- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
-
Poplacsek
senior tag
válasz
jos3ph #36792 üzenetére
Nem tudom hol mennyi, mikor én vettem, akkor 4400EUR volt a HD kártyás változat. Szerencsémre én azért ennél jóval olcsóbban jutottam hozzá :-)
Amúgy nem tud semmi extrát, csak nagyon jól szól.
Úgy értem nincs mikrofonos bemérés, nincs fejhallgatókimenet, + a sok-sok hókuszpókusz... -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #36794 üzenetére
2134en és a 5532n túl vagyok, volt mindkettőm, most az LM4562 van benne.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
muzsikpeti #36782 üzenetére
Hoppá egy DACtárs
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36789 üzenetére
Hát úgy van ez, hogy mindkettő jó.
Amúgy van Burr és Wolfson is az enyémben.
És ez nem is kussol(kopp-kopp)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Poplacsek #36780 üzenetére
imént a pcm-et dicsérted.(burr)
hogy is van ez?
sztem egyébként a dac hangjának a karakterét határozza meg,és az elméleti max minőséget a dac ic,de ez kb 30%a a végeredménynek.viszont elromlott a hómméddacom
mindent átnéztem,amibe belenyúltam,és mégis aszongya nincs jel.szomorú vagyok,nagy a csönd...
egyébként bibi,nekem oldalanként van 1-1 8742esem.csak épp kussol... -
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36786 üzenetére
De amit muzsikpeti mester mondott a centerrel kapcsolatban, azt megcsináltam, még jobban is néz ki egy vonalban minden, a hangi változásokat majd holnap megnézem, egyenlőre csak ennyit tehettem. Köszi a segítséget!
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36784 üzenetére
Tudnék, de így is elég közel van a hallgatói pozícióhoz. Megmértem centivel
és pontosan 1.5 méterre van tőlem, az összes hangfal. Mennyiben lenne jobb attól a 15cm-töl? Tudom sok kis apró beállítástól lesz egy rendszer jól beállítva, de ez a szoba tényleg nem nagy.
-
Maxell014
senior tag
válasz
DjKoxi #36681 üzenetére
hello hát szeretném ha új lenne de megnéztem a denonokat is annyit nem tudok rákölteni 50ezrem van +a szállítás azért végülis a lényeg hogy a zene szépen szóljon megesetleg kisebb házibulikat kibírjon meg még filmet szoktam nézni végülis ennyire kell mondjuk nem tudom hogy 50k-bol megoldható-e
-
jos3ph
tag
válasz
xtremetuning #36767 üzenetére
Sajnos nem nagy a szoba, és így tudtam elhelyezni ezeket a hangfalakat. Azért mert kicsi a szoba, meg nem fogok szappantartókat venni. Nem ebben a szobában lesz mindig ez a cucc, ezért is vettem ekkorát. De gondolom arra gondoltál, hogy túl közel van a falhoz a front.... Ezen sajnos nem tudok változtatni, de tudatában vagyok, ha nagyobb térben volna elhelyezve, akkor lényeges akusztika javulást érnék el.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36777 üzenetére
Na az én erőlködőmben 24/192-es WM8740-es Wolfson dolgozik. Nem rossz...
-
jos3ph
tag
válasz
muzsikpeti #36766 üzenetére
Hmm, erre már én is gondoltam, most így helyeztem el. Megpróbálom majd úgy, hogy kívülre rakom. Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #36776 üzenetére
Itteni árat nem találok róla, most keresgéltem kicsit... ~78 angol font.
Segáz..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #36758 üzenetére
kisker tételben 2-3e körül van egy pcm1784 ic.
és mié nem wolfson 7841/2,akkor már,ha drága gép.ott belefér,h 3x annyiba kerül a chip,és sokkal nehezebb kiszolgálni...
-
Chaser
legenda
Llano itx lapok megjelenéséről tudtok valamit?
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #36769 üzenetére
Ez igaz, de a dune eddig is jó úton haladt, most is jókor lépik meg ezt.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
xtremetuning #36765 üzenetére
"Akkor, ha prot veszel, feleslegesen fizetsz ki 7db átalakítót..."
Nem teljesen, mert ha fejhallgatózok, akkor használnám a belső DAC-okat is :-)
Az IC téma nálam már nem játszik az biztos, nincs semmi gond a HDMI-vel, csak jó DAC legyen az erősítőben, márpedig a Lexiconodban vagy a Pirmare SPA22HD-mben nem rossz DACok dolgoznak, igaz nem 32 bitesek, de a 24 se gyengeszerk.: Ja most gondolkozok, hogy a Lexi nem HD-s. Hát akkor a Te esetedben tényleg az IC-s a jobb megoldás, hogy a HD hangok megszólaljanak!
-
xtremetuning
addikt
válasz
muzsikpeti #36764 üzenetére
Jóformán üres ez a piaci szegmens. Senki nem akarja meglépni a nagyok közül. Gondolom nagy a fejlesztési pénz és a kockázat.
Ha tényleg jó lesz a cucc, Duneék tarolhatnak. -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
xtremetuning #36765 üzenetére
Szerintem örömmel fogod venni a 7db ic-t
-
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Finom darab lesz az biztos.
Magasra teszik most a mércét dune-ék. -
jos3ph
tag
Tettem fel ezt a képet a házimozimról. Várom rá a pozitív, negatív kritikákat!
-
Poplacsek
senior tag
válasz
Én már csak HDMI-ben gondolkodok. Az erőlködőmben is hasonló DAC van.
-
cekkk
veterán
válasz
Az XBMC (Xbox Media Center) fejlesztői környezetének támogatása
Na ez komoly lesz, mert ha ez igaz akkor mindent lehet egy androidos alkalmazásról vezérelni
Valamiért ez a távirányíthatóság a mániám, mert nálam még nincs olyan hangrandszer amiért megéri a pro, meg pénzem sincs, de hátha a kisebbek is így vezérelhetőek lesznek
-
DjKoxi
senior tag
válasz
xtremetuning #36757 üzenetére
Hiszek Neked
Gondolom eltelt egy kis idő mire megtaláltad a biztos forrást. Már látom vagy a sávszélességemet, vagy az ismerőseim körét kellesz bővítenem
-
xtremetuning
addikt
válasz
Poplacsek #36756 üzenetére
Itt egy frissebb, de itt is megy a sötétben tapicskolás...
7 darab Burr-Brown dac
Fellendítik az analóg összekötő piacot ???
7 darab komoly egyforma ic....nyami. Többe lesz, mint a készülék. -
xtremetuning
addikt
válasz
DjKoxi #36754 üzenetére
Összehasonlítottam a Sting - Live in Berlint BD50-en és Blu-Ray-en. (mert megvettem pont ezért). Hang detto - kép minimálisan, ezért írtam a 98%-ot. Az összes eredeti blu-rayemet letöltöttem, kapaszkodj, volt ahol jobb a release, mert nem a magyarok által kiadott anyagból dolgoznak.
És megemlíteném azokat az anyagokat is, amiket itthon meg sem tudnál venni, még ha szeretnéd semSeal - Soundstage ; Game of thrones sorozat 1080i-ben....stb.
Ezeket mikor éred el itthon ?
Ne felejtsd én csak BD50-et használok. 5-10 gigás fileok szóba sem jöhetnek.
A vászon mindent megmutat. -
Poplacsek
senior tag
válasz
xtremetuning #36749 üzenetére
Ezt a korábbi Pro speckóban írták, pl itt magyarul is. Ebben a rövid beharangozóban nincs ott, de attól még valószínű, hogy nem adták alább, csak feljebb mentek mindenben
-
-
DjKoxi
senior tag
válasz
xtremetuning #36751 üzenetére
Ha Neked megfelel ( olyan rendszerrel ), én sem találnék kifogást rajta. De emlékszem ismerősök által mutatott letöltött dvd ripekre amiken, még az én alsó közepes cuccomon is láttam, hallottam a különbséget az eredeti meg a letöltött között. Ezért jártam inkább kölcsönzőbe.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Poplacsek #36746 üzenetére
A 3000 ojró induló lesz szvsz.
Ha 20%-ot alkudunk, már "csak" 2400. Egy közepes minőségű (audiofil) Blu-ray ára.
Nem mondom, hogy ajándék, de nem is megfizethetetlen.
Kérdés, mikor fog valójában megjelenni, vagy csak befogják a szánkat megint egy időre.
Ne feledjük el, 2 éve készül.... -
DjKoxi
senior tag
válasz
xtremetuning #36744 üzenetére
Ebben igazad van. Ilyen cuccnak akkor sem lennék célközönsége ha nyomtatni tudnám a pénzt. Az állam meg hamarabb leesne a 10e eurotól, mint a látott képtől, vagy hangtól.
De ezt tényleg nem vitaalapnak szántam, és megértem azokat akiknek nem elég a felső kategória alsó része, hanem igénylik a maximumot. -
Jégtörő
aktív tag
zenehallgatásra 2.0 vagy 2.1 a nyerő? 5.1 nem jön ki max szembefalra egy center, de az meg nem jó ugye?
-
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36741 üzenetére
Lehet, hogy van ilyen, de igazából minek lenne, hisz egy PC-hez semmi előnnyel nem bír az analóg, csak hátránnyal: nehezebb, drágább, esetleg jobban melegszik, azonos teljesítményben nagyobb stb-stb...
Szerintem nincs értelme egy HTPC-t és egy Dune Pro-hoz hasonló célhardvert összehasonlítani. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #36737 üzenetére
Azért ennek is egész jó a felépítése, kérdés, hogy mennyi hozna a hangon.
Annyit már nem biztos, hogy megérje azt a majd 90 ezret. -
DjKoxi
senior tag
Nem szeretnék nagyon beleszólni, de fel nem tudom fogni, hogy egy 3e eurós médialejátszónál miként merül fel az, hogy kezeli-e a borítókat vagy sem?
Ha annyi pénzem lenne csak erre ( gondolom akkor a többi cucc is hasonló szintű lenne ), eszembe nem jutna netről töltögetni bármit is. -
Poplacsek
senior tag
válasz
bajnokpityu #36732 üzenetére
Pl.a Dune Prime-hoz gyártott VLS táp egy analóg tápegység volt. És én arról beszélek, hogy a komoly HiFi cuccokhoz mind (külső v. belső) analóg tápot gyártanak, nem véletlenül. A Dune Pro-ba is egy nagy toroid trafós analóg tápegység került.
A HTPC az nem hifi eszköz, abba a kapcsolóüzemű is elmegy... De azért komoly varázslat lenne számítógép eszközökből jobb HiFi (most csak a hangról beszélek) lejátszót összetenni, mint amilyen várhatóan ez a Hifistákat is megcélzó Dune Pro lesz. -
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36734 üzenetére
Igen, aztán rájöttem... de az új gui-t már legalább megkapta
ez viszont hiányzik a PCH-n, remélem ott is átállnak a flash-re.
-
cekkk
veterán
válasz
hackeeeee #36735 üzenetére
Ha ma össze tudnék rakni egy htpc-t 80-90 ezerből szoftverrel együtt ami letudja játszani a BD-iso, BD menüt, úgy hogy ezt mindet egy programmal, és még szépen zenél is, akkor lehet elgondolkoznék, de mivel ezen igényeimet nem tudja így nem
Pityu
Van classic-hoz is -
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36726 üzenetére
Bocs, összekevertem. Szóval tudja, ha telepíted rá. A PCH-n van alapból a YAMJ.
-
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36713 üzenetére
Ezer éve benne van a jukebox funkció... és ott bizony a borítókat kezeli, sőt letölti netről. Semmilyen külső program nem kell hozzá (csak értelmes legyen a filenév).
-
Poplacsek
senior tag
válasz
xtremetuning #36722 üzenetére
Természetesen nem, de pl. a 192kHz-32Bit-es Burr-Brown DAC-hoz hasonlókat ne nagyon keresgéljen senki HTPC-be.
-
xtremetuning
addikt
Egy bizonyos szint után, sajnos a kicsiért is sokat kell perkálni. És aki megvesz egy komoly cuccot 5-10-15-20 milláért, annak ez nüansz. Ez van.
Anno autohifiben is 200k-ért jó rendszert tudtunk összerakni. Aztán, ha tovább akartál lépni, csak a közép-magas készlet volt ennyi. Nem kell ezen csodálkozni.És azért nem 'pici' a javulás. Ráadásul, ha a vetítőd már mindent kiköpött magából, akkor csak a front-enden tudsz hozni rajta.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #36715 üzenetére
Ezt én is nézegettem.
A táppal kapcsolatban ,nekem seasonic tápom van a (király táp).
-
Poplacsek
senior tag
válasz
jos3ph #36710 üzenetére
Aki high-end minőséget akar és van pénze az ilyet vesz nem HTPC-t. A legjobb minőségű PC kártyák, vagy tápok a fasorban sincsenek a Dune Pro hardvereihez képest.
Aki meg ár-érték arányban jobb megoldást akar, kevesebb a lóvé, vagy a házimozi rendszer egyéb komponensei se indokolnak egy 3000EUR-os médiaplayert, az épít egy HTPC-t töredék áron, vagy vesz egy kisebb DUNE-t.
Mindenkinek mások az igényei. -
xtremetuning
addikt
válasz
python1 #36704 üzenetére
Én meg ezt a házat néztem elsőnek...
-
cekkk
veterán
válasz
jos3ph #36710 üzenetére
De áruld már el mit akarsz bővíteni?
Szerintem HTPC hez nem tudsz olyan minőségű anyagokat venni mint ehhez, PL tápegység, ami ezekben van igen komoly és nem mérhető össze egy számítógépes táppal. Ez média és zene lejátszónak lett tervezve dierekt ennek a célnak, míg a HTPC nem feltétlen, lás a processzor,vga vagy a tápegységét.
De az tuti nem a mi zsebünkhőz van tervezve, de ha valaki megszánna vele elfogadnám, de az 1 millió kemény pénz érte, de a Cinemaster még többKKtech
Szerintem xtremetuningarra gondolt, hogy nem egy külső programmal kínlódni, hanem már magában a lejátszóban legyen ez instalálva.
xtremetuning
Mi volt a márka, ha szabad tudnom?
De ha a dunénél csak ennyivel jobb és van közte 3000 euró akkor szerintem nem éri meg vagy megérné?
Vagy ennyit kell már fizetni ilyen pici javulásért.
Mert nekem ennyi százalák ennyi árért kevésnek tűnik -
xtremetuning
addikt
De, teszteltem 3 méteres vásznon a csúcs Sim2 vetítővel.
A kép agyonveri a dune képét (+30%), a hang (+20%). Mindezt 3500 eurótól.
Kértem ezüst színű házat, a válasz nem. Kértem min. 7 collos kijelzőt a házra, a válasz nem. Akkor én sem nem se.Ezért gondolkozok saját építésben Origen házzal, amiből van ezüst és még kijelzője is akad. Annyi, hogy kell találnom egy profit, aki bolondbiztosra megcsinálja a winfost alá.
Meg egy hangkarit, ami komoly koax kimenettel van szerelve. De asszem ebben már bajnokpityu segített. -
KTTech
veterán
válasz
xtremetuning #36701 üzenetére
Borítókat kezelni már a mostaniak is tudnak... Nem fog megjelenni, mert 2011 végét, 2012 elejét írják megjelenésre.
Ezzel a procival fog jönni a PCH-C200 utódja is, én arra fogok cserélni
-
python1
veterán
válasz
-
cekkk
veterán
válasz
Év végéig biztos várhatsz ha nem tovább
De nem próbáltál ki mostanában valami jó kis lejátszót amiről itt a fórumban írtál?
Azzal mi lett? Nem lett olyan jó mint ígérték? -
xtremetuning
addikt
válasz
KTTech #36699 üzenetére
Akkor viszont nem értem, mit szuttyogtak eddig.
A 3000 euro nem meglepő, de kíváncsi leszek, tud e borítókat kezelni, stb....
+ tényleg jöhetne valami részletesebb leírás róla. Remélem a napokban megjelenik.
Pont most akartam elkezdeni HTPC-t építeni..., legfeljebb várok kicsit.
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest