- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sisi22
aktív tag
válasz
fatpingvin #78962 üzenetére
Ez igaz, koszonom, mar csak gep kell, es a befogast kell kitalalni, mert a muanyagot az acelpofak szeretik megnyomoritani.
-
RandomName
senior tag
válasz
fatpingvin #78967 üzenetére
Pedig vótmán kategória volt régebben itt. :)
-
do3om
addikt
válasz
fatpingvin #78732 üzenetére
Mert minden amit csinálok hulladékból van, meg amiket elrakok hogy majd jó lesz valamire. Itt a 4 csapágyat mondjuk meg kellett vennem, sajnos csak nagyobbak voltak. Mondjuk esztergálva az is ingyen lett volna, de így is sok munkát csinálnak nekem. Az alu profil ami igazán fasza cucc lett hozzá, az indította az egészet.
Viszont zártszelvényből szinte ki is fogytam cső van még több méretben pár 10 méter mindenből. De azzal nagyon szar dolgozni. -
j.bravo
addikt
válasz
fatpingvin #78667 üzenetére
A régi klasszikus ződsárga, gyorskötöző, duct tape, pillanatragasztó+szódabikarbóna mellett az új klasszikus az epoxy
Legalábbis nálam. A gyurma kivitel különösen (de a folyékony se rossz)
-
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #78670 üzenetére
Nem akarom megjavítani.Egy PH-s "kolléga" javasolta,hogy teljesen merítsem le,és a géppel teljesen tölttessem fel.hátha ettől megjavul.A gép le sem akarja meríteni,mert be van neki égetve,hogy 5 percet bír az akksi.Tehát 5 percig használja. Viszont át lehet verni
Akkor lemeríti teljesen.
Én abban hiszek,(hittem) hogy az van,ami az elektronika programjába be van égetve.(töltésszám ciklus) És így is lett! 40%-ra sem töltötte,de szerinte már 100%-osan fel van töltve.
Rá sem néz az akkura,lefuttatja a saját prpgramját,és kész. -
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #78665 üzenetére
Jóvanazúgy,a csatlakozó fém részét tekerd be zöldsárgával! Nehogy oda szikrázzon valahova...
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #77318 üzenetére
Mert ezt mondta a főnök!
-
maximilian4
addikt
válasz
fatpingvin #77246 üzenetére
Arra a részre gondoltam a közepén, csak nem tudtam minek nevezzem. Franciakulccsal próbáltam, de. nincs a lapos részén fogás, csúszik rajta, mert a lapos rész nem teljesen lapos, hanem van az dombszerű fos rajta. Aki ezt kitalálta… ha teljesen lapos lenne szerintem már 100x leszedtem volna.
-
Dani_kp
addikt
válasz
fatpingvin #77205 üzenetére
Tudom, hogy mérni kéne, de tudod...lustaság fél egészség
. Hűvös helyen van tárolva. Akkor teszek egy próbát vele.
-
Nixon18
senior tag
válasz
fatpingvin #77188 üzenetére
Elfelejtettem lefotózni, mos meg már nem zavarnám őket.
Volt egy ilyesmi csatlakozó, amiről le lett vágva a tápkábel.
A kérdés, hogy érdemes-e egy másik ilyet venni és rendesen árammal megtáplálva használni vagy jó egy sima koax-csatlakozó is.Barret001
Köszi! Valószínűleg itt is ez a helyzet, különben eddig sem működött volna.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77180 üzenetére
Oké.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77167 üzenetére
Nekem közben írt a taiwani cég, ami a SAS-os változatot gyártja, hogy regisztráljak náluk az oldalon, aztán megnézik mit tehetnek.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77167 üzenetére
A Payne-ből melyik az, amit érdemes választani, már úgy értve, hogy balos vagy jobbos vagy micsoda? Milyen szalagkábelt érdemes hozzá venni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77161 üzenetére
Ha megnézed a cégnek több terméke is van: [link] Láttam már olyat, hogy a Delock árulta valamelyiket viszonteladóként. Szóval ez nem ilyen egy emberes üzlet. De igazán nekem ez megérzés, ránézek, és minőséginek tűnik. Fogalmam sincs, hogy velük lehet e üzletelni, vagy ez hogyan működik. Egyelőre én most ASRock supportnak írtam, mert nekik van 2x8 bifurcation riser kártyájuk. Kíváncsi vagyok, hogy csinálnak e még, vagy csak nagy mennyiségben vagy hogy megy ez. Szerintem nem, de ha igen és normális áron van, akkor berendelek 10-et, és eladom a maradékot aprón.
-
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #77158 üzenetére
A hibásokból szeretnél?
Privizz rám, szívesen átadok egypárat ha játszanál.#inf3rno
értem én hogy mindenre is van megoldás, de nekem ott az volt a feladat hogy m.2 csatiba akarok 2.5G hálókártyát dugni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77156 üzenetére
Ja nézegettem, van olyan is, ami x16 -> 4x4 vagy 2x8 SAS. Az is drága lehet, de az komolyabbnak, jobban kihasználhatónak tűnt, mint a szalagkábelesek. Mindjárt meg is keresem. Azt hiszem ez volt, vagy ilyesmi: [link] Igazából még nem is zavarna, sőt könnyebben rendezhető ez, mint a szalagkábel, csak lehetne rendelni belőle amazonon vagy bárhol...
-
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #77156 üzenetére
Én eddig csak 2,5g hálókártyával próbáltam SSD slotban, azt szerencsére elfogadta az adott H310-es alaplap...ott igazából azzal szívtam hogy a kollega által kínából bányász gépekhez rendelt m.2 to pcie x4 adapter esetében 10 db-ból 1 db működött.
De jó fej volt, az elsőnél amikor jeleztem neki hogy nem megy ideadta ingyen a többi 9-et hogy játszadozzak.
Arra nem számítottam hogy tényleg csak 1 db fog működni, szal neki sokba került, nekem 1k-ért adta... -
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #77148 üzenetére
Ezer hála, az én x299 alaplapom esetén már a kezdetek óta azon a jövőbeni scenárión gondolkodom majd ha rám szakadt most hétvégén a lottó hogy mi lesz a 48 sávos procimmal
ha beledugok 2 db RTX 3090-et,
egy 3070-et
és kéne a 4. x8-as vezetékezésű slot valami x4-es cuomóhoz,
akkor majd jesszus atyaGATYA elfogok pazarolni x4 vezetékezést osztán kidobtam a pénzt az ablakon...na itt már meg is találtam az x8--> x4/x4 kártyát.
Már csak azt nem értem hogy miért csinálta a legtöbb alap változatot úgy hogy az also slotba rakott bármi az gyakorlatilag ütközni fog...kénytelen leszek riser kábelt használni még.#inf3rno
Mindenki ezzel jön hogy hol a garancia arra hogy a nyákon nem cserélnek fel 2 vezetéket...bakker ezt a tömeggyártó cégek is rendszeresen elcseszik, már nem emlékszünk a kigyulladó H1 riser rögzítésekre???
Mellesleg pont hogy nem adják olcsóbban, mert ezek réteg igényt kiszolgáló eszközök amiknek ugyanúgy fen kell tartaniuk a saját gyártó soraikat, szal ki kell termelni velük a zsét. -
inf3rno
nagyúr
válasz
fatpingvin #77148 üzenetére
Ja én ezeket már mind ismerem, olvastam a topikot is, ahol egyáltalán megfogant nála az ötlet, hogy elkezdi ezeket gyártani, de mi a garancia, hogy nem vág gallyra egy 3-500k-s gépet? Plusz ugye az ára is megvan. Nem tudom, hogy megéri e ahelyett, hogy inkább veszek egy drágább ATX-es lapot, ami jobban bírja a strapát minden téren. Szóval én jobb szeretném, ha mondjuk SuperMicro vagy Asus vagy ilyesmi név lenne a riser kártyákon, és akkor az áruk is fele/harmad ennyi lenne, mert tömeggyártásban készülnének, meg a minőség is garantált lenne.
-
nexwo
őstag
válasz
fatpingvin #77106 üzenetére
A lapot elvéve csak 8 fok, a ház ventiei 80-100 %-ra állítva mennek, és igen ezért van úton lentre egy elszívó venti a kártyához hogy tudjon arra is mozogni kifele, mert jelenleg extra ventivel csak befele áramlik a kártyáknál.
A lapot használva egy ideig jó és független a hőmérséklet, csak az a baj hogy a lap átmelegszik és roszabb lesz az érték.
-
Dani_kp
addikt
válasz
fatpingvin #77015 üzenetére
Én is csináltam már 1-2 extrémebb dolgot, de sose olyat, ami közvetlen életveszélyes lenni, és mindig csak ideiglenes dolgokról volt szó. Illetve a legfontosabb, hogy sose "reklámoztam", nem dokumentáltam és még csak véletlenül sem osztottam meg senkivel, nem hogy egy nyilvános fórumon.
-
nexwo
őstag
válasz
fatpingvin #76987 üzenetére
Azért tákolás mert nem találtam megoldást a két kártya hő elszigetelésére, és így nem a szabványos módon (nem úgy tervezték a házat) kell megoldanom pl.: modellező boltból rendelek vékony de erős lapot, szintén speckó boltból grafit lapot amit az autóknál használnak. (a ventillátorok meg sima case fan a meglévőkön kívül)
A légcsatornát csak elképzelésnek szántam, hogy áramlana a levegő a házban. -
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #76939 üzenetére
Ez egy teljesen biztonságos megoldás.Mi a gond vele? A vezetéken annyi áram esik,hogy PONT nem veri le a biztosítékot. Nem azt mondtam,hogy slusszdróttal kösse be... Gyáva népnek nincs hazája. Ha mindenki a könyveket bújná,még a fán kergetnénk a majmokat. Vékonyabb hosszú kábel nem fog melegedni,direkt hosszút írtam. Esetleg langyos lesz.
-
do3om
addikt
válasz
fatpingvin #76911 üzenetére
Én régen nem tudtam megoldani. Lehet most már alirol vagy valahonnan lehet venni fúrót-metszőt.
Nekem ehez a hülye 6-32 es menethez kellet volna anya. Számtech boltban huberáltam alaplap távtartót (abból van ilyen) a hosszabb fajtára mentem rá, azt levágtam úgy hogy egy anya kijöjjön belölle.
Processzor hűtőkhöz kellet, gyári csavar megvolt de anya nem, persze ezzel a buzi menettel volt, és a csavar feje miatt ezt kellet használni. -
Inhouse
őstag
válasz
fatpingvin #76908 üzenetére
Ez talán 6-32-es, de, hogy nem 32"-os (32*2,54mm) az biztos. Valami töredékeket használnak.
Belenéztem a kedvenc Wikis linkedbe, ott leírják, hogy 0.1380 inches (3.51 mm). -
Inhouse
őstag
válasz
fatpingvin #76906 üzenetére
Majd ha vettél "UTS 6-32" menetfúrót/vágót, írd már meg, hogy hol sikerült.
-
PROTRON
addikt
válasz
fatpingvin #76899 üzenetére
Azért remélem érzed az iróniát hogy ennyi emberbe belekönyökölsz mert nem kaptá lehülyegyerekező választ hanem rendesen jártak el, miközben az egyetlen általad méltónak találtatott válasz egy olyan szócikk, aminek a címe hogy: "Computer case screws", azaz bárki által a témában elsőnek rákeresett szavak és nálam a gugli elsőnek dobja fel a találatot.
Mert pl az neked nem felelt meg hogy ha amúgy is Te gyártod le az alaplapi tálcát, akkor tulajdonképen akármilyen megoldást (értsd távtartó+csavar páros) használhatsz onnantól kezdve hogy a menete átmegy az alaplap furatán és a pereme felül, tehát odaszorít.
Én pl az alaplapot vízszentesen helyeztem el, így 1 ponton menettel rögzítettem, a többi pontokon csak pizzás doboz távtartóból méretre levágtam távtartó lábacskáknak és megfarigcsáltam hogy pont oda illeszkedjenek, aztán még majd ráhúzok "sapkát" hogy oda is szorítsa valami, nehogy a venti rezgései elmozdítsák...server gép a polcban pihen éppencsak annyi légárammal hogy 8100-ast megfelelő tartományban tartsa, a panel tápom coil whine-ja jobban zavar.
-
Inhouse
őstag
válasz
fatpingvin #76899 üzenetére
Nem vagyok gépház modder, de segíteni szerettem volna. Nem valószínű, hogy megúszod, hogy legalább 2 fajta csavart használj (a 26 még költői túlzásnak is durva). A tápot, HDD-t rögzítő csavarhoz (továbbra sem izgat a neve) nehéz lesz menetfúrót/vágót szerezned, én biztosan nem erre indulnék. Az alaplaphoz meg lehet, hogy simán M3-as jó csak, mert nagyobb nem fér át a NYÁK lukán, illetve a feje sem illik a NYÁK-on kiképzett helyre, illetve nem szabvány távtartót is kéne gyártanod. A táphoz, meg a 3,5"-os HDD-hez meg nem jó az M3...
Munkámból adódóan az esetek többségében muszáj körkérdéseket feltennem, mert ha nem teszem olyan tévútra jutunk, ami messze van a megoldástól. Ritkán lehet egyetlen kérdést egyértelműen megválaszolva 100%-os megoldást adni. Ez a fórum is a beszélgetésről szól, de írott formában nehezebb dűlőre jutni, kicsit több türelmet és időt igényel. Én ezt kérem tőled is. -
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #76892 üzenetére
Sima M2-es csavarral nyugodtan szerelheted,kapsz hozzá távtartót is. Vannak gyári házak is így szerelve,az M2-es csavar az optikai meghajtók EREDETI menetébe passzol. [távtartók]
-
Inhouse
őstag
válasz
fatpingvin #76892 üzenetére
De nem is értem. Ha te akarsz menetet vágni, akkor olyat vágsz, amilyet akarsz. Miért nem M3-M4-ben gondolkodsz? Van hozzá eszköz a menet vágáshoz, fúráshoz és csavart is tudsz egyszerűen venni.
-
Inhouse
őstag
válasz
fatpingvin #76869 üzenetére
Mert többségünknél valószínűleg az van, hogy van egy nagy doboz ezekből a csavarokból főleg bontásból. Én még egy darabot nem vettem belőle, de 1kg biztos van itthon belőle a szorgosságomnak köszönhetően. Nálunk a csavarboltban ennél kommerszebb szerelvénynél is ráncolják a szemöldöküket, meg hát a bontott ingyen van. Igazából továbbra sem érdekel se a neve, se a mérete, se a menetemelkedése, mivel nem számít, benyúlok a dobozomba és kiveszem ami kell. Egy időben még a HDD-kből , floppykból, optikai meghajtókból is kitermeltem a csavarokat. A házakat is fullra szétszedtem, a fém a fémhulladékba, műanyag a műanyagba.
A DELL, HP, Compaq, Fujitsu gépekben vannak aztán furcsaságok ilyen tekintetben. -
imibogyo
veterán
válasz
Elvileg UTS 6-32 a házakhoz és merevlemezekhez használatos leggyakoribb típus és pl SSD-k felfogatásához való a kisebbik M3-0.50. De itt van egy részletes lista, leírásokkal...
-
pjen
félisten
válasz
Őazinte leszek,nem tudom a pontos nevét. Olyan menet van rajta, minth nem
lenne metrikus.Esetleg menj el egy esztergályoshoz ott van menet fésű, megmondják pontosan. -
pjen
félisten
válasz
fatpingvin #76864 üzenetére
Én a HDD és ODD ket mindig olyan lemez csavar szerüvel szerelem.Ha csendes gép kell a HDD postás gumival.
-
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #76864 üzenetére
Abból a 2 fajtából?
Ház csavar,optikai meghajtó csavar.
-
Barret001
addikt
válasz
fatpingvin #76852 üzenetére
PC ház,és táp csavarjai amerikai szabványúak.NEM Metrikus menetek. Utána lehet nézni.
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #76854 üzenetére
Mivel nekem írta, és az én ups-emről beszél, gondolom (vagy inkább csak próbálom gondlni, mer tzagyvaság az egész) nem értette meg, hogy ez egy gyárilag külső akkus termék, a töltőfesz, áramerősség meg abszolút nem a rákötött akksiktól függ, ha ma volt egy tartós áramszünet, és holnap visszajön, akokr elkezdi tölteni az akksit, ha ismét jön egy áramszünet, nálam a félig töltött akksival is tovább fogja bírni, mint másnak a csutkráa töltött 7Ah-ssal. Mi a cél? Pont ez. Sőt, nem csak hogy félig töltött akksival, hanem fordítva is igaz, hogy működik a dolog, uugyanis ha van egy 7Ah-s akksid, meg egy 100A-es töltésre képes töltőd, nem pukkan egy nagyon a bekapcoslás pillanatában, hanem a megfelelő módon fogfja feltölteni, ezek már csak ilyenek.
Na hagyjuk is a témát, unalmas már, hogy egy csomóan szembe mennek a tényekkel, cáfolni egyik se tud, de még egy külső linket se tud hozni egyik sem, okoskodni mind tud. Lapozzunk a témáról.
-
válasz
fatpingvin #76852 üzenetére
Nem! A HDD-é kisebb... legalábbis a noti HDD-é biztosan.
De akkor M3, oké - én is erre tippeltem volna!#76853 pjen
Abból én csak gépit látok, de sajnos nincs komolyabb asztalom, fúróállvánnyal.
Így marad a kézi megoldás...#76856 lemmy71
Én pl. amit sokat használok 6 - 8 menetfúrót, annál nem három lépcsős fúrót használok hanem egy gépi fúróval készítem a meneteket.
Magyarul gépi menetfúró szárat kézi behajtóval használsz? -
pjen
félisten
válasz
fatpingvin #76854 üzenetére
Hasonló kombóról reggel 8 és du 4 között ment a C24 cirkó, bejelentett áramszünet miatt. Gond nélkül.
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #76825 üzenetére
Ez gyárilag is külső akksis cucc, szóval gondolom a töltési képessége erősebb lehet, sose mértem, hogy mennyi idő alatt tölti fel a lemerült akksit, de végülis mindegy, mivel mindaddig, amíg van áram, hálózatról megy minden.
Közben megtlaáltam, amikor elment az áram, leírtam, hogy is volt.
elment az áram reggel 7-kor, a folyamatos fogyasztás 89-90W, a szünetmentes 12:45-ig bírta, azaz 5 óra 45 percet, = 345 percet tudott.Ha valóban 52 dolcsi a kínaiaknál ugyanez, akkor röhögve megéri még hazahozatni is. [link] , igaz én itthon, újonnan, a forgalmazótól vettem, pannon power n600w néven futott, és 42 ezres volt akkor. [link]
Tavasszal lesz egy nagyobb házfelújítás, hátul lesz egy műszaki helyiség, ahol sokminden be lesz téve. Lesz külön áramkör a szünetmentessel megtámogatott cuccoknak, minden helyiségben kap helyet 1-2 konnektor, ami csak arról a körről kapja rendes műsoridőben a finomított feszt, mert ugye a ups túlfesz, feszültségtüske, és általános hálózati zavar ellen is jó, ha nincs áram, akkor van itt- ott egy egy eszköz, aminek jó lenne nem lekapcsolni, nas, router, ip kamerák, riasztó, ez az. Sokkal frappánsabb egy külön kábelt behúzni mindenhova, és max 5-600W-nyi fogyasztású dolgot azokból a konnektorokból használni.
Ha már gányolós topik, nekem volt egy olyan gondolatom, hogy nem lehet túl bonyolult ez a ups dolog, veszek az alin egy 2-3KW-os invertert, mögékötök 2-3 ilyen 60Ah-s akksit, egy 6K-s okos akksitöltőt, meg kellene valami elektronika, ami kapcsol, hogy mindaddig a rendszer csak átereszti a hálózati feszt, amíg jön áram, viszont ha elmegy, villámgyorsan átkacsol akksira, majd amikor visszajön az áram, a rádugott töltővel tölti az akksikat. De aztán mivel sehol sem láttam ilyen dolgokat, jobbnak láttam egyben megvenni.
-
Bile Demon
őstag
válasz
fatpingvin #74138 üzenetére
Nem a stabilitás miatt kell...
Egyszerűen attól lesz jó!
-
user12
őstag
válasz
fatpingvin #74136 üzenetére
Ződsárgát rá és kész
Vagy eleve azzal rögzíted az eszközhöz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ford topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Eredeti játékok OFF topik
- Egér probléma
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest