Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
junior11 #40668 üzenetére
Ennél többet nem tudok mondani.
Kérem kapcsolja ki. -
zetecR
addikt
válasz
Gál István #37956 üzenetére
Pozitív hozzáállás. Így kell a dolgokat bevonzani.
-
zetecR
addikt
válasz
KTTech #36627 üzenetére
Ezzel a dinamikakompresszióval kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Az erősítőmön 1-9-ig lehet állítani a mértékét, van egy MAX állás, egy OFF, amire azt írja a manual, hogy "a hangsáv szűkítés nélkül kerül reprodukálásra".
Továbbá egy STD, amire viszont a kövezkező a szöveges megjegyzés: "A hangmérnök által előírt teljes dinamikatartomány kerül reprodukálásra".Ezek szerint az OFF és a STD ugyanaz?
De akkor miért van rá külön lehetőség?Persze meg kellene hallgatni...
-
zetecR
addikt
válasz
xtremetuning #36254 üzenetére
Köszi.
-
zetecR
addikt
válasz
xtremetuning #36248 üzenetére
Mi lehet a különbség a Focal Chorus CC700, CC700S és CC700V között?
Látszólag a magas hangsugárzó nem ugyan olyan (?), ez lényegi különbség?
-
zetecR
addikt
válasz
robi-k #36110 üzenetére
A magyarázatot értem, sőt tapasztaltam is; az olcsó, egyszerű, belépő Warfi WH2 center-nek is más a hangszíne (mellesleg számomra kicsit "dobozhangú"..), mint a B&O-knak, így egyenlőre a centert szeretném lecserélni.
Viszont azért gondoltam a Dalira, mert olcsó és a későbbiekben - gondolom - egyszerűbb hozzá frontokat és háttérsugárzót bolházni, mint mondjuk a ritka MB Quarthoz.
-
zetecR
addikt
Közben a későbbi, egy cég termékeire építkezés jegyében néztem Dali Concept centert is.
Esetleg arról egy-két gondolat? -
zetecR
addikt
válasz
robi-k #36023 üzenetére
Igen, ezt tudom, csak kicsit fáradt vagyok, és elfelejtettem leírni.
Szóval a frontok B&O Beovox 3702-esek.
Nagyon régóta meg vannak, de szeretem őket. Én - laikusként - azt mondanám, hogy meleg, puha hangjuk van (feltéve, ha ilyen jelzővel lehet hangsugárzókat illetni.)
Egy olcsó szükségmegoldást szeretnék valamivel kiváltani (Wharfedale WH2 Centre-t).
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
medvezsolt #35487 üzenetére
Sony DAV-DS1000, DAV-DZ830W, SONY DAV-FX900
-
zetecR
addikt
válasz
bajnokpityu #34135 üzenetére
Mekkora mázlim van, hogy fogalmam sincs az erősítőmben lévő DAC paramétereiről, viszont marhára élvezem rajta a mozizást.
-
zetecR
addikt
válasz
Pityke78 #17599 üzenetére
Faroudja DCDi képjavító áramkör
A progresszív pásztázási feltaláló Faroudja által készített DCDi (Directional Correlation Deinterlacíng - irányított korrelációs progresszív átalakítás) áramkör egy olyan erőteljes képjavító eljárást alkalmaz, amely mozgáselemzéses technológiát alkalmaz a konkrét torzítások felismerésére és kijavítására bármilyen videó, film vagy vegyes üzemmódú lemez esetén. A DCDi kiszámítja és nyomon követi az élek elmozdulásait, és arra használja ezt az információt, hogy optimalizálva töltse ki a hiányzó képpontokat. Ez drámaian javítja a mozgó képek minőségét, megszüntetve az élek szaggatottságát, amelyet általában az interpolálás hoz létre.
Tovább is van, mondjam még?
Hollywood Quality Video (HQV)
Egy kis marketing anyag:
A Silicon Optix (a Realta chip forgalmazója) és a Teranex (nagyfelbontású, professzionális műsorszóró platformok forgalmazója) a kiemelkedő minőségű, Hollywood Quality Video elnevezésű termékkel igencsak magasra helyezte a mércét. A Teranex műsorszóró platform integrálódott a Realta chipbe. A Teranex szoftver algoritmusai, amelyek több mint 100,000 órai tartalmi ellenőrzés során tökéletesedtek és a szakmában elismerten kiváló minőségi szintet értek el, beépültek a Realta program futtatására.
A HQV chiphez használatos Realta-architektúra tartalmazza a szakma legelső, teljesen szoftver-programozású videó-tömb processzorát, amely másodpercenként 1 trilliónál is több művelet elvégzésére képes, külön képjavító modullal és végpontok közötti valós 10 bites képfeldolgozási lehetőséggel rendelkezik. Az említett alaptechnológiák megfelelő kombinációja teszi lehetővé a duális, nagyfelbontású képi adatfolyamok egyidjű feldolgozását, így válik a HQV a házi szórakoztató elektronika és a professzionális videómegjelenítő termékek javára.
-
zetecR
addikt
válasz
dabadab #17404 üzenetére
Ez egy alaplapi ALC889A, viszont a Realtek datasheetjében van egy utalás egy számomra ismeretlen DTC Connect-ről.
Ez azt ígéri, hogy a DTS Interactiv technológiával "encodes digital audio sources into DTS Digital Surround, which can then stream out to your Audio/Video Receiver using a S/PDIF connection."
Nem ez kellene nekünk?
-
zetecR
addikt
Hátha itt tudtok nekem segíteni...
Szereztem egy DTS demo és Set-up CD-t.
Az a gondom, hogy a Windows Media Player csak sztereóban játssza le (ráadásul az erősítő nem is DTS-ként kapja meg a jelet, csak sima PCM 48 kHz-nek), a Media Player Classic pedig egy szimpla fehér zajt küld ki az erősítőre.Az MPC-t hogyan tudnám beállítani 5.1 DTS outra?
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nagy nehezen ide találtam.Szóval, pendrive-ról koax digitális átvezetéssel Prologic II-vel nézném a 24 szinkronos, sztereo, 128kbps, 44kHz-es anyagát.
Valahol a 2. évad közepétől a következő problémám van: a center és a sub tökéletes, de a két fronton és a surroundon gyakorlatilag nincs térhatás, csak a miután vége az epizódnak és bejön a "vég"cím zene, ill egyszer-egyszer az epizód közben 2-3-5 másodpercere is bejön az effekt.
Ugyanerről a pendriveról a sztereo zenék egyből adják a teret, a TV sztereo adása szintén jó, de kipróbáltam egy NatGeo-s II. VH- dokumentum filmet és azzal sem megy a surround.
Mi lehet a gond?Az erősítőt már reseteltem, az nem segített.
Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Egérpad topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest