Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
Aktív témák
-
bittehilfmir
tag
válasz #09634560 #21103 üzenetére
Ja és tényleg és az ilyen "rendes" csatlakozóhoz, ami nem ez a csíptetős, hanem a nagyobb csavarós (mint az előző képen a Front A) nem máshogy kell csatlakoztatni a kábelt? Mert én eddig beraktam alá és rácsavartam, nem lehet úgy is bekötni, hogy beledugom a kábelt a tetején?
-
törölt tag
válasz bittehilfmir #21107 üzenetére
Van rajtuk lyuk oda is lehet. És ha kiveszed a közepéről a müanyagot, beledughatsz banándugót.
-
törölt tag
válasz bittehilfmir #21109 üzenetére
1 anán.
2. lyuk a csavar oldalán.
3. csiptetős.
Arra ügyelj,hogy ne lógjon ki elemi szál sehol.[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Mi van ha én erre 8Ω hangszórókat kötök?
Lehet?
Nem lesz baja az erősítőnek?
Akkor milyen watt számoljak?Output Power per Channel: 150W
Impedance at Output Level: 6Ωkösz
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
-
törölt tag
válasz emre33 #21113 üzenetére
Hogy is irjam: nem.. Mert más mérésmetodikát követnek (nem a Watt változik ) hanem a H/K az 6 csatornán egyszerre méri,Pioneer csak 1-et mér meg egyszerre. Olyan 100 wattot ad max elöl és 60-at hátul 5 hangszóró esetén.
De ne aggódj:elég lesz a hangereje...[ Szerkesztve ]
-
Moleskin
tag
válasz Moleskin #21002 üzenetére
Most kaptam infót, hogy jóval olcsóbban is meg lehet majd kapni az Apple TV-t, de pssszt! Pár nap és változik az ár! Itt tudjátok megnézni
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Egyre többen aggódtok a Wattokért. Írja már meg valaki hogy miért. Ez az egyetlen kérésem/kérdésem eddig ebben a fórumban. Rettentő kíváncsivá tettetek a miértje felől. Nem hallottam hogy ebből bármi gond lett volna.Ohmot talán még megértem valahol.Ettől, mármint a teljesítmény értékétől fontosabb tényező az érzékenység, frekvenciaátvitel vagy a súlya is akár.
-
fatallerror
addikt
válasz emre33 #21111 üzenetére
az erősítő tudja a 8 Ohm-t is, mindegyik tudja, a manualjában 110W-ot ír csatornánként
Audio section
Rated power output (1 kHz, 6 Ω, 1 %)
Front . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150 W + 150 W
Center . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150 W
Surround . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 150 W + 150 W
Surround back (Front height/wide). . . . . . 150 W + 150 W
Rated power output (20 Hz to 20 kHz, 8 Ω, 0.08 %)
Front . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W + 110 W
Center . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W
Surround . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 110 W + 110 W
Surround back (Front height/wide). . . . . . 110 W + 110 W
Total Harmonic Distortion . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .0.06 %
(20 Hz to 20 kHz, 8 Ω, 100 W + 100 W)
Guaranteed speaker impedance
. . . . . . . . 16 Ω to 8 Ω, less than 8 Ω to 6 Ω (setting required)
Signal-to-Noise Ratio (IHF, short circuited, A network)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .103 dB
Frequency Response . . . . . . . . . . . . 5 Hz to 100 000 Hz dB
(Pure Direct Mode)
Input (Sensitivity/Impedance) . . . . . . . . . . . . . .350 mV/47 kΩ
Output (Level/Impedance)
REC . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 350 mV/2.2 kΩdon't tell me what i can't do!
-
emre33
addikt
Egy kérdésem lenne még:
Harman Kardon AVR 255 egy fő dolog miatt akarom lecseréni.Zavar, hogy a HDMI-n bejövő képbe az erősítő "Belenyúl"
AVR 260 tudja azt, hogy leszedi a hangját és képet változatlanul tovább küldi
(Ilyenkor nem tudja a menűt a képre írni)Pioneer VSX-2020-K vajon tudhassa ezt?
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Dorian
félisten
Hagyjátok már ezeket a Wattokat, semmi értelme beszélni róla, főleg a hangfalak érzékenysége nélkül. H/K, Marantz-on (meg gondolom Nad, Rotel és egyéb audiofil márkákon kívül az összes gyártó egyszerűen hazudik. A nagybetűkkel ráírt 1 chanelen mért értékek számomra kimerítik az átverés fogalmát. De hogy érezzétek mennyire fölös a wattpara: a régi egyik régi sztereó erősítőm 2x16W-os volt, a 89-es érzékenységű hangfalakkal sem kellett 2/3-nál feljebb tekerni soha. A másik úgy emlékszem 2x35W, ott a félhangerő már csak házibuli szint volt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
jones965
Modder
-
csemberlen
őstag
pioneer+ mission szetthez milyen hanfalkábelt ajánlanátok? 7-10 méteres távok lesznek
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Pecc
őstag
válasz Dorian #21125 üzenetére
Ez meg pont a másik dolog, a hangerőszabályzó gomb állása.
Értem itt az erösitőbe bemenő jel (hangosságát nem tudom mi a pontos megnevezés). Ha gyenge, fullra kell tekerni a hangerőt, ha erősebb... félig etc. Bár a wattokkal teljesen egyetértek.Persze ez saját tapasztalatok szerint, szvsz
[ Szerkesztve ]
-
simi762
tag
Ahoj!
Az sajna a boxnak a nyűge.
Én is így jártam , csak nekem két erölködő után világosodott meg az elmém.
Először vettem egy yamaha-t, ami ugyan azt csinálta, mire azt gondoltam, hogy azzal van a gond.Visszavittem a boltba, de azt mondták, hogy kb 2 hét a gari. Vettem Nemakartam kivárni azt az időt, így vettem Én is egy 920-ast, és amikor rátettem a beltérimet, megint elkezdett villogni.
Szal a beltérivel van a gond, nem a pio-val.Gondolom a többi cucc, mint DVD, Xbox, stb gond nélkül megy!Én is szeretnék valami normálisabb kábelt venni!
A véleményetek kellene erről a kábelről.
Használja valaki?
DALI concept6-hoz kellene!
Köszike!
simi -
BBéci
legenda
válasz simi762 #21131 üzenetére
A Streamaudiós fiúk szerint kiváló kábel, én hiszek nekik.
Sanci38
"Olyan 100 wattot ad max elöl és 60-at hátul 5 hangszóró esetén."Ezt honnan vetted???
A frontok sztereó üzemmódban szoktak "erősebbek" lenni, ha mind az 5 csatorna meg van hajtva, akkor azok egyforma teljesítményűek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Z0mbi
senior tag
válasz Dorian #21125 üzenetére
Na azert en itt most ellenkeznek. Nem hazudnak a gyartok. EU ban nem hozhatnanak forgalomba ugy erositot. Kulonbozo meresi eljarasok vannak. (IEC, FTC, stb) Ezeket meg is adjak rendszerint. Valamint azt is odabigyesztik ha RMS/Musical/DIN/PMPO, whatever...
Tehat nem mondhatjuk csak ugy hogy mondjuk az Onkyo hazudik mert 160 at ad meg a 608 as egy csatornajara. Az ugy merve, azzal a teljesitmenyel annyi. Ha a harman RMS ben vagy szinusban ad 60W ot akkor az is annyi. Nem lehet itt ezzel mutyizni kerem
A gond ott van hogy az emberek nincsenek a kulonbozo teljesitmenyekkel tisztaban (ahogy jomagam sem hisz sajnos a zenei teljesitmeny pont egy olyan allat ami nem fix es a gyartok nem egyeznek abban hogy hol es hogy merjek...)
Szoval magyarorszagon az emberek 99.9% a egy 20nm es szobaba veszi a cuccot. Innentol 20 teszis watt is lehet az is eleg csatornankent barhova ;D -
GandC
tag
Sziasztok!
Keresgéltem, vajon melyik lenne a legmegfelelőbb topic, de végül e mellett döntöttem, ugyanis a 2.0/2.1 hangfalakkal foglalkozóban főleg erősítővel egybeépített cuccokról van szó...
Zenehallgatásra keresek stereo hangfalpárt, és ebben szeretném a segítségeteket kérni. A hangfalakat asztalon helyezném el, tehát számít a méretük is, jobb lenne, ha 20x20 cm-nél nem lenne nagyobb alapjuk. Fontos a jó hangzás, ezért három utasat keresek, természetesen fa dobozzal. Maximum 35.000 Ft-ot szánnék a dologra, nem tudom ebből mit lehet kihozni.
Használt cuccok is beleférnek, nézegettem pl. Orion HS-280-at, de egyrészt lehet, hogy kicsit nagyok (26x26 cm), másrészt nem tudom, hogy még ma is jónak számítanak-e.Előre is köszönöm a segítséget:
GandC -
haarmaan
tag
JBL ES30 hagfalhoz keresek hangfalállványt, tudtok esetleg valami jó vételt?
Eddig ezt találtam, ami tetszik.
[link] -
kimi02
őstag
LG BD390-es lejátszóról esetleg vélemény ?
-
Vidala
senior tag
Ezek szerint lenne hozzájuk sztereó erősítőd is? Vagy aktív hangfalakban kell gondolkodnod.
Ennyi pénzből ne erőltesd a 3 utast, a jó hangzás nem (csak) ezen múlik. Inkább egy tényleg jó minőségű két utast válassz.Én sajnos nem ismerem személyesen ezt az Orion-t, de ahogy olvasgattam azért lehet necces, mert ezeket többnyire elég régen gyártották már, ezért vagy felújításra szorulnak, vagy ugyan fel vannak újítva (új hangszóró, vagy minimum gumiperem csere), de kérdéses miből-hogyan.
35K-ből szvsz már lehet találni egész korrekt használt dobozokat, amik nem feltétlen ennyire idősek.
Egyébként van Hi-fi topkik is, ott is érdemes lenne kérdezősködnöd.CoVboy Forever!
-
robi0604
őstag
válasz #09634560 #21119 üzenetére
Ne haragudj, de megcáfolnálak.
Az Onkyo-nak a maximális teljesítményfelvétele 450W, a HK-nak 540W és mint írtad, a HK-nak stabilabb és jobb tápja van, ezért nem valószínű, hogy annyit le tud adni...
A hangról nem is beszélek, mivel azért árban is van különbség.Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
robi0604
őstag
-
GandC
tag
válasz Vidala #21141 üzenetére
Természetesen van egy stereo erősítőm, különben megelégedtem volna az aktív hangfalas topic-kal.
Köszönöm a Hi-fi topic linket, nem találtam meg, pedig tényleg ez a legmegfelelőbb.
Bizony, az Orion már régi, a maiakban meg nem igazán vagyok otthon, hogy mi szól szépen, mi éri meg az árát. (Az Oriont is csak azért ismerem, mert a nagyobb típusból van egy pár, de azok nem asztalra valók.) Ezért is fordultam hozzátok -
robi0604
őstag
válasz kimi02 #21140 üzenetére
Az árához viszonyítva szerintem nagyon jó lejátszó.
Sok mindent kezel és gyors.
A képe szép részletes, hangja tetszetős. (csak HDMI-vel próbáltuk)Negatívum:
Az MKV konténerbe kódolt film 1536kbps-os dts hangja akad, és az integrált feliratokat nem jeleníti meg.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
emre33
addikt
válasz robi0604 #21144 üzenetére
Nem tudom a képet a TV-be vinni, mert van pár DTS-HD (és true HD) ami optikán nem jön át, csak HDMI-n.
Ezért gondoltam a cserére.
Összefogyasztás összehasonlítása jó ötlet.. Megnézem
-
robi0604
őstag
válasz emre33 #21149 üzenetére
Tudom, hogy csak HDMI-n megy ki a HD hang, ezért is említettem a lejátszócserét, mivel jópár playeren két HDMI van...
Ha nem szeretnéd lecserélni a lejátszót, akkor más megoldásban érdemes gondolkodni vagy elfogadni, hogy nem lesz OSD menüd.
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- EA Sports WRC '23
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- DIGI kábel TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat