Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Azt hittem egyikből adódik a másik.
Most 110" van, ami ugye 244 cm széles.
Ez úgy fér el ahogy fentebb láthattad a képen is a jelenlegi hangfalak.
Ha hangáteresztőre cserélném akkor már a 120" is elférne, aminek fejből nem tudom a szélességét, de valami 266 cm rémlik.
Mert így mögötte lennének a falon a hangfalak.
De jelenlegi elrendezésből pl a centert a tv alá tudnám tenni, a frontokat meg a BD polc alá. Így viszont azok takarásban lennének, mert egy BD tok a mélysége.De csak elméleti síkon vagyok csak ezekkel. meg ALR nincs hangáteresztőben így a történetem véget is ért
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
python1
veterán
Hagyd már békén azokat a peerless hangszórókat, nincsen semmi bajuk, nem izmosak az tény!
2x30cm csak a front, ebben a peerless csak mint mélynyomó, szubra mást fogok használni, ha kiszámoljuk a menbrán felületét 3db 30cm-es hangszórónak, már nehéz lesz fogást találni rajta, de a lényeg az, hogy már így is bőven sok amit a peerless-ek nyomnak mélyben a centerrel. Eddig kb fél hangerőig jutottam, de már így is kényelmetlen volt 25nm-en, ha még erre jönnek a frontok + 4db 30cm-es menbránnal, 4-ed hangerő is túlzás lesz, viszont a nyílt középtartomány nekem jóval fontosabb.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Nekem 34Hz-re vannak hangolva a dobozaim és a szobai -3dB pont bőven 30Hz alatt van úgy, hogy a 34Hz hangolás kb a dobozok -10dB (doboz+port átvitele együtt) átviteli értékére esik.
De nézd meg pl Tamoo szobai átvitelét, 10Hz alatt van a -3dB pont a zárt doboz 12dB/oktáv esése miatt.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
denesdr
addikt
Mozis szubok biztos nincsenek 20Hz-köré hangolva, a drágább házimozisok talán, de nem hiszem, hogy könnyű lenne találni 25Hz vagy az alá hangolt gyári dobozt. Nagyon hosszú cső kell ilyen mély hangoláshoz, hogy a keresztmetszet is megmaradjon és emiatt mélyre kerül az első portrezonancia, 100-200 Hz közé pl, ami már gondot is okozhat ha úgy van.
Vagy mégnagyobb doboz kell, hogy ne kelljen olyan hosszú cső.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
De, előzőleg 27-28Hz-re terveztem. Port átmérőn kell kicsit csökkenteni meg hosszabbra venni. Külsőre ugyanakkora marad a doboz. Ameddig én hajtanám elvileg itt sem lenne még portzaj.
Ez még belefér, de lentebb nem hangolnám. denesdr is nézte, rendben találta a tervet.[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Nem csináltam hozzá szimulációt, de mélyebb tuninggal valószínűleg méghamarabb elérné az xmax-ot. Ha többb Wattot szeretnénk ráküldeni, ahhoz kisebb doboz kell, magasabb tuning, és magasabb hp filter,. Ez egy 12" szub, nem kell tőle csodát várni, de a határain belül biztos jól szólhat.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
nagyúr
Ez az átlagos otthoni 12"-es reflexes méret, semmi extra.
#168853 denesdr: A Klipsch-től még 10"-es is volt 90 literen, szóval nem annyira kiugró. Overexcursion leginkább akkor van, ha a reflex hangolása olyan pontot üt meg, ahol a légmozgás már öngerjesztően tudja tolni egyik irányba (ha a téma és a szimulációja alaposan érdekel, az instabil kauzális rendszereknek nézz utána). Minél nagyobb a levegő útja a driver hátuljától az elejéig (nagyobb port, mélyebb hangolás), annál kisebb a jelenség. Van rá megoldás, hogy ugyanaz a hangolás hosszabb légúttal járjon, ilyenkor a végletekig lehet tolni a drivert, láttam már LAB12-t 2000 literes dobozban is, meg se moccant kb.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
Azért is vettem minidsp HD-t mert nem akartam bele menni, hogy esetleg alacsony lesz majd a jelszint. Össze is dugtam AVR-miniDSP HD-Végfok és szerencsére semmi búgás.
Igaz nem tudom, hogy a végfokon a bemeneti jelszínt erősségét 0.7-1.0-1.44V-ra állítsam majd. Most hagytam 1.44V-on a minidsp HD-nek tudnia kell. -
powerup2
addikt
annyira nem nagy doboz csak eu-ban kb ez a cucc beszerezhetetlen ilyen dobozt meg nem igazán csinálnak itthon.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
De miért nem elérhető ? adatok alapján jó cucc
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
spiky03
veterán
Jaja én sem mondom, hogy sz@r csak nálam is még be kell rendesen állítani, mert pl miniDSPm sincs.
Nálam 3 órán van a végfokon a poti és a Marantzban meg +3 dBen.
Eddig talán a legtöbb 3 LED volt ami kivillant zene alatt, amikor - 10 dB környékén volt a hangerő. A membrán az mozgott azért rendesen.
Nah meg az árammal kell még valamit kezdenem. De ha az is meglesz akkor minden jó lesz.
Remélem akkor lesz is majd pár gyerekmemtes órám és megtudok nézni valami zúzós filmet rendes teszt gyanánt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
spiky03
veterán
Abból a reflexes az már nagyon nagy lenne.
Nah meg még egy ilyen nagy ládát már lehet az asszony nem díjazná a nappaliban.
Ennél is húzta a száját, hogy ugye ez nem marad itt?De ugye ezek még csak elmélkedés.
Jelenleg szeretném majd bemeretni valakivel a rendszert.
Meg most klímát akarok a nappaliba meg elektromosredőnyt a teraszra. Nah meg most rendeltem meg az elektromos nagykaput is.
Úgyhogy van még mire költeni.
Addig meg elleszek ezzel az 1 darabbal.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
Éppen ezért kicsit aggódom az r115sw-nél, hogy a 15-ös membrán mellett "csak" ekkora. Ok, biztos hosszú a reflexcső, dehát diy-nek is lehetne hosszú. Csak remélem, hogy nem full torzításba van hajszolva alul a hangszórója vagy ilyesmi.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ada19
senior tag
Cavern Room Curve előtt szerintem is fárasztó volt (RP-150M + RP-450C + RP-250S), vagy inkább úgy fogalmaznék hogy jóval fentebb tudom tekerni Cavern óta (és most nem az EQ APO miatt többletre gondolok) de az sokat javított ezen is. X4200-al ugye még nem lehet görbét módosítani, lehet ezért is.
Ha VoidXs lát benne fantáziát és egyszer bekerül a Cavern-be szívesen kipróbálom a Harman görbét is.
Mégsenem
-
Q
senior tag
Ahogy mondod. Olyan érzésem volt velük, hogy a kis hangszórók egyszerűen elfogytak. Nagyobb hangerőn nem maradt más, csak az üvöltő közép és magas, meg a sub. Mentségére szóljon, hogy ez a Klipsch belépő r26 szettje volt. Viszont azon a hengerőn amin a családdal lehet mozizni, teljesen rendben volt. A mostani szettem zenére egyértelműen jobb, mozin jobb. De arányaiban nincs meg az az ugrás a minőségben, mint amit az ára sejtet.
Eladó: Runco LS5
-
ada19
senior tag
-
ada19
senior tag
Igen, ez ugyanaz amit linkeltem is. A letölhető fájlokban nem nyúl a magasakhoz, de simán elképzelhető hogy én nézek be valamit. Pl. a 4 dB-s boostnak ez a két utolsó sora:
400 0.0195678
20000.000 0Egy ASR-es kommentben találtam arra utalást csak hogy valaki ezt kézzel rakja bele:
"I am using the "+4dB" file; modified to -6.0 dB at 20 kHz (instead of '0' dB)."Mégsenem
-
SPEA
aktív tag
értsd úgy, hogy nem ismerem azt a mélysugárzót és lehet, hogy alacsonyabb hangerőn lepkepuki az ami kijön belőle és ehhez hozzá jön még a helyiség amiben van, I'am Dony ízlése, stb.. és ahhoz hogy igazán dolgozzon, fel kell tekernie annyira ami már neki sok. Ott.
A TGV is tudd kettővel menni, na de érted..Én így gondoltam, hogy sok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest