Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30002) Soká válasza #71562240 (#29986) üzenetére


Soká
senior tag

A gimnáziumi osztályomnak Karinthy volt a névadója. És láss csodát, amikor előadtuk a Tanár úr kéremet, akkor én voltam a jótanuló! :)) Úgyhogy...

Természetesen válaszolok a kérdésekre, csak győzd olvasni!
De előtte: Általánosságban mondom: azért értetlenkedek kicsit, mert ha valaki betéved az asztalos topikba és mondjuk szeretne magának építeni egy felsőmaróasztalt, akkor - ha nincs is azonnal tisztázva az anyagi keret - mindenki elmondja, hogy szerinte miből, hogyan érdemes megcsinálni, megmutatják az emberek, hogy nekik milyen van. Persze lehetne onnan is indítani, hogy döntse el az illető először, hogy fából akarja azt az asztalt vagy rétegelt lemezből vagy forgácslapból vagy mdf-ből vagy hajlandó szürkeöntvényből öntetni és döntse el előbb, hogy gyári betétet vesz bele, vagy azt is magának csinálja, ahogyan azt is döntse el, hogy 8-as szárú motort tesz bele vagy 12-est. És döntse el, hogy miből legyen a vezetősin, mert csak akkor tudunk segíteni, ha ezeket már tisztázta. Az a helyzet, ha ezekre a kérdésekre mind tudnám a választ, akkor kérdeznem sem kellene valószínűleg mert tudnám, hogy mi jó nekem. Kicsit így vagyok a hangszórókkal is. Természetesen megtehetem, hogy a szóba jöhető gyártók teljes termékpalettáját végignyálazom, megtanulom a paramétereiket, az áraikat, a grafikonjaikat, de ettől semmivel sem kerülök közelebb a hangjukhoz. Nincs a hangszórók mellett egy play gomb, amivel meghallgathatnám őket. Ezért hagyatkoznék azoknak a tudására, akik jó érzékkel szűkítik a kört, amire érdemes figyelni. Emlékeim szerint a metabo csak sarokcsiszolóból forgalmaz kb. 60 félét. Nincs is bolt, ahol mindet árulnák mert gyakorlatilag van kisebb meg nagyobb, lassabb meg gyorsabb fordulatszámú, a többi pedig részletkérdés.
"1. Kérdés: "
Nagyon egyszerű a válaszom: mert meg tudom csinálni a dobozt.
Hosszabban: Szeretem magamnak megcsinálni azt, ami megoldható házilag. (itt most végül töröltem 20 sort)
Van 2-3 gyári dobozom. Negyediket nem akarok. Illetve nem tudom megfizetni. Azt látom, hogy a benne lévő alkatrészek előállítási ára nincs igazán arányban a bolti árával. Használtakra vadászhatnék, de míg egy szerszámnál, bringánál ezt szemrebbenés nélkül megteszem, egy hangfalnál kevésbé. De még ez esetben is kielégítetlen marad a "csinálási vágy".

1. Feladat:
Hidd el, nem lustaságból nem akarok Jantzen kondikkal foglalkozni, hanem azért, mert akkor előbb el kellene olvasnom a Mi az a kondenzátor? c. opuszt. De engem hidegen hagy ez a téma mert a zene érdekel meg az, hogy miként néz ki egy jó hangsugárzó. Ha valaki leírná, hogy ez és ez a kondi lenne neked a legjobb, akkor természetesen keresgélném, megnézném, ismerkednék vele és hajtanám. De nekem a Jan-zen akár egy kínai dinasztia neve is lehetne. Nem fogok hasraesni tőle, legfeljebb az árától. :)
Most nézegettem egy óráig a SEAS kínálatát és semmivel nem lettem okosabb. Azt láttam, hogy van 4-5 kategória és legfeljebb az árak mondanak valamit ez drágább, az olcsóbb. Kb. mintha kínai nyelvű regényeket nézegetnék, hogy melyik lehet jobb.

Vagy 10-12 éve próbálkoztam azzal, hogy egy Proac klónt építsek, de csak azért azt, mert mintha népszerű lett volna. Már fogalmam sincs, hogy abba milyen hangszórók kerültek volna, de tudom, hogy elakadtam, mert nem találtam olyan helyet vagy embert, akinél egy ilyet meghallgathattam volna. Hagytam a fenébe.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.