Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6051) faranus


faranus
aktív tag

sziasztok kéne egy erős de hal 8cm hátsó ventilátor a házamba ami kihajtja a forró levegőt a házból. Nem fontos hogy hiper szuper csilli villi LED es legyen, az a fontos hogy végezze a dolgát és ne legyen hangos. max 3-5k lenne a rászánt pénz. Tudtok valami jót??
előre is köszönöm

tisztelettel faranus :R

(#6052) Henk válasza faranus (#6051) üzenetére


Henk
veterán

Ami szerintem a leghalkabb 8-as az Englide n. zero hydro 80. Közel azonos árban és tudásban a Coolink swif2 801, bár ez elég érdekes színű. Némileg hangosabb meg nagyobb légszállítású és persze drágább a Scythe s-flex 80-as, mondjuk az 1500 rpm-es. Aztán hasonló zajszintű még a Noctua NF-R8 is aminek még nagyobb légszállítást ír a gyártó, de mint köztudott a Noctua eléggé túloz ilyen szempontból.

[ Szerkesztve ]

(#6053) faranus


faranus
aktív tag

köszi :R

tisztelettel faranus :R

(#6054) agemate válasza agemate (#6034) üzenetére


agemate
addikt

Erre senki? :F

(#6055) Henk válasza agemate (#6054) üzenetére


Henk
veterán

Én már javasolni akartam pont az AC-t de mivel azt akarod cserélni így nem nagyon van ötletem ami olcsó és 1400 rpm-nél nem megy többet. A pwm-ek általában ennél magasabb fordulatot tudnak és 1400 rpm körül már hangjuk is van szépen. Én a Coolink 120P-t használom ami 1700-1800 rpm-et tud maxon de 1100-1200 rpm-en már megjön a hangja ezért nem is nagyon szoktam efölé engedni. Amúgy leszabályozva nagyon csendes venti és szerintem az ára is elfogadható.

(#6056) mixi80 válasza Henk (#6055) üzenetére


mixi80
aktív tag

Ment PÜ Henk!

(#6057) Cadal


Cadal
őstag

Hi!

A proci hűtőmre szeretnék kettő darab 12cm-es ventit tenni és érdekelne hogy az alábbi kettőn kívül esetleg milyen légkavarót ajánlanátok még.

1; Arctic-cooling Arctic F12 PWM ez tettszene jobban, mert passzolna a mostani ventikhez ;) és elég olcsó is.

2; Coolink SWiF2-120P ezzel az a bajom, hogy nem tettszik a színe és viszonylag drága.

A ventiket egy szabályzóval működtetném általában alacsony fordulaton, de néha elkél egy kis kraft. ;)

#6034 agemate: Konkrétan mi volt a gondod az AC ventikkel?

[ Szerkesztve ]

(#6058) CsiguszMaxim


CsiguszMaxim
senior tag

Hali! Kaze Q szabályzóval megoldható az, hogy valahonnan lássam a fordulatszámot? Eddig alaplapról mentek a ventik de ahogy látom, hogy hogyan kell bekötögetni őket nem lesz ami a fordulatszámot mutassa.

[ Szerkesztve ]

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#6059) Cadal válasza CsiguszMaxim (#6058) üzenetére


Cadal
őstag

Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megoldani, hogy a ventilátor vezetékein levő aljzatról a sárga színű vezetékről (ami a fordulatszám jeleit közvetíti) egy másik vezetékkel vissza kötöd az alaplapra. Előny ha esetleg vannak otthon régi már használatban nem lévő ventilátorod, mert azokról könnyedén levághatod a vezetéket aljzattal együtt, és egy forrasztást követően egyszerűen tudod az alaplapra dugni a vezetéket.
Ha esetleg nem világos a dolog délután tudok képet küldeni, hogy én hogyan oldottam meg.

(#6060) Henk válasza Cadal (#6057) üzenetére


Henk
veterán

Ha szabályzóval állítod őket akkor miért ragaszkodsz a pwm-hez? Amúgy szerintem a Coolink halkabb és jóval komolyabb légszállítást is produkál fullon. Viszont ha elégedett voltál az AC-vel eddig akkor most is jó lehet. Bár a keretes hangosabb jóval mint a pro meg a légszállítása is nagyobb. Nem írok ide regényt, ha érdekel a különbség majd elmondom személyesen mert kipróbáltam mindkettőt. :B

CsiguszMaxim: kijelző nélküli szabályzóval legfeljebb úgy tudod megoldani a monitorozást, hogy a ventik csatijából kiveszed az egyik szálat. Általában sárga ami a fordulat ellenőrzésére szolgál, ha nem szabvány színjelölésű akkor utána kell nézni. A csati a maradék 2 vezetékkel megy a szabályzóra, a 3. szálat meg a lapon a venti csatik megfelelő tüskéjére kell dugni így a fordulatuk továbbra is leolvasható valami progival.

(#6061) CsiguszMaxim válasza Henk (#6060) üzenetére


CsiguszMaxim
senior tag

Cadal, Henk

Köszi. Már meg is oldottam csak sajnos kábelrendezés szempontjából nem a legjobb dehát ez van. Swif2 1201-est tekergetek vele 800-1200 között. 1000-ren semmi hangja :)

Best teaparty evaaaaaaaaa!

(#6062) Cadal válasza Henk (#6060) üzenetére


Cadal
őstag

Igazából, azért néztem a PWM-es ventit, mert annál van egyedül PST technológia. Ez még a korábbi AC ventilátoraimnál nagyon megtetszett, illetve ha most is kettő darab ventit akarnék tenni a proci hűtőre, akkor ezekkel ezt egyszerűbben megtehetném. Nem kellene Y elágazót csinálnom, vagy vennem, hogy egy potméterről szabályozhassam őket. és ha jól emlékszem talán a fordulatszám vezeték kapott egy plusz kivezetést. Szóval csak ezek miatt. Amúgy is csak 160ft a különbség. :)
De akkor a többit majd személyesen. :K :R

(#6063) Henk válasza Cadal (#6062) üzenetére


Henk
veterán

A Coolink 120P-hez adnak Y elosztót amivel 2-t tudsz kötni egy csatira. :D
Akár lapra akár szabályzóra, lap is vezérli pwm-el a 2-t egyszerre. Tovább megyek én 4-et kötöttem így a cpu fan-ra és azzal is működött bár ezt nem ajánlgatom senkinek. :B
Ettől függetlenül az AC sem rossz, kb. azt hozza mint a régi fekete lapátos.

(#6064) albert8 válasza Henk (#6063) üzenetére


albert8
addikt

Olyan Y elosztót keresek már nem tudom mióta
Tudtok helyet ahonnan lehet venni?

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#6065) Henk válasza albert8 (#6064) üzenetére


Henk
veterán

4 tűsben még nem láttam külön Y elosztót csak amit a ventikhez adnak. 3 tűsben viszont lehet kapni, akár itt is. (alulról a 2.)

(#6066) faranus


faranus
aktív tag

sziasztok ventilátort szeretnék venni sajnos elég kicsi a házam ezért csak 8cm fér be.
Szeretnék egyet előre és egyet hátra és oldalra is. A keret 5-6k lenne.
Én a COOLINK SWIF 280P és a COOLINK SWiF 2801 között szeretnék választani bár az egyik drágább egy kicsit mi a kettő között a különbség? Megfelelnek a célra vagy inkább egy másik gyártótól nézzek, mennyire hangosak 3db nak lehet már hallani a hangját vagy annyira nem hangosak, mivel csak kicsi ventiket tudok berakni a lehető legnagyobb légszállításút szeretném venni ezek jók??
Mindenképp az iponból szeretném venni mert mást is rendelek onnan ha esetleg mást ajánlotok az nem lenne hátrány ha onnan tudnám rendelni vagyis ami van nekik olyan kéne.

előre is köszi
üdv faranus

tisztelettel faranus :R

(#6067) Henk válasza faranus (#6066) üzenetére


Henk
veterán

A P a pwm-es. Míg a 801 az max 1500 rpm-et tud addig a P 750-2000 rpm között szabályozható. Gondolom a lapra akarod kötni őket, viszont ha a lapod nem tudja szabályozni akkor végig max fodulaton fognak menni. A P-nek nagyobb a légszállítása maxon de a hangja is magasabb. Ez még egy nagyon csendes ventilátor, mondjuk a légszállítása is ennek megfelelő.

(#6068) faranus válasza Henk (#6067) üzenetére


faranus
aktív tag

köszi hát mindenképp lapra kötöm

tisztelettel faranus :R

(#6069) Cthulhu Dawn


Cthulhu Dawn
őstag

Ma vettem egy Coolink Swif2 pwm-es ventilátort, mert tápomban nagyon haldoklott a gyári, és gondoltam kivezetem a csatlakozót, és a lapra kötöm. Ez meg is történt, ám biosban hiába van silent-re állítva a ventilátor profilja állandóan 1700 rpm-en jár. Aki úgy gondolja tudja mi a probléma oka az ne habozzon szólni.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#6070) Intel fan11


Intel fan11
őstag

üdv!Melyik a jobb hűtő egy i7 860as procinak??

Cooler master hyper tx3

vagy

Cooler master 212 plus?????

Battletag: hojszi#2983

(#6071) Henk válasza Cthulhu Dawn (#6069) üzenetére


Henk
veterán

Nem ismerem az Asus bios-át de nincs valami olyan ventivezérlés, hogy pwm-el szabályozzon? De lehet az sem mindegy a lapon melyik venticsatira dugtad vagy mindet tudja vezérelni? Még jobb lett volna a tápra bízni a vezérlést, nem tudtad oda visszakötni az új ventit?

Intel fan11: a 212+ egy jóval komolyabb hűtő.

[ Szerkesztve ]

(#6072) Cthulhu Dawn válasza Henk (#6071) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Kipróbáltam, hogy mi van ha máshova kötöm a processzor ventijét, és az is felpörgött, szóval most úgy használom, hogy a Coolinkhez adott elosztóval egy csatolóról megy mindkét ventilátor. Egyébként nem találtam ilyen menüpontot a biosban, tápra meg nem tudom rákötni, mivel nem tudok forrasztani (és nincs is mivel).

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#6073) Henk válasza Cthulhu Dawn (#6072) üzenetére


Henk
veterán

Értem, gondolom akkor a másik csatikat nem szabályozza a lap azért mennek maxon a ventik. Mennyin megy így idle a venti, illetve meddig gyorsítja terhelve, elég a tápnak?

[ Szerkesztve ]

(#6074) Cthulhu Dawn válasza Henk (#6073) üzenetére


Cthulhu Dawn
őstag

Idle ~1000 rpm, de még így is hideg levegő jön ki a tápból, még terhelés mellett is, alapon szerintem még a 700 rpm is bőven elég lenne neki.

"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy

(#6075) Henk válasza Cthulhu Dawn (#6074) üzenetére


Henk
veterán

Az 1000 rpm idle biztos, hogy elég. Ha terhelve is hideg levegőt fúj akkor azzal sem lesz gond szerintem.

(#6076) mpierre


mpierre
veterán

Hali!
Ez vajh, meghozza a hőn áhított csendet egy htpc-be? Elég csendes, és mégis megmozgat vmi levegőt... :F

[ Szerkesztve ]

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#6077) Henk válasza mpierre (#6076) üzenetére


Henk
veterán

Az adatlapja alapján nagyon ígéretesnek tűnik, bár nekem a légszállítással kapcsolatban van némi kételyem. De az Enermax jó minőség és a 900 rpm miatt szerintem nem lesz hangos.

(#6078) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Hogyan lehet kiszámítani azt, hogy egy ventilátor X feszültségen mekkora fordulaton fog pörögni?
Szóval ha egy venti 12 V-on 1200-at pörög, akkor 5 volton mennyin menne? Egyenes arányosság elve nem fog működni, mert szinuszos jelet kap és a feszültség/fordulat nem lesz egyenes arányos.

Van rá valamilyen képlet?

Vagy minden típusnál más és más a különböző alkatrészek miatt?

(#6079) mpierre válasza Henk (#6077) üzenetére


mpierre
veterán

Egy ilyen házba fognak kerülni a gyáriak helyére. Azért kettő egymás mellett csak megmozgatja azt a 2×70m3/óra luftot... :F

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#6080) Henk válasza mpierre (#6079) üzenetére


Henk
veterán

Ha az Antec honlapjáról linkelsz akkor mindig a főoldalt teszi be így nem tudom milyen házra gondolsz. Ha a halk működés a fő szempont akkor a teljesítmény mindig háttérbe szorul, főleg ha nem szabályzott ventiket használsz.

(#6081) mpierre válasza Henk (#6080) üzenetére


mpierre
veterán

:W :DDD
Bocs. Antec Fusion Remote lenne a ház.

#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html ####

(#6082) Laci4 válasza Vasinger! (#6078) üzenetére


Laci4
senior tag

Hi!
Nem tudom van-é egyenes arányosság, de érzésem szerint nincs. Ki kell próbálgatni.
Viszont nem értelek, milyen szinusz jelet kap a venti? :F
A táp sima egyenáramot ad, és ezt kapja a venti, vagy szabályzó nem? :U

am: kicsit OFF,de miért akarod a szabályzódnak a feszt, olyankor amikor offolva van a gép? :U

(#6083) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Coolink Swif2 1201 vs Englide N.zero Hydro 120 1.2k? Tripla Radira lenne 3db Coolink 1700ft kb, Englide 2200ft körül.

Most AC-k vannak rajta, de eléggé hangosak ha felcsavarom őket és úgy tudnak 56cfm körül.

(#6084) Vasinger! válasza Laci4 (#6082) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Valóban, egyenáram megy be, szóval nincs szinusz. De ettől még nem lesz egyenes arányosság sajna.

am: kicsit OFF,de miért akarod a szabályzódnak a feszt, olyankor amikor offolva van a gép? :U

Tesztelni akarom őket. Mi mennyire halk x, y fordulaton és ez alapján dönteni, hogy mit vegyek. És a gép meg addig nem menjen, mert nem lesz ami hűtse az alkatrészeket.

(#6085) Chosen válasza Vasinger! (#6084) üzenetére


Chosen
addikt

Semmi baja nem lesz egy Mugen 2 nek vagy egy S1-nek ha nincs rajta venti. (többször is csináltam már ilyet én is :D )

(#6086) Laci4 válasza Vasinger! (#6084) üzenetére


Laci4
senior tag

Két megoldást látok hirtelen.

1: vagy használsz egy másik külső tápot (nekem van egy tápom, -+12V, -+5 voltos kimenettel azt használtam.. de akár egy másik gagyibb PC táp is megteszi ha van kéznél. Ez esetben szabályzóról molex le, gagyi tápé rá. Táp zöld-fekete lába összeköt az alaplapra menő csatiban, és már mehet a menet.)

2: ami kicsit több macera: a mostani tápod, csatlakozóit lekapkodod a gépről..csak a szabályzón hagyod. Majd a zöld fekete lábat összekötöd az alaplapra menő csatiban.
És már mehet is a menet...

(#6087) engusz


engusz
veterán

Sziasztok,

néhány (1-1 db) jóárasított ventilátor. Bocs az OFF-ért.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#6088) janeko


janeko
őstag

Sziasztok. Elég meleg van a ház belsejében, főleg télen ezért gondolkodom, hogy valami ventilátor kellene bele. Egy cooler master centurion házba lenne. Nem tudom melyik a jobb, max 3k-t akarok rá költeni. Ahogy olvasgattam minél nagyobb a CFM annál jobb. A csend nem fő szempont, inkább a minél jobb hűtés

(#6089) mixi80 válasza janeko (#6088) üzenetére


mixi80
aktív tag

Szia!

Szerintem a legjobb választás neked Coolink Swif2 120P!

Üdv!

(#6090) janeko válasza mixi80 (#6089) üzenetére


janeko
őstag

köszi. én is ezt találtam az egyik legjobbnak.

(#6091) mixi80 válasza janeko (#6090) üzenetére


mixi80
aktív tag

Nekem van Scythe S-flex meg Coolink swif2 120P is, de sztem, a coolink jobb hangban is meg légszállításban is! Az árakról nem is beszélve!

Scythe 4000HUF
Coolink 2600HUF

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#6092) Henk válasza janeko (#6090) üzenetére


Henk
veterán

Ez az egyik legjobb de azért a 120P-t ha nem szabályzod elég szép hangja van ám, 1700-1800 rpm-et tud maxon. Biztos, hogy indokolt ez a fordulat állandóan?

(#6093) Barcageri


Barcageri
tag

Sziasztok.
TUdna valaki ajánlani egy 8cm-es házhűtőt? a lényeg, hogy minnél halkabb legyen és minősége is lehet

(#6094) Henk válasza Barcageri (#6093) üzenetére


Henk
veterán

Englide n. zero hydro 80, a leghalkabb 8-as amivel találkoztam.

(#6095) rita7107


rita7107
aktív tag

Sziasztok.
Egy kis technikai segítség kérés, mert kezdő vagyok.
A ventillátoroknak hogyan kell állniuk, hogy a levegőt fújják?
A lapátok merre néznek? Valahogy nem veszek észre különbséget akár hogyan is teszem be a házba.
Illetve a ház elejébe hogyan legyen illetve a ház hátuljában hogyan legyen?
Képet megköszönök ha lehetséges.

[ Szerkesztve ]

(#6096) dudika10 válasza rita7107 (#6095) üzenetére


dudika10
veterán

Nem vagyok guru a témában, de:
Nincs a tetejükön kis nyíl ami mutatja, hogy merre megy a levegő?
A 'szabad felén' szívja be egyébként a ventilátor a levegőt és azon a felén fújja ki ahol a motort tartó kis rudak vannak.
Legalábbis az összes eddigi ventilátorom így működött, nem kizárt hogy van másmilyen is. Egy gyufával egyébként könnyedén megnézheted merre megy a levegő.
Ha jól tudom az a szokás, hogy elöl befele fúj és hátul meg kifele.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6097) AxBattler


AxBattler
félisten

Sziasztok!

Egy nagyon alap kérdésem lenne: előlapi ventiszabályozóval (pl. Scythe KazeStation) hagyományos ventiket is irányíthatok, vagy csak PWM-eseket?

A választ előre is köszi!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#6098) Henk válasza rita7107 (#6095) üzenetére


Henk
veterán

Elöl befele, hátul pedig kifele fújjon a házból. A legtöbb venti keretén egy nyíllal jelöli a forgás és légszállítás irányát. A hagyományos keretes ventik a lapáto felől szív és a motor fele fúj, tehát ebből az irányból szív.

AxBattler: természetesen a 3 tűs ventiket is tudja vezérelni.

(#6099) rita7107 válasza Henk (#6098) üzenetére


rita7107
aktív tag

Köszönöm a segítséget. :R

(#6100) Barcageri


Barcageri
tag

Sziasztok.
Iponról tudna valaki ajánlani ház ventillátort halk legyen, és márkás, tuningra nem kell.Köszi szépen elég sűrgős lenne.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.