- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
neko18
senior tag
Egy időben én is gondolkodtam azon, hogy beszerzek egy kompakt vízhűtést, de lemondtam róla. Az árából kb felszerelem a gépen jobb procihűtővel meg jobb házventikkel és ha nem is jobb, de ugyanazt a hűtési teljesítményt elérem.
Már nagyon várom a házhűtőket amit megrendeltem még karácsony előtt
Kíváncsi leszek mennyit tud lehűzni a hőfokokból, végül a xilence ventiknél maradtam -
neko18
senior tag
válasz
AxBattler #15312 üzenetére
Grózi: Én simán csinálnék ha ennyi venti megfordulna nálam
Sőt ha számítógépeket szerelsz és ennyi venti megfordul nálad akkor valószínűleg házak és további hardverek is megfordulnak. Simán csinálhatnál jó kis teszteket. Vezetnél egy logout blogot és mindenki örülhetne
-
neko18
senior tag
Akkor kérlek sértegetés helyett írd már meg nekünk hogy megfordult-e az általam linkelt venti nálad? Kíváncsi vagyok mit tud
Egyébként nem értem miért lenne baj ha leírások alapján kinézek mondjuk 5-6 fajta ventit és tesztek után kutatok később. Meg direkt ledeset nézett a kolléga...akkor valószínűleg neki az a szempont is fontos
Egyébként is ha ilyen sok venti megfordul nálad miért nem csinálsz teszteket, hogy az emberbarátaidat segítsd vele?
-
neko18
senior tag
válasz
Hephaisztosz #15307 üzenetére
Nincs semmi baj a ledesekkel
Én is most nézegetek új házakat és hozzá új házhűtőket.
Nekem most ez a szimpatikus. A leírás szerint egész csendes, jó a légszállítása és ledes is. (és jó áron is van szerintem)
KLIKK -
neko18
senior tag
válasz
hszilard666 #13809 üzenetére
A hang és a légszállítás kb fordítottan arányos
Szerintem még megoldás lehet a rezgéscsillapítók beépítése
Egyébként a gyári oldal szerint 21dB ami szerintem egyáltalán nem sok.
Mennyi idős a ház/venti? -
neko18
senior tag
válasz
painkillerx #13758 üzenetére
Ha jól tudom ez típushiba
Szerintem felesleges az a kis venti oda, ez már tényleg zavaró tud lenni, én tuti hogy kikapnám onnan.
Nem tudom hogy csapágyas-e esetleg? Lehet az adta meg magát
De kérdezz rá szerintem a CPU hűtők topicban, ott biztosra tudják a választ a szakik -
neko18
senior tag
Ebayt szerintem felejtsd el. A legtöbb az olcsó kínai vacak utánzat ami még az itthon kapható legroszabb kategóriát sem súrolja. Amit kinéztél az elég korrekt, gondolom az esztétika is a fő szempontok közé tartozik ezért kerestél ledeset
Viszont ha megteheted akkor én egy ilyenre beszélnélek rá
Tudom nincs jelenleg raktáron, de tuti hogy találni itthon ahol van, vagy használtan -
neko18
senior tag
válasz
MaxxDamage #12795 üzenetére
Szerintem egy darab 200 mm-esnek jobb a légszállítása és halkabb is mert kisebb fordulaton is "megfogják a lapátok a levegőt"
Hátulra szerintem hiába veszel 140eset ha 120as a hely, a gépház csak felfogja a levegőt
Maximum csak minimális különbség lenne a kettő között, és akkor még nem biztos hogy be is lehet szerelni mókolás nélkül
-
neko18
senior tag
válasz
PainKiller13 #12738 üzenetére
Nekem nincs sajnos, de nagyon dicsérik ám a márkát
luimapeiz: Igaz, de akkor kell egy szórópiszoly is, valamint tényleg drágább lesz. Akkor viszont kell tudnod egy színkódot is szerintem
-
neko18
senior tag
válasz
MaxxDamage #12731 üzenetére
Háát ha van még rá gari és fontos akkor hagyd úgy ahogy van
Nem tudom milyen szín lenne szép a gépben, igazából ez már egyené ízlés kérdése. Nekem is ilyen lapom van szóval azt a metál kéket nehéz megkeresni -
neko18
senior tag
válasz
MaxxDamage #12729 üzenetére
Csak a szín miatt? Szerintem nem...Biztos lehet festeni és akkor egyedi lesz
Elő az "ecsettel" aztán kész.
Veszel kb ezer forintért festéket és lefújod -
neko18
senior tag
válasz
SPeti1984 #11620 üzenetére
Ha van hátul esetleg két helyed akkor 2 kifújó és előre egy beszívó
Ha az említett módszerrel csinálod szerintem nagyobb nyomás lesz bent. Egy venti nem biztos hogy tartani tudja a lépést két ventivel.
Olyan mint autóknál pl a szívó résznek nagyjából megkell hogy egyezzen a kipufogórésszel. Pl ha 60as rendszert teszel elá akkor a szívórészt is illik megnövelni
AxBattler: Én is a manualt ajánlom. Még mielőtt ide felteszed a kérdést olvasd át, mérd le a méreteket is. Az alaplapnak autómatikusan nem nézünk utána mert azt gondoljuk hogy te utánanézel
Minden esetre még nincs veszve a dolog, venni kell 2-3ezerért egy ventiszabályzót és azt szabályozhatod
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11573 üzenetére
Ilyen:
Használtan 2-3ezer körül mozog, újan 5< attól függ miylet szeretnél. Van olyan ami digitális teljesen és mindent mutat. Belehet építeni a számítógép elejéreEgyszerű, hasznos és pofás kis szerkezet, így manuálisan is tudod állítani a ventiket
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11567 üzenetére
Csak akkor oldható meg ha a case fan is 4pines. Ám meglehet oldani hogy egy Y kábellel a cpu fanra kötöd a ház ventiket is de akkor a cpu szerint korrigál. Ha 4pines a case fan akkor csak egy Y elosztó kell. Ha ez nincs akkor szabályzót ajálok ha mindenképpen vezéreltet szeretnél. Esetleg láttam már 3pinesből 4pinesbe átalakítót, nem próbáltam még, de egy próbát talán megér
-
neko18
senior tag
válasz
thefreeman #11564 üzenetére
Oldalt alulra beszívó, a másik 2helyre fújó ventit raknék. Szerintem ekkor a legjobb a szélcsatorna
-
neko18
senior tag
válasz
thefreeman #11560 üzenetére
Szerintem 2 kifújó és 1 szívó ventit rakj bele.
A lényeg hogy legyen egy kis szélmozgás a házban, ami majdnem hogy állandó. Akkor lesz igazán jó
Hátulra mindeképpen kifújó ventit rakj szerintem. Felül nincsen ventihely esetleg? Meg a 2 oldalt lévő ventihely hogy van? egyik alsó részen a másik középen?Ha igen akkor esetleg felülre szívót, alulra kifújót szerintem. Hátulra is kifújót
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11557 üzenetére
Nem mindegyik, de a többségük már igen
De pl hallod is hogy elindítod akkor felpörög aztán ahogy jönnek be a dolgok úgy csendesedik
Lehet venni PWM-es szabályzót is amin van 3-4-5...4pines csatlakozó, csak egy molexet rádugsz és már mehetnek is a pwm ventik. Az előlapon pedig egy potival szabályozhatod hogy miylen fordulaton mennyenek
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11555 üzenetére
Amikor 4tűs, pwmet hallazs jusson eszedbe a legtöbb cpu hűtő. Majdnem mind 4pines
Annak pedig kell hogy pl netezés közben ne zajongjon, játék közben pedig hűtsön rendesen
-
neko18
senior tag
válasz
HydrogenFox #11553 üzenetére
4 tűs=PWM Az alaplap szabályozza hőmérséklet szerint
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11446 üzenetére
A cpu cooler jó hogy felfele van, azzal nincs gond mert így könnyebben kijut a meleg levegő. Ha hátulra beteszel 2 db kiszívó ventit akkor szerintem felülre jöhet egy beszívó venti, így keletkezik egy pici nyomáskülönbség, valamint szélirány is ami hatékonyabbá teszi a hűtést. Nekem is hasonló képp van elrendezve és a hűtőpasztával+3 házhűtővel nyertem 10-15fokot
Pedig nem egy 4ezer forintos házhű van bent csak három sima AC 8 centis aszem 800 vagy 1000ft volt
Szóval a házhűtés nagyon sokat dob a gépen ha most nincs semmi
Persze én megszoktam a zajt+ fülhallgató így maxon is tudom járatni minden hűtőm és alapból semmi nem megy 40-42fok fölé. Terhelve ez olyan 50-60fok között ingadozik, attól függ miről van szó. A legmelegebb komponens a gépembe a vga. Ez BF3 multi után full HD high beállításokkal 60-62fok között szokott lenni. Ettől függetlenül a procihűtőm: EKL cold tower az FX 6300at 50 fok alatt tartja terhelve, szóval meg vagyok elégedve. Vga hűtőm meg AC twin turbo.
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11444 üzenetére
Egy noname házat is megtud csinálni az ember olyan házra amit a CM 100ezerért árul
Ez csak kreativitás kérdése. Egy kis barkácsolás és kész is
-
neko18
senior tag
válasz
Vesztor87 #11434 üzenetére
Hátulra valami olcsóbb 2 kiszívó ventit és kész is
Esetleg ha tudsz még alul-ra fölülre vagy oldalra az is jó. Egyébként ha tényleg csak az a szempnot hogy picit mozogjon a levegő akkor jobb egy olcsóbb venti is. Ha jelenleg nincs házhűtésed simán dobhat rajta 5-10fokot minuszba
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11427 üzenetére
Szerintem egy szaki jobban megtudja ezt mondani mint itt bárki
Biztos van akinek volt már hasonló gondja, esetleg meglehet még próbálkozni külföldi fórumokon, csak ott sok a nagyon kezdő és nekik nem számít ha tönkretesz egy pl 300ezer forintos gépet mert másnap megveszi ugyanazt. De 100%ban biztos vagyok hogy volt valakinek ilyen gondja, vagy legalább hasonló és tud infót mondani. Egyébként nem egy ajánlott tápegység és ha belegondolsz nem egy vészes egy új minőségi tápegység ára. Használtan is lehet azért jókat kifogni
hw apródon tuti hogy találsz jó minőségűt olcsón
Nagyon érdemes itt nézelődni ha kell valami az embernek mert itt lényegesen olcsóbban betudják szerezni a termékeket
Csak megbízható vásárlótól kell venni és nem lesz gond
-
neko18
senior tag
válasz
vetőkrumpli #11420 üzenetére
Jó márka, jó teljesítmény! Micsoda hőfokok vannak itt
Csak nekem 40-50 fokos a gépem?
-
neko18
senior tag
válasz
szente #11408 üzenetére
Életképes lehet, bármiből bármit összelehet hozni csak idő, energia és pénz szükséges hozzá
Igazából egy ilyen projekten a rögzítés ami picit kacifántosabb, a bekötése nem
Főleg ha van egy ventiszabályzód.
Viszont az hogy a vga 85fok egyáltalán nem normális. Nekem játék közben max 58-60fok volt eddig, alapjáratban 38-40körül van AC twin turboval. Esetleg megpróbálhatsz valami jobb hűtőpasztát a vga-ra, akkor ezt az extra hűtést és ne szabályozd le ennyire a ventiket szerintem. A plusz egy hűtővel olyan 4-5fok nyerhető szerintem ami még mindig elég karcsú ilyen fordulaton. Inkább akkor vegyél valami hangszigetelő anyagot és rakd tele a géped és akkor ugyanakkora hanghoz képest dupla akkora lesz a fordulatszám és majdnem a légszállítás is.
Szerinted melyik a jobb ha halk a géped és a vga tönkremegy 2 éven belül vagy hangos de kibír 10 évet?
Én úgy vagyok vele hogy inkább veszek AC ventiket nem érdekel ha 2évet bírnak ki max fordulaton de hűtsenek jól mert 2évente jobb 3-4ezret költeni 3-4ventire mint 2-3évente 30-40ezret (kinek mennyi) vga-ra
Esetleg ha zavar a hang ajánlom a fülhallgatót, sokat segít ámzsoika:: Nézd meg hogy befér-e a tápba mert szerintem a sima házventik vastagabbak
Bár nem szedtem még szét ilyen tápot (pedig nekem is ilyen van 2éve)
-
neko18
senior tag
válasz
szente #11405 üzenetére
A légszállítással nyomáskülönbség keletkezik szóval nagyjából egyenesen arányos a két mennyiség
Ez szerintem nincs rossz árban: KLIKK Főleg ha a csend a szempont! és ahhoz képest nem rossz a légszállítása
Ha jó egy hangosabb is akkor: KLIKK
Ha még olcsóbb akkor: KLIKK
Egyébként jellemző hogy minél halkabb, jobb a légszállítása annál drágább, de főként a hang a szempont sokaknál. Szerintem érdemes rááldozni +2-3ezret főleg ha csak egy darabra van szükséged pl procira teszed vagy vga-raEzen szerintem ne spórolj. A hangerő csökkentésére még ajánlott hangszigetelő anyag beépítése ami szerintem olcsón megvan
Méretre vágja az ember beragasztja és kész is, pár dB-t tuti hogy elnyel az is
Ez mind PWM-es nem 3pines. Ha még is 3 pines kellene akkor kérlek jelezd
CoolBoy323:AC-t sokan nem ajánlják mert hamar hangos lesz meg ilyesmi, ennek ellenére nekem AC van házhűtésnek és VGA hűtésnek is és halk és jól teljesít szerintem. Nekem ennyi pénzem volt, 0 házhűtés után már egy kis fuvallat is sokat hűt a gépen
AC hűtőpasztával nekem pl proci -10 vga -5 fokot csökkent
-
neko18
senior tag
válasz
krichd1 #11402 üzenetére
Nem rossz hűtő, de ahhoz kéepst mennyi levegőt szállít hangosnak számít szerintem. Noc pedig dupalekkora légszállítás csinál ugyanakkora zajon ezért ajánlottam azt
Nem véletlenül népszerű, szerintem simán kilehet fogni használtan is jó áron és egy minőség akár örök életű
-
-
neko18
senior tag
válasz
demmer123 #11389 üzenetére
-Molexből csinál x db venticsatit
-ventiből csinál több venticsatit
-ventivezérlőEzek a lehetőségeid vannak. A 3. szerintem drágább, de nem vészesen mert kb 2-3ezerért meglehet úszni a dolgot. Az első 2 pár100ft. Ha nincs molex csatid akkor a 2.ajánlom, talán az a legkedvezőbb általában 20-30centis kiszerelésben van ami bőven elér a gép bármely zugába
-
neko18
senior tag
válasz
BigBlackDog #11355 üzenetére
Csak aztán el ne repüljön a noti
-
neko18
senior tag
válasz
BigBlackDog #11353 üzenetére
Delta az kegyetlen venti! Ha nem számít a hang én is ajánlom.
Itt egy vidi róla: KATT -
neko18
senior tag
válasz
and1ao #11327 üzenetére
Minden ilyen tesztet 0 légellenállással mérnek szinte úgyhogy ha felteszel egy nagyobb légszállítású ventit a kisebb légszállítású venti helyére mindig nagyobb lesz a légszállítás. Egyszerű fizika az egész.
Ha egy autóba erősebb motort raksz attól gyorsabban is fog menni hiába ugyanaz az aerodinamikája
Remélem érted mit szeretnék mondani.
Ha akarod csinálhatsz róla egy tesztet ha van egy donor géped.
-
neko18
senior tag
válasz
and1ao #11318 üzenetére
Úgy értettem hogy bentről szív és fújja kifelé
Szerintem igen is számít azaz adat hogy mennyi levegőt tud szállítani a hűtő. Természetesen ez nem fog megegyezni a hőfokkal mert nem egyenesen arányos mennyiségről beszélünk. Ha másfélszer annyi a levegőszállítása valaminek pár fokot jelent csak, de ha egy árban van miért ne?
-
neko18
senior tag
A kevesebb az néha több
-
neko18
senior tag
válasz
Pete55555 #11287 üzenetére
Ha mindenképp oldalra akkor hátrébb rakd. Így csak a HDD tartó lemezei felfogják a hűtést, annak meg nincs sok értelme. Amit mondani akar a kolléga hogy azért ne oldalra mert:
Ha fentről jön le merőlegesen az alaplapra és alkatrészeire a hideg levegő, akkor szimplán visszaveri a levegőt és nem túlzottan érintkezik az alaplappal. Tudom nehéz ezt megérteni...Ha elölről jön a hideg levegő az szinte végig "simogatja" az alaplapot a levegő lassan felmelegszik, hátul távozik ilyen egyszerű. Oldalra esetleg szívó ventit érdemes tenni.
-
neko18
senior tag
Én megvagyok elégedve az AC-vel. Vidikarimat is AC hűti és a házamat is. Halk és hatékony
-
-
neko18
senior tag
Na belett szerelve 3db AC 8 házventi + mindent átnyálaztam AC MX-2 vel így 30-32f ok van "odabent" ami nagyon jó érték (korábban gyári hűtőpasztval házventi nélkül 38-40 fok volt) alapjáraton. Szóval tudom ajánlani az Artic termékeket erősen! Házventi, paszta, vga hűtés is AC és nagyon jól üzemel, csendes is
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Béta iOS-t használók topikja
- XMLTV EPG letöltő progi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR