Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szoszo94

őstag

Sziasztok!

Szereztem elég jó áron (60€) egy alig használt HP EliteDesk 800 G3 mini-t (gyári tartozékokkal, becsomagolva, por is alig volt a CPU hűtőben :C ), amiből egy otthoni mindenes szerver készül.
    Proxmox-ot ma gyorsan feldobtam rá, illetve a Home Assistant OS-t és egy win10-et be is töltöttem - utóbbit csak miért ne alapon, egyébként elméletileg az nem fog kelleni a későbbiekben.

Amire mindenképp használva lesz:
    - DLNA, SAMBA és torrent szerver (emiatt jöttem most első körben, hogy mi az ajánlott VM ehhez)
    - NAS funkciók nyilván az előbbi miatt, plusz biztonsági mentések
    - Okosotthon vezérlés a későbbiekben

Jelenleg egy router látja el kábé 10 éve az otthoni médiaszerver funkciót, de a nagy bitrátás 4K HDR filmek néha meg-megálltak tölteni és meguntam, ezért fogtam bele a projektbe. Azon egy Prometheus rendszer fut és torrent kliens, DLNA szerver illetve SAMBA elérés volt rábízva a gigabites net mellett - izzadt néha, na :B Nyugdíjazáson van, már másik wifi router szolgáltatja az internetet, így stabilabb a filmnézés is hálózaton, de amíg nem funkcionál rendesen az új vason a média szerver addig még bírnia kell picit.

Tudnátok nekem javaslatokat adni, hogy mit telepítsek fel amivel lefedném az igényeimet? Túl sok a variáció, kicsit már belecsavarodtam :DDD Xpenology, Plex szerver, Jellyfin, stb, mivel járok a legjobban? :R

Új hozzászólás Aktív témák