Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Aktív témák
-
skoos
őstag
válasz Dorian #22401 üzenetére
nagyon szar arc lennék ,ha ILYEN HDMI kábelt vennék a PC és az erősítő közé? Nem kéne 10m, elég lenne a 7m, de olyan méret sehol nincs....
-
fatallerror
addikt
"STANDARD HDMI® CABLE WITH ETHERNET"
ez azt jelenti h a hdmi átviszi a hangot ahogy az van pl a flac-nek átviszi az adatfolyamát és az erősítő felismeri h 2 csatornás stereo hangforrás és megy ahogy kell, mert akkor aki pc-t is dug az erősítőre annak a flac streamelés miatt kár például 708as onkyo-t venni mert a 608as is network erősítő így nem?
magyarán mi a különbség ha pc-ről hdmi-n kapja a flacet az erősítő és mi ha ethernet-en, hálózatról?hülye kérdést már rég tettem fel, muszáj volt bocsi
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
skoos
őstag
válasz fatallerror #22404 üzenetére
szerintem az ethernet a TV-netes funkcióit elérni van, de majd megcáfolnak az okosabbak.
-
MaTTeS
senior tag
válasz fatallerror #22404 üzenetére
A HDMI oldalán ezt találtam: [link]
Ha nem tudsz angolul, a képek alapján is egyértelmű lesz szerintem mit csinál. A felső kép az Ethernet HDMI szabvány nélküli hálózatot, az alsó pedig az Ethernetes hálózatot mutatja be. -
nebulo5
senior tag
válasz Dorian #22401 üzenetére
Nálam a frontokat ugyanezzel a kábellel hajtom! Volt már nálam 4 másik fajta kábel tesztelésre, de még nem szántam rá magam a cserére.
Barátom rendszerén igen nagy, nálam minimális pozitív irányú változást /javulást hozott SPK-2000 nevű kábel. Csak ajánlani tudom azoknak, akik humánus áron jó minőségű kábelt keresnek.Üdv: nebulo
-
fatallerror
addikt
válasz MaTTeS #22406 üzenetére
akkor aki csak a zenéit akarja élvezni annak teljesen felesleges network erősítőt venni, parasztvakításnak tűnik, még az internetradiot is nyomathatja így aki akarja....tehát nincs komoly érv a network erősítők mellett...
médialejátszó sem kell csak rádugod a pc-t és mehetnek a zenéidköszönöm a linket
-
nyurga82
tag
válasz schweppes #22384 üzenetére
Dali drága? Most akcióban van.Olcsóbb mint az IQ50es szett. Ezért is kérdeztem, hogy a három szett közül melyiken ad vissza HD hanganyagból a legtöbbet?
-
Ti4x
aktív tag
Sziasztok!
Házimozi rendszer vásárlásán gondolkodom, de csak audio részt szeretnék venni, DVD lejátszó, médialejátszó nélkül. Számítógépre szeretném csatlakoztatni egyenlőre, de később majd egy LCD TVre, médialejátszóra. Max 50 ezer forintot áldoznék rá, úgy gondoltam, ha már vásárolok, akkor egy komolyabbat szeretnék venni, ami szépen szól.
Fater ért a hangrendszerekhez az elektronikához, félig valami műszerész féle, de ő a profi sima stereo rendszerekre esküszik. Azért annyit mondott, hogy a fadobozos rendszerek szebben szólnak és ha lehet olyan rendszert vegyek, aminek a hangszórói robosztusabbak, nagyobbak, tehát ne ezeket a hosszú, vékony, állványos ketyeréket, amikben "nincs semmi anyag". Valaminek a hangot is ki kell adnia alapon. Ettől függetlenül minden tanácsot szívesen fogadok, sok szempontot nem ismerek még, ami alapján érdemes vásárolni. Tudnátok valami jó rendszert ajánlani, amit ha lehet interneten, boltból meg is tudok rendelni?(A mindíg a jó márkákra esküszöm az elektronikában, bár függ, attól is, épp milyen terméket ásárolok. SONY, Panasonic, JVC, Pioneer, stb., gyártókban bízok inkább és irtózom az LG és hasonló koreai, taiwani alapítású cégektől...)
U.I. : Elolvastam az első hozzászólást, nem értek a hangrendszerekhez, de a szobám úgy van kialakítva, hogy az egyik oldalon egy szekrénysor van végig, ennek háttal ülök általában a szoba közepén levő asztalnál, és velem szemben két ágy van egymás mellett hosszában a fal mentén. Szimmetrikusnak szimmetrikus azért. Akusztika szempontjából nem tudom, hogy befolyásolja ez a rendszert, de gondoltam, leírom.
[ Szerkesztve ]
nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
-
K!$$rác
tag
Elöttem pár hsz-el is kérdeztek titeket a JBL es80-as frontokról és én is azt szeretném kérdezni hogy egy 18nm szobába nem lenne túl nagy,?Onkyo 608-assal hajtanám,nem lenne kevés hozzá? ... mert most "jó" áron tudnék hozzá jutni olyan kb 105-110 E Ft vagy inkább egy Kef C7-es front jobb lenne nála amit mondjuk szettbe vennék? vagy inkább a JBL es80asokat egészíteném ki Es30asokkal. Kicsit tanácstalan vagyok érdekelne a ti véleményetek is. de ahogy már olvastam h Es80 nem lehet mellé lőni.
ja és zene, film arány 40%/60%.
Ja és a JBL es80 vagy a kef C7-es front mellett lehet PC? mágnesen árnyékoltak?[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz Dorian #22412 üzenetére
Én mondjuk mindíg kételkedtem benne, hogy megér 100at egy hangrendszer... Miben más, mint mondjuk egy 50e forintos? Mennyivel nagyobb az élmény? Nekem egyenlőre hang-hang, zene-zene, mert fényévente hallok egy-egy jó rendszert. Nagyon kevés embernek van...
Mondjuk egy hónapja kb hallottam egy srác erősítőjét, ami nagyon szépen szólt valami spéci hangfalakkal. Azt mondta, hogy ez a Technics valamilyen analóg erősítőinek az utolsó szériájából való. Használtan vette jó áron 70ért csak az erősítőt. Ennyi pénzt kiadni..Egy hónap múlva 100at is tudnék a rendszerre költeni, de kérdés, hogy megér-e ennyi felárat. Hallanom kellene a különbséget. Mondjuk az igaz, hogy egy ilyet csak egyszer kell megvenni és több 10 évig is hangrendszer lesz. Győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
ha nem hallasz különbséget a mozi és az otthoni pc-s hangrendszered között vagy az agybadugós füles és a rendes füles között vagy sok példa van még akkor a hallásod már most olyan rossz h felesleges költened a dologra....
minek bmw-t venni ha trabantal is ugyanúgy tudsz közlekedni....
ha nem akarsz költeni akkor ne költsdon't tell me what i can't do!
-
Ti4x
aktív tag
válasz fatallerror #22415 üzenetére
Természetesen hallom ezek közt a különbséget, csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között. A fülhallgató, otthoni rendszer és a mozi teljesen más... Józsi bácsi a falu végén is képes megkülönböztetni őket, de több ismerősömnek is van márkátlan, 20 ezer forintos házimoziszettje, ami szól, amit már hallottam. Én arra lennék kíváncsi, ez mennyiben különbözik mondjuk egy 50ezer forintostól, az pedig egy 120ezer forintostól. A különbséget kellene hallani és ezt egy hozzáértő megközelítőleg szavakkal is le tudja írni. Hogy miben más, miért éri meg. Aki így viszonyul egy "vevőhöz", mint most te hozzám, az egy dolgát nem értő eladó, már bocsánat...
A mozihoz meg azért nem hasonlítom, mert teljesen más kategória. A moziban van hangerő rendesen, itthon pedig nem akarom annyira "üvöltetni" és a hangerőt leadja az 50ezres is. Tisztán szóljon, mert halottam már olyan hangszettet, ami azért kásás volt a többihez képest és mint egy átlagfelhasználó, aki nem ért az hangtechnikához, ezt is meg tudja különböztetni. Filmet szeretnék nézni kellemes hangerőn, meg ha berakok egy jófajta rallyt, vagy fpst, akkor érezzem, hogy szól az a motor, vagy hogy szólnak a gépfegyverek, de üvöltetni sem zenével, sem mással nem fogom.
"Ha nem akarsz költeni, akkor ne költs"... Még mindíg nem tudom, hogy mire költöm azt a +50ezret az 50főlé és ahelyett, hogy leszólnál, inkább válaszolhatnál erre. Ha gondolod, segítek egy kis illusztrációval az autós példádhoz hasonlóan : A trabant hátsó ülésén ketten alig férnek el, a csomagtartó olyan kicsi, hogy csak egy "fél bakancsot vagy képes" beletenni, a motorja borzalmasan hangos, és rázkódik az egész kocsi, miközben vezetik. A BMWt szinte nem is érzed, mikor megy az úton, mert annyira jó az autó kiépítése, a csomagtartójába egy fél szekrényt is betehetsz, a hátsó ülésen pedig kényelmesen elfér 3 ember és a motor hangját is alig hallani, sokkal kellemesebb. Valami ilyesmire gondoltam.Egyébként megnéztem az a JBL 178ast, amit az előbb ajánlottat Dorian, ha jól emlékszem. Nekem például tetszik, és 70ezerbe kerül, annyira nem is sok.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz fatallerror #22415 üzenetére
Jaj de utálom ezt a bmw-s és mercis példálózást
-
Ti4x
aktív tag
dettó.
Fatalerror : Egyébként meg zenélek, 9 éve dobolok már, találkoztam már pár erősítővel-hangfallal, szóval van hallásom. Az már más kérdés, hogy nem foglalkoztam velük mélyebben. Havernak is van 40centis Cerwin vega hangszórója, csak borzalmas hangrendszeren megy. Otthoni házimoziszettben pedig nem volt még szerencsém meghallgatni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
fatallerror épphogy SEMMIT sem akar Neked eladni...nem véletlenül.
Idejössz kérdezni és a végén még kiderül, hogy Te teszel nekünk szivességet, mert nagy kegyesen meghallgatod, hogy miért ne vegyél sz@rt 50 forintért ??????
Valaki itt háttal ül a moziban......
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
"csak azt nem értem, hogy egy 50ezres rendszer miben különbözik egy 120ezes között"
Visszaolvasással próbálkoztál már ? Sokaknak segített......
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22419 üzenetére
A véleményeket, tanácsokat köszönöm, a leszólást nem... Vagy emberien vagyok kezelve, vagy nincs értelme. Ha valaki csak csesztetni szeretne, az inkább ne szóljon semmit. A kérésem szerintem teljesen normális olt, az első hozzászólás építő jellegű is volt rá, hasonlóakat vártam és várok még továbbra is. És hogy miért szar az 50e forintos, arra még mindíg nem kaptam egyértelmű választ. Kásásabb a hangja? Recseg magasabb hangerőn? Azért kérdeztem, mert nem tudom...
Igen, próbálkoztam visszaolvasással többször is a fórumokban, de egy ilyen jellegű információra érdemesebb kérdezni, mert elvileg így a pontos választ kapja meg az ember. Elvileg ezért vannak itt emberek, akik veszik a fáradtságot, hogy válaszoljanak, amiért a kérdezők nagyon is hálásak. A JBL rendszert egyből meg is néztem például. A válaszokért cserébe adni a köszönömön kívül nektek mást sajnos adni nem tudok. Én is fórumoztam régebben pl a milyen gépet vegyek vegyek topikban, nekem is voltak hibáim, tény, de ha egymás után 3szor kérdezték meg ugyanazt, azért leírtuk nekik. Egyébként kíváncsi vagyok hányszor lett feltéve ez, vagy hasonló kérdés, hogy miért érdemesebb a 100e körüli rendszert venni mint az 50e Ftosat. És hogy hogy lett megválaszolva. Meg is nézem.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
" Győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb."
Egyikünknek sem tiszte meggyőzni senkit. Leszólás ???
"Amilyen az adjonisten"...., ilyen arrogáns belépő után mit vársz ?És már írtam : olvass vissza. Még senki sem halt bele. Azt írtad a tanácsokat megfogadod : ez is egy tanács. Mégsem olvasol.......
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22422 üzenetére
A "győzzetek meg. Várok, ha elmondjátok, mivel jobb." Miért arogáns? Nem értem... Mondtam, hogy várok még egy hónapot, ha elmondjátok, mivel jobb a 100ezres rendszer és nem veszek egy 50ezrest most. A meggyőzés alatt pedig valami hasonlóra gondoltam, mint például a mostani szitu az alaplapoknál számítógéphez. Ott nem érdemes például már régi foglalatú alaplapot, processzort venni, mert kijött az új Sandy bridge processzor, ami kb 20%kal jobb teljesítményt ad, mint az előtte levők és kb ugyanannyiba kerülnek. Ezek például ésszerű érvek, ezekkel lehet valakit "meggyőzni", hogy inkább ezt meg ezt vegye. Mert sokkal jobban jár. Ilyenre gondoltam.
Először pedig megvédem magam, csak utána olvasok.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
"Nekem egyenlőre hang-hang, zene-zene, mert fényévente hallok egy-egy jó rendszert."
Ebben az esetben, nem mindegy, hogy mit hallgatsz ?
De csak azért, hogy ne tudd azt mondani, hogy nem vagyunk segítőkészek (belépőd ellenére) :
NE vegyél 50-ért semmit.
NE vegyél 100-ért semmit.
Menj el egy erre szakosodott üzletbe és hallgasd meg a belépő színtű rendszereket, hogy egyáltalán legyen viszonyítási alapod és hogy kiderüljön számodra : igényled e egyáltalán.
Az eddig általad leírtakat tanulmányozva : nem.Ez pedig az én véleményem : 5.1-es rendszert 200 alatt nehezen fogsz összerakni.
Jah és,hogy miben jobb az 50-nél a 100 ? Semmiben. Ez is, az is gagyi.
SZVSZ
-
skoos
őstag
Gyerekek. Ne süllyedjünk azért egy szint alá. Szerintem Ti4x kolléga értelmes kérdéseket tett fel, válaszokat vár, de csak oltást kap. Kicsit olyan érzésem van, hogy nyomjátok a drágát, de alapozás nélkül kicsit macérás és félreérthető a kérdező számára, hogy miért is.
Én is laikus vagyok a témában, innen informálódom, de próbálok segíteni.
A minőségi hangrendszerek nem hangerőről, hanem szebb, dinamikusabb, életszerűbb hangzásról szólnak. Olyannak képzelem, hogy meghallgatsz egy relatíve rossz hangtechnikát, és azt mondod ennek a hangfalnak rossz hangja van. Meghallgatsz egy jobbat és azt mondod ennek a hangfalnak jobb hangja van. És egy igazán jó szettnél meg azt sem tudod ez a hang honnan jött, nem is érdekel, de nagyon kellemes és füled-szerinti hangzás kerít hatalmába, mozi erősítő esetén a film ragad magával anélkül, hogy feltűnne, hogy ezek a hangok a hangfalakból jöttek.
Fontos az akusztika, a visszhang-kiküszöbölés, a megfelelő hangrendsze és a jó minőségű hang-illetve képanyag.
Az 1. hsz ben olvashattál a különbféle hangkódolásokról, DTS, PL, blabla, ezekben is nagyon fontos a jó felszereltség.
Valószínűnek tartom, hogy nagyobb az 50e-120e közötti ugrás mértéke, mint elsőre gondolnád, de pontos leírások hiányában nem tudok többet én sem mondani.
Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak.
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22424 üzenetére
A belépőmmel szerintem semmi baj nem volt, azért válaszolt rá az első srác a JBLlel és még hozzá is tette, hogy várjak még, megéri. Ezt tőle idéztem. Miért éri meg? Még mindíg a kérdés...
Kaptam közben privátot és jé... Megjött az első válsz a kérdésemre. Ajánlottak egy használt szettet és idézem a srácot : "Igaz nem kezeli a hd hangokat. Bár ebben a a kategóriában ahol te keresel, ott nem is fogod hallani a különbségeket!" Mi az a HD hang? 100ezres rendszerek kezelik ezek szerint. Itt az első különbség, amit válaszban kaptam.nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
xtremetuning
addikt
"Először pedig megvédem magam, csak utána olvasok."
Két dolog :
1. Ha elolvastál volna párszáz hsz-t visszamenőleg, lehetne valami alap koncepciód, amire lehetne válaszolni.
2. Ajtóberobbantás helyett célszerűbb kopogni. A bentlakók (esetünkben mi), lehet segítőkészebbek lesznek. És akkor nincs miért védekezned.
Pláne, ha az első hozzászólásodban azt érezteted velünk, hogy már az 50 is sok, aki 100-at költ azt nem is érted, és amúgy is győzzetek meg úgy, hogy elképzelésed sincs.
Nem akarunk....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
fatallerror
addikt
na az autós példa mégiscsak bejött, pont ez a különbség hang és hang között is
nem leszóltalak csak butaságokat kérdeztél (ha visszaolvasol én is sok hülyeséget kérdezek )
de ez a minek olyan ha az ilyen is jó gondolkodás nem volt szimpi elismerem, ezért reagáltam úgy ahogy de pont megvédeni akartalak azzal h inkább ne költsjó nekem a csúnya, ápolatlan ember is végül is ember ember....
jó nekem focizni a pöttyös labda is mert ha szögbe megy kilyukad mint ahogy a drága is labda, minek kimosni a ruhám hisz újra koszos lesz stbzenélsz látom, pengess meg egy gitárt, vedd fel majd játszd le gyenge hangfalon, teljesen mást fogsz hallani, minél jobb egy hangfal annál jobban utánozza le a hangot, ha azt akarod h szinte teljesen megegyezzen és csukott szemmel nem tudnád megkülönböztetni h hangszóróból hallottad a hangot vagy az előtted lévő élő gitárból akkor jó a hangcucc, de ez milliós tétel
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
"Van közöttünk pár top audiofil akiket érdemes pénzügyekről nem megkérdezni, de a legtöbbek azért közeli talajon állnak"
Aranyos célzás....
Nem az 50-re ragálok, hanem a hozzáállására...
Minek győzködni valakit a játékról, ha játszani sincs kedve ???
Ha érted mire gondolok.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
skoos
őstag
válasz xtremetuning #22428 üzenetére
Szerintem még mindig okosabban kérdezett Ti4x kolléga mint az a 70 hsz-es újonc aki pár hsz-el ez előtt megkérdezte, hogy: Onkyo sr 608..vélemény?tapasztalat?
És továbbra sem visz előre semmit, ha dobálózunk. Én is szíveen elolvasnám az adott tanácsokat, hiszen minél olcsóbban, de élhetően szeretném megoldani magam is.
-
skoos
őstag
válasz xtremetuning #22430 üzenetére
Special BBéci-re gondoltam. Nála tényleg a csillagos ég a határ, és igazából csak onnan kezdődik az élmény.
n.c.[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
de dobozban él aki ilyet kérdez v mi? ha kenyér és kenyér között van különbség akkor hangcucc és hangcucc között nincs és csak poénból kerül az egyik 234 ezerbe míg a másik 1,6 millióba?
most nem bántásként mondom, nem kell moderátornak szólnija és 3 hsz-el előbb még válaszoltam is példával a kolléga kérdésére
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22428 üzenetére
Miért olvassak el 400 Hszt, ha vannak itt emberek, akik elvileg válaszolnak a kérdésemre...? Csak abban az esetben kell ezt tennem, ha a hasonló oltásokat kapom, mint fatalerrortól és tőled. Olvasd el az első hozzászólásom... Ha azt mondod, hogy egy tajparaszt, bunkó bejelentkezés volt kopogás nélkül, akkor én kérek elnézést. A koncepcióm tökéletes volt, ahogy a kérdésem továbbra is : Miért érdemesebb 120ezer forintosat venni, mint 50e forintosat. Ezt a választ kaptam tőled : mert az 50 ezer forintos szar. Miért?
Foglalkoztam pszichológiával és ez a kevés pénzem hiba csak egy olyan szőrszálhasogatás, ami azért történik, hogy valami hibát keress bennem, mert igazam van a saját megvédésemmel kapcsolatban, hogy a saját hibád eltereld. Max 50et írtam, igaz, de amiről nem tudok, azt sajnos nem tudom, most szembesülök vele, minden változik folyamatosan és észérvekkel lehet meggyőzni. Van pénzem, költhetek, csak az én nemtudásom alapján ennyit szántam rá hirtelen. Várom a meggyőzést, az észérveket továbbra is.
-
xtremetuning
addikt
Nagyon tévedsz. Élmény volt az első 12 évvel ezelőtt is és élmény mindíg, amikor valakinek tudok segíteni. Jelen esetben nem volt értelmes kérdés, amire értelmes választ lehetett volna adni. Mindent, amit leírtatok most neki, kb. 1 órányi visszaolvasásal elérhetett volna.
Csak venni kell a fáradtságot......meglepődnél, ha ismernél IRL, lehet jobban a földön állok két lábbal, mint te..
-
skoos
őstag
válasz fatallerror #22433 üzenetére
Igazat adok, hogy érdemes min 50-100 hsz-t visszalapozni, sok infót le lehet szűrni. Az alap gond az, hogy mindenki Skoda árban szeretne érezhetően Merci technikát. Én is így vagyok ezzel. És a sok 100. hsz után már hajlok az okyo 508 és a KEF C7 felé, de mindig ott ül a vállamon a kicsi spúr énem, hogy "KELL EZ?"
xtremetuning: egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22430 üzenetére
Ha már 100 ezerrel ülök le "játszani", akkor szeretném tudni, hogy mivel játszom. Nehogy elveszítsem...
Fatal errorral pedig jelen esetben teljes mértékig egyetértek. Össze sem lehet hasonlítani egy 60ezres Amati dobot egy 600 ezres Yamahával. Az Amati egy fazék, a Yamaha meg olyan, mikor megütöd, mintha egy meteor csapódna be kb. Ez rendben is van a zenélésnél, meg a gitároknál (Fender, stb.), csak sajnos egy "egyszerű" filmnézésnél még nem volt szerencsém meghallgatni a különbséget. Lehet, hogy nekem a a +50e ebben nagyon nem éri meg. Azért kérdezek, hogy aránylag egy jó képet tudjak kialakítani magamban.nem vagyok mostanában gépnél , nem tudom , mikor érkezem...
-
Ti4x
aktív tag
válasz fatallerror #22438 üzenetére
Ez helyén is volt, csak még mikor írtam, nem láttam a hszed, mert túlzottan felpörögtek az események.
xtremetuning pedig amennyire látom, egy olyan ember, aki inkább kinlódik a másikkal, minthogy megtegye azt, amire kérik, hogy segítsen a másiknak. Inkább leszek ilyen, meg olyan fasza gyerek, dobálózok hogy 100 ezernél kezdődik a játék, visszatartom, amit tudok, stb., minthogy átadjam a tudásom. Inkább mond azt, hogy nem akarom megosztani veled és menj tovább, add át a helyet azoknak, akik megtennék. Az adás pedig alázatot jelent, a diák a vak...
A HD hangokat nem játssza le az 50ezres szett. Mi az a HD hang?, ez pl benne van a +50ezerben.
[ Szerkesztve ]
-
Ti4x
aktív tag
válasz fatallerror #22441 üzenetére
Semmi baj, köszönöm.
-
xtremetuning
addikt
"Miért olvassak el 400" - mert lehet jobban tudsz informálódni ? Mert erről szól a fórum ? Mert ha érdekel a hang világa, sok tapasztalatot elsajátíthatsz ? Mert így illik ?
"Ha azt mondod, hogy egy tajparaszt, bunkó bejelentkezés volt kopogás nélkül, akkor én kérek elnézést" - nem fogalmaznék ilyen sarkosan, de nem a legjobb belépő, az tuti.
"Foglalkoztam pszichológiával" - ennek nagyon örülök, de részemről indifferens jelen témánkban...
A miért szar az 50-re pedig folyamatosan kapod a válaszokat.
Nem lehet 5+1 hangszórót és egy erősítőt + valami lejátszó médiát ennyiből megoldani, úgy ,hogy 'hallgatható' minőséget kapjál.
DE mégegyszer mondom : többünknek jelenti a nem hallgathatót !!!
Hogy neked mit jelent a hallgatható-nem hallgatható, azt mi nem tudhatjuk, hiszen ezirányú infókkat ELFELEJTETTÉL közölni velünk . Pedig enélkül nem tudunk elindulni... talán ezért is lett volna jó visszaolvasni, hogy lásd, kérdést feltenni ezek függvényében kellene.....EZÉRT írtam, hogy nem tudunk segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz fatallerror #22444 üzenetére
Az majd én leszek, de ha a felét megérti annak, amit írok, megérte.
-
Gabor970
addikt
Visszamentem az eredeti kerdesedhez. Probalok valaszolni.
50e Ft egyszeruen nem eleg a leg alapabb rendszerhez sem. Kell egy erosito, ami hasznaltban legalul 35e Ft, esetleg egy 1305 koruli denont ki lehet fogni 30e Ft aron. Ez alatt NINCS olyan amit erdemes hasznalni. Azert nem, mert ami ez alatt van, az vagy hibas, vagy rettenetes rosszul szol. Bar ez meg mindig nem magyarazat, de kb olyan elmagyarazni, mint vaknak elmagyarazni a szinek kozti kulombseget.
Ezen kivul kell 5+1 hangfal. Ezeknek az alja az a JBL 178-as szet, amirol mar irtak. Nem ugy az alja, hogy ez a legrosszabb, hanem a legkevesebb, ami mar hallgathato. Itt sem tudok szamokkal magyarazni, egyszeruen ez az itt "lakok" tapasztalata. Nekem pl volt egy 30e Ft-os subladam, amitol nem dobtam el az agyam, de gondoltam legalabb jon valami mely hang. Egy szerencsevel sikerult lecserelnem egy 60e Ft-osra, es csak annyit tudok mondani, hogy osszehasonlithatatlanul jobb. Jobb a fulemnek, kellemesebb erzes ezzel hallgatni a filmeket. Kepzeld el, hogy 50e Ft-ban gondolkoztal, de csak ez az egy darab szublada tobbe kerul. Ha hasznaltban gondolkodsz, akkor a fentiek a legalja (marmint a 30-35e Ft-os erosito, es a JBL178-as szet hasznaltan 45e korul) innet lehet felfele elindulni, ha van kedved tobb penzt raaldozni. Ha okosan valogatsz, felfele lepkedve pont az elso +100e Ft koruli osszeg amivel eleg nagyokat lehet ugrani a jobb fele.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gál István
senior tag
Hát ismét közel jártál hozzá
Csak hallkan súgom meg hogy a hónap végén, de legkésőbb február elején vendégem lesz egy Denon AVR-3805
A Vardusok kb majd fejreállnak tőle
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz xtremetuning #22445 üzenetére
nem a legkedvesebben reagáltunk ez tény, de szerintem nekem megbocsátott
-
skoos
őstag
Nyugi. Senki sem a nap ellensége, csak "mint ahogyan az várható volt" a segítőkész emberekben is elszakad egy idő után a 3000 ugyanolyan elmondott válasz után a cérna. Senki nem utál senkit, de az igaz, hogy jobb kicsit puhatolózni, mielőtt az ember kérdez.
Nekem nagy gondom, hogy nincs olyan hely, ahol TÉNYLEG nagy választékban tudnám próbálgatni a szetteket. Még a legnagyobb MM ben is olyan hangszórók vannak az 607-re téve, hogy sírni tudnék, segíteni nem jön senki, a levegőből meg nehéz döltést hozni. Canton, Wharfedale, JBL. Kb ez a 3 van ott hasonló mint amit én keresek, de ezek mind 3 lépcsőfokkal lejjebb vannak, mint amit az 508 igényelne.
-
Ti4x
aktív tag
válasz xtremetuning #22443 üzenetére
Az első Hszem után sokak jól tudtak volna informálni és a hiányzó részletekre rákérdezni, ezt sem tetted meg. Ha bemész az orvoshoz és elmondod a bajod körülbelül, akkor ő visszakérdez, hogy még ez meg ez meg ez nem volt-e. Igazam van? Nem úgy folytatja, hogy : "mekkora barom vagy, hogy ezt nem mondtad" Pláne ha nem is tudja, hogy mit kellene még mondania, meg hogy mi mivel függ még össze, pontosan ezért kérdez... Ezt hívják nemtudásnak. ÉN vagyok a "nemtudom", TE vagy a tudom, ezt kellene megérteni.
Azért nem látod a jó belépőm, mert azt feltételezed, hogy mindenki jól informált és azt, hogy mindenki jól kérdez. A "nemtudom"-ra vagy a "nemtudom"-mal kapcsolatban nehéz jó kérdést feltenni, pontosan ezért az a "nemtudom". Érted már? És ennek ellenére még bennem keresed a hibát baszki... Ezért nem vagy jó tanár. Nem elfelejtettem, hanem NEM TUDTAM, érted? Ha már megérted és nem kell továbbra is védenem magam, akkor továbblépnék, kérdeznék és visszaolvasnék, mert azzal jutok előre.
Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 11
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest