- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
válasz
Bile Demon #74139 üzenetére
topic-auditon szóbálljunk a projekttel egyáltalán.
-
Bile Demon
őstag
válasz
fatpingvin #74138 üzenetére
Nem a stabilitás miatt kell...
Egyszerűen attól lesz jó!
-
user12
őstag
válasz
fatpingvin #74136 üzenetére
Ződsárgát rá és kész
Vagy eleve azzal rögzíted az eszközhöz -
fatpingvin
addikt
na, hogy én is képpel jöjjek:
vettem két új SAS vezérlőt, rajta SATA csatlakozókkal de SAS-SATA adapterkábel nem volt és nem akarok heteket várni rá hogy használhassam a fájlszerveremet. felesleges gagyi SATA kábelből bőven van itthon... úgyhogy ez történtnyilván ugyanezt a tápegység SATA csatlakozóin is el kell majd követni, viszont nekem lesz az egyetlen olyan ATX tápom ami közvetlenül tud SAS diszket etetni
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm szépen a tanácsokat, majd jelentkezem a végeredménnyel.
-
lemmy71
őstag
válasz
Pete55555 #74132 üzenetére
Ügyes vagy gratula, de a hammeritétől így ne várj nagy csodát, az alkyton sokkal jobb.
Mi csak alkytont használunk külső fémlépcsők és korlátok felújításánál ha nincs teljes homokfúvás. Hammeritét új "kovácsoltvas" kerítéseknél használunk, de ott sem azonnal hanem várunk vele fél évet hogy jelenjen meg a természetes oxidáció és utána festjük, úgy cirka 10 - 15 évet is kibír majd -
Pete55555
addikt
válasz
Zirowe #74125 üzenetére
Na, most ebbe belevauzok, épp ilyenben utazom.
Ennél durvább volt az én erkélyem, már szinte mindenhol pergett lefele a festék.
Fúróba fogható drótkefével leszedtem amit tudtam (a legtöbb festéket is, ami nagyon nem adta magát, az maradt) aztán smirglivel átcsiszoltam, utána lakkbenzinnel áttöröltem, majd Hammerite. Sajnos még csak 1 réteggel van kenve, de lesz második kör is (csak időm lenne...)
Egyelőre jónak tűnik. Képek: Előtte/drótkefe és csiszolás után/festés után.Szerk: Annyi, hogy a drótkefélés egy nettó sz*pás. A Te erkélyed még bonyolultabb, mint az enyém + van benne drótkerítés jellegű rész. Na az lesz az igazi szopás. Egy fúróba fogható ilyen korongot (csak nem makitát) elkoptattam. És kb 1 napos művelet volt nálam a drótkefélés.
-
válasz
Zirowe #74125 üzenetére
A Korant használata rád van bízva, sok haszna nem lesz, mert tényleg aránylag ép a festés. Ezért kezdd mindig képpel a dolgot, hogy látszódjon a téma.
Jó alapos drótkefe, és mehet a festék (ami le akar pattogni, jöjjön le). Lakkbenzin higítót vegyél, mert a festék sűrűn lesz. A literhez keverhetsz egy decit, jól összekevered, ecsetet előveszed, és adsz neki. A rácsos részt élvezet lesz festeni. A járólap szélét ragaszd le maszkolóval (sárga papírszalag, ez a neve), és ragassz rá újságot vagy fóliát, mert le fog csöpögni, ha valaki rálép frissen, széthordja, száradás után pedig ékes dísz marad. Az ecsettel ne fogj sokat, félig mártsd bele az edénybe, és kicsit húzd le a festéket a két széles oldaláról az ecsetnek, akkor kevésbé csöpög. A két réteg között várj egy fél napot. Több tanácsom nincs.
Ki fognak rúgni a topikból, mert nem említettem se ződsárgát, se melegtaknyot vagy gyorskötözőt
-
-
Zirowe
nagyúr
Na, pontosan ezért kérdeztem, mert fogalmam nincs a folyamatról.
Így néz ki a korlát jelenleg:Holnap mennék praktikerbe, akkor elvileg ezt a korant felkenem, és utána majd mehet rá mondjuk ez a zománcfesték?
-
válasz
Zirowe #74120 üzenetére
Jó alaposan ledrótkefézed, de WD-nel eszedbe ne jusson lefújni, mert lefolyik róla a festék
Higítós (lakkbenzin higító) ronggyal áttörlöd, ha szeretnéd rendesen megcsinálni, akkor veszel Korant rozsdaátalakítót, ez alapozóként is szolgál, fehér, kenhető cucc. Rozsdára kendve feket-sötétlila alakot vesz fel száradás után, és erre mehet a tetszőleges fedőfesték.Korlátra spray-t venni brutál pazarlás (több mint felét mellé fogod fújni (és a szomszéd is örülni fog, ha átfújja a szél az ablakára), túl közelről pedig nem fújhatod, mert megfolyik). Vegyél kicsi kiszerelésú zománcfestéket, és ecsettel szépen le tudod kenni, találsz 0.25 literes kiszerelést (Supraluxnak van, szerintem Trinátnak is). Azt nem írtad, mekkora a korlát, ha nagy, akkor nyílván nagyobb kiszerelés a nyerő.
Nekem speciel a Hammerie kalapácslakk festékei nagyon tetszenek (mármint a végeredmény, olyan, mintha üveg bevonat lenne a színen), de brutál drága a cucc.
-
lemmy71
őstag
válasz
Zirowe #74120 üzenetére
WD40 -l lekezelt rozsdás vascsőre akarsz hammerite spray -t fújni
ki volt az az agyhalott aki ezt kitalálta
Ha festék és rozsdai is van a korláton akkor amúgy se jó rá a hammeriteaz csak teljesen rozsdás fémfelületre való
Ha teljesen rozsdás akkor megcsiszolod kézzel és mehet rá a hammerite, ha festék is van rajta akkor szintén csiszolás és egy réteg VeryWell matt fekete arra meg másnap egy sor WeryWell fényes fekete, a két spry annyiba kerül mint egy hammerite -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest