Hirdetés
Aktív témák
-
palu
tag
Sziasztok,
Mint sokan itt, én is házimozi erősítő vásárlás előtt állok. A szakavatottabbak segítségét kérném a döntésem elősegítésére. Két erősítőt néztem ki végül de bármely más megoldásra is vevő vagyok ha kellő indokkal szolgáltok.
A rengeteg funkció (OSD, bemérő mikrofon, kodekek garmadája) mellett ami mindkét erősítő sajátja a következőek szólnak egyik vagy másik mellett:
ONKYO TX SR508 főleg a 4 digit bemenet (Ahogy számolom kell is mind) BI-Amp (A hangfalam tudja)
MARANTZ NR1501 Video upscale to HDMI, kompakt méret.
Érdekes, hogy ennél az erősítőnél nem találtam a leirásban hogy 7.1 nél kevesebb hagszóróval is üzemeltethető lenne. Remélem nem így van.
Személyes tapasztalatokat várok, ki miért melyiket választotta/választaná. Esetleg mit ajánlana ebben a szegmensben.
Segítségeteket előre is köszönöm
Palu -
palu
tag
Nekem a külcsin nem annyira fontos viszont ha pénzt adok érte legyen funkcionális és szóljon jól. Sajna nincs ismerősöm akinél megnézhetném a kiálasztott típusokat, igy némi kapcsolgatás próbálgatás után kialakulhatna valami elsődleges benyomásom.
Ezért is kértem a fórumozók véleményét, hátha abból le tudok szűrni valamit.Palu
-
palu
tag
Sziasztok,
Végül meghallgatás után, és a különböző extra szolgáltatások kipróbálása után (Zone2), Bi-Amp az Onkyo TX-SR508 mellet teszem le a voksom. Már csak a megfelelő hangszórókat keresem hozzá. 3 jelöltet találtam ismét véleményeket esetleg alternatívákat várok
- KEF 7 5.1 rendszere
- Wharfedale diamond 10.5 5.1 szettje
- POLK TSI 300 5.1 szettjeUtóbbi kettőről jokat olvastam a KEF 7 ről csak a gyártót dicsérik. Legszimpatikusabb a Wharfedale a legnagyobb membranmérete es formája miatt. Viszont ezt túl közel a reflexnyilása miatt nem lehet tenni a falhoz.
Ti mit szóltok hozzá, esetleg max 170e mi mást ajánlanátok film/pop/rock/jazz hallgatáshoz
Koszi a segítséget
-
palu
tag
Sziasztok,
Összeállt végre a Házimozi szettem. Onkyo TX-SR508E, PolkAudio TSI300 szett. Minden jó és szép egyedül a HTPC-met nem sikerült rábírnom HDMI-n Dolby DTS vagy bármi más PCM től eltérő jelofolyam kiadására. Az alaplap egy msi 785gm e51. Full HDMI video/audio támogatással.
A PCM esetében sem vagyok meggyőződve arról hogy nem csak sztereó jön ki belőle.Kérdésem hogy lehet megállapítani hogy hány csatornás PCM et kap az erősítő
Van e valamiyen teszt mkv, avi ami egyenként szólaltatja meg a hangszórókat hogy a térhatást, többcsatornásságot ellenőrizni tudjam.Minden ötletet, infót szívesen veszek. Akár egy hiánypótló cikk is jól jönne hozzáértők tollából.
Mindenki segítségét előre is köszönöm
Palu -
palu
tag
Sziasztok,
Nemrég írtam a HTPC-m és az Onkyo 508-al. Sajna előrébb nem sikerült jutnom.
Az msi 785gm e51 lapnak van full HDMI kimenete és koax SPDIF.SPDIF en keresztül stereo jel tökéletesen átmegy ekkor 508-on PCM felirat világít. Probáltam AC3 5,1 hanggal ellátott avi-t Mplayer-el lejátszva de ekkor is PCM felirat világit szól valami a centerből és hátterekből de nem tudom egyertelműen eldönteni hogy nem egyezik a két frontéval. Jól jönne egy file ami külön külön megszólaltatja ez egyes csatornákat. Youtube on találtam egy csomót de azok meg sem szólalnak.
Próbáltam MKV-t annak a hangja se jön ki.Tudnátok ajánlani lejátszó / ha kell kodek / film/zene együttest ami 5,1 tesztre bevált. Szívesen kísérleteznék vele én is.
Bárkinek bármi ötlete? Esetleg ha a segítséghez kell még háttérinfó kérdezzetek.
Köszi előre is
Palu -
palu
tag
Sziasztok,
Bár nem volt nagy tülekedés utolsó kérdésem megválaszolására, azért megosztom mire jutottam a témában.
MSI 785GM-E51 alaplap HDMI kimenetével voltak még részlegesen vannak is gondjaim. A gépre az Onkyo 508-omat kötöttem. A megállapítások.
1.) A hangkártya RCA SPDIF kimenetén csak és kizárólag PCM 2,0 jel jön ki, de az konzekvensen.
2.) A HDMI hangkimenetet az eszközkezelő csak akkor találja meg, ha a gép elindítását megelőzi az erősítő bekapcsolása
3.) A HDMI hangkimenet alapból PCM 2,0 formátumban adja ki a jelet. WMP és hozzá FFDSHOW használata mellett DD DTS AC3 tömörített formátumok is direkt kijönnek a gépből. De csak ffdshow mellett nélküle nem. A kiküldeni kívánt formátumot sem a driver-ben sem a hangkártya vezérlő SW-ben nem lehet állítani.
4.) A legfrissebb MSI netes hivatalos driver-ek telepítése után a HDMI hangkimenet egyáltalán nem működik, csak a gyárilag csomagolt driver kelti életre a fenti funkciót.Jó pár nap fórumböngészés, néhányszoros Ghost-os újratelepítésre volt szükség a végleges konzekvenciák levonására. Remélem hasonló cipőben járók már kevesebbet bajlódnak a dologgal.
-
palu
tag
Sziasztok,
Tapasztalok egy érdekes jelenséget az ONKYO TX-SR508-ommal. Működés közben, legyen az rádió hallgatás, vagy házimozi, vagy zene néha random időközönként de egy használat során 1-4 óra intervallumban egyszer hallani lehet egy kis kattanó hangot. Egy relé le vagy fel kapcsol a hang alapján. Ki-be kapcsolásnál, üzemmódváltásnál nem is érdekel az oka, de jelen esetben konstans körülmények között történik. Milyen automatika kapcsolgathat?
Más is tapasztalt hasonlót, vagy csak az én erősítőm indult el a meghibásodás felé? Megjegyzem megvásárlás óta hallom néha a kattanást, csak mostanában jobban figyelek rá.Segítséget, a tapasztalatok megosztását előre is köszönöm.
Palu -
palu
tag
válasz kisatko #26310 üzenetére
Udv,
Nekem, csak akkor megy a HDMI hang, ha be van kapcsolva az erősítő és úgy indítom a PC-t. Ilyenkor találja csak meg a HDMI hang kimenetet.
A driverekkel rengeteket szenvedtem, olvass vissza részletesen leírtam a konklúziókat. Ja és 3 szenvedéssel töltött nap után mostmár 3 hónapja minden szuperül megy.Palu
[ Szerkesztve ]
-
palu
tag
Sziasztok,
Régebben volt belinkelve egy cikk a villásdugó forgatásról. Tárgyilagosan fesz mérésekre alapozva segít kiválasztani a megfelelő beállítást. Aki tudja melyik hozzászólásban volt írja meg legyen szives. Egy istennek sem találom.
Köszi előre is
Palu -
palu
tag
Sziasztok,
Szeretném kiegészíteni a meglévő remdszerem egy LP lejátszóval. Ebben kérném a segítségeteket. Pl milyen fórumokat ajánlatok a tájékozódásra, hol érdemes használt de megbizható, vagy esetleg új lejátszók után nézelődni. Számomra ez és az AV Fórum ismert. Pár hasznos tanács, ötlet, kiindulópont jól jönne.
Palu
-
palu
tag
Sziasztok,
A jelenlegi rendszerem mellé szeretnék mélyládát. Most PolkAudio TSi300 frontok, TSI100 háttér, CS10 centerem van Onkyo TX-SR508-al. Mindez 18m2 szobába igyekszik kellemes hangélményt nyújtani.
A hangfalszetthez szerintem leginkább a PolkAudio PSW 110 passzolna. Hangjáról mozihoz jókat hallottam és vizuálisan is illene a jelenlegi hagfalak közé.
A BBéci által nemrég belinkelt Proson Reality Sub 10 lenne még a másik általam választott alternatíva, ebben a minőségi és árkategóriában. Szintén jókat olvasni róla.Ti melyiket választanátok, esetleg tudtok ajánlani más jobbat ebben a kategóriában?
Palu
-
palu
tag
Sziasztok,
Végül a TSI300 5.0 szettemhez a PSW110 Subot vettem meg. Még a beállítás fázisában tartok, az eddigi érzéseim vegyesek. Az 508-om a mérőmikrofonos bemérés eredményeként 40Hz es vágási frekvenciát állított be. Ezzel a Sub gyakorlatilag zenehallgatás közben nem is hallatja magát ha NEO 6 térhatást rátéve aktiválom. Filmeknél már más a helyzet, de ott is visszafogottnak érzem a jelenlétét a frontok mélyéhez képest (itt valami egyensúlyt várnék).
A kalibrált dB érék extrém növelésével megjött a Sub hangja, de akkor már ez is extrém volt. A vágási frekvencia magasabra állításával is próbálkoztam, 50Hz től felfele végig érezhető a mély működése de a frontok abszolult kiheréltnek tűnnek.Ötlet, javaslat a Sub lépésenkénti finomhangolására?
Esetleg szívesen elhívnék egy szakavatott fórumtársat némi hallgatózásra. Zuglóban nem messze a stadionoktól lakom, ha valaki a közelbe lakik (a távolabb élőket sem zárom ki) és szánna rá időt szívesen vendégüllátom.
Palu
-
palu
tag
válasz nebulo5 #37681 üzenetére
A készülékmelegedéshez,
Onkyo 508 asom van. Vagy 25cm légtér van az erősítő felett és igy is szemből nézve a jobb hátsó sarka terhelés nélkül is szépen melegszik. A kezem épp hogy elbírja. Ha használom is annyi a változás hogy a nagy hűtőborda is lekezd melegedni a készülék elejéhez közelebbi részen.
Érdekesség hogy a nagyon melegedős résznél hűtőbordát nem is látni, robbantott ábra alapján ott lakik a DSP.Másnak hasonló tapasztalatok?
-
palu
tag
Sziasztok,
Felmerült, hogy milyen csatlakozási formán milyen tartalom tud átmenni. Összeszedte ezt már valaki?
SPDIF, Optical, HDMIMelyik milyen formátumok és felbontások közvetítésére alkalmas? Szerintem sokunknak hasznos infó lenne. Mitől egyáltalán mit lehet elvárni
Nálam pl DVD lejátszóból kijövő optikain az Onkyo 508 dvd film esetén csak DD jelet lát, akkor is ha dts es filmet játszom le. Egyszóval örülnék egy összeszedett felhomályosításnak.
Köszi előre is
Palu -
palu
tag
válasz -cobra- #39043 üzenetére
Üdv,
Nem ismerem a konkrét erősítőt. 2 megoldás elterjed a fejhalgató csatlakozáshoz. Egyik esetben bedugod a fejhallgatót és kiválasztod a fejhallgató kimenetet a kimenetválasztó kapcsolón. Ekkor a kapcsoló körül nézelődnék vajon átkapcsol e. Másik esetben maga a dugajzat tartalmaz egy kapcsolót ami ha old (fejhallgató bedugáskor ) lekapcsolja a hangfalkimeneteket. Sűrű használat esetén vagy mint nálam annó ha a gyerek beletöm valamit a kapcsoló nyitva marad és nem kerül jel a hangfalkimenetekre.
Ha van elektro barkács vénád ezeket megnézném, ha nincs irány egy szerviz.
Aktív témák
Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Gumi és felni topik
- Politika
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs