Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
zonusz
aktív tag
Köszi!
Sajnos nem vagyok egy csodákban hívő. Örülök, hogy még van valaki, aki ismeri a Heybrook karakterét. A válaszodra figyelemmel úgy teszem fel a kérdést, hogy komplett rendszerben mit ajánlanál, ami hangzásvilágban közeli a Heybrookhoz. Számomra ez lényegében kiegyensúlyozott hangzást jelent, dübbögő, hüppögő basszus és sziszegő magasok nélkül. Tudsz olyat ajánlani, ami egyben a mostani hangfalaimat is kiváltja, vagy azokat inkább tartsam meg és mellé vegyek egy komplett rendszert (egyenlőre anyagi okokból sub nélkül) 250-300 ezer környékén. -
törölt tag
válasz fatallerror #22153 üzenetére
Nem a reg teszi az embert. Kérdéseidről könnyen rád ismernénk.
-
fatallerror
addikt
válasz #09634560 #22155 üzenetére
nyelvezetet váltanék és nem kérdeznék lehet már van is új regem, keresd meg
mindenfélét mondtatok, polk rti-t vegyek a rock zene miatt majd polkot ne hanem jblt, álló helyett polcot most megint állót, ki igazodik ki rajtatok
viszont bármit is említettem nem mondtátok h kerüljem nagy ívben úgyhogy nem lesz szűkített listám, meghallgatom az összeset ami passzol árban az erősítőhöz...
persze az is jogos h mit pattogok itt a jelenlegi 47 ezer forintommal....don't tell me what i can't do!
-
Pgabor79
aktív tag
Erre valaki?:
[ Szerkesztve ]
-
Vidala
senior tag
válasz fatallerror #22156 üzenetére
Már többször hoztam fel a saját példámat (is), de hátha te még lemaradtál:
Hasonlóan éreztem magam az elején, mert szerencsére van jó választék. Viszont azzal beljebb voltam már akkor, hogy volt szerencsém egy-két jobb rendszert - köztük hi-end-et is - többször is hallani. Emiatt kialakult egyfajta elképzelés bennem az elvárt hangzásról. Erre jött a szintén elgondolt költségkeret. Aztán vittem a CD-DVD-imet, és ami csak szóba jöhetett árban, igyekeztem meghallgatni, amiből elég sok sikeredett is, meg persze olyan is, amiről nemigen mertem álmodozni. Ebből igen sok gyorsan kiesett, akár 5 perc is elég néha, akárcsak nálad pl. a Tsi. Végül a tervezett költségkeretet meghaladva sikerült kiválaszatnom a jelenlegi rendszert, mivel ez állt legközelebb az általam elképzelt ideához. Ez nem volt rövid folymat, ezért is futotta többre, meg persze gyűjtöttem közben, ha már muszály ugye.
Bizonyos tekintetben mindenkinek más az elvárása, ezért is a sok "ellentmondó" vélemény. Meg azért is, mert ezek közül már egyik sem valami silány vacak, tehát nem fogjuk lepocskondiázni, t meg nagyon nem nyúlhatsz mellé.Még egy: majd idővel tapasztalod, ha már a saját rendszered hallgatod otthon sokat, hogy mennyi apró nüansz fog tetszeni, ill. nem annyira tetszeni abban, amid lesz. Sajnos kompromisszumokat kell kötni. Ide pedig be is másolhatnám xtremetuning aláírását, ha a szerzői jogok miatt nem aggódnék.
Én sem csak jazzt hallgatok, az csak egy kis része a spektrumnak.
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
fatallerror
addikt
válasz Vidala #22163 üzenetére
megyek mindjárt a suliba jegyet beíratni az alkotmány utcába, onnan egy köpés a depo és most megint bemegyek saját cd-vel, kár h nincs eredeti bruce springsteenem abban sok a hangszer, jó tesztanyag lenne
muszáj menni amikor csak van vmi, tényleg csak így fogom tudni leszűkíteni a körtpython1: nem vettem komolyan, azért volt ott a smile :]
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
Nand_i
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, és már van elképzelésem, hogy mit szeretnék, de egy kis megerősítés nem ártana.
Szóval belépő szintű rendszert szeretnék összerakni, 200k a maximum keret. Maga a szoba nagy (50nm), de a mozi rész csak kisebb terület kb 20nm. A következőkre gondoltam:
Pioneer vsx-520 erősítő
Onkyo 4700 5.0 szett
Polkaudio 110 mélynyomó.Kb 50%zene (rock különböző változatai) 50% filmre kellene. Előre is kösz a segítséget.
-
MonsterRS
csendes tag
Nézd meg a német és osztrák árakat!
Örülök hogy ezt felhoztad, lenne is egy kérdésem ezzel kapcsolatban. Nálam a JBL ES, a Kef iQ és a Klipsch RF/RB széria van versenyben és jóeséllyel ezek közül fogok válogatni, de nagyon érdekesnek találtam az árképzésüket itthon és a németajkú területeken. A JBL ES80 árai között elég nagy a különbség (itthon 75eFt/db, kint 50eFt/db), míg a kisebb ES-ek közel hasonló árakon forognak, csakúgy mint a Kef dobozok az iQ50-ig bezárólag, sőt az iQ70 itthon már valamivel olcsóbb is. A Klipsch-eknél aztán teljesen felborul az arány, majdnem fele áron kaphatóak a német boltokban (az RF62 kint 70eFt, itthon 130eFt).
Tapasztalatod alapján érdemes a német/osztrák árak alapján kiindulni, megfelelő ár/érték arányt mutatnak? Nyilván egyrészt webshop-os árakat citáltam ide, másrészt a Klipsch RF és a Kef iQ is épp kifutó modellek, amik mind-mind torzíthatják az arányokat. Mégis, az esetemben lényeges lenne az értékállóság, mert lehetséges, hogy 1-2 éven belül el kell majd adnom a rendszert. Egy H/K 255 az erősítőm, amit szintén ennek szellemében vásároltam.
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Van egy LG 47LD750-es TV-m és egy Genius HT 5.1 5000-es hangfalrendszerem.
Sajnos a hangfalrendszer nem tudja az optikai bemenetet fogadni így analóg módon kéne megoldani valahogy hang továbbítását.Van valami ötletetek hogy lehetne összekötni őket? Scarton esetleg, vagy csak a "fejhallgató" kimenetével lehet? Esetleg valamilyen audiokimenetet én nem vettem észre?
-
BBéci
legenda
válasz zonusz #22151 üzenetére
Heybrook dobozok közül csak a legendás HB1-et ismerem, Ultimáról még nem is hallottam.
A HB1-ből kiindulva, ami nagyobbacska állványos doboz, a tieid viszont állóak, saccra legalább 200000 forintot kell kiadnod egy párra, hogy ugyanolyan hangminőséget kapj. Elsőként a nemrég emlegetett Focal Chorus 716-ot érdemes lenne meghallgatnod, aztán ahhoz lehet viszonyítani és elgondolkozni a további lépéseken.(#22172) Mr-Pamacs
A tévéből Scarton ki tudsz hozni sztereó jelet, de az nem az igazi. Normális házimozi rendszert kellene venned, amin van digitális bemenet![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tuib
aktív tag
No, tegnapelőtt elkezdtek sisteregni a hangszórók. Rendesen beparáztam, ki-be huzigáltam a kábeleket, HDMI-t, rca-t hangfalkábeleket, de semmi.
Mute esetén is volt, és nem volt lineáris a hangerővel.
Tegnap rájöttem a megoldásra: az erősítő 230-as KImenetére kötött beltéri okozta a galibát.
Kihúzva, eltávolítva elmúlt a sistergés.De előtte is oda volt dugva, akkor miért nem csinálta? tegnapelőtt le lett kapcsolva a beltéri, mert nem néztünk TV-t már pár napja, fölöslegesen ne menjen
Szóval erre is tessék gondolni, és megfogadni a feleségem mondását: az erősítő nem elosztó
''A szeretet az, amikor anyu látja aput a mosdóban és szerinte apu nem is gusztustalan.''
-
BBéci
legenda
válasz Nand_i #22167 üzenetére
Azok az Onkyo dobozok komolytalan szerkezetek, 12 centis hangszórók, a frontok súlya még a 9 kilót sem éri el. Nagy térben el fog veszni a hangjuk, rockzenére pláne soványkák.
(#22175) Tuib
(#22164) python1
Őszintén, hány szubládával találkoztál közelebbről???[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz MonsterRS #22168 üzenetére
Az árakat egy normális piacgazdaságban nem csak a minőség, hanem a kereslet/kínálat viszonya is meghatározza. Németeknél a kifutó modelleket, utolsó darabokat képesek az eredeti ár 40-50 %-ára csökkenteni, ez ruházati termékeknél elérheti a 20 %-ot is.
Az EU egyik előnye, a szabad kereskedelem, ott kell megvenni a kinézett készüléket, ahol a legolcsóbb. Haverom egy éve Denon AVR-2310-est rendelt a neten, szállítási költséggel együtt 60000 forintot spórolt az itthoni árhoz képest.
Az értékállóságot hagyjuk, használt házimozis cuccokat lehetetlen jó áron eladni, ezért buzdítok mindenkit a hirdetések böngészésére.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gombinyó
őstag
válasz Nand_i #22179 üzenetére
Wharfedale VR-300 60ezerért szerintem jobb lehet annál az onkyonál. Én a 400as nagy tesóját használom és meg vagyok vele elégedve. Ennyi pénzért maximum használtan kapsz jobbat. Vagy, ha rá tudsz szánni 90ezret ott van a Mission szett is.
[ Szerkesztve ]
-
bittehilfmir
tag
Azt szeretném kérdezni, ha hangfal állványt szeretnék venni, akkor az baj, ha lelóg róla pár centit a hangfal? Inkább nagyobbat vegyek? Mission MX-1hez mit ajánlanátok az olcsóbbak közül? Max 30-35/pár. Köszi
-
BBéci
legenda
válasz bittehilfmir #22183 üzenetére
A hangdoboz sarkainak közelében legyenek az alátámasztási pontok.
Ugyanis legtöbbször nem lap a lappal találkozik, az állvány tetején tüskék, kúpok szoktak lenni. Ha nincs, tenni kell rá valamit, akár gyurmagolyó is megteszi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bittehilfmir #22185 üzenetére
Igen, de ha valamennyivel kisebb, az sem tragédia.
-
BBéci
legenda
válasz bittehilfmir #22188 üzenetére
Oldalanként 2-3 centivel lógna túl, ez éppen határeset, még elfogadható, de nem ideális. 1-1 centi lenne a legjobb.
-
skoos
őstag
A mai erősítőket érdemes minden alkalommal ki/be kapcsolni? Az élettartamnak nem tesz jobbat, ha idle-ben megy? Ha jó, nem lenne szabad zúgnia, vagy egyáltalán a hangsugárzókon energiát felvennie....
-
törölt tag
Szerintem bőven megfelel a standby üzemmód. menet közben elég sok energiát felvesz magában azzal, hogy figyeli és elátja a portjait energiával,mást ne mondjak, a HDMI-re 5 volt feszültség kell.Emellett meghajtja a hangszórók védelmére beépitett elektronikát és ráadásul a tápegység hiszterézis (un telitési vagy vas) veszteségét is pótolni kell közben tehát nagyon nem mindegy a ~>1 watt vagy az üresjárati üzemben felvett 40-70 wattóra energia.
-
skoos
őstag
Ja, mellesleg nagyon (!) nem értett velem (veletek) egyet a netdepo egyik eladója, miszerint az 508as mellé megfelelő az mv8.... 308at javasolt mellé, vagy vegyek polk ot vagy Kef-et az 508 mellé. nem tudom típus szerint mit ajánlott, de 150 körül a polkot és 155 körül meg a kefet javasolta inkább.
De mééééé ilyen drága ez a dolog?!?!
-
Mr-Pamacs
senior tag
Van olyan átalakítóm hogy Scart->2RCA hang, és 1 RCA videó+ 1 svideo. És ezen az átalakítón van Input/output kapcsoló gomb. Ha jól emlékszem egy régebbi TV-men ez működött is hogy a sima koax kábelen bejövő jelből az audiót kiküldte a scarton keresztül az RCA-ákra, de itt valamiért nem működik ennél a Tv-nél. Legalábbis összedugtam a hifinek az RCA bemenetével, átállítottam arra a bemenetre de süket volt.
Délután már elgondolkoztam én is azon h nézek egy ilyen hangfalrendszert ami tud optikait, de most nincs rá 20-30 papírom, meg h őszinte legyek, ezzel a rendszerrel is nagyon meg vagyok elégedve.Még az sem annyira zavarna ha visszaesne 4.0 vagy 2.0-ba, cska ne a tv hangszóróin kelljen mozizni.
Az is igaz ugyanakkor hogy sz.gépről ki tudom küldeni a videó jelet a tv-re a hangot meg a hangfalrendszerre, de ehhez fel kell állni, engedélyezni a tv-t mint másodlagos monitort, elindítani a filmet, stb,stb. A Tv meg tud LAN-on keresztül a gépről filmet olvasni, így egyszerűbb lenne, na meg könnyebben is meg tudom állítani a filmet a távirányítóval, mint h felkeljek és megállítsam.
Ezekért szeretném a TV-ből kicsalogatni a hangot a hangfalrendszerre. Már pedig nem hiszem el h nem lehet megoldani egy 230 ezres TV-nél.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap ígértem választ Asus O!Play MINI vs HD hang kapcsán. Több privit kaptam, hogy megy-e stb, ezért bemásolom amit a privátokra válaszoltam.
Túl boldog HD-hang ügyben nem vagyok :-(
DTS-HD nincs, 1536-os core viszont átmegy. A legfurább, hogy a Dolby True HD-t sem sikerült kinyernem belőle, pedig a honlapjukon, a lejátszó dobozán, minden elérhető felületen írják, hogy kiadja. Onky 608-as erősítővel néztem. Most vagy valamelyik eszköz rossz, vagy nem tudom :-) Minden beállítva rendesen, True HD sehol. Tulajdonképpen nincs is nagyon mit állítgatni, O!playen HDMI Audio kimenet beállítva RAW-ra.
Ha kiválasztom a True HD hangot, az erősítő gondolkozik picit, majd kiírja, hogy PCM és nagyon halkan megszólal, ennyi.Ez áll a honlapjukon:
Dolby TrueHD 7.1 Channel surround and full HD 1080p bring you theater-like enjoyment
Dolby TrueHD digital surround decoding and passthrough take full advantage of Blu-ray Disc quality with 7.1 Channel audio output. Full HD video through HDMI offers up to six times the resolution of traditional DVD, with the easy and fast HDMI connection allowing you to watch 1080p movies, browse photos, even listen to music. Time to enjoy true HD multimedia experiences!Film lejátszás:
No ebben nem találtam hibát, az utolsó divx-től a BD50 ISO-ig mindent vitt. Nem gond M2TS sem, és magas kódolású 1080p sem. A feliratokat gyönyörűen kezeli BD ISO-M2TS-MKV stb. Egyedül a HD hang.... -
BBéci
legenda
Igaza van a Netdepós embernek, de mi sem mondtuk azt, hogy az a Cinema Pack lenne az ideális hangdobozszett az Onkyo 508-hoz. Az ára is mutatja, hogy a 308 kategóriája.
-
törölt tag
OK, de ilyen nincs! Ez áll a dobozon is:
O!Play MINI features Dolby TrueHD passthrough and decoding.
100% lossless audio, full advantage stb. Külön kiemelve specnél: Dolby True HD(Passthrough),Dolby True HD (Decoding), KB 27 helyen említik. DTS HD-ra nincs pass így az érthető, h nincs.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest