Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29401) shalafi66 válasza BITBOYS (#29400) üzenetére


shalafi66
veterán

Olyan 10-20A közötti.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29402) BITBOYS válasza shalafi66 (#29401) üzenetére


BITBOYS
addikt

Nagyon köszönöm a segítséget :R
Nekiállok keresgélni.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#29403) tibor72 válasza shalafi66 (#29392) üzenetére


tibor72
tag

Ez nagyszerű, csak nem találtam DX -et, mert nem forgalmazzák. Legalább is én nem találtam sehol. Ezen kívül már csak néhány részlet hiányzik,: hangsugárzók pontos pozíciója, reflexnyílás pontos pozíciója, átmérője, cső hossza.Ezeket lehet tudni? (mert hogy ezekről nem láttam említést a fórumban, és enélkül halott ügy)Köszönöm

(#29404) HUN_Szuh válasza shalafi66 (#29392) üzenetére


HUN_Szuh
tag

Nagyon amatőr vagyok a témában, szal lehet h hülye is a kérdésem..:D de a jó hangzású hangszórónak mik az ismérvei? Ez így lehet, h nagyon általános kérdés, de mondjuk egy mély v egy magas esetén. Mert eddig olyan paramétereket néztem mint ohm, watt és frekvencia.

Ha hirtelen összedőlne az internet és csak egy oldal maradna, azon az állna, hogy vissza a pornóval!

(#29405) zűrlény válasza HUN_Szuh (#29404) üzenetére


zűrlény
újonc

A teljesség igénye nélkül: egyenletes frekvencia átvitel, alacsony THD, gyors lefutású impulzus válasz, ezek jellemzői a "jó hangzású" hangszórónak. Aztán persze a felhasználási kör függvényében is változik, hogy mi számít kívánatos tulajdonságnak.

Ahogy már korábban is kaptál egy linket, subvoice írásait érdemes olvasgatni a témában. Jól, és viszonylag egyszerűen összefoglalja a lényeget.

[ Szerkesztve ]

(#29406) tibor72 válasza zűrlény (#29405) üzenetére


tibor72
tag

Ha már be linkelted subvoice írásait, akkor azt is írd már le legyél szíves, hogy a hangsugárzó miként és hova, mi alapján kerül pozicíónálásba az előlapon és a reflex nyílás szintén. stb. stb. Ezek jól hangzanak, csak semmire nem elég. Valamint amíg nincs meg a hangsugárzód nem tudsz vagy ne is kezdj hozzá semmihez, mert mérned kell. De ha mellényúltál választásban, cseszheted. Én személy szerint, mivel ez egy nagyon összetett, és nagy ismeretanyagot igénylő feladat, nem utolsó sóban a számított és mért adatok a legritkábban egyeznek - itt pedig min. 3 tizedesjegyig kell számolnod - tudnod kell merre kerekítsd a kapott eredményt, ami gyakorlat híján újabb probléma lehet, ezt már elvetettem.
Inkább kellene egy olyan összefoglaló, ahol ajánlott gyártók, és típusaik szerepelnek, és a TS paraméterek (egy elfogadható tűrésen belül mozognak) valóban hitelesnek és vállalhatónak mondhatók, tervezhetők, és max impedanciát ellenőrzöl. Ha nagy az eltérés(relatíve) visszaküldöd.

(#29407) zűrlény válasza tibor72 (#29406) üzenetére


zűrlény
újonc

Nincs kőbe vésve, hogy hol helyezed el ezeket az előlapon, de általánosságban kerüld az oldalélektől való egyenlő távolságokat, a kedvezőbb fázis viszonyok miatt pedig lehetőség szerint minél közelebb helyezd el őket egymáshoz.
Pedig ott megtalálod az alapokat, ha végig olvasod, akkor a hangszóró választás is könnyebben fog menni, feltéve, hogy tudod mit szeretnél elérni. :)
Ha pontosan szeretnél dolgozni, akkor nem úszod meg a mérést. A gyártók adatlapjai amúgy is csak tájékoztató jellegűek, arra jók, hogy nagyjából behatárold mit várhatsz az adott hangszórótól.

(#29408) HUN_Szuh válasza zűrlény (#29405) üzenetére


HUN_Szuh
tag

Okés, köszönöm!

Ha hirtelen összedőlne az internet és csak egy oldal maradna, azon az állna, hogy vissza a pornóval!

(#29409) tibor72 válasza zűrlény (#29407) üzenetére


tibor72
tag

Akkor bizony csak annyira lesz az is jó, mint az adatlapok.....nincs kőbe vésve. Maradok azoknál a megoldásoknál, ahol már valaki által megtervezett, megépített kipróbált, és esetleg tesztelt konstrukciókról van szó. Nem nyelvészkedési szándékkal, viszont utalva a topik címére, maradok az építésnél és a tervezői, mérnöki, munkát meghagyom az olyan maximalista szakembereknek mint, pl: shalafi66.
Tervek pedig vannak tucatjával. A hiba mindben ott van, ugyanúgy mint a tökéletesség. Már másfél hónapja olvasok más fórumokat is ezzel párhuzamosan. Ez idő alatt megtalált tervek közt mindenki találhat magának valót, pénztárcájának megfelelően, mivel nem olcsó ez a műfaj, ha jót szeretne az ember és ez nem a reklám helye , hanem az egyik véglet, amit mindezek figyelembevételével, ez a kétutas megoldás vagy ez a megoldás mely teszttel is rendelkezik, igen is jó alternatíva annak, aki nem űzi mérnöki szinten a hangfal tervezést, és nem mellesleg, nincs felműszerezve és/vagy rendelkezik "süketszobával", ha már méricskélünk, legyenek meg az alapok és mérőberendezések(ne adj isten hitelesített). Különben meg minek az egész. Az csak, sacc/kb lesz :)
Shalafi66-nak is van kész terve, amit korábban [linkeltem is] Szerintem a többi is van ennyire nagyszerű, amiket találtam.

Például itt

vagy itt ...

Mindkét gyártónak vannak nagyon jól sikerült hangszórói és hozzá terveik. Az összefoglaló hiányában mindenképp jónak tartom. :R

[ Szerkesztve ]

(#29410) zűrlény válasza tibor72 (#29409) üzenetére


zűrlény
újonc

Persze, hogy nincs. Ha betartod azokat a szabályokat, amiket írtam, akkor nem lőhetsz mellé az elhelyezéssel, nem ez lesz az elsődleges probléma.

Terv az tényleg van bőven, de nem feltétlenül az lesz a jó, ami drága. Szóval az árcédula ne tévesszen meg. Ha már mindenáron utánépíteni szeretnél, akkor érdemes olyan tervet választani, amiben a hangszórók ma is azt tudják T/S, és egyéb paraméterek szintjén, mint ami a tervben szerepel. Ezt leghamarabb a Pázmándi hangszórók teljesítik. Szóval szerintem a szélessávú terv, vagy valamelyik 17R-es kétutas terv jó irány.

[ Szerkesztve ]

(#29411) robesz107


robesz107
csendes tag

Egy kb 10centis középsugárzó gumiperemét (ha egyáltalán gumi) szeretném visszaragasztani a műanyagkosárhoz. Egyszerűen elengedte. Előéletét nem tudom. Eltüntettem azt a kevés gyári ragasztót ami rajta volt, könnyen lejött. Viszont semmi sem akarja megfogni azokból, amiket olvastam és ki is próbáltam. A ragasztható felület pár mm. A palmatex kicsit megfogta meghullámosította, de elég könnyen levált róla, ahogy a kosárról is. Az "univerzális" ragasztók egyáltalán nem fogták meg. Az elvileg kifejezetten peremragasztásra való ragasztó sem. Van valami spéci ragasztó erre? Valami szilikongumi lenne? Van itthon 2k ragasztó, de félek, hogy megmarná. Ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#29412) tibor72 válasza zűrlény (#29410) üzenetére


tibor72
tag

Látom nem szeretnéd érteni, amit írtam. Amit leírtál az eddig is ismert volt előttem, ezzel semmi érdemi információt nem sikerült átadnod. Sajnálom. Hiába jössz a Pázmándi féle hangszórókkal, az az egy rajz létezik hozzá, tudtommal. Nincs alternatíva kétutas vagy más egyéb lehetőségre, de ha tudsz kész terveket, ne habozz megosztani velem. Ezen túlmenően egy SEAS -ra azt állítani, hogy nem tartja a specifikációt, viszont, "csak a Pázmándi féle az igazi" az több, mint meredek......(itt rendkívül szolidan és diplomatikusan fejeztem ki magam, ha nem lenne esetleg érthető) Ezek szerint meg sem nézted amit linkeltem, nem is olvastál utána.... volt, pro és kontra is, és, ha csak az összegekig jutottá, az megint csak zsákutca. Melyik kétutas terv? Amelyik hiányos ? Mert az szerettem volna.
Ha már ajánlott olvasmány, én ezt ajánlom olvasni, nekem 95' -ben megvolt. Ez is érdekes.

(#29413) terapeuta007 válasza robesz107 (#29411) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

gondolom a kosár ABS muanyag. azt pedig csak oldoszeres ragaszto oldja. amibol kovetkezik hogy meghullámosodik a gumiperem.. elvileg az ABS-t picit enyhén oldják az ilyen univerzalis oldoszeres ragasztok(aceton altalaban) mint a teknokol meg palmatex. tehát a kosarat ezeknek meg kéne "fogni". A gumi-t is valamennyire. de a hullamosodas miatt ezeket kerulni erdemes. meg ahol felhullamosodik ott mar nemis fog ugy oszekötni.

de amugy valami szilikon kéne. (mezei ecetszaguval is megprobalhatod) ilyen eros oldoszeres ragasztokat hagyjad. biztos van valami specko ragaszto amugy erre de akár ragasztopisztoly is jo lehet.
egyebkent nem kell oda olyan eros ragasztas foleg egy kozephangszoronal.. azert is nem nyomjak tele gyarilag se ragasztoval
a kosarat ahol ragasztod nemárt valami kozepes csiszolopapirral megsimogatni.

esetleg még faragasztók lehetnek jok.

az oldoszeres ragasztokkal is lehetseges ha ranyomod a peremre es varsz par percet hogy elszalljon az oldoszer nagy resze. es utana nyomod ra a peremet. de az oldoszereseket hagyjad mert mar igyis hullamos a peremed..

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#29414) zűrlény válasza tibor72 (#29412) üzenetére


zűrlény
újonc

A szélessávú terv gyakorlatilag kapásból megépíthető, csak a csőhosszok hiányoznak. Ha csak ez a híja szívesen megkeresem neked. A kétutas tervek valóban nincsenek befejezve, de szerintem, ha dobsz egy mail-t Pázmándi Lacinak, akkor szívesen segít összehozni a doboz és váltótervet.

A linkeket megnéztem. Egyik gyártóra sem állítottam, hogy ez az igazi, de gyártási szórásban és ár/érték arányukat tekintve is jobbak Pázmándi hangszórói.

Klingert olvastam. Vannak benne érdekes dolgok, de elhaladt felette az idő. :)

(#29415) robesz107 válasza terapeuta007 (#29413) üzenetére


robesz107
csendes tag

Köszönöm a tippeket, felületelőkészìtés megvolt minden ragasztó előtt. Azaz ragasztó leszedés, szilikonmentesìtés csiszolàs. Végül ma sikerült egy elég drága kétoldalú ragasztóval megoldani. Nagyon vékony, könnyű volt vele dolgozni, megragadt kellőképp. És ha véletlen baj lenne, egyben le tudom szedni. A hőre olvadó sem fogta meg. Faragasztó nem túl keményre szárad? Le lehet vakarni azt, ha beüt a baj?

GumiPerem egyébként csak 1cm szakaszon volt kicsit hullámos, teljesen eltűnt mostani ragasztással.
:)

(#29416) terapeuta007 válasza robesz107 (#29415) üzenetére


terapeuta007
aktív tag

az attolfugg milyen faragaszto palmatex féle az puhább.
amugy milyen baj üt be? magadnak ujratekercseled meg membrant cserelsz vagy mi?
amugy a ketoldalu lehet elengedni majd idovel.

[ Szerkesztve ]

Jimi Hendrix-Purple Haze

(#29417) robesz107 válasza terapeuta007 (#29416) üzenetére


robesz107
csendes tag

Volt màr példa rá. Bár az 30cm-es volt, nem 10. Gyerekek bármit képesek felérni, beérni, kiszurni, benyomni. Pedig volt amin sűrű ràcs volt. :F ìgy a legrosszabbra számìtok. :))

(#29418) tibor72 válasza zűrlény (#29414) üzenetére


tibor72
tag

...Igen, a cső hossz az jó lenne. Várok.......

(#29419) zűrlény válasza tibor72 (#29418) üzenetére


zűrlény
újonc

A szélessávú doboztervhez a következő reflexcsövekre lesz szükséged:
alsó kamra - Logotech exponenciális 38 DT
felső kamra - Logotech exponenciális 52 T, vagy másik hangolással exponenciális 38 DT ide is - próbáld ki mindkét verziót a saját szobádban, és maradjon amelyiket jobbnak érzed.
elválasztó lap - 15 cm hosszú PVC cső, egyenlő elosztással a két kamrában. Az élein esetleg finom csiszoló papírral kerekíthetsz.

[ Szerkesztve ]

(#29420) tibor72 válasza zűrlény (#29419) üzenetére


tibor72
tag

:R

(#29421) #31600896


#31600896
törölt tag

Sziasztok! Egy 2 utas, 3 ohmos hangfalban hány ohmos lehet a mélysugárzó?

(#29422) #31600896 válasza #31600896 (#29421) üzenetére


#31600896
törölt tag

Azért kérdezem, mert adott egy 4 Ohmos erősítőm.
Van 2 db. 2 utas párhuzamosan kötött 4 Ohmos hangfalam hozzá, amiket cserélnék egy nagyobb hangfalpárra, de azok csak 3 Ohmosak, szintén párhuzamosan kötve.

A magassugárzókat át tudom cserélni, de a mélyeket nem, mert az újabban 20 cm átmérőjűek vannak, régiben csak 15. Így mélyeket vennem kell majd bele.

(#29423) shalafi66 válasza robesz107 (#29411) üzenetére


shalafi66
veterán

Ezek az anyagok nem ragaszthatók a felületi feszültség miatt. :)

#29409) tibor72
:) Szinte mindegy. Mérés és ellenőrzés, újratervezés nélkül egyiket sem lehet igazán jól megcsinálni.
Ezek a linkelt dolgok vagy nem jók (pl. Visaton, koncentrikus Tannoy), vagy nincsenek rendesen dokumentálva (összes többi). Troelsz tervek ettől egy fokkal jobbak, de az sem megy mérés nélkül, csak lemásolva.

#29414) zűrlény
Szerintem azok a tervek készen vannak, befejezettek. :) Már amennyire a DiY befejezett lehet.

#29421) x_424
Csak 3. De ez szokatlan érték. Inkább 4 lesz az.

Ha van egy sztereó erősítőd, miért kell párhuzamosan kapcsolni a hangsugárzókat?

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29424) #31600896 válasza shalafi66 (#29423) üzenetére


#31600896
törölt tag

Hangszórókon belüli kábelezésre gondoltam, akkor benéztem valamit. Hangfalból egy piros és egy fekete vezeték gyün ki, és a hátoldalán a címkén 3 Ohm van. Erőlködőm meg 4 Ohm.

(#29425) shalafi66 válasza #31600896 (#29424) üzenetére


shalafi66
veterán

Lehet, hogy 3 van ráírva, ha a DC ellenállása 2,8R fölötti, akkor még elmegy az erősítővel általában.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29426) zűrlény válasza shalafi66 (#29423) üzenetére


zűrlény
újonc

Jogos, nem pörgettem át eléggé.

(#29427) tibor72 válasza shalafi66 (#29423) üzenetére


tibor72
tag

Most akkor a sorozatgyártás, hogy működhet (akár nevesebb gyártók esetében is)??? Milyen doksi hiányzik, alkatrészeken, méreteken, csillapításon, hangváltón kívül? Mi az ami mindegyikből hiányzik, vagy hiányozhat ?

Arra lennék kíváncsi mi az a szakmai érzékenységed, ami miatt ezek nem megfelelőek? Mert valami oka csak van, hogy élből nem megfelelő egyik sem, ha említésre kerül. Köszi.

(#29428) shalafi66 válasza tibor72 (#29427) üzenetére


shalafi66
veterán

Egyszerű. Ha nem mutatja meg, hogyan, mi alapján tervezett, ellenőrizhetetlen. A méretek és az alkatrészlista számítanak legkevésbé. Azt bárki fel tudja írni egy cetlire.

#29426) zűrlény
Tulajdonképpen mindkettő eljutott egy olyan fázisba, ahol elfogadhatónak ítélte meg a tulajdonosuk. :) Bár még lehetne tovább alakítani biztosan.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29429) tibor72 válasza shalafi66 (#29428) üzenetére


tibor72
tag

Ok.Köszönöm.

(#29430) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Sziasztok!

Hangfal építéssel fordulnék hozzátok.

Ha adott egy szett hangszóró amihez egy két utas hangváltó tartozik. A szett az 3Ohm-os. Nekem az erősítő 8Ohm-os (H/K) de maradhatok 6-8Ohm között most is egy 6Ohm-os hangfal szett van rá kötve gond nélkül.

Hogy tudom azt elérni hogy a 6-8Ohm közé essen a 3Ohm-os szett? Gondolkoztam azon hogy egy 4Ohm-os mélysugárzót betenni a szettbe sorba kötve mert akkor lesz 7Ohm a szett. Mennyire gondolom jól?

Illetve meg lehet-e azt oldanom hogy külön szeparálni a cuccokat tehát a mély-közép lenne akkor csak közép sugárzó a mélysugárzó meg csak mély. Tehát valamilyen ellenállással vagy valami le tudom-e szabályozni a Hz tartományokat?

Köszönöm a választ előre is. :R

Smoke some weed nigga!

(#29431) shalafi66 válasza Wiz Khalifa (#29430) üzenetére


shalafi66
veterán

Egy nyolc ohmos mélyhangszóróval háromutasként váltva.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29432) Wiz Khalifa válasza shalafi66 (#29431) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Tehát egy 3 utas hangváltóba kössem be a 3Ohm-os szettet és kössek hozzá egy 8Ohm-os mélysugárzót?

A mélysugárzónál mennyire figyeljek a teljesítményére? A szett az 160W rms-t tud.

Amúgy a szettem az egy Mac Audio Olympic 2.16. Nem fér be a kocsiba a nagy mágnes miatt, eladni meg sajnálnám ezért gondoltam arra hogy akkor építek belőle 2 álló frontot. :)

[ Szerkesztve ]

Smoke some weed nigga!

(#29433) shalafi66 válasza Wiz Khalifa (#29432) üzenetére


shalafi66
veterán

Csak egyedi hangváltóval megoldható.

A terhelhetőség annyi legyen, amivel eléred azt a maximális hangnyomást, amit szeretnél.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29434) Wiz Khalifa válasza shalafi66 (#29433) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Tudnál egy rajzot adni egy olyan hangváltóhoz ami jó lenne? Vagy úgy érted az egyedit hogy az én komponenseimhez kell egyet tervezni és építeni?

Smoke some weed nigga!

(#29435) shalafi66 válasza Wiz Khalifa (#29434) üzenetére


shalafi66
veterán

Igen, igen, jó csak akkor lesz, ha a dobozhoz-hangszórókhoz tervezik a váltót.

Rajzolni olyat lehet, amivel kb. biztonságosan működni fog. Viszont egy háromutas váltó nem olcsó, meg a mélyhangszóró sem.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29436) Wiz Khalifa válasza shalafi66 (#29435) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Értem. Köszi az infót. :)

Smoke some weed nigga!

(#29437) troll81


troll81
addikt

hello. ki meddig szokta a mély hangszórót járatni. azt mondták ésszel használjam és folyamatosan terheljem ez megállja a helyét vagy kell extra foglalkozás vele?

(#29438) shalafi66 válasza troll81 (#29437) üzenetére


shalafi66
veterán

Elméletileg addig kellene, ameddig el nem éri a gyárilag megadott engedékenységet. 10-12 óra mozgatás a még megengedhető legnagyobb kitérésen, majd pár óra pihenés, és mérés. De a legtöbb esetben nem lehet annyira bejáratni.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29439) Wiz Khalifa válasza troll81 (#29437) üzenetére


Wiz Khalifa
addikt

Te is mindenhol ott vagy? :DDD

Smoke some weed nigga!

(#29440) troll81 válasza Wiz Khalifa (#29439) üzenetére


troll81
addikt

csak az érdekelt helyeken sehol másol.. :R :DD

(#29441) Czimby


Czimby
addikt

Fordított kérdés!

Ha kb 5-6L belső térfogató dobozt tudok gyártani.
(Klasszikus autó, nincs hangszórhely, szétfaragni nem akarom a belteret.)

Mekkora méretű hangszóróban gondolkodjak? 10/13/16cm? (Gondolom utolsó kizárva. :((( )

Ha jól sejtem 10cm lehet akár reflex dobozban is, 13cm pedig zárban kellene legyen akkora méretben.
Az elvárásom, hogy 80Hz-től felfelé viszonylag jól terhelhetően szóljon, és minél nagyobb hangerőt ki tudjak csikarni belőle. (Sajnos a jármű már 90Km/h körül is elég hangos)

[ Szerkesztve ]

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#29442) Ear001 válasza Czimby (#29441) üzenetére


Ear001
addikt

Nem a hangszóró átmérőjétől, hanem a Thiele-Small tulajdonságaitól függ, hogy mekkora doboz kell nekik. A hangerő meg az érzékenységtől, terhelhetőségtől, na meg a meghajtó erősítőtől függ.

[ Szerkesztve ]

(#29443) Czimby válasza Ear001 (#29442) üzenetére


Czimby
addikt

Ezeket én is tudom.
De mivel nincsenek meg a T&S paraméterek(Coax autóhangszórókról van szó) csak a méretből tudok kiindulni.
Tehát a kérdés még mindig, 6L dobozba milyen hangszóró menjen inkább 10 v 13cm?

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#29444) shalafi66 válasza Ear001 (#29442) üzenetére


shalafi66
veterán

A T-S nem elég a dobozméretezéshez. :)

(#29443) Czimby
:) Én nagyjából meg tudom mondani a paramétereit, ha látok képet a hangszóróról, de igazából még az sem kell hozzá, mert autóhangszóróhoz, T-S alapján nem lehet gondolkodni, a freeair paraméterekből semmi értelmes dobozméret nem következik. :)

5-6 liter, az 130mm egyértelműen. Autóban, akár 160 is lehet.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#29445) troll81


troll81
addikt

Port méretezesben kellene segítség. Adott 2 gz gnzw 15x sub 219 l lada ebből lejon a a sub. Mekkora felületu es hosszú slic kell 35hz hangolashoz?

(#29446) Czimby válasza shalafi66 (#29444) üzenetére


Czimby
addikt

Blaupunkt ODx 132 van elfekvőben egy pár.

Esetleg gondolkodok Hertz szett vásárlásán, és akkor a magas mehetne a műszerfalba a szellőzőbe elrejtve.

Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.

(#29447) phanonym


phanonym
csendes tag

Sziasztok!

Erről a hangszóróról vélemény?
Kérdéses, hogy mennyire van széthajtva. T-S paraméterekről nyilván nem is álmodom, de azt jó lenne megtudni, hogy milyen gyári dobozban volt. Esetleg ha itthon bemérem, de tartok tőle, hogy pontatlan értékek születnének. Kisebb méretű mélynyomóhoz szeretném, az az igazság, hogy annyira nincs nagy szükségem rá, de megtetszett ez a hangszóró. :) Esetleg a meglévő épített Bluetooth hangszórómat is kiegészíthetné, bár annak így is remek mélyei vannak, ez már csak szórakozásból készülne, igazából még át is gondolom, hogy van-e szükségem rá.

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#29448) Ear001 válasza shalafi66 (#29444) üzenetére


Ear001
addikt

Így képről megy? Ez alapján akkor mondanál paramétereket?

(#29449) kissge


kissge
csendes tag

Sziasztok. Egy Bluetooth hangszóró építését tervezem, ehhez szeretnék tanácsokat kérni. Adott egy 12.6 V 3ah akkumulátor, valamint egy 2x18w class d erősítő. A dobozt nagyjából 12x12x25 méretűre szeretném. Milyen hangszórókat tudnátok ajánlani? Esetleg 3" szélessávú, vagy 3" mélyközép és hozzájuk magas? Ha nem irreális az elvárás, akkor olyan 3-4 ezer forintból ki szeretném hozni. Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#29450) shalafi66 válasza Ear001 (#29448) üzenetére


shalafi66
veterán

(#29446) Czimby
A blau is jó annyira, mint a Hz. :) Érvényes rá, amit írtam.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.