Hirdetés
Aktív témák
-
O_L_I
őstag
válasz Gál István #9966 üzenetére
Asszem ezen az erősítőn csak dísznek van a HDMI azaz nem fogja levenni a hangot a HDMI-ről (csak képet továbbít) de nézz uitána nem vagyok benne biztos. Amúgy Ati kártyáknál 3-as és felette lévő sorozatoknál van a kártyán egy hangcsip is (realtek) ami szépen ráteszi a hangot is a kép mellé a HDMI kimenetre.
Ha ez nem játékos akkor a Extreme music vagy az alaplapi hangkari digitális kiemenét használva tudod összekötni a PC-t az erősítővel.
Csak legvégső esetben kösd össze analóg módon. -
Vidala
senior tag
válasz Gál István #9968 üzenetére
Sztem is jól mondja O_L_I, csak azzal egészíteném ki, hogy a HDMI-n hangot is továbbít: a TV-re.
Ezeket a kézikönyvéből is kibogarászhatod (úgy látom digi csatlakoztatási lehetőség van hangkarin is), valami bolta azért kéne inkább elmenned, hogy meghallgasd.CoVboy Forever!
-
törölt tag
válasz Gál István #10770 üzenetére
Sztem megéri. 4-5 éves konstrukció. De van S/PDIF kimenet a kártyádon? Én nem láttam. Ha nincs,olyat szerezz.
-
törölt tag
válasz Gál István #10774 üzenetére
Tudod használni,csak kellene digitális kijárat is.Ezek csak analóg csatlakozások.Azt meg ha a multichannel in-be dugod,akkor a gépednek kell a szoftveres részét(dekódolás,jelszintek) intéznie.Amire ez az erősitő százszor jobban és gyorsabban képes.Azért keress digitális kimenetes kártyát.Vagy vegyél mellé DVD vagy blu-ray játszót,vagy a szgépröl vidd LAN-on Wd-tv--re és onnan digitálisan az erösitőre.
-
törölt tag
Habár most nézem: a legfelső mikrofon bemenetet lehet digitális kimenetnek konfigurálni.
Ez akkor megoldva.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fontosnak azért fontos mert az erösitő digitális jelfolyambóll tudja dekódolni a DD,DTS.... jeleket és onnan osztja szét a hangfalakra. Jobban mint a hangkártyád(pedig az se rossz,sőt).
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #12820 üzenetére
Csak sztereó rendszert szeretnél? Mert akkor felesleges házimozi erősítő! Inkább egy jó sztereó erőlködőt nézz!
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #12823 üzenetére
Kicsit azért leírhatnád részletesebben h mire van szükséged.... pl HD hangok, így HDMI kapcsolat, nézel-e BD lemezeket, csak filmnézésre vagy zenére is használnád.. stb...
Amúgy a Vardus nem egy nagy durranás...
[ Szerkesztve ]
-
Gombinyó
őstag
válasz Gál István #12825 üzenetére
Annyiért nagyon megéri, főleg ha új.
-
Gabor970
addikt
válasz Gál István #12828 üzenetére
hát nemtom.... Ha az erölködőt nézem, ugye már nem kapható (illetve régi áron két helyen hoz az argep) ha a mostani azonos tudásuakat veszem, azok kb 65-70e Ft árban mozognak. A hangfal új ára 65e Ft. Ha azt nézem hogy kb 2-3 éves cuccot épp lejárt garival 130e-135e Ft új ár helyett 110e Ft-ért, akkor kicsit sokallanám. Jobb szájízzel venném meg olyan 90e, max 95e Ft áron.
Nem, inkább maradnék a 90e-nél.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz Gál István #12830 üzenetére
HK AVR142 v, AVR137
Denon AVR-390
Yamaha RXV365Remélem nem írtam nagy hülyeséget. Nézd meg az avplanet honlapján a Marantz 3001-est! Igaz nincs HDMI de amúgy jó darab lehet. (mondom úgy, hogy sosem láttam közelről) szóval ne vedd készpénznek. Nem én vagyok a mindenttud itt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
vtechun
veterán
válasz Gál István #12993 üzenetére
külön sub ládára mindig szükség van, ha filmet akarsz nézni, zenéhez nem szükséges, de ha többcsatornás filmet akarsz nézni, akkor igencsak megdobja az élményt
-
vtechun
veterán
válasz Gál István #12995 üzenetére
meglehet, de sub akkor is kell 5.1-es filmekhez
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #12993 üzenetére
Olvasd el a 12915. hsz. utolsó bekezdését!
Házimozihoz KELL a szubbasszus sugárzó!!!"Kakaó" az erősítőkben van.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lean
aktív tag
válasz Gál István #13037 üzenetére
valami 2,5-es OFC kábelt vegyél, kb 400-500 Ft méteráron, többet szvsz nem érdemes ezen a szinten rá költeni...szín, kivitel ízlés kérdése. (vagy a 20%-os szabályt veszed figyelembe ld 1.hsz)
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
törölt tag
válasz Gál István #13042 üzenetére
Semmi gond nem lesz.
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13042 üzenetére
Ott kérj tanácsot és vegyél kábeleket, ahol a hangdobozokat. Biztosan árulnak hozzáillőt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13064 üzenetére
Hol vetted és mennyiért?
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13066 üzenetére
Mit veszel abból a 30-ból? Centerre és surroundokra kevés, kábelre picit sok.
-
Thuglife
senior tag
válasz Gál István #13069 üzenetére
Nem vagyok BBéci de ár/érték arányban jól jártál vele!
-
BBéci
legenda
Szerintem a VR 400-asok nem valók 15 négyzetméteres szobába, kicsit sok bennük a hangszóró. A 300-as bőven elég lett volna, vagy inkább eggyel magasabb kategóriás állványos dobozpár. Mivel ezt kínálták jó áron, hát megvetted. Nem csináltál rossz vásárt, de lehetett volna jobban is választani.
-
Dictator^
veterán
Ha a Vardus 400-as (szett) amit általába hozzányomnak centere érdekel, akkor minél előbb csapj le rá, úgyanis mega akcíó van Na jó, amikor néztem 24 volt, de pont amikor vettem, akkor jött az ákcióóó!
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Pecc
őstag
válasz Gál István #13141 üzenetére
Szvsz igen, azon mehetne a digit jel.
-
Pecc
őstag
válasz Gál István #13147 üzenetére
A erősítő és a vardusok közé hangsugárzó/hangfal kábelt keress..
Kapsz ilyet szerelve banán dugós kiszerelésben, illetve méterre is csatlakozók nélkül. Párszáz Ft méter áron és csillagos ég méter áron is.
Ebben a leírásban látod, hogyan kell csatlakoztatni a dobozokhoz ha nincs rajta csatlakozó.
Pl itt találsz erre való kábeleket.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13284 üzenetére
Biztos lehetsz abban, hogy jobban szól a Dali, de neked kell eldönteni, ez mennyit ér meg.
Nem lehet kijelenteni, hogy kétszer jobb a hangja, ez kiszámíthatatlan.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vtechun
veterán
válasz Gál István #13284 üzenetére
akkor lehet jobban jársz a mission mv cinemapackkal, 90k, és komplett szett
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13347 üzenetére
Kijelenthetjük, nincs szerencséd az eladókkal.
-
törölt tag
válasz Gál István #13403 üzenetére
Ujonan vagy használtan?
Ujonnan a csomagolásnak és a doboznak is esztétikailag karcmentesnek kell lennie semmiféle laza csavar vagy illesztés nem megengedett hátul nem szabad a festett csavarnak sérültnek lennie-garancia!-,minden tartozék meglegyen,és hogy minden hangszóró szóljon.
Használtan már többmindent,pl.szórókban.a membrán és a szövet épségét körben és keresztben,csavarok mindegyikének meglétét,mindezt darabonként,dobozon a lábak,csatlakozók épségét,lazaságát.Hangminőségét kritikusan,nem szabad csörögnie,kopognia sziszegnie(kivéve twiter,az sziszeghet ) hangszórónként vizsgálva.
Természetesen jó kábellel,a te erősitődhöz legjobban hasonlító erősitővel vagy kicsit jobbal kell megejteni(ha használt akkor nem muszáj,kivéve ha el mered vinni a tiedet) a vizsgálatot. A lehető legjobb forrást alkalmazd,-blu ray,vagy Cd játszó- esetleg a te rendszereddel legjobban megegyezőt(pl ha DVD a legjobb forrásod akkor azt.),mindezt digitálisan bekötve,HDMI ha egy mód van rá,és műsoros,ne másolt vagy MP3 anyagot vigyél vagy kérj,lehetőleg olyat amit ismersz,vagy legközelebb áll az általad kedvelt stilushoz,és tartalmazzon megfelelően részletes,magas és mélyhangot..Zenével filmmel(erösebben hangos jelenetet keress) és végül valami folyamatos,pl rádió forrást válassz legalább egy teljes szám erejéig és itt is végezd el a hangminőségvizsgálatot,és hogy mindegyik hangsz. szóljon.
A hangminőség késöbb változik uj dobozoknál,míg bejáródik,ezt vedd figyelembe![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gál István #13410 üzenetére
Miért?Csak bekötöd és kész...Polaritásra vigyázz,és hogy front A-ba dugd.
Milyen erősítőd van?Ne felejts el kimenetet választani.Dugd be tévébe a monitorkimeneten ott is be tudod lőni.Ha nagyon megakadsz,irj nyugodtan. -
törölt tag
válasz Gál István #13412 üzenetére
Antennának jó egy szál drót is.
Nincs másik,pl. DVD lejátszód forrásnak?Próbálj másikba dugni analóg forrás is jó.
Ha sistereg akkor jel megy a falba.
Lehet hogy a számítógépedben kell engedélyezni hangkimenetet.[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
válasz Gál István #13414 üzenetére
Biztos, hogy így kötötted be? [link]
Vardus leírásából szedtem ki. -
törölt tag
válasz Gál István #13414 üzenetére
Én azért kísérletezgetnék,szomszéd DVD-je analógban,digitálisan.
Aztán megnézném nem e van benyomva az a-b kapcsoló.Polaritás,(mondjuk attól szólna)Mute nyomkodása és hangosítógomb tekerés,Kábelcsere,régi is megteszi..Képernyőmenün 6 ohmra állitanám és letiltanám a többi hangfalt..De rádió sincs?? ez zavaró lenne...szál dróttal Szegedet kellene fognod mindent.3 méteres darabbal. Lényeg:a teljes láncot végigvizsgálnám,kötéseket legelébb.Ment az erősítő idáig?Fülhallgatón szól minden?
Még lennének ötleteim.[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Gál István #13426 üzenetére
Ha pc-ről kapná az optikai jelet, akkor ott elősdleges hangkeltőnek az spdif legyen belőve, és a hangkártyád driverében is engedélyezned kell az spdif-et.
matykooo: Nem lesz jó, mert úgy csak sztereó jelet kapsz, tehát a filmeknél bukod a térhangzást.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
törölt tag
válasz Gál István #13429 üzenetére
Akkor tedd másik-első- bemenetbe. És ott próbáld ki. Ha van bitstream a driveren,arra állitsd be és ha lehet állitani a kimeneti frekit akkor 48 vagy 96 KHz legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Gál István #13434 üzenetére
A pc-n nézd meg, hogy "ugrál-e a hangsáv", amikor lejátszol valamit az optikai kábelen kiküldve.
Ha a driverben be van állítva az spdif és a vezérlőpultban is ez van elsődleges hangkeltőként megjelölve, akkor sajnos nincs más ötletem!
Talán a hangkártya driverében lehet vmi beállíáts, amivel szórakozni kell, a creative driverekről eddig csak rosszat hallottam.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
törölt tag
Videokártyád HDMI-jéről próbáltad? Hátha onnan nyernél hangot.
Amugy jól csinálnád.De tuti hogy az az optikai kimenet?Mert nem ismerem a kártyád,azért kérdezem így. Van koax kimenet is?Hátha az jobbb lenne.[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
Amit Sanci ír, az elgondolkoztatott...
Egyik ismerőnek Audigy 2 zs hangkarija van, igaz régebbi ugye, de hasonló kategória volt annó. Annak is ilyen a digitális kimenete, és neki ha jól emlékszem csak KOAX-t javasoltak, merthogy azzal fog működni a dolog. Azóta elment nyaralni, tesztelni még nem tudtuk, de esetleg lehet, hogy akkor a Te kártyádon is csak koax kábellel menne.
Másik a Hdmi, amit Sanci szintén megszellőztetett. Ha van az erősítődön, akkor ennél jobb megoldás nincs is a hangok kiküldésére
-
törölt tag
válasz Gál István #13439 üzenetére
Igen,jó az optikai de ugyanolyan jó a koax is.Bocsi a HDMI kérdésért. Csak most néztam mag közelről az erösitőd.plusz közben msn,erre nincs mentségem.
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz Gál István #13439 üzenetére
Arra figyelj, hogy ha koax-koax kábelt veszel, akkor az valszeg a hangkariba nem fog belemenni (szélső helyen van a csati, nem férne el..), szóval érdemesebb jack-koax-szal próbálkozni.
-
Termi16
őstag
válasz Gál István #13442 üzenetére
Szerintem a jack-dupla rca jó, de érelemszerűen csak az egyik rca-n fog jönni a jel. És azt tudod a koaxba dugni az erősítődőn.
Vagy itt látok jack-koax átalakítót, ha ezt beledugod a hangkártyádba, akkor a hossza miatt már elég hely lesz, hogy a "sima" koax kábelt haszálhasd.
-
törölt tag
válasz Gál István #13442 üzenetére
Tessék kép róla.A legelső az.
-
Topa00
tag
válasz Gál István #13487 üzenetére
ja értem, pontosan Dorozsmáról vagyok (szeged mellett).
te honnan?
Az elképzelésem egy 7.1 szett összeállítása lenne, blu ray lejátszóval, meg ugye egy erősítő. A lényeg a szép hangzás, halkan is szép, ugyanis egy társasházi lakásról van szó, nem akarom elkergetni a szomszédokat, vagy ők engem
tv-t már kinéztem, egy full hd led lcd a samsungtol. nézegettem egy pioneer blu ray lejátszót, vaterán van egy használt Pioneer BDP-LX71. A hangfalakról még gőzöm sincs.
köszi előre is -
Topa00
tag
válasz Gál István #13489 üzenetére
A szoba olyan 24-25nm-es, kb. 65m3-es. A keret 4-5százezer között van. Ebbe már erősítő, lejátszó, + a hangcuccnak kellene beleférnie.
-
Gabor970
addikt
válasz Gál István #13515 üzenetére
amit a kezed épp elbír, az nem több mind 50-53C° Szóval az egyáltalán nem vészes, nem hinném, hogy a FETek 90C° fölé mentek volna.
-
BBéci
legenda
Normális üzemi hőfok, ha 3 órán át rendes mozihangerőn használod. Ezért nem szabad semmit a tetejére pakolni és kellő helynek kell maradnia a szellőzéshez.
-
törölt tag
Néha én nem is tudom hozzáérinteni a kezem.Egyszer legkevesebb 5-6 óra nagy hangerőn való használat után,kb 60-65 fok lehet. Az tényleg meleg volt de még simán müködött. És azóta is.
Ezért irom mindenkinek hogy legalább 10 centi legyen felette. Még ha faragni is kell.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13546 üzenetére
Szerintem antennakábel.
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #13551 üzenetére
Bármilyet, ami árban illik a rendszeredbe.
Az Arcam AVR500 listaára 3200 euró. Mindegyik tesztben leírták, hogy 1.3-as HDMI csatlakozói miatt nem 3D képes. Kapni hozzá 1.4-es modult, ami egyszerűen a régi helyére illeszthető.
Számomra nagyon szimpatikus megoldás külön vinni a kép és a hangjeleket, nem véletlenül van erre lehetőség a csúcs lejátszókon.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gál István #13603 üzenetére
Tökéletes.
-
nagyúr
válasz Gál István #13624 üzenetére
Hát valami olyasmi, hallottam a kisöccsét a 25 centiset, de az nem ment le ilyen mélyre mint ez, bár még szoknom kell és hangolgatni, hogy eltaláljam a megfelelő hangerőt és azt, hogy hol is vágjam le 80-90 vagy 100Hz? Jelenleg 80-on van a vágó.
Üdv,
Vik~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Építő/felújító topik
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest