire viszont a kövezkező a szöveges megjegyzés: "A hangmérnök által előírt teljes dinamikatartomány kerül reprodukálásra".Ezek szerint az OFF és a STD ugyanaz?
De akkor miért van rá külön lehetőség?Persze meg kellene hallgatni...
-
jos3ph
tag
Az előbb kötöttem össze a hangfalaimat egy 1705-ös DENON-al, és elég sok különbséget vettem észre a MARANTZ SR5600 között, persze a DENON javára. Így eldöntöttem, hogy erősítőt cserélek
Még körülnézek a piacon mik vannak, de a keret az 100000Huf Nagyon különleges esetnek kell lennie, hogy 140ig elmenjek, de nem elképzelhetetlen.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
erősítőt szeretnék venni mert a mostani bemondta az unalmast és nekem van 2hangfalam 100-120watt körül lehetnek négyutasok és mellé ezt az erősítőt néztem
javarészt zenehallgatásra és filmnézésre lenne mi a véleményetek róla?előre is köszi a segítséget
-
-
ossa
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok! Lenne egy Pioneer VXS-1015S erősítő, melyet átállítottam a menüjében 6 Ohm kimenő ellenállásra. Nemrég kaptam egy JBL SCS 178-as 5.1 hangfal szettet, de ezek hangszórói - mivel talán minőségiek - 4 Ohm-osak. Tisztelettel kérdezem, hogy milyen hátrányai vannak az erősítőre nézve ha így üzemeltetem a hangszórókat?
Nem használnám ki az erősítőt tudását, filmeket néznék, nem max. hangerőn használnám...
Úgy tudom, hogy a rövidzár jelenség lépne fel, és az erősítő jobban melegedne? Amitől félek hogy az erősítő végfoka hosszú és dinamikus terhelés hatására tönkremenne...
Elolvastam az 1. hsz.-t de nem tudtam teljesen értelmezni,,,
Nem vagyok biztos hogy jó ötlet-e rákötni a hangszórókat!?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen.
üdv
ossa -
Dorian
félisten
Én is
-
jos3ph
tag
Körülnéztem a neten erősítő ügyben, és kiválasztottam párat, azokból ami nekem megfelelne. Ki melyiket, és miért javasolná? Köszi előre is a segítséget.
Denon AVR-1612 5.1 HD
Onkyo TX-NR509 7.1 HD
Marantz SR5005 7.1 HDSok zenét hallgatok, minden nap megy, de talán inkább az lenne a fontos, hogy filmben remekeljen a leendő erősítő, mert zenét amúgy is stereo-ban a legjobb hallgatni. Várom ki mit mond
-
kiki22
senior tag
szaisztok!Az volna a kerdesem milyen arkategoriatol erdemes nezegetni hazimozi rendszert? köszi a valaszt elore is
-
bajnokpityu
félisten
tegnap kiderült, h a nagy dune analóg kimenete jobb mint a squeezeboxe.ez sem váltja meg a világot, és erre a szintre már dac elengedheten, de egy jobb hangkarit tud.
-
jos3ph
tag
Elhiszem neked, hogy így van, én nem tudom, nem volt még dolgom a Dune smart-al. De én még is azt mondom, hogy inkább veszek egy hangkártyát pluszba még 20gurigáért, hogy még jobb legyen a hangom, mint hogy vegyek egy ilyen multiplayert. Amúgy semmi gondom a HTPC kép és hangminőségével, sőt... Az általam említett hangprobléma véleményem szerint nem a PC-ből jövő hangforrás miatt van, de erre még jobban rá kell majd feküdni.
-
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #36650 üzenetére
Bárcsak buliznék! Szerdára ígértem egy cikket az AVO-ra, de még a felénél sem tartok.
(#36652) Sanci38
Aki azt az elméletet kitalálta, még életében nem volt AV erősítő közelében. -
törölt tag
Milyen elméletről beszélsz?
Ugyanis inkább ellenállásként jelentkezik az erősitő a képfunkciókban,főleg analógon,ezért sem szoktuk ajánlani a videorész bekötásét,csak ha heylhiány indokolja. Milyen módon van bekötve? Analóg bekötést -ami képjelet visz és főleg ami nem HDMI- sürgösen kösd ki az erősitőből! -
m3gtr
senior tag
üdvözlet
A műholdas beltéri össze van kötve a Denon 1911 erősítővel és külön a TV vel is. Elméletileg ha az erősítőn keresztül nézem a Tv-t jobb képet kell hogy kapjak mintha közvetlenül a TV-n nézném, de nekem ne hogy jobb hanem rosszabb így. Minek a hibája lehet ez, kábel esetleg más?
köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #36648 üzenetére
Alkalmasint egy normális, filmlejátszásra tervezett és készített jelforrást - BD- médialejátszó - kellene kipróbálnod az erősítőddel az általad dicsért és szeretett HTPC helyett. Azt elhiszem, hogy mindent lejátszik a géped, de a kép és hangminőségéről látatlanban az a véleményem, hogy egy 55-65000 forintos Dune HD Smart vagy Popcornhour A210 képességeitől nagyon messze van.
Az említett jelenséget is elfelejthetnéd egy életre. -
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36647 üzenetére
Távolságokkal nincs gond, a mérést meg ma megcsinálom. Remélem segít a problémámon. Köszi a segítséget.
-
xtremetuning
addikt
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36643 üzenetére
Az okos telefonosat kipróbálom, és milyen közel kell tartani azt a hangfalhoz, hogy kell mérni hangfalanként? Hallgatói pozícióban kell minden hangfalból 75dB-t mérni?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36638 üzenetére
Igen,az a pontosabb.
-
xtremetuning
addikt
válasz
jos3ph #36640 üzenetére
Nem haragszom.
Meg kellene tanulni egy házimozi rendszer normális installálását és utána levonni a konzekvenciákat, miszerint sz.rul működik valami.
Nekem nem fáj, ha nálad nem jól szól...., bocs, hogy segíteni akartam.Elő kéne venni a tesztjelet az erősítőn és beállítani egységesen 75 decibelre....
Ha okostelefont használsz, vagy van a családban, akkor simán le lehet tölteni Sound Meter appot rá. Az bőven elég kiindulási alapnak. -
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36638 üzenetére
Meg ne haragudj de ez nem hangnyomó verseny!
-
jos3ph
tag
válasz
KTTech #36633 üzenetére
Csak elmegyek Amerikába, újrakeverni a FastFive angol DTS hangját, vagy Steven Spielberg egyik filmjét. A kutyafáját, Vin Diesel beszélhetne hangosabban is, a széfet meg húzhatnák halkabban ak**aéletbebelemostmán
Ki tart velem?
Komolyra fordítva, nem volt még ilyen gondom, a legjobb kizárás, másik erősítő teszt volna.
-
KTTech
veterán
válasz
jos3ph #36632 üzenetére
Hát, bemész egy hangstúdióba és újrakevered a filmet... egyébként mozikban pont így jó. Beállítják a beszédhangot jó hangerőre, és az effektek ehhez képest erősek.
Eszembe jutott még valami, de ahhoz megfelelő eszköz kell: a Dolby Volume. Ez már dekódolás után módosítja a szinteket (tehát DTS-el is működik, 192kHz/24 bit-ig), ha jól emlékszem, máshogy mint a Night sound.
-
jos3ph
tag
-
KTTech
veterán
válasz
jos3ph #36601 üzenetére
Ez a keverés eredménye legtöbb esetben (vagy tényleg emeld meg a Center hangerejét (jó)pár dB-vel. Ha automatikus kalibrálású a rendszered, akkor elvileg a kalibráció ezt elvégzi). Dolby Digital hangnál segít egy kis dinamikakompresszió, amit night sound néven szoktak reklámozni.
-
robi-k
őstag
Na, mivel a többség
kitombolta magát HTPC vs. HDMP terén, javasolnák egy kis érdekességet:
- mint tudjuk, gyakorlatilag a manapság gyártott sztereó vagy házimozi erősítők (jobb) típusai hagyományos tranzisztorokat használnak a végfokokban. A 80-as ill. a 90-es évek elején viszont még eléggé sok erősítő épült MOSFET tranzisztorokra. Az audiofilek igen szerették és talán most is kedvelik ezen készülékeket, amiket neves gyártók is gyártottak - korábban, de már nem foglalkoznak vele.
Hogy miért merült "feledésbe": nos ennek viszonylag egyszerű a magyarázata - nem éri meg a sorozatgyártásban foglalkozni vele amiatt, mert minden készüléket egyénileg kell hangolni/beállítani amiatt, mert a MOSFET tranzisztorok még egy típuson/gyártási sorozaton nagy paraméterszórással rendelkeznek, emellett energiapazarlók is (hatásfokra gondolok itt). Viszont a negatívumokat bőven kárpótolja a hang (amit sokat az elektroncsöves erősítők "lágyságához" hasonlítanak), és még egy érdekesség, hogy elvben egy ilyen erősítőnek nem kell elő-végfok traktusokat tartalmaznia, a MOSFET tranzisztor érzékenysége miatt.A fentiekre kinek mi a véleménye?
Amúgy azért vannak kisebb cégek, akik egyéni készítésben még gyártanak MOSFET tranzisztorokra épülő audiofil erősítőket, pl. az angol BK Pro Audio: [MF900 amplifier]
-
cekkk
veterán
-
Mr Paris
tag
Üdv az Uraknak!
Látom kicsit elvándorolt a topic HTPC és medialejátszó vonalra
Szeretném megkérdezni a HDMI-s erősítővel rendelkezőket, hogy hogyan vannak csatlakoztatva a TV-hez ill. az erősítőhöz a lejátszó eszközök?
Értem ez alatt, hogy hdmi-n be minden az erősítőbe és onnan a HDMI out-on a megjelenítőre vagy pl. a lejátszóból vagy HTPC-ből a képet a megjelenítőre és a hangot optikain vagy másképp az erősítőbe?
Mik a tapasztalatok melyik a jobb? -
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #36619 üzenetére
Xmbc megy linuxon, csak nem ismeri a BD-iso és a BS menüt.
Nekem volt
Az hogy nem tudod ugyan úgy elindulni mint ahogy kikapcsoltam, és driver problémák is voltak vele, ami nem a linux hibája. Csak ugye kevesen használják és nem foglalkoznak vele.
De kezd egyre színvonalasabb lennipython1
Ezt is hozzá lehet csatlakoztatni a házimozi erősítőhöz
Küld el privibe -
hackeeeee
Jómunkásember
-
cekkk
veterán
válasz
jos3ph #36615 üzenetére
Bocsi hogy belekotyogok, de neked hobbira kell vagy dolgozol vele? Hobbira szerintem felesleges, ha dolgozol vele spórold ki.
Én mint leendő informatikus , meg dolgozok is benne, hidd el egy olyan program megírása nem 2 perc és nem 1 emberes meló. Egy matematikus ismerősöm kezdtek el vektoros rajzoló programit írni, hidd el nem egyszerű.
Szoftvereknél lopni szerintem nem ér
Azzal keményen dolgoznak és nem egész nap egy stúdióban forgatnak bekokózva és nem irreális árakat kérnek mind egy cd vagy BD lemez után.
Egyébként egyszer menne ki hozzád az asva vagy a bsa rendőrségi kísérettel, hidd el mindent megvennél, És a cégek és sok magán személy is megteszi ezt.hackeeeee
Megszűnt a Microsoftos támogatás, már szerintem csak nekünk infós hallgatóknak jár
Pedig azt hitem életem végéig kapom majd a wint msdnarólDe örülök hogy nyitnak a linux felé, bár majd én akkor nyitok a grafikus linux felé ha barátnőm tudja kezelni
A szerverrel nincs semmi bajom azt szeretem -
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, kapott egy reset-et a cucc, most annyit megcsináltam, hogy hangja legyen.. De majd holnap konfigolok..
Család már le is szidott, hogy miaz, hogy nem lesz rádió.
-
jcage
tag
válasz
jos3ph #36615 üzenetére
Ne haragudj, de ez szemléletbeli különbség. Az itteni fórumozók nagy többségének komoly PC/NOtebook-ja van otthon, amit többszáz ezer HuF-ért vett. De alapból nem tervez be egy OS-t 25k-ért, mert azt le lehet tölteni.
PS-re pedig egy mezei felhasználónak nincs szüksége otthonra. Ha munkára kell, a cég megveszi, ha vállalkozó, akkor pedig ki fogja tudni termelni.
De ez tényleg off itt, szóval hagyjuk inkább annyiban.
Üdv,
J -
-
-
python1
veterán
válasz
jos3ph #36604 üzenetére
Meg az enyém is.
Visszatérve a kérdésedhez,a centered érzékenysége elég alacsony(87db) lehet kicsit feljebb kell tornáznod a centered hangerejét,vagy a frontokéból kicsit vissza venned.
Nekem mindig az a véleményem a centersugárzók-ról,hogy nincs tökéletes centersugárzó.
-
-
jos3ph
tag
SEGÍTSÉG!
Olyan problémával küzdök régóta, ha filmet nézek akkor a beszéd eléggé halk, amikor meg akciójelenet jön, elkezd ordítani. Az effektek hangosan szólnak, de a beszéd ahhoz képest halk. Mondták már a rossz elhelyezést, mondták már azt, ha sok kábel van együtt az is okozhatja. Mindent megpróbáltam és még mindig semmi javulás. Átnéztem az erősítő leírását, a lejátszóban próbáltam álligatni, de a center maradt ugyan olyan. Mission m3c2 center Mission kábel simán bekötve, tehát nincs dugózva, és egy Marantz SR5600 erősítő, a kábel közelében nem fut más kábel, és az elhelyezésén is változtattam. Eddig nem értem el javulást.
Aktív témák
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Suzuki topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- E-roller topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest